_Neuromancer_ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2005 Παιδιά έχω σύνδεση ISDN64 και λειτουργικό σύστημα WinXP Pro. Το πρόβλημα είναι ότι, από τότε που από τα Win98 πέρασα στα WinXP (πριν δυο χρόνια περίπου..) η σύνδεση κολλάει μετά από κάνα τέταρτο και παράλληλα κάποιες φορές, όταν επιχειρώ να κάνω αποσύνδεση, κολλάει μαζί και ο υπολογιστής . Αυτό συμβαίνει με όλους τους ISP που έχω δοκιμάσει. Λίγο καλύτερη είναι η κατάσταση με την TELEDOMEnet που αφού κολλήσει μια δυο φορές μετά μπορεί να μείνει συνδεδεμένη για ώρες... Πρόβλημα με τις ρυθμίσεις του υπολογιστή δεν πρέπει να υπάρχει, έχω πειραματιστεί αρκετά με αυτές. Αναβαθμίσεις σε firmware και drivers του netmod κάνω συχνά. Καποια καλή ιδέα..; Και κάτι ακόμη: Αν βάλω DSL πάνω σε PSTN (ή και ISDN) θα έχω τους ίδιους περιορισμούς στις τηλεφωνικές μπρίζες που έχω και με την ISDN; Δηλαδή συνδέοντας σε μία μπρίζα το modem όλες οι άλλες μπρίζες της ίδιας γραμμής θα αχρηστευτούν; Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Αύγουστος 25, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2005 εχω την εντυπωση οτι αν εχεις dsl βολευει καλυτερα να εχεις pstn ,γιατι μπορεις να χρησιμποποιησεις οποια πριζα θελεις αρκει να βαλεις αναμεσα σε τηλεφωνο και πριζα ενα φιλτρο..η κανω λαθος?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
laserscout Αύγουστος 25, 2005 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2005 φιλε, το netmod ποσ το εχεισ συδεσει? με usb? αν ναι βαλε σειριακη κ μετα πεσ μας... ουτως η αλλως 64 εχεις, σε βολεβει σειριακη. κ για το ADSL εχεις 2 (ISDN), 1 (PSDN) γραμμες καπο πανο το ιντερνετ! ολεσ οι γραμμες λειτουργουν!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Αύγουστος 25, 2005 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2005 εχω την εντυπωση οτι δεν ρωταει για τις διαθεσιμες γραμμες αλλα για το αν οι πριζες θα λειτουργουνε σε ολα τα δωματια του σπιτιου Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Αύγουστος 26, 2005 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Το πρόβλημα με τα κολλήματα του netmod είναι γνωστό , είναι πρόβλημα του netmod λοταν συνδέεται σε usb θύρα . Όπως είπαν και τα παιδιά , σύνδεσέ το σε μια σειριακή και είσαι οκΌσων αφορά το dsl που ρώτησεςΑν βάλεις dsl πάνω από isdn , όπως είπες και εσύ , θα έχεις τους ίδους περιορισμούς όπως έχεις και τώραΣε περίπτωση τώρα που το γυρίσεις σε pstn πριν βάλεις την dsl , αν δεν κάνω λάθος , όλες οι πρίζες του σπιτιού σου θα λειτουργούν κανονικότατα . Το μόνο που έχεις να κάνεις , σε όποια συσκευή δεν συνδέεται απευθείας πάνω στο σπλίτερ , θα πρέπει να μπει φίλτροΓια παράδειγμα , πες ότι έχεις 3 πρίζες τηλεφώνου στο σπίτι , στην μια συνδέεις το dsl , και στις άλλες 2 τηλέφωνα . Τα 2 αυτά τα τηλέφωνα θα πρέπει να έχουν φίλτροΠες τώρα , ότι σε μια πρίζα , θέλεις να συνδέσεις και το dsl , και τηλέφωνο . Εδώ θα χρειαστεί ένα σπλιτερ , και το τηλέφωνο που θα συνδέεται πάνω στο σπλίτερ δεν θα χρειαστεί φίλτρο . Τα υπόλοιπα τηλέφωνα που δεν είναι συνδεδεμένα πάνω στο σπλίτερ , θα πρέπει να έχουν φίλτροΚατά την γνώμη μου , καθώς ο εξοπλισμός για dsl για pstn/isdn είναι διαφορετικός , να προσέξεις πάνω σε τι γραμμή θα βάλεις την dsl πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Neuromancer_ Αύγουστος 26, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Ναι, η απορία μου ήταν αν θα λειτουργούν όλες οι μπρίζες του σπιτιού με γραμμή DSL. Θα μπορώ με επιπλέον DSL modem να συνδέομαι και στο internet (μέσω DSL) από όλες αυτές τις μπρίζες, αν καταργήσω την ISDN;Το netmod όντως το έχω σε USB. Το πρόβλημα είναι ότι στην σειριακή υπολειτουργεί. Συνδεέται αλλά κατεβάζει με ταχύτητες της τάξης των 0,1KB/sec... Δεν ξέρω γιατί... Θα το ξαναδοκιμάσω, μήπως έχει αλλάξει τίποτα με τους καινούριους drivers του netmod ή της μητρικής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Αύγουστος 26, 2005 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Από την στιγμή που όλες οι πρίζες είναι του ίδιου αριθμού ο οποίος δηλώθηκε για την dsl , νομίζω πως ναι . Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς και να ρίξεις μια ματιά στο www.adslgr.com , όσων αφορά την εγκατάσταση , τέλη , πληροφορίες του κάθε παροχέα κτλ.Τώρα , όσων αφορά με το νετμοντ , εγώ διαφορά δεν είδα να σου πω την αλήθεια με νέους drivers , αλλά το είχα συνδεδεμένο με usb λόγω μη ύπαρξης σειριακής στον φορητό . Τώρα για drivers σειριακής αν είναι οκ , δεν γνωρίζω να σου απαντήσω . Πάντως , όσο το χρησιμοποιούσα σαν μοντεμ , είχα αλλάξει 3 νετμοντ , όλα είχαν το ίδιο πρόβλημα με το disconnect/κρασάρισμα του pc Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Neuromancer_ Αύγουστος 26, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Το ξανασυνέδεσα στην σειριακή το netmod. Έχει υπερβολικά πολλά σφάλματα παραλαβής, για αυτό λειτουργεί τόσο αργά μάλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.