Jump to content

Θα εμπιστευοσασταν NON-Branded φορητα?

jax7480

Θα εμπιστευοσασταν ποτε NON-Branded φορητα?  

84 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Χωρίς να είχα ποτέ λάπτοπ, πιστεύω ότι θα έπαιρνα non branded, αρκεί βέβαια να συνέφερε από άποψη τιμής και εγγύησης. Γιατί απ' ότι έχω τσεκάρει, έχει και η acer μερικά φτηνά notebook, που συχνά βγαίνουν φθηνότερα από turbo-x ή innovator.

χω ακούσει και εγώ ότι ζεσταίνονται τα no name, αλλά ξέρω κόσμο (κυρίως με σέλερον βέβαια) που τα χρησιμοποιεί συνέχεια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πάντως θέλει ψάξιμο το θέμα...

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από sa1901

Δεκτή η παρατήρησή σου. Είδα όμως ότι και άλλος ανέφερε συγκεκριμένο laptop και δεν σχολιάστηκε. Επιπλέον ήθελα να δείξω ότι και με λίγα λεφτά, σε σχέση με τα μη επώνυμα, μπορείς να πάρεις κάτι καλό (σε σχέση με τα λεφτά του) και επώνυμο.

Παραληψη μου. Στην συγκεκριμενη περιπτωση αυτο που με ενδιαφερει ειναι η γενικη αποψη, επειδη εχω καταληξει σε 2 λαπτοπ που με ενδιαφερουν. Το ενα επωνυμο και το αλλο οχι(απο Multirama) και ηθελα να δω τι γνωμη εχει και ο κοσμος καθως και τις οποιες εμπειριες μπορει να υπηρχαν-υπαρχουν. Ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον.

Αρχική απάντηση από jax7480

... επειδη εχω καταληξει σε 2 λαπτοπ που με ενδιαφερουν. Το ενα επωνυμο και το αλλο οχι(απο Multirama) και ηθελα να δω τι γνωμη εχει και ο κοσμος καθως και τις οποιες εμπειριες μπορει να υπηρχαν-υπαρχουν.

Για δωσε λεπτομερειες... Χαρακτηριστικα κτλ...

jax, προσωπικά από μουλτιράμα δε θα αγόραζα και μάλιστα λάπτοπ. Δεν τους πολυεμπιστεύομαι σε θέματα rma, υποστήριξης, κλπ. Από προσωπική εμπειρία μιλώντας πάντα, δε σημαίνει ότι αν το πάρεις από εκεί, θα έχεις σώνει και καλά πρόβλημα.

Πες ρε συ και ανάμεσα σε ποιά είσαι.

Όχι γιατί πλέον κατ' εμέ οι μεγάλες εταιρείες επενδύουν αρκετά στην ποιότητα κατασκευής τους και διατηρούν χαμηλό κόστος καθώς επιτυγχάνουν πάρα πολύ καλές συμφωνίες με τους προμηθευτές υλικών. Π.χ. Η HP ας πούμε είναι προφανές ότι επιτυγχάνει πολύ καλύτερη συμφωνία με το προμηθευτή υλικών από ότι ο κατασκευαστής των innovator. Επομένως είναι ευνόητο ότι δε μπορεί σε καμία περίπτωση ένα innovator το οποίο περιέχει τα ίδια χαρακτηριστικά με ένα HP να διαθέτει την ίδια καλή ποιότητα κατασκευής. Συνεπώς και η ψήφος μου είναι όχι.

εγω ψηφισα ναι με προυποθεσεις..........και η λυση της acer με την ενισχυμενη επεκταση εγγυησης δεν ειναι ασχημη λυση(αρκετα συμφερουσα θα ελεγα)

αλλα και παλι ειναι γεγονος οτι αρκετα non-branded χανουν σε συστημα ψυξης οθονες πληκτρολογια εξωτερικα πλαστικα.......(οπως προαναφερθηκε)

Υ.Γ για να δεις οτι εγω αιτιολογω τις απαντησεις μου μεσιε ΤΤ λαβερ:tongue:

• 3 weeks later...

OXI...είναι σαν να λέτε δεν θα πάρω το VW Golf γιατί κάνω την δουλειά μου και με το ελληνικής κατασκευής (συναρμολόγησης) Ηercules Bolf.

Η μαγκιά δεν είναι να το συναρμολογήσεις αλλά να το κάνεις να δουλεύει σωστά κ απροβλημάτιστα.

* έχω 2 Toshiba φορητά (το ένα 3 ετών) χωρίς κανένα πρόβλημα!Δεν ξέρω καν που πέφτει τι σέρβις τους.Εκτός αυτού μου αρέσει και η ποιότητα των συναρμολογούμενων υλικών...αντέχουν στον χρόνο!

το 3χρονο Toshiba το είχα αγοράσει το 2002 1.800 ευρώ όταν τα αντίστοιχα Acer κ «ανώνυμα» έπαιζαν στα 1.000-1.200 ευρώ.Οτι πληρώνεις παίρνεις.

** λέμε για τα«ανώνυμα» αλλά στο θέμα της τεχνικής υποστήριξης σίγουρα θα προτιμούσα ένα TurboX γιατί ξέρω ότι το πλαίσιο θα με εξυπηρετούσε από ότι ένα Acer που τόσα έχουν ακουστεί για το σέρβις τους στα διάφορα φόρα (υπάρχει μία στο Μενίδι σε ένα χωματόδρομο που θέλεις GPS και ηλεκτρονική πυξίδα για να την βρεις, χώρια που στέλνονται Ιταλία και κάνουν το λιγότερο 1 μήνα).

