Jump to content

Προβλημα με την οθονη του 1694 - Πραξη Δευτερη

SlotKiller

Recommended Posts

Κλεινοντας τις 6 μερες χθες το νεο μου Acer 1694 μου επιφυλαξε μια κακια εκπληξη.

Ειχα παει στο σπιτι ενος φιλου μου να δουμε ταινια και μολις ειδε το λαπτοπ λυσαξε... τι ωραια οθονη ειναι αυτη.. και το δικο μου δεν εχει τοσο ωραια..... (ferrari 3000)....και και και.... και μετα απο ενα λεπτο παω να κανω restart και οπως γκριζαρει ολη η εικονα βλεπω 2 δαχτυλα απο πανω και ακριβως στο κεντο της οθονης ενα ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΞΕΛ :TD: Αυτο ηταν...... 5 εγκεφαλικα και 2 καρδιακα με επιασαν.........................

Να μην τα πολυλογω καθαρισα την οθονη με πανακι φακων και παρατηρησα οτι απο την (ελαφρια) πιεση που ασκουσα στα κοντινα σημεια του πιξελ, οχι πανω του, μια εσβηνε το κοκκινο μια ξανα αναβε και τρεμοπαιζε....

Σημερα που τα ανοιξα δεν αλλαξε τιποτα, το πιξελ εχει μια μονιμη αποχρωση καφε - σαπιου μηλου στο μαυρο, στα αλλα χρωματα ολα οκ.....

Τι να κανω; Δικαιουμε αντικατασταση? Ποσο θα μου κανουν να μου δωσουν αλλο και τι θα μου δωσουν? Βλεπετε υπαρχει το γνωστο προβλημα των μοντελων με DDR1 και DDR2 και αντιστοιχα slot DVD kai x700..... αν μου δωσουν απο επιστροφη το παλιο μοντελο θα πεθανω!!!

Αξιζει η αγορα καποιας προσθετης εγγυησης πριν το στειλω για να ειμαι σιγουρος?

Επισης πρεπει να αναφερω πως κατα πασα πιθανοτητα φευγω απο ελλαδα 9 σεπτεμβριου οπωτε χρειαζομαι να εχω το λαπτοπ το πολυ 7-8 του μηνα...

Φανη καπου πηρε το ματι μου στο παρελθον zero pixel policy απο την acer, δεν θυμαμαι ομως αν αφορουσε καποιο πακετο advantage......

παντως το σκεφτομαι πολυ σοβαρα για αγορα του accidential... 165

Γι αυτο και γω σκεφτομαι να κανω επεκταση σε 3 χρονια ωστε καποια στιγμη αν βγαλει και αλλα να μου την αλλαξουν... ισως αλλαξει και η πολιτικη τους και συμπεριλαβει και το μοντελο μου, το ασχημο ειναι οτι εχω 1/4 και οχι 1/2 αφου ειναι αρκετα ψηλα το πιξελ :(

το θετικο ειναι οτι αν παραμεινει ετσι, δεν με ενοχλει ιδιαιτερα αφου μονο στο απολυτο μαυρο διακρινεται (ελαφρα)!

Το πρόβλημα με το κόκκινο πιξελ το είχα και εγώ , όντως αν πιέσεις γειτονικά πίξελ , εξαφανίζεται

Επίσης , εξαφανίζεται αν πιέσεις από την πίσω πλευρά της οθόνης (από το πλαστικό δηλαδή) το σημείο που έχει το πρόβλημα

Το δικό μου εξαφανίστηκε αφού χτύπησα με το χέρι μου ελαφρά το πλαστικό πίσω από το κόκκινο πίξελ . Οπότε , αν δεν το φοβάσαι , μια απλή φαπίτσα θα σου λύσει το πρόβλημα , τουλάχιστον σε εμένα αποδείχτηκε σωτήρια

ναι καπως ετσι! λολ.......

για πειτε μου λιγο για να μην ανοιγουμε αλλο θεμα, που ειναι η spdif out γιατι εχω φαει τον κοσμο να την βρω αλλα ματαια ψαχνω? Σημφωνα με την acer υπαρχει, αλλα που? παντως το κλασικο audio out δεν δουλευει ψηφιακα αν πατησω "digital speakers" απο τα win...

κι εγώ έχω το ίδιο prob με ένα πράσινο στο κέντρο.

επίσης έχω και 2 σκοτεινά στα άκρα.

τα σκοτεινά δε φεύγουν.

