Jump to content

Θα εμπιστευοσασταν NON-Branded φορητα?

jax7480

Θα εμπιστευοσασταν ποτε NON-Branded φορητα?  

84 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ας τα παρουμε τα πραγματα απο την αρχη.

ΕΙχα στα χερια μου Εναν Pentium M 755, μνημη κ σκληρο δισκο για λαπτοπ. Ηθελα μονο το σασι για να τα βαλω. Μετα απο ψαξιμο εφτασα αναμεσα σε 2 μοντελλα. Το turboX wrs με την χ800 ή το Fujitsu Siemens Amilo με την 6800 (δεν θυμαμαι απεξο το μοντελο) .

Το Fujitsu προσεφερε επονυμια και φοβερο design (ισος και ψυξη) το Τουρμπο Χ θεοριτικα ειναι ποιο "εθκαμπτο" σε αναβαθμήσεις .

Πηρα λοιπον τηλεφονο και το πλαισιο και την αντιπροσοπια της Fujitsu Siemens, να ρωτησω αν μπορω να παρω σκετο σασι . Το πλαισιο μου το εδωσε ευχαριστος , Με την Siemens ειχα προβληματα, στην αρχη ο υπευθυνος πωλησεων της αντιπροσοπιας εκανα σαν να ακουγε πρωτη φορα αυτο που ηθελα (ισος και να ταν ετσι) , σκετο σΑΣΙ? μου λεει, Δεν ξερω αν γινεται πρεπει να ρωτησω στην γερμανια στα κεντρικα, θα στειλω εμαιλ , αλλα να ξερεις οτι και να γινεται θα σου κοστισει σχεδον σαν να παρεις ολοκληρο συστημα. Δεν με νοιαζει του λεω. Επισης του επισημανα οτι εχω αλλα 2 AMilo καινουρια στο γραφειο , του εδωσα κ τα serial για να το διαπιστοσει και οτι ειμαι ΠΕΛΑΤΗΣ της Fujitsu SIOemens. Στην χειροτερη ας ελεγε στην Γερμανια οτι ηθελα να κανω αναβαθμηση του ενος AMilo που ειχα με καινουριο σασι.

Η απαντηση ηρθε μια μερα μετα με ενα ΟΧΙ, δεν γινεται.. Τι να πω..

Επισης κατι ακομα, το Αμιλο εχει μεσα την πρωτη εκδοση της 6800 με DDR1 η οποια βγαζει επισωσεις κατα 20-30% χειροτερες απο την Χ800 και την 6800 με DDR2. Οταν ρωτησα στην αντιπροσοπια αν βγαινει ή αν θα βγει με εκδοση 6800DDR2 δεν ειχαν ιδεα, ακομα και στην Αντιπροσοπια στην Γερμανια εστειλα email κ στο τεχνικο τους τμημα αλλα με εγραψαν κανονικα.

Στο φιναλε πηρα το TurboX WRS σκετο, με την x800 H ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η απλη x800 ΑΛΛΑ η χ800 ΧΤ (με εκπληξη και τρελλη χαρα το διαπιστοσα οταν ετρεξα διαγνωστικο στο σπιτι) η οποια εχει 16 Pipelineς αντι για 12 (της απλης χ800 και 6800) και τρεχει ποιο γρηγορα στο ρολοι.

Φοβερη εξηπηρετιση απο το πλαισιο Θεσσαλονικης και τα παιδια που δουλευουν εκει. Μου το δωσαν το σασι ετσι στον αερα, και μονο που τους ειπα οτι ειμαι συναδελφος τεχνικος με αφησαν να το συναρμολογισω στο σπιτι μονος, χωρις να χασει την εγγυηση που τα ανοιξα εγω. Προσφερθηκαν βεβαια να το συναρμολογησουν αυτοι με 40 Ε αλλα απεριψα ευγενικα την προταση τους. :slap:

Γνωμη για το Laptop εδω και μια βδομαδα που το εχω? Μεχρι στιγμης αψογο. ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ στο να πειραξεις οτι θελεις μεσα στο σασι, ολα στα ποδια σου που λενε. Φοβερες επιδωσεις. Οσο για την οθωνη δεν εχω παραπονο, αν δεν την συγκρινω με ενα Επονυμο διπλα διπλα δεν θα καταλαβω βεβαια, αλλα ρωταω οσους το εχουν κανει, τοσο χαλια ειναι η οθωνη? Εμενα μια χαρα μου φανηκε, ισος θα μπορουσε να εχει ενα επιπεδο φοτεινοτητας παραπανω αλλα δεν πειραζει.

