Jump to content

Jetway 939GT4-SLI: η έκπληξη?

RootX

Recommended Posts

Αρκετοί, θεωρούμε τις μητρικές της Jetway ως δευτεροκλασάτες, φθηνές μητρικές αμφιβόλου ποιότητας και επιδόσεων.

Το review του anandtech δείχνει ότι με σωστό σχεδιασμό και υλοποίηση μπορείς να ξεπεράσεις τον ανταγωνισμό κρατώντας την τιμή σε λογικότατα επίπεδα. :)

ενα μπραβο στους σχεδιαστες που καταφεραν την απλοποιηση του sli και χωρις να εμποδιζουν το overklockability της μητρικης.

(επειδη το ονομα jetway δεν ειναι απο τα πρωτοκλασατα διατηρω μια επιφυλαξη ως προς την ποιοτητα κατασκευης/πυκνωτες smd κλπ μιας και το κοστος ειναι αρκετα χαμηλο-----μηπως δηλαδη θυσιαζουν δευτερευοντα μερη στον ποιοτικο τομεα)

Αρχική απάντηση από RootX

Αρκετοί, θεωρούμε τις μητρικές της Jetway ως δευτεροκλασσάτες, φθηνές μητρικές αμφιβόλου ποιότητας και επιδόσεων.

Το review του anandtech δείχνει ότι με σωστό σχεδιασμό και υλοποίηση μπορείς να ξεπεράσεις τον ανταγωνισμό κρατώντας την τιμή σε λογικότατα επίπεδα. :)

[σ. παπαδόπουλος]

τι έγινε ρε παιδιά?

[/σ. παπαδόπουλος]

εκτός της έξυπνης υλοποίησης, έχει και 3 normal old good looking pci :T:

να δούμε τι τιμή θα έρθει;)

Όχι εξ' ολοκλήρου για αυτό γιατί έχουν υπάρξει και πολλές low class μητρικές που βγήκαν αστέρια. Όμως μια εταιρεία που κατεβάζει τόσο πολύ το κόστος παρέχοντας τόσο καλά χαρακτηριστικά στο προϊόν της υπάρχουν κάποιες εκδοχές που πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν: 1) Είναι καλής ποιότητας τα υλικά που χρησιμοποιεί; ουκ ολίγοι έχουμε πέσει θύματα από κακής ποιότητας πυκνωτές κλπ αφού επιλέξαμε ένα φθηνό προϊόν. Δε λέω και σε ακριβά προϊόντα έχει συμβεί όμως όχι σε τόσο ευρεία συχνότητα. 2) Η διάρκεια ζωής τους; δεν θέλω να αγοράσω μία μητρική που θα μου κρατήσει με το ζόρι 2 χρόνια (no thanks). Στο άλλο κομμάτι το σχεδιαστικό χωρίς να είμαι ειδικός και χωρίς να γνωρίζω αν αυτό είναι εφικτό αλλά παρατήρησα ότι οι δύο pcie είναι εξ ολοκλήρου 8x και όχι 16x που δουλεύουν και σε 8x. Αν (λέω εγώ αν είναι εφικτό) αύριο μεθαύριο η nvidia μέσω λογισμικού ή μέσω ενός νέου bridge η καμιάς φθηνής pci κάρτας ή δε ξέρω και εγώ τι, δώσει τη δυνατότητα να δουλέψει κάποιος sli σε 16x τότε αυτός που αγόρασε jetway τι κάνει; Τέλος, θεωρώ ότι η απόσταση μεταξύ των δύο pcie σε περίπτωση sli δε φτάνει ούτε για ζήτω. Αν κάποιος κατ' εμέ βάλει δυο 6800ultra εκει πάνω η μια θα καίει την άλλη. Αυτά, ζητώ συγνώμη για τη μακρυγορία... :)

Αν (λέω εγώ αν είναι εφικτό) αύριο μεθαύριο η nvidia μέσω λογισμικού ή μέσω ενός νέου bridge η καμιάς φθηνής pci κάρτας ή δε ξέρω και εγώ τι, δώσει τη δυνατότητα να δουλέψει κάποιος sli σε 16x τότε αυτός που αγόρασε jetway τι κάνει;

Το nForce4SLI ΔΕΝ έχει δυνατότητα για 16x SLI (μόνο η έκδοση για διπλούς επεξεργαστές έχει αν θυμάμαι καλά). Δεν είναι θέμα bios ή άλλου update, είναι θέμα hardware.

