Jump to content

Αργό ripping

CROESUS

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα.

Παρακολουθώ, εδώ και αρκετό χρόνο το forum και αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια, για τις λύσεις, βοήθειες κλπ, που βρίσκει κανείς εδώ μέσα.

Στο πρώτο μου μύνημα, θα παρακαλούσα πολύ, για την πολύτιμη βοήθειά σας, σ' ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

Πριν περίπου 15ημέρες, έστησα ένα καινούριο pc (CPU:Intel 630, MB:MSI.925XE PLATINUM, RAM:GEIL 1GB DUAL CHANNEL/DDR.2/533, VGA:MSI.ATI X700PRO/128MB, HDD:MAXTOR 60GB/133 ATA, DVD:PIONEER.108, ΟS:WIN XP.SP2 GREEK), παρατηρώ λοιπόν το εξής περίεργο, όταν κάνω ripping, είτε με το dvdshring, είτε με το smart ripping, η ταχύτητα δεν ανεβαίνει ποτέ πάνω από 1.2Χ, ενώ με το shrink αργεί υπερβολικά πολύ. Να σημειώσω εδώ, ότι με τον ίδιο δίσκο και το ίδιο dvd, όταν τα βάζω στο πλαιό μου pc (P3/866mhz) όλα λειτουργούν ομαλότατα. Τέλος να αφαφέρω και ένα ακόμη πρόβλημα, σχετικό, όταν παράδειγμα ακούω μουσική, η οποία βρίσκεται στο σκληρό και ταυτόχρονα το drive, διαβάζει κάποιο δισκάκι, αλλοιώνεται ο αναπαραγώμενος ήχος και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.

Συνοψίζοντας το πρόβλημα είναι η επικοινωνία - ανάγνωση με τα drives. Να σημειώσω ότι έχω αλλάξει καλωδιοταινείες και έχω χρησιμοποιήσει όλα τα ide controllers της μητρικής.

Ευχαριστώ πολύ.

Υ.Γ. Ελπίζω να μην είμαι σε λάθος κατηγορία, αν συμβαίνει αυτό ζητώ ειλικρινά συγνώμη.

Γεια χαρά και καλώς ήλθες :)

έχεις τσεκάρει αν το dma είναι ενεργοποιημένο στα κανάλια που έχεις συσκευές?

Αν έχεις το nero μπορείς να το δεις από το info tool διαφορετικά από τα properties του κάθε καναλιού από τον device manager.

Τσέκαρε αν έχεις και καμία συσκευή με κίτρινο ερωτηματικό.

Φίλε RootX, ευχαριστώ πολύ για το καλωσώρισμα και για την άμεση απάντησή σου, οι δίσκοι έχουν ενεργοποιημένο το DMA Μοde.5, ενώ τα drive, τα βλέπει σαν PIO. Μήπως θα έπρεπε να τα έβλεπε ULTRA DMA Mode.2? Αυτό βλέπω τώρα στο pc στο γραφείο, ενώ στο δικό μου στο σπίτι, ο δευτέρων δίαυλος, δείχνει τα drive σαν PIO Mode. Το απόγευμα που θα επιστρέψω θα το ελέγξω, να σημειώσω ότι χρησιμοποιώ 80αρες καλωδιοταινίες.

Ευχαριστώ πολύ.

Yeap, το πρόβλημά σου είναι το PIO mode.

Αυτό μπορεί να σημαίνει 2 πράγματα:

α) όλα είναι οκ απλά τα windows, για κάποιο μυστήριο λόγο, όταν ένα drive ζόρίζεται με κάποια δισκάκια(γρατζουνισμένα πχ) γυρνάει τον δίαυλο σε PIO mode, κάτι που λύνεται με απεγκατάσταση του διαύλου και reboot. Εκεί τσεκάρεις αν η συσκευή δουλεύει σε udma mode, αν ναι, είσαι οκ.

β) Κάτι δεν πάει καλά με την καλωδιοταινία ή τα master/slave jumpers των συσκευών. Αν έχεις 2 συσκευές σιγούρεψε ότι η μία είναι master(η συσκευή στο άκρο της ταινίας) και η άλλη slave(η συσκευή μεταξύ των 2 άκρων), αν πάλι δεν δεις φως δοκίμασε και το cable select.

Παιδιά καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και ζητώ συγνώμη για την αργοπορημένη μου απάντηση, αλλά το pc στο σπίτι δεν "παίζει" και έτσι μόλις τώρα το πρωί μπήκα στο δίκτυο.

