Jump to content

Ψύξη στο Silverstone LM14 M

dimpar

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο post μόλις απέκτησα το παραπάνω κουτάκι! Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι αρκετά όμορφο αλλά λίγο ακριβό!!! Τι να κάνουμε όμως τα πάθη πληρώνονται!!!

Ο υπολογιστής μου αποτελείται από τα εξής:

Μ/Β: Asus P4P800 SE

CPU: P4 2.4 Ghz

VGA: Chaintech GForce 4200 Ti

PSU: 1 Chieftec 340W

Ενώ για την ψύξη φροντίζουν οι ανεμιστήρες του κουτιού, ένας 92άρης εμπρός και 2 60άρια πίσω, καθώς επίσης η cooler master hyper 48 (CPU) και η Zalman VF 700 Cu τη VGA.Όλα στα 5V. Έχοντας το κουτί ανοιχτο λοιπόν η CPU έχει 35-36 C ενώ η M/B 39. Η VGA δεν ξέρω αλλά η ψύκτρα είναι πάντα κρύα!!! Όταν κλείσω το κουτί φτάνω αισίως τους 50 στη CPU και καμιά 47άρα στη Μ/Β ενώ επίσης αρκετα ζεστοί είναι και οι δίσκοι. Καταλαβαίνω λοιπόν ότι κουτί δεν έχει καλή κυκλοφορία του αέρα. Σε εκείνο το σημείο βέβαια τα πράγματα είναι λίγο στριμόκωλα. Μία λύση που σκέφτομαι είναι να πετάξω το τροφοδοτικό από το παράθυρο και να πάρω ένα Hiper type-R 580W super dooper. Πιστεύω ότι θα βελτιωθει πολύ η κατάσταση μιας και έχει δύο ανεμιστήρες που θα βοηθήσουν το ζεστό αέρα να βρει το δρόμο του προς τα έξω. Την άλλη λύση την αφήνω σε εσάς μιας και τώρα δε μου περισσεύουν 120 Euros... Παραθέτω και φωτογραφιούλα για να δείτε τι παίζει περίπου...

Πως θα καταχωρήσω τη φωτό; Δε μπορώ! Κάτι δεν κάνω σωστά! Μάλλον... χεχε!!!

πανζουρλισμος γινετε εκει μεσα ορε

πως να παρει αερα το μαραφετι....

δοκιμασε να κανεις κανα ait duct στην οροφη του case πανο απο το cpu να παρει το κακομηρο λιγο φρεσκο αερα...

και επιδη βλεπω εχεις λιγο χωρο παρε 2 ανταπτορια απο 60μμ στα 80μμ να μπουν 2 80αρια στο πισω μερος μπας και ανασανει.

πως θα μπουν ρε αλεξ τα 80αρια στο πισω μερος?

για να γινει αυτο πρεπει να υπαρχει 2 ποντοι κενο τουλαχιστον αναμεσα στα 2 6αρια....αυτο πανω απο 1 εκατοστο δεν εχει...και να εχει...θα κρεμονται απο εξω σαν τις σουτσες?

με το ματι θα χορανε αλλα και να μην χωρανε υπαρχι η λυση ενα απ εξω ενα απο μεσα

δεν νομιζω να παιζει προβλημα ρε συ

το πολυ πολι να χριαστι λιγο παιδεμα η μονταρισμα στα φανακια

απο μεσα λεω να μπουνε

βγαζει αυτα τα φανακια που ειναι 38mm παχος και βαζει τον ανταπτορα και ενα 25mm φανακι

Αρχική απάντηση από haris1984

25 πρεπει να ειναι και αυτα τα φανακια

nop για δες τα καλητερα ειναι πολυ χοντρα

σιγκρινετα με την παραληλη απο κατο τους

25αρια ειναι μάγκες. Μην παιδεύεστε! Είναι πολύ στριμωγμένα εκεί τα πράγματα. Εγώ πάντως πιστεύω ότι το τροφοδοτικο θα άλλαζε πολύ την κατάσταση. Λέω εγω..... Καθώς επίσης και τίποτα ανεμιστήρες από πάνω με πατέντα στο κουτί, τρύπες... αλλά το λυπάμαι!!!

Είμαι κάτοχος του Hiper σε μπλιδάκι dimpar. Κάνει πραγματικά καλή δουλειά στη ροή φίλε. :T:

τοτε αν δεν σε ενοχλη βαλε τους ανταπτορες απ οξο και θα εισαι οκ

με 2 80 μια χαρα παρα τα 60 που δεν κανουν μια

Βασικά βρήκα πρόχειρα, νομίζω, μια λύση. Τοποθέτησα με ταινία το μαμά ανεμιστηράκι της CPU σε χαμηλές στροφές από τη μεριά που είναι οι γρίλιες του τροφοδοτικού να ρίχνει αέρα μέσα και έβαλα και ένα ανεμιστηράκι μπροστά από τους σκληρούς. Αποτέλεσμα με κουτι και air condition κλειστό CPU: 46 και M/B:48. Ελπίζω να μην ανέβει άλλο... Παρόλαυτά θέλω να κάνω κάτι εμφανίσημο. Η λύση με τους αντάπτορες δε θα μου αρέσει...

αν θες ενφανισιμο τοτε βαλε πιο δυνατα φανακια παντου αλλα θα ανεβασεις το επιπεδο θορυβου.....

MOD MOD MOD!!!

Παρε dremel kai κοβε.....

αν κοψεις τα 60αρια και τα κανεις 80αρια θα δεις μεγαλη διαφορα...

Το εκανα εγω στο LC01.

Και αν βαστα η καρδια σου...μια 80αρα τρυπα(χωρις φαν..μονο ενα γκριλ) στο καπακι πανω απο τη cpu να εχεις κρυο αερα στο κουλερ ...

Αυτα....και καλοριζικο !!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.