Ναι αν φθασουν σε επιπεδο συναρμολογησης εκει που βρισκονται τα desktop pc σημερα.Αληθεια αν γυριζε κανεις το χρονο πισω την ιδια ερωτηση θα εκανε και για τα desktop noname σε σχεση με τα Τrademarked και κοιταχτε που ειμαστε σημερα.

Αρχική απάντηση από Helly

Ναι αν φθασουν σε επιπεδο συναρμολογησης εκει που βρισκονται τα desktop pc σημερα.Αληθεια αν γυριζε κανεις το χρονο πισω την ιδια ερωτηση θα εκανε και για τα desktop noname σε σχεση με τα Τrademarked και κοιταχτε που ειμαστε σημερα.

Δεν είναι το ίδιο...είναι προφανές...άλλο laptop άλλο desktop!

Αρχική απάντηση από Helly

Hm για αναλυσετο τι εννοεις το καθενα κουτι οθονη και κοματια hardware δεν εχει???Α μαλλον λαθος κανω το laptop εχει κουτι με οθονη και keyboard μαζι :p

Καλό είναι να μην ειρωνεύεσαι τον συνομιλητή σου...!

Αναφέρομαι στην ικανότητα όλα αυτά που περιέγραψες να τα βάλεις σε ένα πολύ μικρό χώρο και να δουλέψουν απροβλημάτιστα και χωρίς προβλήματα υπερθέρμανσης.

Μετά είναι κ το άλλο...ότι τις οθόνες της Sony, της Τοshiba δεν μπορούν να τις έχουν οι συναρμολογητές των «ανωνύμων» αλλά ούτε και τα πλαστικά τους (case).

Αρχική απάντηση από Savio [Σήμερα, στις 12:10]

Δεν είναι το ίδιο...είναι προφανές...άλλο laptop άλλο desktop!

Aν ειναι το δικο μου post ειρωνικο τοτε πως εξηγεις αρχικα αυτο το post χωρις να δινεις κανενα επιχειρημα λεγοντας ειναι προφανες.Μαλλον ειρωνικο.Οποτε προσεχε πριν κατηγορεις

Τελος παντων ολα γινονται.Αν ειχες ψαχτει λιγο θα γνωριζες οτι στο εξωτερικο κυκλοφορουν κουτακια κατα παραγγελεια με οτι panel θες εσυ.Το ιδιο κανουν και τα καταστηματα συναρμολογητες.Το θεμα ψυξης και τοποθετησης ειναι το ιδιο με τα desktop απλως απαιτει καλυτερες γνωσεις τις οποιες δε μπορει φυσικα να εχει ενα παιδακι π.χ που συναρμολογει ομως ανετα ενα desktop.Προσωπικα ομως εχοντας δει την διαδικασια δε νομιζω οτι θα ηταν και πολυ δυσκολο για καποιον απο εμας.Τελος να πω τοι στην Ελλαδα δυστυχως δε ερχονται για End user κουτια με panel εκτος αν κανετε ειδικη παραγγελεια.

Μια αλλη παραμετρος υπερ των επονυμων φορητων ειναι η υψηλη μεταπωλητικη αξια που εχουν σε σχεση με τα ανωνυμα. Μια βολτα στο ebay αποδεικνυει του λογου το αληθες. Την υψηλοτερη μεταπωλητικη αξια φυσικα εχουν τα Lenovo(IBM)....

Επώνυμο λόγω της υποστήριξης που σου παρέχουν και όσον αφορά τη δυσλειτουργία αλλά και όσον αφορά και την ευκολία εύρεσης drivers ή ενημερωμένων εκδόσεων για αυτούς.

• 3 months later...
Αρχική απάντηση από blade_pan

Είπαμε όχι non-branded αλλα το πλαίσιο τρελαθηκε!

7800 GTX :cool:

το ιδιο clevo το εχει το multirama με καλυτερα χαρακτηριστικα και τιμη και 2 χρονια εγγυηση.

Με τίποτα όμως...! Ύπάρχουν κάποια πράγματα(δεκτός και ο χαρακτηρισμός ως "λεπτομέρειες") που κάποιους τους ενοχλούν και κάποιους άλλους όχι. Για παραδειγμά να

πιέζεις το λαπ και να σου κάνει "κρίκι-κρίκι",να τρίζει η οθόνη όταν την ανοιγοκλείνεις,να βάζεις το λάπτοπ πάνω στα πόδια σου και να φοβάσαι μη μείνεις στείρος από την θερμοκρασία(δεν κάνω πλάκα,είναι κλινικώς αποδεδειγμένο),να σου παίρνει τα αυτιά από τη φασαρία και άλλα πολλά που δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα...

Εγώ προφανώς ανήκω σε αυτούς που ενοχλούνται.. Η διαφορά δεν έγκειται τόσο στις επιδόσεις όσο στο "μάτι" και στο "αυτί" του καθενός! Για παράδειγμα..δε θα ενοχλούταν ποτέ ο μικρός μου αδερφός που κλείνει το pc από τον διακόπτη του πολύμπριζου!

’λλο είναι να ταξιδεύεις πάτρα-θεσσαλονίκη σε Traveco και άλλο σε Bova που κάνει σαν κουδουνίστρα! Δε νομίζετε...?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.