Jump to content

βοηθεια σε αρχαριο-venice 3000+

magicman

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειας σας παιδια. Λοιπον αfου το συστημα στηθηκε(ηρθε και αυτη η πολυποθητη dfi), ειπα και εγω να αρχισω να ασχολουμαι με το o/c. Αρχικα κατευασα το multi σε χ5.5 και εφτσα σταθερα 225 fsb αλλα με ρευμα λιγο παραπανω. 1425. αν και προσπαθησα να ανεβασω παραπανω,δεν παει. το συστημα μπουταρει κανονικα αλλα δεν μπαινει στα win.εγω νομιζω οτι ειναι θεμα μνημων. τις μνημες δεν τις εχω πειραξει καθολου. τα timmings που εχουν ειναι 2.5-3-3-8.οι επιλογες των timmings ειναι στο αυτο μεσα στο βιος τησ dfi. τωρα τι να κανω? μπορειτε να με βοηθησετε? ευχαριστω πολυ.

υ.γ πειραζει που κατευασα τοσο χαμηλα το multi ?:T:

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

έτσι την πάτησα και εγώ

έχει παρα πολλά link με χρονισμούς για τις μνήμες

εντόπισε ένα και αντέγραψε ενα ενα τα timmings τα auto φταίνε επίσης γιατί έβαλες μισό πολλαπλασιαστή?

ναι εχει παρα πολλα threads με timmings.θα ψαξω να βρω. εβαλα μισο multi ετσι. χ6 δεν μπαινει στα win.να το βαλω χ5 και να ανεβασω fsb?

η βίβλος της DFI στο Λάμπη έχει σπάσει στα 3!

DFI OWners

DFI Oc σχόλια

DFI BIOSes

αν βαριέσαι που δεν πρέπει δώσε ενα email να σου στείλω μια εικόνα που με πήγε στα 245 error free

multi 9x μνήμες στα 100 στο genie section--->ddr βάλε 100 αντί για 200

εμένα μόνο εκεί έπαιζε χωρίς μπλε οθόνες με τα auto

αν στήσεις τα timmings θα δεις μετά όλα τα άλλα

το command per clock τι ειναι? επισης εκει που λεει min ras active time ειναι στο auto. το row refresh cyc time? ειναι και αυτο στο αυτο. τωρα ειμαι 235 χ4 και μνημες 235 με 2-3-3-8. αλλα στο s&m βγαζει λαθη.

ο cpu ειναι σταθερος στο 235 χ4 ομως το s&m στις μνημες βγαζει λαθη μονο.

Σημειωση εφ΄οσον εχεις UTT μην παλευεις με auto timmings βαλτα manual και δες τι παιζει..

Αμα θες πες μου να σου δωσω timmings

:toomuchne :D

ναι αλλα τι να βαλω? δεν ξερω τι κανει τι καθενα. πειτε ρε παιδια τιποτα. και κατι αλλο ειναι καλυτερα να εχω ψηλο fsb. και χαμηλο multi. αλλα να το εχω παντα τοσο χαλημα ή να το ανεβασω?(αν θελει και αυτο βεβαια)

βαλε το ΗΤ 2 ή 2.5...εχει αναφερθει παλια πως το Χ3 προκαλουσε ασταθειες και οτι επισης η διαφορα απο το χαμηλοτερο ΗΤ ειναι αμελητεα...

γιατι εχεις βαλει μουλτι χ4???

Λοιπον βαλε τα εξης timmings:

enable-2-2-5-2-8-16-2-2-1-2-3072-enable-auto-enable και auto-0-level1-level 1-7ns-4ns-16cycles-disable-16x-7x-enable(4 bursts)

Αρχική απάντηση από def

arxarieeeeeeeeeeeeeeeeeee:hehe: :hehe:

εχεις δικιο ρε φιλε...

δεν τον βοηθας να τσιτωσει τις μνημες του και να κανει OC?

aφησα το μουλτι χ9 και fsb 210,μπαινει στα win αλλα εφαγα κολλημα πριν. γιατι ρε παιδια? ο διαιρετης στο cpyz λεει τωρα cpu/7. αλλαζει μονο του? εκει που λεει στο βιος τη συχνοτητα τις μνημης το εχω 200 (1:1),πριν ηταν στο auto.

MaGiCMaN μαλλον προσπαθείς να τα κάνεις όλα μαζί και έχεις χαθεί. Βάλε ένα χαμηλό διαιρέτη πχ. /140 και max async 8, read preamble 5.5 και βρες τα όρια του cpu πρώτα με 9x και 3x LDT. Μετά ρίξε σε 7x και βρές το χονδρικά όριο της μητρικής σε ΗΤΤ με stock τάσεις chipset και LDT για να μη μπλέκεις. Μετά με /200 ψάξε τις μνήμες αναλογα με τη τάση.

Αρχική απάντηση από def

ego xiroteros eimai,kai arxisane oi exetasis se giatrous

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Γιατί όμως greeklish;

Αρχική απάντηση από chroma

Γιατί όμως greeklish;

Μαλλον γιατι μπαινει απο σουηδια με οχι δικο του μηχανημα!!(αν δεν κανω λαθος-αν και αλλος επρεπε να απντησει ......αλλα μια που ρωτησες)

το LTD τι ειναι ρε παιδια? εφτασα μετα απο δοκιμες ολο το μεσιμερι σε 9 χ 235 (1.5 volt) μνημες 235 με 2-2-2-5 και 3 volt ? !!!!! εδω ειμαι σταθερα και η μνημη βγαζει ενα error μονο στο S&m. ειναι πολλα τα 3 volt για εδω που ειμαι? να αλλαξω timmings?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.