Jump to content

Μοτοσυκλέτα και προστατευτικός εξοπλισμός

Wizard!

Φοράτε κράνος και εξοπλισμό?  

21 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Συνεχίζω την συζήτηση εδώ, γιά να σταματήσουμε το hijacking του post, αλλά και για να μπορεί να τη βρεί κάποιος αργότερα πιό εύκολα :)

Αρχική απάντηση από Zarras [Σήμερα, στις 17:48]

κανεις απο τους 3 δε φορουσε τπτ... μονο ο gsx ειχε ενα απο τα παλια τα ξυλινα τα agv περασμενο στον αγκωνα του

Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 21:11]

και εμένα το κράνος μου έσωσε το σαγόνι δόντια μάπα όταν χρειάστηκε!

πραγματικά είναι όλα τα λεφτά ο εξοπλισμός

Πέρσι το Μάιο, έφυγα με 120+ σε ανοιχτή αριστερή στον Μπράλο. Πήγα νοσοκομείο με μιά σοβαρή θλάση, που με ταλαιπώρησε 4 μήνες από #(*)(*$)@(& των ΓΙΑΤΡΩΝ :mad: :mad:

Φορούσα κράνος των 1000, ολόσωμη δερμάτινη άλλα 1000, και κροκόδειλο των 200

Όταν μου έβγαλε ο γιατρός το πάνω μέρος και είδε τον κροκόδειλο, αναφώνησε: Αααα, γι'αυτό ζεις

Έφυγα με 120... Και το παπί πάει τόσο... Αν όμως ρωτήσεις γιατί δε φοράει κροκόδειλο, θα σου πεί "Μα δεν τρέχω...!" :blink:

Περισσότεροι από τους μισούς θα είχαν φύγει αγρατζούνιστοι, με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Τελικά πόσο κοστίζει η σωματική μας ακαιρεότητα? Πόσο κοστίζει η ζωή μας?

μόνο κράνος τα λοιπά δεν υπάρχουν.....

σιγά σιγά

οδηγώ σχεδόν 2 χρόνια το ζαχαρία

στις 25 μέρες απο την αγορά έπεσα,μαλακωδ.ως το πλήρωσα αρκετα ακριβα.....

ισως και λόγω έλλειψης εξοπλισμού,τι να πω?

απο εκεί και μετά είπα πως δεν θα βγώ βόλτα χωρίς

τα απαραίτητα και ακόμα εντος πόλης κινούμαι :(

παρειμπτοντως ο εξοπλισμός σου κάνει όσο το μηχαναάκι μου ,sad sad story

Ρε συ Μάγε....είσαι και στο μοτό.γρ με το ίδιο νικ? Δεν θυμάμαι αν σε εχω ξαναρωτήσει....

Το θυμάμαι το σκηνικό στο Μπράλο να περιγράφεται στο εκέι φόρουμ

έχει τόσο καλό δρόμο εκει πάνω?

μου λέει και ένας γείτονας με GSXR 1000

πήγαμε η παρέα προς καμμένα

ανεβήκαμε 2-3φορές το βουνο να γουστάρουμε ήπιαμε καφέ και γυρίσαμε.

είναι τόσο στάνταρ οι μηχανόβολτες?

Ο Μπράλος για τα supersport είναι ότι είναι για τα sm ο Αγ.Ιωάννης στην Εύβοια.

Κράνος πάντα! Γάντια πάντα! Μπουφαν το καλοκαίρι είναι λίγο ζόρι λόγω ζέστης...έχω μόνο δερμάτινο.

Πρέπει να γίνει μέριμνα για καλοκαιρινό γιατί άφησα το μισό μου δέρμα πρόσφατα στη Γαλατσίου...δε λέει!

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl- [Σήμερα, στις 00:46]

ο κροκοδειλος τι ακριβως κανει?

Ο κροκόδειλος είναι προστατευτικό για την πλάτη/σπονδυλικη στήλη. Συνήθως είναι από κομάτια σκλορού πλαστικού, kevlar ή ανθρακονήματα δεμένα σα ραχοκοκαλιά.

Ο δικός μου, έχει kevlar και επιπλέον, αερόστρωμα από πάνω. Είναι της Spidi και μαζί με τον Dainese είναι από τους ακριβότερους. Υπάρχουν και με 70, αλλά η γνώμη μου είναι πως ότι πληρώσεις, παίρνεις... :rolleyes:

Αρχική απάντηση από darkCount

Ρε συ Μάγε....είσαι και στο μοτό.γρ με το ίδιο νικ?

Σαν Wizard13. Σαν Wizard έμπαινε ένας φίλος που "έφυγε" πέρσι από κοντά μας.

Αρχική απάντηση από DarkSaga

έχει τόσο καλό δρόμο εκει πάνω?

