Jump to content

Ποιό τροφοδοτικό + κουτί ;;

vgiozo

Recommended Posts

Προσωπικη αποψη αν πας μονο για τροφοδοτικο παρε το ενερμαξ!!Παλιοτερα ειχε νομιζω πανω απο 110€!!

Το αντεκ μου μου έκατσε καλά να πώ την αλήθεια...δεν έχει τόσο καλή ψύξη στους σκληρούς, αλλά είναι καλής ποιότητος και πολύ λειτουργικό...και με αρκετά καλό τροφοδοτικό...

...έχει και ρυθμιζόμενο cpu duct..είναι και μεταλλικό το πλαινό που μάλλον σημαίνει καλύτερη ηχομόνωση...είναι και 153 τελική χμ...

αλλιώς πάω για κάποιο από τα παραπάνω με το heroichi / chieftec πλαισίου

Το Enermax μ' άρεσε και μενα γιατί είναι πολύ ισορροπημένο...

Γνωρίζει κανείς αν κάποιο μαγαζί στη Θεσσαλονίκη φέρνει κουτιά Enermax-Casetek ;;

Ο Τεχνόρασης λέει θα φέρει, αλλά βιάζομαι κάπως...

Πήγα σήμερα...ο χοντρός πρέπει να κόλλησε την αρρώστεια της βαριεστημάρας και στους υπαλλήλους του...

...12 και κάτι...ο άνθρωπος μπορούσε να διεκπεραιώσει μόνο εργασίες ταμία...

...είχε μέσα στο μαγαζί ένα κουτί όμοιο με το 1018B της Casetek που πουλάει το HAc...ρωτάω αν ήταν αυτό..."όχι καμία σχέση,αυτό είναι άλλο", δίπλα είχε ένα όμοιο του 6919 μάυρο..."της Χεκ είναι αυτό;πόσο στοιχίζει;" όχι είναι άλλης εταιρίας, δεν το έχουμε πα΄ρει απο την ΧΕκ"...στο τέλος αυτής της μεγάλης πρότασης είχε την ευγενή καλοσύνη να σφίξει τα σαγόνια του για να μην χασμουρηθεί και εκθέσει σε κοινή θέα τα σφραγίσματά του...

...δεν μπορούσε να κοιτάξει ούτε την οθόνη για να μου προτείνει κάποιο κουτί απ'τον κατάλογο..δάκρυζε απ' τη νύστα...

Διαβλέποντας τη κατάστασή του, λέω κι εγώ "καλώς, ευχαριστώ" και γυρίζω να φύγω...για να στραφώ πάλι προς το μέρος του και να ρωτήσω..."το Ενερμαξ 485 Νόϊζτέϊκερ, το έχετε;;"...αυτός είχε μόλις κάνει μια στροφή 60 μοιρών στη καρέκλα και έβαζε τα δυνατά του για να σηκωθεί...απ' το βλέμμα που μού ριξε κατάλαβα ότι με μίσησε που τον έκανα να ξανακάτσει και να κινηθεί αντρίστροφα προς μέρος μου...τουλάχιστον δεν μου απάντησε με γυρισμένη πλάτη...

...δεν ξέρω...αυτό το κατάστημα δεν αξίζει να δώσει κανείς ούτε 5λεπτά απ' το χρόνο και το χρήμα του...επωφελείται δυσανάλογα της θέσης του σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρει...παλιότερα είχε επίσης καλύτερες τιμές σε μεγάλο εύρος προιόντων...

...τον τεχνοραση που του κατεβάζουν όλοι βρισίδια, για διάφορους λόγους, τον είχα 2 μέρες να ανοιγοκλέινει κουτια και να ψάχνει τιμές...ειδικά σήμερα...και να το βρώ πλεον πιο φτηνά καπου αλλού το κουτί που θα αποφασίσω να πάρω, θα πάω να το αγοράσω απ' αυτόν τουλάχιστον για την επωφελή γι αυτόν προθυμία του...

ναι πολύ, αλλα δεν έχω καταλήξει και στο κουτί...απο κεί και πε΄ρα τα πράγματα είναι εύκολα...

...το chieftec Πλαισίου αν και είναι ευρύχωρο, φοβάμαι ότι είναι για πιο θορυβώδη συστήματα...εννοώ ότι καθώς δεν έχει μπροστινό ανεμιστήρα, θα πρέπει να βάλω τουλάχιστον 1 πλαινό κι ένα απ' τους πίσω πλαινούς για τους δίσκους για να έχω κάποια διακίνηση αέρα στο κουτί...περισσότερος θόρυβος για να έχω δλδ ικανοποιητική ψύξη...έπειτα το LBX δεν μ' άρεσει με τη πλαστική μούρη του...το σχέδιό της οποίας μου κάνει κάπως αντιαισθητικό...από την άλλη το CX στα 90 + χρήματα για ανεμιστήρες μου βγαίνει κάπως ακριβό...

Επίσης από τα μοντέλα που βλέπω στην ιστοσελίδα της Chieftec μου φαίνεται ότι το Πλαίσιο θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερη επιλογή στις εισαγωγές του...

