Jump to content

Θα εμπιστευοσασταν NON-Branded φορητα?

jax7480

Θα εμπιστευοσασταν ποτε NON-Branded φορητα?  

84 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Οπως ακριβως τα λεει και ο τιτλος. Θα εμπιστευοσασταν non-branded φορητα π.χ. Turbo-X φορητο απο το Πλαισιο ή απο τα Multirama? Nαι, οχι και οποιος θελει αναφερει και τον λογο.

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Aπλο. Αν κερδιζα σε τιμη, ρισκαρα. Εχει τυχει πολλες φορες να σκαω περισσοτερα λεφτα για κατι που μπορουσα να το παρω φθηνοτερα αλλα ηθελα μαρκα και στο τελος να μενω απογοητευμενος απο την ποιοτητα της μαρκας.

Oχι... Λογω χαμηλης ποιοτητας κατασκευης κυριως σε οθονη... Σιγουρα τα υποσυστηματα ειναι επωνυμα (intel, ati, nvidia, seagate, hitachi, pioneer, teac, kingston κτλ) αλλα "λεπτομερειες" οπως η σωστη ψυξη δεν λαμβανονται υπ'οψιν απο τον συναρμολογητη... Ασε που κατα μια περιεργη συμπτωση εχουν μεγαλα ποσοστα rma...

όχι, γιατί υπάρχει η acer, που είναι μια μάρκα που πουλάει τρελά παγκοσμίως, και είναι ανταγωνιστική σε τιμές στα φορητά turbo-x, multirama etc.

προσωπικά εμπιστεύομαι πιο πολύ την acer;)

έχω αγοράσει από τα multirama αυτό

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=MultiramaNotebooks&cp_id=60813

και μέχρι στιγμής δεν μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα.

το έχω 2 μήνες και έχω μείνει ικανοποιημένος.

Από τώρα που τα ψιλοζω τα φορητά τολμώ να πω πως θέλει πολύ ψάξιμο η επιλογή ενός φορητού ...πάντως η υποστήριξη μετράει περισσότερο οπότε έναν του Πλαισίου ίσως έπερνα διότι από RMA σκίζουν.

Έχω ξανακάνει αντίστοιχη ερώτηση σε άλλα threads αλλά ομολογώ ότι δεν έλαβα ποτέ μια εμπεριστατωμένη απάντηση. Επειδή είμαι κι εγώ στη γύρα για φορητό, έχω απορρίψει τα συναρμολογούμενα μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν τα features που θέλω.

Κατα τ' άλλα όμως, θέτω τον ακόλουθο προβληματισμό (ποιος είμαι, ο Γεωργίου? :hehe: )

Όπως πολλοί έχουν αναφέρει, με διάφορα επώνυμα έχουν πρόβλημα στο service, το οποίο μεταφράζεται στο ότι η αντιπροσωπεία πρέπει να το στείλει κάπου κεντρικά, πολλές φορές στο εξωτερικό, γεγονός που συνεπάγεται μεηάλη καθυστέρηση και διάφορα προβλήματα αλληλομετάθεσης ευθυνών.

Αν όμως αγοράσεις ένα φορητό πχ απ' το Πλαίσιο, για ό,τι πάθει τους το πας επιτόπου και λες "κύριοι, ιδού το πρόβλημα, φτιάξτε το ή άλλάξτε το"! Ένας γνωστός άλλαξε 2 φορές φορητό επειδή είχε πρόβλημα η οθόνη σε συνολικό διάστημα 1-2 βδομάδων.

Δεν κρίνω την ποιότητα γιατί είναι υποδεέστερη (κυρίως στην οθόνη), αλλά τα εσωτερικά είναι λογικά τα ίδια (επώνυμα) που χρησιμοποιούν όλοι. ΟΚ, μια μητρική ASUS από μια SOYO έχει διαφορά, αλλά από specs μπορούν να είναι ίδιες, if you know what I mean ;) . Και αν κάποιος καλύπτεται έτσι, δεν έχει λόγο να πάει σε κάτι επώνυμο και ακριβότερο.

Κάτι άλλο που διαφοροποιείται είναι συχνά και το σύστημα ψύξης, σημαντικό για performance notebooks με καλές VGA.

Το παραπάνω είναι προσωπικά συμπεράσματα και περισσότερο ένα έναυσμα για σχόλια και για να βοηθήσουμε τον jax στην απορία του.

όχι, γιατί υπάρχει η acer, που είναι μια μάρκα που πουλάει τρελά παγκοσμίως, και είναι ανταγωνιστική σε τιμές στα φορητά turbo-x, multirama etc.

προσωπικά εμπιστεύομαι πιο πολύ την acer

όχι για τον ίδιο λόγο...

...μια επώνυμη μάρκα σαν την Ασερ έχει πολύ καλές τιμές, συμπαθέστατο σχεδιασμό, πλήρη και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, στη ποιότητα της οθόνης έχει βελτιωθεί σημαντικά και παρά τα όσα λέγονται ο φορητός μου έχει αποδειχθεί σκυλί...

...οπότε το κέρδος στη τιμή αν υπάρχει είναι πολύ μικρό και δεν δικαιολογεί τη πιθανή προτίμηση των non-branded...

Για την εγγύηση έχω ακούσει συστηματικά πολλά αρνητικά σχόλια, αλλά η επέκτασή της προσφέρει προνόμια που ενδεχομένως να καλυπτουν τα κενά...έχω ακόμη την εντύπωση πως αυτοί που είχαν παράπονα για καθυστέρηση στην αλλαγή-επισκευή δεν είχαν την εξτρά εγγύηση...

