Jump to content

blocks

Ματθαιος

Recommended Posts

Εχω παρατιρησει οτι διαφορα blocks εχουν διαφορετικη χοριτικοτητα απο νερο.

Εχει μεγγαλη σημασια ποσο νερο εχει μεσα του ενα block,ειδικα αμα εινε ολο απο χαλκο πιστευω πως αυτο βοιθαει στο να μεταδιδετε γριγοροτερα η 8ερμοκρασια :)

Βασικα θα ειθελα να ρωτισω τον μαστροeleven αν γιντε να φτιαξει ενα με μεγαλιτερη χοριτικοτητα νερου μπας και ειπαρεχει καμια διαφορα.Και αν γινετε να κατασκεβασεις ενα block απο χαλκο το οποιο να περνει και εναν ανεμιστιρα οτιδηποτε μεγεθους.

Αν ειπα καμια μαλα... πειτε μου. :flower:

Ενα block to opoio πχ εχει εισοδο για σολινες απτα πλαγια και απο πανω αυτες τις καρφιτσεσ και εναν ανεμιστιρα.

Καλη ιδεα:inlove: ; Η μουφα

Τα σχολια σας

τις καρφίτσες fins αν κατάλαβα καλά τις ανταλλάζεις με ολόκληρη την επιφάνεια του ψυγείου οπότε άσκοπο να βάλεις κι αλλες

το πόσο νερό έχει μέσα δεν παίζει ρόλο

ο χρόνος παραμονής παίζει

η συνολική επιφάνεια χαλκού πάλι παίζει.....

Αρχική απάντηση από Ματθαιος [Σήμερα, στις 01:24]

Εχω παρατιρησει οτι διαφορα blocks εχουν διαφορετικη χοριτικοτητα απο νερο.

Εχει μεγγαλη σημασια ποσο νερο εχει μεσα του ενα block,ειδικα αμα εινε ολο απο χαλκο πιστευω πως αυτο βοιθαει στο να μεταδιδετε γριγοροτερα η 8ερμοκρασια :)

Βασικα θα ειθελα να ρωτισω τον μαστροeleven αν γιντε να φτιαξει ενα με μεγαλιτερη χοριτικοτητα νερου μπας και ειπαρεχει καμια διαφορα.Και αν γινετε να κατασκεβασεις ενα block απο χαλκο το οποιο να περνει και εναν ανεμιστιρα οτιδηποτε μεγεθους.

Αν ειπα καμια μαλα... πειτε μου. :flower:

Ενα block to opoio πχ εχει εισοδο για σολινες απτα πλαγια και απο πανω αυτες τις καρφιτσεσ και εναν ανεμιστιρα.

Καλη ιδεα:inlove: ; Η μουφα

Τα σχολια σας

Το πόσο μεγάλο είναι το block εξαρτάται από την αντλία και τους σωλήνες(για σωλήνες δεν είμαι σίγουρος) .... Δηλαδή παίρνεις πχ την αντλία της aseteck L20 που είναι μικρής ροής θα πάρεις μικρούς σωλήνες και block μικρής ροής...παίρνεις την L30, θα πάρεις μεγάλης ροής block με ''μεσαίου πάχους σωλήνες''...όσο για ανεμιστήρα στο block έχουν κάτι μουφε υδροψυξεις που έχω δει .πρέπει να είναι καλή ιδέα.:T:

Απλά η ταπεινή μου γνώμη

πχ.

Σε ενα block to οποιο εινε 3εκ ψιλο,μαζι με τα fins :) πες 5εκ και απο πανω ενας ορεος ανεμιστιρας 6μμ ι και μεγαλιτερος με χοανι δεν θα βοιτηισει.;

Εινε καπος σαν να ενωνεις υδροψιξη με αεροψιξη.

Και δεν πιστευω να εινε δισκολο σχεδιο :p

Αρχική απάντηση από Ματθαιος [Σήμερα, στις 01:39]

πχ.