η πολύ καλή γενικά λύση του Antec tx 1050 - smartpower2 500w στα 153 μου φαίνεται ελκυστικότατη...αλλά με είχε κουράσει κάπως η διαρρύθμισή του όσο είχα παλιότερα το antek plusview 1000...αυτό με τα κουτιά για τους σκληρούς αν και λειτουργικο, στη πράξη εξασφάλιζε ελάχιστη ψύξη των δίσκων από 1χ80άρη μονο...και οι ράγες και το όλο σύστημα μπροστά κόβει πολύ τη ροή του αέρα και η σκόνη παγιδεύεται εύκολα απο πίσω...

γενικά θέλω έναν ή δυο 120άρηδες για τους δίσκους...επίσης αν και δέχεται 6 σκληρους είναι έτσι η διαρρύθμιση που θα τους έχω κολλητά

επίσης τα περισσότερα κουτιά έχουν 2+4 σκληρούς...ενώ θα προτιμούσα 2+5 ή 2+6 ακόμα καλύτερα...

άλλα κουτιά που δέχονται εγκάρσια τους δίσκους, που δεν έχουν τα περισσότερα 5 θέσεις για σκληρούς, έχω την εντυπωση πως μπλοκάρουν σημαντικά τη διακίνηση αέρα στο εσωτερικό κι ας είναι πιο λειτουργικό αυτό για την προσθαφαίρεσή τους κι ας εξοικονομεί χώρο...

αυτό ακριβώς το αρνητικό σημείο αντιμετωπίζει πολύ καλα΄το chieftec βάζοντας ανεμιστήρες να φυσούν τους σκληρούς απ' τπ πίσω πλαινό μέρος...κι έχει άλλους 2 για να ρίχνουν αέρα στο mobo κατευθείαν...αυτό όμως έχει άλλα αρνητικά...

οπότε αρχίζω και σκέφτομαι τη λύση του Antec SLK3000B ενός super midi πυργου με ωραίο γυαλιστερό μαύρο, τους δίσκους οριζόντια στο κουτί (2+5 θέσεις 3,25') ενώ το κουτί τους βγαίνει για ευκολία στην εγκατάσταση...με το ώφελος ότι κατ' αυτό τον τρόπο δεν μπλοκάρουν τόσο τη διακίνηση αέρα, όπως όταν είναι κάθετα στο κουτί και έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια κόντρα στη ροή...κι οι ίδιοι νομίζω έτσι ψύχονται λιγότερο καθω΄ς ο αέρας δεν περναέι κατα μήκος τους...

έχει επίσης 2χ120 με δύο πλαινούς 80άρηδες αν θέλω και cpu duct...

...δεν περιλαμβάνει και τροφοδοτικό και μπορώ να το συνδυάσω με το Enermax 485 Noisetaker με τελική τιμή 160...

βέβαια δεν θα έχω τόσο χώρο...αλλά κι η dfi ultra-d έχοντας τις μνήμες στο πάνω μερος κι όχι στο πλάϊ αντισταθμίζει κάπως αυτο το αρνητικό σημείο, καθώς καλώδια των σκληρών και τροφοδοτικού δεν θα κάθονται μπροστα ή πάνω απο τα dimm...

Γενικά απ'αυτά που έχω δέι, το CX-03B ειναι το πιο ευρύχωρο και το καλύτερο για την απαγωγη θερμότητας, αλλά θέλει αρκετούς ανεμιστήρες για να δουλε΄ψει σωστα, πράγμα που δεν το κάνει ιδανικό για το στήσιμο ήσυχου συστήματος...

το SLK3000B είναι πανέμορφο, ίδιο εξωτερικά με το Sonata και προσφερει καλή ψύξη και ησυχία και στο συνδυασμό που μου επιτρέπει μου γλιτώνει 40, που μπορεί να πάνε σε SATA δίσκο...

Kατι τέτοιο στα 80 ευρά τελική θα σου άρεσε ? 2 12αρηδες φοράει .

εδιτ δεν τους περιλαμβάνει μαλλον :o

2o Edit . Και βασικα ειναι απομιμηση του hec 6919 . :o

Δεν πάω για υπνο καλύτερα. :hehe:

post-1303-1416072146,6737_thumb.jpg

εξωτερικά μ' αρέσει όπως μ' αρεσει και το Heroichi...αλλά νομίζω πως έχει τη διαρρύθμιση των Αντεκ μεσα που θά' θελα να αποφύγω...

Ως προς το τροφοδοτικό, παρήγγειλα το Enermax 485 Noisetaker...

θα ήθελα βοήθεια για την επιλογή κουτιού όμως...

το SLk3000B που μου είχε καρφωθεί τελικά δεν υπάρχει πουθενά διαθέσιμο, οπότε αρχίξω ξανά ψάξιμο...

