Jump to content

Γνώμες: Κάνοντας τους δίσκους αθόρυβους

sotiris

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επειδή το κύριο pc μου έχει πια (προσωρινά ελπίζω) το ρόλο του fileserver, θα ήθελα με κάποιο τρόπο να μην ακούγονται οι δίσκοι.

Το σύστημα γενικά είναι αθόρυβο. Από ανεμιστήρες υπάρχουν οι εξής:

2*120 στο ψυγείο στα 5Volt

1*120 ο πίσω του stacker (αθόρυβος)

1*120 μπροστά στους δίσκους, του stacker (κι αυτός αθόρυβος)

1*120 στο PSU

1*80 στο πάνω μέρος του κουτιού (αθόρυβος)

Έχω 3 δίσκους συνολικά, 2 WD και έναν Seagate. O θόρυβος όταν διαβάζουν - γράφουν δε με πειράζει, αλλά οι 7200 ακούγονται αρκετά.

Αυτό που έχω σκεφτεί είναι να πάρω waterblock για τους δίσκους, όπως:

hdd waterblock

και να τους βάλω μόνωση πάνω - κάτω και μπροστά. Οι δίσκοι θα δουλεύουν 24/7 άρα δεν πρέπει να ζεσταίνονται;)

Ακόυω τις δικές σας προτάσεις - γνώμες. (τα 100+ ευρώ που κοστίζει η δικιά μου λύση δεν είναι και ότι καλύτερο, διότι παίρνω άλλον ένα δίσκο με τόσα euros).

άμα τους βιδώσεις στα bay με ένα λεπτό στρώμα αρμαφλέξ αριστερά και δεξιά(εκεί που βιδώνουν) ίσως κάτι να γλιτώσεις απο θόρυβο.τώρα,αν δεν παίζει το ρόλο του μεγαφώνου το κουτί σου και οι δίσκοι έχουν αρχίσει απο μόνοι τους να αισθάνονται παραμελημένοι και να θέλουν να τραβάνε την προσοχή,waterblock και ρικοφόν.Με 100 ευρώ εκτός απο ένα δισκο,πέρνεις και 10 τουλάχιστον κιλά μπριζόλες οπότε μην μπαίνεις σε αυτή τη λογική,εμένα προσωπικά με έχει ταλαιπωρήσει πολλές φορές και πλέον το αποφέυγω.άσχετα με το κόστος η λυση που προτείνεις φαίνεται πολύ καλή μιας και το πρόβλημα με την τέλεια μόνωση είναι η ψύξη.Καλημέρες!

:)

Πέρα από τα παραπάνω μπορείς να βρεις το Feature Tool, από την hitachi (google...) αν θυμάμαι καλά, το οποίο θα δουλεύει και με τον seagate σου ( όπως δουλεύει και με τους Maxtor ).

Με αυτό μπορείς να μειώσεις τον θόρυβο του Seagate την ώρα που "εργάζεται" ρίχνοντας όμως αντίστοιχα σε ένα βαθμό και τις επιδώσεις.

Η διαφορά πάντως τουλάχιστον στους Maxtor μου ήταν τραγικά(!) μεγάλη. Απλά αποφάσισα να μην τους πετάξω!!! Στον seagate ίσως να μην είναι και τόσο μιας και είναι ποιο αθόρυβος, αλλά πιστεύω θα βοηθήσει.

Με τους WD αν είναι λίγο παλιοί (1+ χρόνος ) και έχουν αρχίσει και σφυρίζουν μάλλον δεν γίνεται τίποτα. Απλά πούλα τους.

βασικά στο hd tune οι western φαίνεται να έχουν acoustic management αλλά ο seagate όχι.

υπόψιν παίζει κι άλλος ένας seagate, αλλά βρίσκεται σε εξωτερική θήκη οπότε σχεδόν δεν ακούγεται.

από χρήση, οι WD έχουν 7000 / 6000 ώρες και ο seagate 300.

πάντως το παιδεύω ακόμη.

σκέφτομαι και τη λύση του τσίπη, να βάλω ηχομόνωση και να αφήσω την μπροστά πλευρά (που φυσάει ο ανεμιστήρας) ακάλυπτη αλλά μάλλον θα ψηθούμε!

thanks για τις απαντήσεις σας :flower:

Το Acoustic Management και το Feature Tool χαμηλώνουν το θόρυβο που κάνει η κεφαλή όταν κινήται για να βρει κάτι (χαμηλώνοντας όμως έτσι και την ταχύτητα).

ο sotiris όμως λέει:

O θόρυβος όταν διαβάζουν - γράφουν δε με πειράζει, αλλά οι 7200 ακούγονται αρκετά.

Συνεπώς, δεν τον ενοχλεί ο θόρυβος από το seek των κεφαλών, αλλά ο θόρυβος από το μοτέρ του δίσκου. Αυτό δεν αλλάζει με κανένα πρόγραμμα, αλλά μόνο με ηχομόνωση του δίσκου.

Αρχική απάντηση από georgeadams

Συνεπώς, δεν τον ενοχλεί ο θόρυβος από το seek των κεφαλών, αλλά ο θόρυβος από το μοτέρ του δίσκου. Αυτό δεν αλλάζει με κανένα πρόγραμμα, αλλά μόνο με ηχομόνωση του δίσκου.

Καμιά αντίρρηση. Το είδα. Αλλά αν ακούσεις τον 120άρη PATA maxtor πως κάνει.... Αδιανόητος θόρυβος. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι ο πρώτος WD JB που είχα, όταν έκανε ανάλογους θορύβους έφυγε για RMA. Στους εν λόγο Maxtor είναι απλά φυσιολογικό.

Με τους WD το πρόβλημα είναι ο κλασικός ήχος λειτουργίας. Στο seek νομίζω δεν έχουν πρόβλημα, δεν ακούγονται περισσότερο. Μόνο με ηχομόνωση ή με αλλάγή δίσκου γίνεται δουλειά.

Με τους WD αν είναι λίγο παλιοί (1+ χρόνος ) και έχουν αρχίσει και σφυρίζουν μάλλον δεν γίνεται τίποτα. Απλά πούλα τους.

Γιατί συμβαίνει αυτό στους WD? Eγώ πήρα ένα hdd silencer της silentmaxx αλλά να σας πω δεν είδα και την διαφορά που περίμενα στον θόρυβο! Κατα την γνώμη μου ο θόρυβος δεν άλλαξε καθόλου! Μπορεί κάποιος να δώσει κάποιο link για το προγραμματάκι που μειώνει την απόδοση για ησυχία στου WD? Αλήθεια η μείωση των επιδόσεων είναι αισθητή? Λέτε να θέλουν αλλαγή οι δίσκοι?

Σωτο...

οι WD ειναι πολυ καλοι δισκοι αλλα αθορυβο μεχρις στιγμης δεν εχω δει.Και δεν μιλαω για τον θορυβο που κανουν οταν "σκεφτονται" αλλα για τα μοτερακια τους.

Maxtor for the win

Για κραδασμους κανεις αυτο.Για τα μοτερακια καψε western και κανε rma maxtor:p :devil:

πανω κατω απο το cage ρικοφον

post-243-1416072148,7234_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.