στο πράσινο έχω παρατηρήσει 3 στάδια:

1 που δε φαίνεται αλλά φαίνεται ένα πολύ ανεπαίσθητο λευκό (1 καμμένο subpixel)

2 πρασινίζει ελαφρώς (2 καμμένο subpixel)

3 πρασινίζει έντονα (3 καμμένα subpixel)

Η εγγύηση της acer πρέπει να είναι για subpixel, διότι στους όρους εγγύησης αναφέρει αριθμός pixel = παράδειγμα: 1024*768*3 (rgb = subpixel).

Είχα στείλει mail στο ελληνικό support της acer στην Ιταλία για το αν δικαιούμε αλλαγή, και με έχουν γειώσει κανονικότατα. Απ' ότι θυμάμαι πρέπει να έχω στείλει 2 mail, και μάλιστα το 1 αγγλικά - ελληνικά (σε περίπτωση που δεν παίζει διαθέσιμο ελληνικό προσωπικό για support).

Επειδή δε με πολυκαίει το θέμα, δεν το χω ξαναπροσπαθήσει (με τηλέφωνο π.χ.), όταν θα παίζει πιο πολύς χρόνος θα δοκιμάσουμε και την εγγύηση;)

Όσον αφορά το spdif, είναι optical spdif που βγαίνει από εκεί που βγαίνει και το line out.

Είχα ακριβώς το ίδιο "πρόβλημα", δες εδώ:

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=15001&highlight=optical+toslink

Δευτερα πρωι αγοραζω την accidential, το δηλωνω και τριτη το πρωι εχει φυγει για εγγυηση... Το προβλημα ειναι οπως ξαναπα οτι το βιαζομαι και δε μπορω να το ρισκαρω να μου κανουν ενα μηνα μεχρι να εγγριθει η εγγυηση... Να υποθεσω οτι πρεπει να κρατησω οτι δεδομενα χρειαζομαι και μετα να το στειλω; Υπαρχει περιπτωση να μου στειλουν καινουργιο?

Γνωρίζει κανείς...αν στείλω πχ το δικό με για επισκευή (το κλασικο ράγισμα στη βάση της οθόνης) θα πρέπει να αφαιρέσω τον αναβαθμισμένο δίσκο και να προσθέσω τον παλιό, να το στέιλω με τη παρούσα διαρρύθμιση ή μπορώ να το στείλω και χωρίς σκληρό, μιας και έχω γεμίσει τον αρχικό με δεδομένα που μου χρειάζονται;;

Είχα στέιλει μηνυμα στην Ασερ αλλά δεν μου έχουν απαντήσει...

Αρχική απάντηση από SlotKiller

Δευτερα πρωι αγοραζω την accidential, το δηλωνω και τριτη το πρωι εχει φυγει για εγγυηση... Το προβλημα ειναι οπως ξαναπα οτι το βιαζομαι και δε μπορω να το ρισκαρω να μου κανουν ενα μηνα μεχρι να εγγριθει η εγγυηση... Να υποθεσω οτι πρεπει να κρατησω οτι δεδομενα χρειαζομαι και μετα να το στειλω; Υπαρχει περιπτωση να μου στειλουν καινουργιο?

εμένα σε 1-2 βδομάδες είχε εγκριθεί.

σαφώς και σου προτείνω να περιμένεις να σου εγκριθεί και μετά να το στείλεις;)

Αρχική απάντηση από vgiozo

Γνωρίζει κανείς...αν στείλω πχ το δικό με για επισκευή (το κλασικο ράγισμα στη βάση της οθόνης) θα πρέπει να αφαιρέσω τον αναβαθμισμένο δίσκο και να προσθέσω τον παλιό, να το στέιλω με τη παρούσα διαρρύθμιση ή μπορώ να το στείλω και χωρίς σκληρό, μιας και έχω γεμίσει τον αρχικό με δεδομένα που μου χρειάζονται;;

Είχα στέιλει μηνυμα στην Ασερ αλλά δεν μου έχουν απαντήσει...

Η λογική λέει ότι δεν τους χρειάζεται ο δίσκος για να σου αλλάξουν το σασί του pc.

Ξαναρώτα τους. Εγώ από δω και πέρα όταν θέλω κάτι θα τους στέλνω κάθε μέρα :p

Αν καταλαβα καλα μου λετε να τους τηλεφωνησω και να τους πω πως εχει η κατασταση, να περιμενω να εγκριθει η εγγυηση... (ποσες μερες αραγε) και μετα να το στειλω?

Αφου αγορασω την accidential πρωτα?

παιζει να μου ζητησουν χρηματα?

AcerAdvantage covers all Notebook part defects that prevent product use. If applicable, for screen damages, a fee of 100 Euro + IVA will be applied

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.