Εκτός αυτού, σιγά μην έδινε την δυνατότητα αυτή η nVidia με ένα απλό update. Σίγουρα θα προτιμούσε να πει "πάρτε το νέο motherboard με πχ nForce69"...

Τέλος, θεωρώ ότι η απόσταση μεταξύ των δύο pcie σε περίπτωση sli δε φτάνει ούτε για ζήτω. Αν κάποιος κατ' εμέ βάλει δυο 6800ultra εκει πάνω η μια θα καίει την άλλη.

Και η DFI την ίδια απόσταση (1 slot) έχει μεταξύ των PCIe...

Για την ποιότητα υλικών δεν μπορώ να έχω άποψη, πάντως αρκετές παμπάλαιες μητρικές της Jetway παίζουν ακόμα.

Όσο αφορά το sli x16, σε νέο chipset θα το δούμε, οπότε ισχύει ότι και για τις υπόλοιπες x8 μητρικές.( link ) .

Αρχική απάντηση από tigrakas

Και μιας και έγινα κακός τώρα :p πάρτε και μια φωτό και πείτε μου εδώ πέρα αμα βάλω εγώ 7800gtx που θα πάει το chipset και το sata?

939gt4sli0mm.th.jpg

Για να γίνω κακός και εγώ, :p θες να δεις φώτο από dfi sli με μία 7800gtx, και να μου πεις αν έχει κάτι το διαφορετικό σχετικά με το chipset και τα sata ? :p

Αρχική απάντηση από RootX

Για να γίνω κακός και εγώ, :p θες να δεις φώτο από dfi sli με μία 7800gtx, και να μου πεις αν έχει κάτι το διαφορετικό σχετικά με το chipset και τα sata ? :p

δε χρειάζεται το ίδιο αντιμετωπίζω και εγώ στο δικό μου με το συνδυασμό 7800+fatal1ty. Τουλάχιστον δε μου τρώει τα Sata :p

Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 14:02]

Για δώσε Φώτο αν είναι εύκολο, θέλω να δω.

Βασικα πολυ λιγες μοβο αποτι εχω δει εχουν και pci kai pci-e :nothing:

Μια χαρα μου φαινεται η μητρικη..Ελπιζω να εχει καλη τιμη!!

Θα δουμε σιντομα,παντως θανε μια καλη τιμη γιανα ανταγονιστει τις υπολοιπες εταιριες :cool:

Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 12:50]

ενα μπραβο στους σχεδιαστες που καταφεραν την απλοποιηση του sli και χωρις να εμποδιζουν το overklockability της μητρικης.

(επειδη το ονομα jetway δεν ειναι απο τα πρωτοκλασατα διατηρω μια επιφυλαξη ως προς την ποιοτητα κατασκευης/πυκνωτες smd κλπ μιας και το κοστος ειναι αρκετα χαμηλο-----μηπως δηλαδη θυσιαζουν δευτερευοντα μερη στον ποιοτικο τομεα)

συμφωνω και εγω μαζι σου. :T:

Περα απο τα υλικα κατασκευης της μητρικης το δευτερο που κοιταει καποιος ειναι η υποστηριξη που παρεχεται απο την εταιρια!Η γνωμη μου ειναι πως η DFI ειναι κορυφη γιατι η υποστηριξη της ξεπερναει των αλλων.Τι να την κανεις την DFI με το πρωτο ΒΙΟS ας πουμε?Επειδη ειχα και παλια jetway θα πω οτι εμεινα πολυ ικανοποιημενος,αλλα ποτε δεν προκειται να φτασει τις υπολοιπες στον τομεα της υποστηριξης,!Γι'αυτο και θα μεινει μια μεσαια λυση..:p

Πολυ καλη μητρικη με πολλα θετικα στοιχεια και εξυπνες λυσεις. Με δεδομενο οτι η εταιρια ειναι μια απο τις πολυ αξιοπιστες, συμφωνα με την εμπειρια μου τουλαχιστον, πιστευω οτι μπορει να πρωταγωνιστησει στο μελλον παρεα με τα μεγαλα ονομα αν το θελησει.

Ας μην ξεχναμε που βρισκοταν η dfi μερικα χρονια πριν.

Η μητρικη φενεται πολυ πιο υποσχoμενη απο οτι δειχνει. Πραγματικα δε πιστευα πως θα τα παει τοσο καλα, απο ρευματα μια χαρα (σε σχεση με τον ανταγωνισμο) το ιδιο και για το bios και για μενα θα αποτελουσε σιγουρη επιλογη σε σχεση με MSI και GIGABYTE οσον αφωρα το O/C.

Ευγε Jetway!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.