Jump to content

Network Tester Software

astrolabos

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα το οποίο να μπορεί να εντοπίσει βλάβη (ασυνέχεια καλωδίου) σε κάποιο καλώδιο δικτύου. Ευχαριστώ:)

Έχω δει να δίνουν κάτι τέτοια μαζί με τους drivers ορισμένων καρτών δικτύου, onboard για την ακρίβεια. Αλλά δεν έχω πετύχει ποτέ κάποιο software για αυτή τη δουλειά. Μάλλον πρέπει να το υποστηρίζει και η κάρτα για να γίνεται. Πάντως μπορείς με κάτω από 30 να βρεις ένα απλό lan tester, αν και την ασυνέχεια καλωδίου μπορείς εύκολα να την ελέγξεις και με ένα πολύμετρο.

Ναι. Τέτοιο πρόγραμμα έχει και η Marvell κάρτα δικτύου που είναι ενσωματωμένη στην Asus A7v880 που έχω. Αυτό που ψάχνω πάει ένα βήμα πιο πέρα. Να μπορέσει να εντοπίσει σε ποιό σημείο του καλωδίου βρίσκεται η ασυνέχεια. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για να ξέρεις που ακριβώς μπορείς να επέμβεις και να προσπαθήσεις να το φτιάξεις αντί να ξηλώνεις καλώδια και να ξαναπερνάς καινούργια.

Δε νομίζω ότι μπορεί να εντοπιστεί το σημείο της ασυνέχειας. Ανάμεσα στο twisted pair εφαρμόζεται διαφορά δυναμικού. Αν το ένα από τα 2 καλώδια είναι κομμένο κάπου αυτή η διαφορά δυναμικού δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ στο άλλο άκρο ούτε να επιστρέψει πίσω για να υπολογίσει κάπως την απόσταση. Στην παλιά μου δουλειά που είχαμε ένα επαγγελματικό lan tester αξίας μυρίου δεν εντόπιζε που είναι χαλασμένο το καλωδιο, αλλά μόνο ότι έχει πρόβλημα, αν και μπορούσε να μετρήσει την απόσταση του καλωδίου.

Πολύ περισσότερο δε θα σου συνιστούσα να κάνεις επέμβαση (που μπορεί να τα κάνεις χειρότερα), αλλά να πάρεις ένα νέο καλώδιο.

Αρχική απάντηση από astrolabos

Ναι. Τέτοιο πρόγραμμα έχει και η Marvell κάρτα δικτύου που είναι ενσωματωμένη στην Asus A7v880 που έχω. Αυτό που ψάχνω πάει ένα βήμα πιο πέρα. Να μπορέσει να εντοπίσει σε ποιό σημείο του καλωδίου βρίσκεται η ασυνέχεια. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για να ξέρεις που ακριβώς μπορείς να επέμβεις και να προσπαθήσεις να το φτιάξεις αντί να ξηλώνεις καλώδια και να ξαναπερνάς καινούργια.

παίζει κι αυτό.

νομίζω χρησιμοποιώντας διάταξη γέφυρας wheatstone μπορείς να το βρεις αυτό

που λέει ο trendys (μήκος καλωδίου, ουσιαστικά μετράς την αντίσταση).

αν μπορείς να τσιμπήσεις το καλώδιο σε διάφορα σημεία του μήκους του γίνεται.

(αν και παίζει και με απλό πολύμετρο, να δεις πού είναι περίπου κομμένο).

σίγουρα δεν μπορείς κάνοντάς το στα 2 άκρα, γιατί δεν είναι πια αγωγός;)

επίσης ούτος ή άλλως για να το "τσιμπήσεις" θα το ξηλώσεις, οπότε...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.