Για το θεμα της ψηξης: τι να πω αν δειτε μεσα πως ειναι στημενο θα καταλαβετε, μια χαρα , No prob. Ενα θα σας πω , αν δεν βαλεις το θυριο την χ800 να δουλεψει σε 3D mode το ανεμιστηρακι δεν ξεκιναει καν. ανοιξα το λαπτοπ και δεν πηρε μπρος ο ανεμιστηρας παρα μονο μετα απο 20 λεπτα για 20 δευτερα, εκανε ενα βουμ και εκλεισε ξανα!! ΕΝΤΕΛΟΣ ΑΘΟΡΥΒΟ λεμε. αφου νομιζα στην αρχη οτι ειχε προβλημα ο ανεμηστηρας, ή οτι ξεχασα να συνδεσω το καλοδιο του.

Ετσι κιαλιος μην γελιομαστε, οι Pentium M με 32 Wat θερμικης συμπεριφορας ειναι παγομενοι ετσι κιαλιος. η x800 ειναι η μονη που ζεστενετε.

Σορυ για το μακρι ποστ αλλα ηθελα να καλυψω ολες τις πτυχες, ΑΑ και την τιμη μην ξεχναμε , εχω ενα απο τα ποιο γρηγορα λαπτοπ (34sec Pi) μονο με 1349 Ε, (αν εξερεσετε τα ανταλακτικα που ειχα απο πριν) , ενο η Fujitsu μου προτεινε να παω να αγορασω το φουλ συστημα της ~2000 Ε και να βγαλω αυτα που ειχε μεσα ν αβαλω τα δικα μου!! ΣΟΣΤΟΙ!!!

:fist:

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

1007 Ε το σασι και ενα DVD dual που πηρα αλλα 100 Ε (χωρις ΦΠΑ) = 1107 + ΦΠΑ = 1318!!!

Απο εγγυηση αποτι καταλαβα μου αφησαν την κανονικη για τα εξαρτηματα που πηρα (σασι και DVD ) , 1 χρονος δεν ειναι ? παντος καλυτερη αγορα δεν πιστευω οτι θα μπορουσα να κανω.. Ειμαι ΤΡΕΛΑ ευχαριστημενος και απο τις επιδωσεις του και απο την τιμη που το πηρα, 34 sec Spi , 12.300 3DMark 03 δεν βγαζει ουτε του σπιτιου μου ο A3500+ που μαζι με ολα τα παρελκομενα βγενει σχεδον στα 1000 Ε και αυτο ειναι και λαπτοπ!! Να επισημανο οτι απο τυχη-εξυπνες κινησεις το CPU - mem - HDD εφτασαν στα χερια μου εντελος ΤΖΑΜΠΑ!! χωρις ουτε ευρω... :happy2: :jump1: :clap:

καλη φαση ...η οθονη ειναι 17αρα??Δεν θυμαμαι αν το εγραψες καπου)

Αν και 1300 ειναι πολλα...αλλα μαλλον τετοια καρτα δυσκολα να βρεις σε νορμαλ λεφτα...(κατω απο 1800 δλδ)

Σε λιγο θα σου βαλω στο αλλο thread volt mod....και πως πειραζεις τις μνημες...

1000Ε μόνο το σασί????

Πάρα πολλά λεφτά. Με πολύ λιγότερα μπορείς να βρεις αντίστοιχα από Dell που είναι καλύτερα ποιοτικά, μικρότερα και με καλύτερη οθόνη. Η κάρτα γραφικών είναι όμως όλα τα λεφτά στο συγκεκριμένο αν και έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σε πολλά laptop τρίτων συναρμολογητών (όπως Πλαίσιο στην Ελλάδα δηλ).

1300 ειπε και πηρε καρτα και dvd...ουσιαστικα ενα λαπτοπ ολοκληρο πηρε χωρις επεξεργαστη και μνημες και σκληρο!!Λιγο πολυ οτι αλλαζει ο καθενας μας σχεδον στο λαπτοπ!

Απο οτι βλεπω μαλλον ψαχνει για desktop οχι replacement αλλα competitor....

Επι τη ευκαιρια μιας και φανηκες και εσυ(τριστενο) δες λιγο τα πμ..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.