Jump to content

Chaintech "Apogee" FX5700Ultra OC + Custom Cooling (56k Warning)

DMylonas

Recommended Posts

Θα μου πείτε, καλά ακόμα με 5700Ultra παίζεις... Τί να κάνω, λεφτά δεν παίζουνε, οπότε μόλις τελείωσα το project "Custom Cooling"...

Το θύμα:

Chaintech "Apogee" FX5700Ultra 128MB

aa5700u-front.jpg

aa5700u-back.jpg

Τα υλικά:

1. Τρίμερ 10k,

2. Τρίμερ 20k,

3. Ψύχτρα από Prescott 3.2GHz,

4. Ψύχτρες ThermalTake για RAM,

5. Ψυχτράκια του κιλού,

6. Dremel,

7. Βίδες ανοξίδοτες, M3x40,

8. Πάστα AS5, πάστα λευκή, UHU Super Glue.

Εκτέλεση (Έτσι που την έκανα, σαν εκτέλεση είναι):

Γίνανε επάνω στην κάρτα, τα Mem Vmod και Core Vmod. Για αρχή ανεβάσα λίγο το ρεύμα, 1.7v 3D mode Vcore, 2.8v Vmem και ανέβηκα στα 685/1100MHz, θερμοκρασία στο core της κάρτας με μανίσια ψύχτρα έπαιζε στα ίδια clocks 47-50C σε idle, τώρα σε idle είναι απίστευτη....

aa5700u-temp_after.jpg

Παρακάτω και μια φωτό, από κινητό τραβηγμένη, με τις ψύχτρες και τα mod (θα αλλάξω σήμερα τα τρίμερ με άλλα πιο μικρά, καθός και θα πάρω μια ψηφιακή για να βγάλω και άλλες φωτό):

5700U-mod_fan.jpg

Αρχική απάντηση από unstoppable

Αντεχουν αρκετο βαρος, στην Χ800 μου ειχα μια τετοια

http://www.thermaltake.com/coolers/spark/a1715.htm

και εχω δει να βαζουν και slk900 σε vga χωρις προβλημα.

ρε σταματιτε οραια ολα αυτα αλλα αξιζει να χανεις τοσες pci??? με νερακι καλητερα δεν θα ειναι???

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr

ρε μηλονα πως στερεοσες το θυριο πανο στην καρτα????

βαρη ακια ογκοδες δεν ειναι???

και απ οτι βλεπω αχριστευσε ολα τα pci ...................

Την στερέωσα με βίδες ανοξίδοτες, M3x40.... Κόντεψα να φτάσω Κατερίνη μέχρι να βρω στην Θεσσαλονίκη... Ας είναι καλά ο eleven που με πληροφόρησε για το μαγαζί που έχει σίγουρα και πήγα και πήρα...

Ογκώδες ναι είναι, μάλιστα το πλαστικό του ανεμιστήρα απο την κάτω μεριά ακουμπάει σε έναν πυκνωτή της μητρικής... Από βάρος να μην τα παραλέω ίσως είναι και πιο ελαφριά από την μαμά ψύχτρα... Βασικά δεν πρόκειτε προσωπικά να βάλω κάτι ακόμα σε PCI, οπότε τι έιχα τί έχασα που λένε...

----------------------------------------

Μόλις γύρισα σπίτι, μαζί με 2x40cm Akasa fan για να τους βάλω στις ψύχτρες στις μνήμες της "πλάτης"...

Και τώρα για να δούμε αν αξίζανε τα 5 που έδωσα για βίδες, ψύχτρες, τρίμμερ και οι 2 ώρες κοψίματα, με την βοήθεια τους 3DMark2001se...

Πρίν τα Vmod και την ψύξη η κάρτα έφτανε 520/1000MHz από 475/906MHz default και έδινε 16.424Marks...

Τώρα η κάρτα με Vmods και την νέα ψύξη, εκτός της θερμοκρασίας που idle είναι 39-41C(με default ψύξη: 47-50C) και 53-55C full load (με default ψύξη: 63-68C) με 3 ώρες Juiced... Ρολόγια 685/1085MHz και δίνει 19.098Marks...

Και ένα 3DMark2001se με μόνο τα test Game Performance.... 19.249Marks

-----------------------------------------------

Μέχρι πόσο πιστεύετε ότι είναι ασφαλές να δώσω ρεύμα στο core?!

μου δινεις ιδεες να βαλω χερι στην BFG5900 ultra μου,

εχεις καποιο λινκ για τα Vmod?

παρα πολυ καλη δουλεια! το αποτελεσμα σε δικαιωνει νομιζω (εχεις και ενα modded BIOS πανω στην καρτα αν δεν κανω λαθος?)

Αρχική απάντηση από esdee

παρα πολυ καλη δουλεια! το αποτελεσμα σε δικαιωνει νομιζω (εχεις και ενα modded BIOS πανω στην καρτα αν δεν κανω λαθος?)

Για Vmod δες Ε Δ Ω...

Για την 5900Ultra βρήκα το παρακάτω... http://www.xtremeresources.com/forums/showthread.php?t=18766

Αν και κάπου είδα ότι παίζει "πειραγμένο" bios για 5900Ultra που την κάνεις 5950Ultra...

Το bios στην κάρτα μου, είναι modded by me.... Απλά έχω δώσει από bios +0.1v σε Core και έκανα πιο σφιχτά τα timings των μνημών (έχασα σε MHz, κέρδισα σε ταχύτητα, έτσι)...

Αρχική απάντηση από esdee [Σήμερα, στις 16:10]

Παρε ενα bios για 5950Ultra...

Επισης μπορεις να φταξεις το δικο σου χρησιμοποιοντας το NiBiTor

bfg5950.zip

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.