Τώρα σχετικά με όσα αναφέρετε, έχω αλλάξει καλωδιωταινίες, 80άρες - 40άρες, τα jumers είναι εντάξει, τα έχω κοιτάξει, απεγκατέστησα τους διαύλους, όμως τίποτα. Χθες όλο το απόγευμα, μέχρι αρκετά αργά το βράδυ, μ' αυτό ασχολήθηκα, αλλά δεν κατάφερα απολύτως τίποτα. Εγκατέστησα τους τελευταίους chipset drivers, αλλά πάλι τίποτα.

Ακούστε τώρα και κάτι κουφό, έχω δύο σκληρούς σε ATA.133, έναν master και έναν slave, συνδέω λοιπόν τον slave και στους δύο διαύλους, όπου είχα συνδεδμένα τα drives και βλέπω στο device manager, ότι τον δίσκο τον βλέπει σαν PIO Mode.

Οπότε μάλλον δύο τινά συμβαίνουν, η μητρική (ΜSI.925XE - MS.7053), από τα τρία IDE BUS, μόνον το ένα βλέπει DMA Mode και τα άλλα δύο όχι, αλλιώς τα WinXP δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά.

Εκείνο που δεν δοκίμασα και θα το κάνω σήμερα το απόγευμα, είναι να βάλω στο ίδιο BUS τον σκληρό, όπου είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό και ένα drive, για να δω αν το βλέπει σωστά και θα σας ενημερώσω.

Ευχαριστώ πολύ.

έχω την εντύπωση ότι τα 915/925 έχουν 1 ide interface.

οπότε τα άλλα 2 βρίσκονται σε κάποιο ενσωματωμένο controller, και ίσως αυτός σου δημιουργεί το πρόβλημα γενικότερα.

πρέπει να εγκαταστήσεις τους οδηγούς για αυτόν τον controller.

η μητρική σου είναι αυτή:

msi link

αυτό που σε ενδιαφέρει είναι:

Dual Ultra DMA 66/100 IDE controllers integrated in ICH6R.

- Supports PIO, Bus Master operation modes.

- Can connect up to two Ultra ATA drives.

VIA6410 IDE RAID Controller

- Two Ultra DMA 66/100/133 IDE Controllers.

- Supports RAID 0, 1 and 0+1.

- Connect up to 4 Ultra ATA 133 devices.

Πρέπει λοιπόν να βάλεις drivers για το VIA 6410 και να δοκιμάσεις το κολπάκι που σου είπε ο RootX και γι' αυτόν (που σβήνεις το entry απ'τον device manager - είναι αυτό που λέει SCSI and Raid Controllers.

Οπότε μάλλον δύο τινά συμβαίνουν, η μητρική (ΜSI.925XE - MS.7053), από τα τρία IDE BUS, μόνον το ένα βλέπει DMA Mode και τα άλλα δύο όχι, αλλιώς τα WinXP δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά.

δοκίμασε το παραπάνω λοιπόν, και βλέπουμε:)

και πάλι καλώς ήλθες :flower:

Σωτήρη, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σου.

Ναι η μητρική, είναι αυτή που δείχνει το link. Αν κατάλαβα καλά, μου λες να ζητήσω ενημέρωση προγράμματος από το device manager και μετά να διαγράψω όποιους επιπλέον διαύλους, αναφέρονται σε scsi & raid.

Το απόγευμα, που θα επιστρέψω σπίτι, θα το δοκιμάσω και θα σας ενημερώσω, το ταχύτερο δυνατό.

Παιδιά καλή σας μέρα, επανέρχομαι στο θέμα, έστω και λίγο αργοπορημένα.

Λοιπόν αφού εγκατέστησα τους drivers, τα drives τρέχουν πλέον σε DMA Mode.4, και όποια άλλα προβλήματα είχα, αλλοιωμένη αναπαραγωγή κλπ επιλύθηκαν οριστικά. Απλά, λόγω αυτών των drivers δεν βλέπεις τα drives στους secondary bus, αλλά μέσα από ένα προγραμματάκι, που εγκαθίσταται με τους drivers της via, αλλά δεν με χαλάει και πολύ. Επίσης αφού εγκαταστήσεις τους drivers, δεν μπορείς να απεγκαταστήσεις, τους scsi controllers από το device manager. Τέλος πάντων όλα λειτουργούν ομαλά, και τα προβλήματα επιλύθηκαν.

Ευχαριστώ πάρα πολύ τους φίλους sotiris και XRoot, για την πολύτιμη βοήθεια, που μου πρόσφεραν και βοήθησαν στην επίλυση, του προβλήματός μου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.