Ch3 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2005 Έχω 2 σκληρούς 160gb. Ο ένας είναι maxtor και ο άλλος είναι seagate.Έχω προσέξει πρόσφατα ότι ζεστένονται αρκετά, σε σημείο που δεν μπορώ να αφήσω το δαχτυλό μου πάνω τους, για παραπάνω από 3-4 δευτερόλεπτα.Είναι φυσιολογικο να ζεστένονται τόσο. Έψαξα να βρώ στα official sites specifications. Η seagate δεν ανέφερε τιποτα για θερμοκρασίες, ενώ στης Maxtor δεν δουλευε το search ετσι δεν κατάφερα να βρω το μοντέλο μου. Σε ένα τυχαίο όμως, έλεγε κάτι για max μέχρι 55 βαθμούς. Εάν είναι τόσο και στον δικό μου, μάλλον τον βλέπω να παθένει τίποτα.Τον seagate τον έχω 1.5 χρόνο και τον maxtor μισό.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Αύγουστος 22, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 1)Κατεβασε το SpeedFan απο τα Tools να δουμε ποσο θερμοκρασια εχουν... 2)Βαλλε κανενα Fan να τους φυσαει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ch3 Αύγουστος 22, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 ’ψογο το speedfan!Αυτή τη στιγμή, ο Seagate είναι στους 47 και ο Maxtor στους 44. Νορμάλ μου φαίνονται τα νούμερα.Γιατί στο SMART Tab, στον maxtor όλα τα νούμερα είναι 252 ή 254, ακόμα και η θερμοκρασία; Στο charts kai sto readings είναι κανονικα.Fans εχω αρκετα μεσα στο κουτί και κάνει σαν ηλεκτρική σκούπα. Το computer ανυπομονεί να ανεβεί ξανά στα κρύα της Αγγλίας μου φαίνεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 22, 2005 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 normal είναι οι ενδείξεις 44 και 47.όταν όμως δεν μπορείς να ακουμπήσεις το χέρι σου είσαι περίπου στους 70-80 βαθμούς.καλού κακού μέτρα και με κάποιο θερμόμετρο τη θερμοκρασία τους.μέχρι τους 55-60 βαθμούς είναι ανεκτή η λειτουργία τους πάντως, αν και προσωπικά πιστεύω ότι καλό είναι να διατηρούνται κάτω από 50;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ripper18 Αύγουστος 22, 2005 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 Η Seagate αναφερει ορια θερμοκρασιας 0~60 βαθμους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ch3 Αύγουστος 22, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 Ναι πρέπει να βρώ κανά θερμόμετρο να το μετρήσω κανονικά.Περίεργο είναι ότι ο Seagate ειναι κολλημένος στους 47 τις τελευταίες 2 ώρες, ενώ ο Maxtor ανεβοκατεβαίνει κανά δυό βαθμούς.Εάν χρειαστεί, έχετε καμία ψύκτρα να προτείνετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ch3 Αύγουστος 23, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2005 οκ, ο seagate ξεκινάει απο τους 30 όταν ανοίγω το pc.Ένα θερμόμετρο που ακούμπησα πάνω στους σκληρούς, δεν πήγε πάνω από 40, γιατί ίσως δεν έκανε σωστή επαφή μιας που είναι θερμόμετρο για υγρά.Τέλος πάντον, μου φαίνονται οκ, τώρα που είδα θερμοκρασίες.Ευχαριστώ πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Αύγουστος 23, 2005 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2005 Με θερμόμετρο δεν γίνεται δουλειά κατέβασε το speedfan για να έχεις συγκεκριμένες ενδείξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Αύγουστος 23, 2005 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2005 Αρχική απάντηση από helloween Με θερμόμετρο δεν γίνεται δουλειά κατέβασε το speedfan για να έχεις συγκεκριμένες ενδείξεις. Αρχική απάντηση από Ch3 ’ψογο το speedfan!Αυτή τη στιγμή, ο Seagate είναι στους 47 και ο Maxtor στους 44. Νορμάλ μου φαίνονται τα νούμερα.Γιατί στο SMART Tab, στον maxtor όλα τα νούμερα είναι 252 ή 254, ακόμα και η θερμοκρασία; Στο charts kai sto readings είναι κανονικα.Fans εχω αρκετα μεσα στο κουτί και κάνει σαν ηλεκτρική σκούπα. Το computer ανυπομονεί να ανεβεί ξανά στα κρύα της Αγγλίας μου φαίνεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigrakas Αύγουστος 24, 2005 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 Αν είναι sata ο seagate σου μάλλον κάτι παίζει. Εγώ πάω σήμερα τον δίσκο της κοπελιάς μου για rma στο πλαίσιο γιατί ζεσταίνεται και αυτός σε βαθμό που δεν μπορώ να τον αγγίξω και εγώ και συν τοις άλλοις έχει πετάξει bad sectors και δε μπόρεσα να τους διορθώσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sbeetle Αύγουστος 24, 2005 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 Αφού έχεις ανεμιστήρα να τους φυσάει, δες μήπως είναι πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον και γι' αυτό να ζεσταίνονται λίγο περισσότερο. Εμένα ο seagate είναι περίπου στους 37-38 βαθμούς, σύμφωνα με το speedfan, και λίγο παραπάνω οι WD. Πάντως΄άμα λες ότι δεν μπορείς ούτε να τους ακουμπήσεις, τότε το speedfan λέει μούφες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ch3 Αύγουστος 24, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 tigrakas: οχι δεν είναι sata. Όπως είπα και στο πρώτο κείμενο, και τους δύο του έχω καιρό, όπου δουλεύουν στο full. Οπότε φαντάζοναι θα τα είχαν φτήσει κ'όλας.sbeetle: Στην αρχή είχαν αναμεσά τους το floppy. Τώρα το έχω βγάλει, όπου υπάρχει ένα (3,5) κενό αναμεσά τους και έχω αφήσει και την θέση του floppy ανοιχτή.Ο Maxtor είναι στην πίο προνομιακή κάτω θέση, όπου τον χτηπάει καλύτερα το fan και έχει τώρα (βράδυ) πέσει στους 38 και ο seagate στους 43.Ίσως πρέπει να κάνω μία καλυτερη διάταξη, ίσως πρέπει να πάρω κανένα κουτι της προκοπής, ίσως και μια αναβάθμιση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπελλος Ευαγγελ Σεπτέμβριος 10, 2005 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 Φιλε και εγω εχω εναν ΜΑΧΤΟΡ 160 γιγα και εφτανε μεχρι και 46 βαθμους με ενδυξη speedfan και μετα που εβαλα με 8 ευρω ενα ανεμιστιρακι για σκληρους ειδικο κατεβικε στα 24!!!!!!!!! με το ιδιο προγραμα μετρησης θερμοκρασιων!!! ΒΑΛΕ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΤΟ speedfan δειχνει θαυμασια!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ch3 Σεπτέμβριος 15, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2005 Ναι ε;έχει κανά λινκ για τον ανεμιστήρα; Χωράει στην 3,1/2 θέση που μπαίνουν κανονικά οι σκληροί; Και στου δύο εάν είναι θα βάλω, αλλά από την αλλή το κομπιούτερ μου θα κάνει σαν αεροθούμενο. Ήδη υπάρχοθν 5-6 φανς μέσα στο κουτί. θα μου πεις για να γλυτώσω τους δίσκους όμως....ευχαριστώ πάντος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.