Έχει πολύ καλή άσφαλτο, αλλά και πολύ γρήγορες στροφές. Με 600κε και πάνω, μπαίνεις σε όλες με 180+, πράγμα που το κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνο, γιατί δεν προλαβαίνεις να διορθώσεις τίποτα σε λάθος.

Κάθε Σαββατοκύριακο, είναι μαζεμένοι δεκάδες εκεί και τα χώνουν. Κόντρες δε γίνονται, τουλάχιστον όχι με στοίχημα, αλλά για το χαβαλέ. Όσο καλύτερο καιρό τόσο περισσότερο κόσμο ;)

Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 00:35]

παρειμπτοντως ο εξοπλισμός σου κάνει όσο το μηχαναάκι μου ,sad sad story

λολ dont worry.... για να καταλαβεις... εδωσα το cb 900ευρω, το κρανος το μπουφαν και τα γαντια για το zx πηγανε 1500ε....

αλλα πραγματικα δεν τα λυπαμε καθολου μα καθολου...

βλεπω στο δρομο κατι τυπακια με το παντοφλι και τα agv τα κρανη (που παλια τα εφτιαχναν απο ...πεπιεσμενο ξυλοπολτο) και πραγματικα ευχομαι να μην τους τυχει τπτ....

θελει προσοχη το πραμα....

οχι μαγκιες μεσα στην πολη (εκτος αν ειναι αναγκη*)

αμα θες να δειξεις τι αξιζεις βγες εθνικη ή πηγαινε σε πιστα...

*αναγκη:

1. αλλο μηχανακι της ιδιας κατηγοριας που σου "κουνιεται" στο φαναρι...

2. οποιοδηποτε εντουρο, και ας μη σου κουνιεται στο φαναρι...

3. οποιοδηποτε αυτοκινητο μαρσαρει διπλα σου στο φαναρι...(εδω τον αφηνουμε 30-40μ να παει μπροστα, και μετα τον περναμε, τη στιγμη εκεινη γυρναμε και σκαμε το γνωστο ειρωνικο χαμογελακι στο τυπαρα που το οδηγει)

4. οποιδηποτε "Ζ"ητα βρουμε στο φαναρι...αλλα προσοχη ΔΕΝ τον περναμε ποτε... απλως κολλαμε απο πισω του, σε αντιθετη περιπτωση η κληση που θα φαμε δεν θα ειναι μονο για υπερβολικη ταχυτητα....

καλες βολτες :innocent:

Κρανος & γαντια τωρα το καλοκαιρι.

Για βολτες εκτος Αθηνων δερματινο παντελονι-μπουφαν + τα παραπανω.

Μονο ο εξοπλισμος μου κανει 2000€ αλλα τουλαχιστον εχω το κεφαλι μου

λιγο πιο ησυχο απο το να μην τα ειχα καθολου.

Έχετε δίκιο για το θέμα του εξοπλισμού.Παίζει σημαντικό ρόλο στη προστασία του αναβάτη.Μια απορία:τα AGV τα κράνη δεν είναι καλά?δεν ήταν καλά?Γιατι η διαφήμιση που τρώνε απο τον dottore δεν είναι και λίγη.....;)

Ο Dottore έχει "πιαστεί" πολλές φορές στα πράσα, στην πολιτική του ζωή με Arai. ’λλωστε, δε φοράει AGV επειδή είναι τα καλύτερα, αλλά γιατί λόγο χαρακτήρα, προωθεί Ιταλική εταιρία που είναι η πατρίδα του ;)

Εκτός αυτού τα παιδιά μιλάνε για κάτι παλιά κράνη, καλύτερα κάσκες θα έλεγε, που έβγαζε η AGV και κυκλοφορούν κάτι γερόντια χωρίς ζελατίνα, λουράκι και ξεθωριασμένα από την πολυκαιρία.... Απλά μερικοί νεαροί, "κληρονόμησαν" την κάσκα του παππού και δεν πάνε να αγοράσουν ένα της προκοπής...

Εγώ μέσα στην πόλη πάντα κράνος. Εκτός πόλης τα πάντα.

Κράνος-Shark 205euros, 100euros το πήρα.

Μπουφάν-Spidi δέρμα 490euros + 40euros απλό προστατευτικό σπονδυλικής spidi πάλι (τέριαζε με το δερμάτινο από μέσα αφού είχε υποδοχές)

Παντελόνι-spidi δερμάτινο 375euro

Μπότες-Gaerne 250euro

Γάντια-spidi 220euros

Με το Fazer δε χρειάζετε να έχω ολόσωμη (αγωνιστική) μην είμαι και κάγκουρας, αλλά πήρα πιστεύω λίγο πιο turing αλλά κανένας συμβιβασμός στην προστασία. Επόμενη αλλαγή-αγορά 2ου κράνους πιο ακριβό και ίσως έναν πιο ακριβό κροκόδειλο, σε στύλ γυλέκου.

Στη μοτοσυκλέτα ο εξοπλισμός είναι αναγκαιότητα όχι must!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.