CaptainMilo Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2005 Έχω την Sapphire X800XL , και την ώρα που παίζω παρατηρώ το εξής Καθώς κινούνται τα γραφικά , κατά τον οριζόντιο άξονα , ενίοτε και που τα γραφικά φαίνονται σαν να "σπάνε" , δηλαδή για παράδειγμα φαίνονται σαν την παρακάτω εικόνα (όχι πραγματικό screenshot , απλά φτιαγμένη για να πάρετε μια ιδέα) Το φαινόμενο αυτό το έχω παρατηρήσει σε παιχνίδια όπως San Andreas , Doom 3 , καθώς και σε ορισμένα video , πάντα παιχνιδιών , σε ταινίες δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα . Είναι στιγμιαίο , δηλαδή δεν διαρκεί παραπάνω από μερικά δέκατα του δευτερολέπτου Drivers έχω χρησιμοποιήσει τους catalyst 5.7 και 5.8 μέχρι στιγμής , και υπάρχει και στους 2 το ίδιο φαινόμενο . Πρόβλημα θερμοκρασίας στο κουτί δεν υπάρχει , αν εξαιρέσεις την ψιλο άθλια μαμά ψύκτρα που έχει πάνω η sapphire (και νομίζω δεν ψύχει καν τις μνήμες της μιας πλευράς) Η κάρτα ΔΕΝ έχει κλοκαριστεί Καμμιά ιδέα ως προς τι φταίει? Όλα είναι στα default , ακόμα και οι επιλογές της ΑΤΙ όταν εγκαθιστείς τους drivers Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Αύγουστος 23, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2005 Τον κάθετο συγχρονισμό τον έχεις on ή off?Δοκίμασε να το αλλάξεις (αν το έχεις on βάλτο off και αν το έχεις off βάλτο on). Link to comment Share on other sites More sharing options...
spike83 Αύγουστος 24, 2005 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 Αρχική απάντηση από FrOsT Τον κάθετο συγχρονισμό τον έχεις on ή off?Δοκίμασε να το αλλάξεις (αν το έχεις on βάλτο off και αν το έχεις off βάλτο on). τι ειναι ο καθετος συνγχρονισμος????? δηλαδη μπορει να εινα ιτο ενα η το αλλο?ρωταω γιατι το εχω παθει κ γω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobi Rhoads Αύγουστος 24, 2005 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 ο καθετος συγχρονισμος ειναι σαν να εχει limiter στα οριζοντια fps!υπαρχει επιλογη απο τους drivers αλλα και μεσα απο τα παιχνιδια καμια φορα.σηνυθως σε αυτο οφειλεται το ''σπασιμο'' της εικονας οπως λεει ο CaptainMilo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Αύγουστος 24, 2005 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 Από τους drivers υπάρχει επιλογή όπως φαίνεται παρακάτω, αλλά συνήθως έχουν και τα παιχνίδια αυτή την επιλογή (vsync) μέσα από τα options... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Αύγουστος 24, 2005 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 Γνωστό φαινόμενο που πολλοί το χαρακτηρίζουν ως tearing, νομίζω πως οφείλεται στο ότι ένα μέρος των γραφικών επεξεργάζεται πιο γρήγορα από ένα άλλο με αποτέλεσμα την καθυστέρηση απεικόνησης του δεύτερου και το παιχνίδι φαίνεται έτσι. Δεν είναι πρόβλημα της κάρτας σου, είναι γενικό φαινόμενο, διορθώνεται με το Vsync πως είπε και ο FrOsT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Αύγουστος 24, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 Ευχαριστώ παίδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontifikas Αύγουστος 24, 2005 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 Έχεις TFT βλέπω.Το VSync Πρέπει να είναι στο OFF.Πάντως δεν θα δείς βελτίωση. Έτσι είναι τα παιχνίδια στις TFT(ακόμα).H κάρτα δεν φταίει σίγουρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.