Jump to content

Γίνονται RAID0?

Διόνυσος

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα. Έχω 2 δίσκους SATA (Seagate 160GB NCQ & Maxtor Diamond 80GB) και θα ήθελα να τους βάλω σε raid0. To θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν το υποστηρίζει η μητρική μου. Η μητρική είναι η παρακάτω:

http://www.gigabyte.com.gr/MotherBoard/Products/Products_Spec_GA-8IPE1000-G%20(Rev%203.x).htm

Δεν αναφερεται πουθενά το παραμικρό για RAID. Θα ήθελα, αν γίνεται, το μεγαλύτερο να τον χωρίσω στη μέση ώστε νακάνω το RAID και να μην χασω τα 80 GB από τον 160άρη. Λοιπόν θα ήθελα τα φώτα σας μήπως και καταφέρω να κάνω το RAID. :)

Hardware Raid(ή τεσπα το software raid που εχουν ολες οι συγχρονες μητρικες) σε partitions δεν παιζει. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι software raid μεσα απο το λειτουργικο στα 2 partitions.

Αρχική απάντηση από Διόνυσος

Αυτό από τη διαχείριση δίσκων, στα εργαλεία διαχείρισης, γίνεται?

Yeap

Χμμ, μπορεις να κανεις με το partition magic μαλλον χωρις να τα χασεις, αλλα αν μπορεις να κανεις κανονικα πιστευω ειναι καλυτερη λυση.

Όταν πάω να κάνω μετατροπή του δίσκου με τα windows από βασικό σε δυναμικό μου λέει : "Τα συστήματα αρχείων σε οποιονδήποτε από τους δίσκους που πρόκειται να μετατραπούν θα καταργηθεί αναγκαστικά". Αυτό δλδ σημαίνει ότι θα πειραχθούν τα windows και δεν θα μπορεί να κάνει boot από το δίσκο αυτό και θα πρέπει να κάνω format μετά;

Μπα, σημαινει οτι αν γινει δυναμικος δεν μπορεις να τον κανεις κανονικο παλι.

Ποιος ο λογος μετατροπης σε δυναμικο του partition των windows. Το θεμα ειναι να φτιαξεις τα partitions που θες για το raid και μετα θα κανεις την μετατροπη τους σε δυναμικο.

Μέχρι τώρα έχω χωρίσει τον 160αρη στη μέση. Θέλω το δεύτερο μέρος, το άδειο, να το βάλω σε RAID-0 με τον δεύτερο δίσκο μου (80GB). Για να βάλω αυτά τα δύο σε raid δεν πρέπει και τους 2 δίσκους να τους μετατρέψω σε δυναμικούς; Κατα αυτήν τη διαδικασία δεν βγάζει την επιλογή για raid; Στη βοήθεια είδα ότι για να τους κάνεις raid πρέπει και οι 2 να είναι δυναμικοί. Το partition ξεχωριστά δεν ξέρω πώς να το κάνω δυναμικό. Για ολόκληρο δίσκο βγάζει αυτή την επιλογή

Ναι σωστο, δεν πιστευω να εχεις προβλημα με τα windows, αν ειναι να πειραξουν κατι "ζωτικο" θα βγαλουν μηνυμα κατα 99%.

Έκανα και τους δύο δυναμικούς αλλά δεν έβγαλε κάποια επιλογή για raid. Αυτή την επιλογή μου την είχε βγάλει όταν έβαλα ένα αφορμάριστο δίσκο στον η/υ ενός φίλου και ζήτησε και μπορούσαμε να επιλέξουμε το σύστημα αρχείων partitions αλλά και raid. Μήπως για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να σβηστούν όλα από τους δίσκους, ακόμα και το σύστημα αρχείων;

Και κάτι ακόμα που είδα στη βοήθεια. Έχω την εντύπωση ότι μόνο raid-5 μπορούμε να κάνουμε από τα windows γιατί δεν αναφέρει τπτ εντελώς για raid-0 αλλά μόνο για raid-5

Τελικά όλα ενταξει. Μετεφερα τα δεδομενα στο partition του λειτουργικού και έκανα το raid. Τώρα μπορώ να πω ότι είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος ;). Ευχαριστώ πολύ unstoppable! :T:

Έχω την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά. Μου βγάζει ένα C:,E: και έναν Ε:. Το raid έχει το γράμμα Ε: αλλά στο Ε: δείχνει τον μικρό δίσκο τον Maxtor και το C:,E: έχει το όνομα του μεγάλου δίσκου Seagate.

post-1217-1416072142,1087_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.