Σε ενα block to οποιο εινε 3εκ ψιλο,μαζι με τα fins :) πες 5εκ και απο πανω ενας ορεος ανεμιστιρας 6μμ ι και μεγαλιτερος με χοανι δεν θα βοιτηισει.;

Εινε καπος σαν να ενωνεις υδροψιξη με αεροψιξη.

Και δεν πιστευω να εινε δισκολο σχεδιο :p

Υπαρχει η ιδεα σου σε μικρη υδροψυξη που μπαινει στη θεση του cd-rom...

• 4 weeks later...
Αρχική απάντηση από nekro8afths

ισως κατι πιο απλο..........

DSC00085.JPG

ισως λεω

Αυτος λογικα το κανει για να κρυωσουν τα μοσφετ και οχι για να κρυωσει το μπλοκ..

Ρε παιδια μην τρελενεστε..Ολο το θεμα στην υδροψυξη ο στοχος δηλαδη ειναι να κρατισει το cpu (και οτι αλλο) σε θερμοκρασιες περιβαλοντος..Οι ανεμηστηρες απο εδω και απο εκει ειναι υπερβολη..

Αν οντως θες φιλε μου να φτιαξεις ενα υδροψυκτο με παρα πολυ καλη αποδοση αυτο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις ενα οσο το δυνατον μεγαλυτερο ψυγειο και να το ψυχεις με οσους περισσοτερους ανεμηστηρες αντεχεις...

Περαν αυτου ολα τα αλλα ειναι ασκοπα..Μεγαλυτερο μπλοκ ανεμηστηρες κλπ

επιπλεον με αυτο που εχεις κανει απλα επηρεαζεις τον σενσορα(σε περιπτωση που ειδες χαμηλοτερες θερμοκρασιες) και δεν κρυωνεις το μπλοκ οπως σωστα ειπε ο krisiun82

ΚΑΝΕ το εξης πειραμα

ενω δουλευεις το wc σου ζεστανε το μπλοκ απο κατω με αναπτηρα...

το μπλοκ δεν προκειται να καταλαβει τπτ απο τη θερμοτητα του αναπτηρα ,οποτε ειναι δυνατον να επηρεαστει απο τον ανεμιστηρα????

Αρχική απάντηση από Skinny13

επιπλεον με αυτο που εχεις κανει απλα επηρεαζεις τον σενσορα(σε περιπτωση που ειδες χαμηλοτερες θερμοκρασιες) και δεν κρυωνεις το μπλοκ οπως σωστα ειπε ο krisiun82

ΚΑΝΕ το εξης πειραμα

ενω δουλευεις το wc σου ζεστανε το μπλοκ απο κατω με αναπτηρα...

το μπλοκ δεν προκειται να καταλαβει τπτ απο τη θερμοτητα του αναπτηρα ,οποτε ειναι δυνατον να επηρεαστει απο τον ανεμιστηρα????

δλδ ο χαλκός ειναι μονωτικό υλικο!!! για δες τι μαθαίνει κανεις στο λαμπ. κ πως άγει τη θερμότητα της cpu τότε? όταν δεν καταλαβαίνει ούτε απο φλόγα...

Δεν εννοει αυτο αλλα το οτι αν προσπαθησεις να ζεστανεις ενα μπλοκ με αναπτηρα

( η καποιο αλλλο μεσο μικρης θερμικης αποδοσης) δεν θα καταφερεις τιποτα εστι και το να προσπαθεις να κρυωσεις το μπλοκ με ανεμιστηρα δεν θα σου δωσει τιποτα περισοτερο

• 1 month later...

Για σας κυριε Eleven.Θα ηθελα να κανω την παραγκελια για cpu water block το καλυτερο που εχετε με εισοδο ρακορ για

σωληνα 12mm.Απαντηστε οσο πιο γρηγορα μπορειτε στo delisgate7@yahoo.gr

Εχω ενα VGA Block Maze4 misis ιντσας ρακορ για Ati.Πειτε μου εαν ειναι καλο.Στειλτε μια Φωτο.Συγνωμη για την αργοπορια τηw απαντησης μου αλλα δεν εχω PC αφου δεν εχω

water block.Σας ευχαριστω που επεικοινονισατε μαζι μου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.