Είδα σε ένα άλλο θέμα που κάποιος πρότεινε το Antec P180...φοβερό κουτί...υπάρχει στην ελλάδα πουθενά; Σε τί τιμή;

http://www.silentpcreview.com/article249-page4.html

είναι ακριβώς όπως το θέλω...να έχει θέσεις οπωσδήποτε για 5 και ακόμη καλύτερα 6 σκληρούς, οι οποίοι να ψύχονται ενεργητικά απο 120άρη ανεμιστήρα για λιγότερο θόρυβο και να μπορεί να ψύχεται αποτελεσματικά με όχι περισσότερους από 3 ανεμιστήρες...

http://www.silentpcreview.com/article249-page4.html

Εδώ να πώ βέβαια, ότι στη δοκιμή του εν λόγω κουτιού στο silent-pc review, αναφέρουν ότι ο ανεμιστήρας στο κάτω μέρος του κουτιού δεν χρειάζεται παρά μονο αν το τροφοδοτικό δεν έχει καθόλου ανεμιστήρες...

...συνεπώς κι ο σχεδιασμός του κουτιού Sharkoon Silvation που είδα χθές στο eshop, αν και περίεργος, θα πρέπει να κάνει πολύ καλή δουλειά απομακρύνοντας τη θερμότητα των σκληρών δίσκων έξω απο το κουτί, χωρίς να υπαρχει ανάγκη για άλλον ανεμιστήρα που να φυσά απο κάτω...κι η θέση των συνδέσμων με το τροφοδοτικό στην dfi είναι σε τέτοια θέση, που αντισταθμίζουν καπως το αρνητικό του που είναι η απόσταση του τροφοδοτικού απ'τη μητρική, αλλα αχρηστεύει κι όλας το cpu duct, αλλά χωρίς αυτό να υπονομεύει τη ψύξη που ενδεχομένως προσφέρει...

http://www.xtremeresources.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=57

το Sharkoon κάνει μόλις κάνει μόλις 77 ευρώ κι έχει τις διαστάσεις του Stacker...κι εξωτερικά είναι όμορφο...

...το Αντεκ σίγουρα θα κάνει πανω απο 130...

απ' την άλλη υπάρχει πάντα το CX-03 του Πλαισίου, το οποίο θα μου φαινόταν πολύ ελκυστικότερο, αν είχε 2χ120άρηδες ανεμιστήρες για τους σκληρούς, αντί για 3χ80...τους οποίους θα πρέπει να βάλω για να έχω καλή ψύξη...

..έχω ήδη 3 δίσκους κι έναν 2,5 φορητού τον οποίο σκοπεύω να τον βάλω κι αυτόν στο κουτί μέσω ενός αντάπτορα που έχω βρεί 2.5-3,25...

Το ξέρω ότι σας τα έχω ζαλίσει, αλλά ζητω τη γνώμη σας...προσπαθώ να βρώ κάτι αποδοτικο και ήσυχο...

το shark το είδα σήμερα, μου άρεσε περισσότερο απ'ό,τι στις εικόνες, αλλά πολύ μεγάλες γρίλιες και τσάμπα θορυβος ή σκόνη μέσα στο κουτί...είχε και αφαιρούμενη βάση για τη μητρική...

Επίσης το Praetorian είναι πολύ όμορφο, αλλά αφήνει 2 δίσκους χωρίς ψύξη...

Τέλος παντων...οι νέοι διαγωνιζόμενοι είναι...

1) Antec p180 (αν βρεθεί πουθενά) = >130

2) Sharkoon Silvation (αν και ο όγκος του με προβληματίζει κάπως) = 77.1

3) Chieftec CX-03B...μου είπαν σήμερα ότι έχει μόνο με πλαινό παράθυρο και μπορώ να παραγγείλω μεταλλικό στη τιμή των 37!! πολλά είναι... = 90

Αρχική απάντηση από Athens2004

Δεν πάω για υπνο καλύτερα. :hehe:

ΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ε το φουστη θα μας πνιξει

Το δικό μου το κουτί το έχω είδη 6 χρόνια και πραγματικά είναι όχι όμορφο αλλά λειτουργικό. Κάποια στιγμή όταν αγοράσο τον 13ο υπολογιστή Χ2 core σίγουρα θα χρειαστώ καινούριο κουτάκι. Επειδή πιστεύω απόλυτα οτι ένα κουτί θα πρέπει πρώτα απο όλα να είναι λειτουργικό (εγώ προσωπικά) θα πάρω αυτό ή κάτι παραπλήσιο http://www.alphacool.de/xt/product_info.php?products_id=2598&cPath=9_115_157

Για εμένα είναι πολύ βασικό το plate που στηρίζεται η μητρική να είναι συρταρωτό. Μόνο και μόνο αν φανταστεί κάποιος οτι το μόνο που θα πρέπει να αποσυναρμολογίσει κανείς είναι τα καλώδια που είναι πάνω στην μητρική και όχι ολόκληρο το κουτί πιστεύω οτι αυτό ς είναι και ο βασικότερος λόγος.

Απο τροφοδοτικό εγώ προτειμώ μόνο enermax διότι εδώ και 4 χρόνια δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό και ο θόρυβος που κάνει στην χαμηλότερη σκάλα (έχει dimmer για την αυξομείωση των στροφών) απλά υπερκαλύπτεται απο τον θόρυβο του δίσκου.

ασχετο αλλα η κοπελα μεσα στο ματσουκα ειναι ολα τα λεφτα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.