...επίσης έχει κι η Ασερ πολύ προσεγμένα μοντέλα οπότε αν διέθετα τα χρήματα θα έπαιρνα κάτι πιο ακριβό από την ίδια εταιρεία...

Αρχική απάντηση από blade_pan

Βασικα ενας απο τους σημαντικοτερους λογους που θελω Branded φορητους ειναι η οθονη!

Βλεπε Sony Vaio,Fujitsu Siemens,Toshiba!

οπως επισης το ποση θερμοκρασια μπορει να εχει, σε καποια ειδικα τωρα

το καλοκαιρι δεν μπορεις να πληκτρολογησεις απο την θερμοκρασια που

μπορει να πιασουν

σιγουρα τα επωνυμα εχουν μελετηθει καλυτερα στο πως να απαγαγουν την

θερμοτητα

Οχι και απο εμενα....

Πιστευω πως ειναι καλυτερα να τα σκασεις και να παρεις κατι καλο επειδη εισαι και advanced user και εχεις και πολλες απαιτησεις παρα να παιδευεσαι με τα ΝΟΝ-branded.....:D

Το ιδιο ισχυει και για τους επιτραπεζιους....

Ασε που οταν θα χρειαστει να το πουλησεις (για χ λογους) δεν θα το περνει κανενας και θα το σκοτωσεις:p

ΝΑΙ, αλλα με προϋποθεσεις

Προϋποθέσεις του στιλ. Ξέρω πολύ καλά τα άτομα που δουλεύουν στο μαγαζί και θα σκιστούν να με εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε περίπτωση στραβής... αλλιώς όχι!

ναι στο χαλαρό!

ούτως η άλλως και τα επωνυμα κατα διαόλου πάνε όλο και περισσότερα ψηλά γράμματα.

επίσης σπάστηκα με την ποτάνα την ACER που για να δεις εγγύηση π΄ρεπει να τα σκάσεις χονδρα για επέκταση εγγύησης

άρα πουλάει σε πλασματικα χαμλές τιμές.....

DTR όπως ΑΜΕΡΙΚΑ και εδώ άπο εμένα

πανίσχυρα, πανβαρια και παμφθηνα!

Ναί. Έχω ήδη απο Multirama ένα Uniwill και για τα χρήματά του, αποδείχθηκε πολύ καλή αγορά. Του βάζεις χέρι άνετα+όταν το αγόρασα απαίτησα να μου τα ανοίξουνε αφού "assembled in Greece" και καμμένο pixel δεν θα το δεχόμουνα και έτσι έγινε. ΑΛΛΑ....after sales για τον φούτσο τελείως. Το αγοράζεις και ξεχνάς υποστήριξη. Όχι οτι θα είχες απο HP ή Toshiba αλλά να βρίσκεις στο net την μπαταρία του 120 και σ αυτούς μετά απο 100 τηλεφωνήματα (το s/n σας κύριε, ποιό μοντέλο είπαμε οτι έχετε?, μπαταρία για κινητό θέλετε?, λεμονάδα θέλετε?.......) να σου πετάνε την θεϊκή 200άρα έτσι γιατι είναι οι "ΕΙΔΙΚΟΙ" (στην ενδοπαλαμική) ε τότε πάει πολύ. Ίσως τα TurboX να τυγχάνανε καλύτερου after αλλά ειδικά απο HP δεν θα έπερνα με τπτ.

Αρχική απάντηση από diablo13

έχω αγοράσει από τα multirama αυτό

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=MultiramaNotebooks&cp_id=60813

και μέχρι στιγμής δεν μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα.

το έχω 2 μήνες και έχω μείνει ικανοποιημένος.

Πριν 2 μερες πηρα το acer 1694 350 φθηνοτερα,

η διαφορα στα specs ειναι κυριως η μνημη...

Branded και απο μενα... και χωρις την εξτρα εγγυηση (προς το παρον)...

Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 14:07]

Οπως ακριβως τα λεει και ο τιτλος. Θα εμπιστευοσασταν non-branded φορητα π.χ. Turbo-X φορητο απο το Πλαισιο ή απο τα Multirama? Nαι, οχι και οποιος θελει αναφερει και τον λογο.

Nαι αρκεί να είχα κάποια εγγύηση σε θέμα αξιοπιστίας, το πόσο βλαβερά για την υγεία θα ήταν (μην είχα κανενα κινητό που θα μου έψηνε το εγκεφαλο σαν αυγόφετα). ’λλωστε τα ΝΟΚΙΑ που οι μπαταρίες τους σκάνε σαν δυναμιτάκια της λαμπρής καλύτερα είναι?

Ευχαριστω παρα πολυ για τα λινκ σου, αλλα δεν ειδα πουθενα να αναφερω οτι ψαχνω φθηνο φορητο.

Αρχική απάντηση από jax7480

Ευχαριστω παρα πολυ για τα λινκ σου, αλλα δεν ειδα πουθενα να αναφερω οτι ψαχνω φθηνο φορητο.

Δεκτή η παρατήρησή σου. Είδα όμως ότι και άλλος ανέφερε συγκεκριμένο laptop και δεν σχολιάστηκε. Επιπλέον ήθελα να δείξω ότι και με λίγα λεφτά, σε σχέση με τα μη επώνυμα, μπορείς να πάρεις κάτι καλό (σε σχέση με τα λεφτά του) και επώνυμο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.