emanouela Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2005 Καλησπέρα σε όλους ! έχασα (μάλλον μου το ''έφαγαν'') το καλώδιο του εξωτερικού σκληρού δίσκου μου. Μήπως μπορεί να μου πεί κάποιος πού μπορώ να βρώ καλώδιο τροφοδοσίας του κουτιού ώστε να μην αναγκαστώ να αγοράσω καινούριο εξωτερικό κουτί; το άκρο που κούμπωνε στο κουτί ήταν λίγο περίεργο (στρογγυλό με μικρές ακίδες μέσα) ρώτησα σε μαγαζιά αλλα μου είπαν ότι δεν εχουν τέτοιο τροφοδοτικό αλλά και ότι αν βρώ θα μου κοστίσει όσο και το καινούριο κουτί με το τροφοδοτικό του μαζί. Κάθε βοήθεια δεκτή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Αύγουστος 21, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2005 καλος ηρθες στο foroum μας και στην παρεα μαςκαταρχας τη μαρκα ηταν και απο που το πηρες???αν θημαμε καλα πανο κατο ολα τα ιδια ειναιαν μπορεις να πας σε καπιο καταστιμα με ηλεκρονικα-ηλεκτρολογικα και να τους διξεις το κουτι για να σου πουν αν εχουν φισακι να το βαλουν σε ενα τροφοδοτικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Αύγουστος 21, 2005 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2005 Δεν νομίζω να πωλούνται τροφοδοτικά ξεχωριστά από το κουτιά των δίσκων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Αύγουστος 21, 2005 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2005 Καλωσήρθες στο TheLab έχω έναν εξωτερικό τέτοιο δίσκο που έχει ένα τροφοδοτικό όπως το περιγράφεις, ωστόσο επειδή το εξωτερικό αυτό κουτί μου παρουσιάζει αρκετές ασυμβατότητες με διάφορες USB 2.0 θύρες. αποφάσισα να το πετάξω, σήμερα λοιπόν είναι η τυχερή σου μέρα, μπορώ να σου δώσω το τροφοδοτικό να δεις άμα θα δουλέψει Για περισσότερες πληροφορίες στο george@gecon.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Αύγουστος 22, 2005 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 02:29] καταρχας τη μαρκα ηταν και απο που το πηρες??? αν θημαμε καλα πανο κατο ολα τα ιδια ειναι τοτε γιατι τον ρωτας τι μαρκα ειναι? αφου οπως αναφερεις ολα...πανω κατω...ιδια ειναι ? αν μπορεις να πας σε καπιο καταστιμα με ηλεκρονικα-ηλεκτρολογικα και να τους διξεις το κουτι για να σου πουν αν εχουν φισακι να το βαλουν σε ενα τροφοδοτικο σε τι τροφοδοτικο να το βαλουν ρε αλεξ? που ξερουν τι ρευμα και απο ποια πινσ το παιρνει? για ακομα μια φορα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Αύγουστος 22, 2005 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 Αρχική απάντηση από Zarras τοτε γιατι τον ρωτας τι μαρκα ειναι? αφου οπως αναφερεις ολα...πανω κατω...ιδια ειναι ? σε τι τροφοδοτικο να το βαλουν ρε αλεξ? που ξερουν τι ρευμα και απο ποια πινσ το παιρνει? για ακομα μια φορα ... ρωταο μαρκα γιατι μπορει να περενει κανα περιεργο φισακι που να μην κηκλοφορη στην αγορα σινιθος ειναι ενα τροφοδοτικο 12βολτο με ενα στρογγιλο φισακι καταλαβες μαν??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Αύγουστος 22, 2005 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 το 12v δεν λεει απολυτος τπτ μαν... αν δε ξερεις τα amp... και οι αν8ρωποι στο μαγαζι που τον προετρεψες να παει, λιγο χλωμο να γνωριζουν τα amp, που 8α χρειαζεται...και σορρυ που θα σε απογοητευσω για ακομη μια φορα αλλα δεν ειναι απλα οπως λες "τροφοδοτικο 12βολτο με ενα στρογγιλο φισακι" κα8ως παιζει πχ να βγαζει 2 12αρες ΚΑΙ μια 5αρα.... αναλογα με το κουτι.... αλλα οπως ειπες και στο 1ο σου ποστ.... "αν θημαμε καλα πανο κατο ολα τα ιδια ειναι" ελα ομως που δεν ειναι...μαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Αύγουστος 22, 2005 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 το 80% ειναι ρε ζαρααπο πλαισιο ολα ετσι ειναιαπο hac ετσι ειναιτωρα αν εχει κανα περιεργο δεν ξερω παντος στην δουλια απο τα 50 που εχω στισει ετσι ειναι τα 45 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 22, 2005 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 Αρχική απάντηση από emanouela Καλησπέρα σε όλους ! έχασα (μάλλον μου το ''έφαγαν'') το καλώδιο του εξωτερικού σκληρού δίσκου μου. Μήπως μπορεί να μου πεί κάποιος πού μπορώ να βρώ καλώδιο τροφοδοσίας του κουτιού ώστε να μην αναγκαστώ να αγοράσω καινούριο εξωτερικό κουτί; το άκρο που κούμπωνε στο κουτί ήταν λίγο περίεργο (στρογγυλό με μικρές ακίδες μέσα) ρώτησα σε μαγαζιά αλλα μου είπαν ότι δεν εχουν τέτοιο τροφοδοτικό αλλά και ότι αν βρώ θα μου κοστίσει όσο και το καινούριο κουτί με το τροφοδοτικό του μαζί. Κάθε βοήθεια δεκτή θες μόνο το καλώδιο ή και το τροφοδοτικό μαζί? αν σου κάνει αυτό του SirGeorge καλώς, ειδάλλως μάλλον πας για καινούριο κουτί. Αν θες να προσπαθήσεις πάντως: Το τροφοδοτικό σου έχει μείνει ή στο πήραν κι αυτό? Χρειάζεσαι ένα τροφοδοτικό που να βγάζει ταυτόχρονα +5 και +12 Volt. Στο δικό μου κουτί, η συνδεσμολογία στο στρογγυλό φις είναι: egopi. +12:: +5:: GND:: GND:: και το γύρω μεταλλικό ως "shield - gnd". Η πάνω κουκίδα δεν είναι ορθογραφικό, είναι η "εγκοπή" του 4-πινου για να μην μπαίνει ανάποδα, και σου δείχνει τη σωστή φορά. Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr το 80% ειναι ρε ζαρα απο πλαισιο ολα ετσι ειναι απο hac ετσι ειναι τωρα αν εχει κανα περιεργο δεν ξερω παντος στην δουλια απο τα 50 που εχω στισει ετσι ειναι τα 45 είσαι εγγύηση όμως... έχεις δει και την πλακέτα αν τα volt είναι τα ίδια και στα ίδια pin? Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr ρωταο μαρκα γιατι μπορει να περενει κανα περιεργο φισακι που να μην κηκλοφορη στην αγορα σινιθος ειναι ενα τροφοδοτικο 12βολτο με ενα στρογγιλο φισακι καταλαβες μαν??? και τα 5 volt πως τα βγάζει, εξ' επαγωγής? κατάλαβες ότι είσαι άκυρος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emanouela Αύγουστος 22, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 Καλημερα σε ολους σας! σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον σας. Δυστυχως μου λειπει ολο το καλωδιο μαζι με το τροφοδοτικο , το κουτι ειναι απο cosmodata αλουμινενιο και χωρις μαρκα και το λυπαμε να το πεταξω μιας και το εχω κανα μηνα . Το ότι το τροφοδοτικο πρεπει να βγαζει 5 και 12 volt ειναι σιγουρο αλλα το θεμα ειναι να ταιριαζει και το βυζματακι στο κουτι , παντως αν βρω τετοιο τροφοδοτικο θα ειναι νομιζω για τετοια δουλεια αρα και τα βυζματακια του θα ταιριαζουν, ποσο δυσκολο ειναι να (μην βαρατε) φτιαχτει ενα τετοιο τροφοδοτικο με το αναλογο βυζματακι; ίσως να με σωσει ο SirGeorge αν μπορεσει να μου το στειλει Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 22, 2005 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 Αρχική απάντηση από emanouela Καλημερα σε ολους σας! σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον σας. Δυστυχως μου λειπει ολο το καλωδιο μαζι με το τροφοδοτικο , το κουτι ειναι απο cosmodata αλουμινενιο και χωρις μαρκα και το λυπαμε να το πεταξω μιας και το εχω κανα μηνα . Το ότι το τροφοδοτικο πρεπει να βγαζει 5 και 12 volt ειναι σιγουρο αλλα το θεμα ειναι να ταιριαζει και το βυζματακι στο κουτι , παντως αν βρω τετοιο τροφοδοτικο θα ειναι νομιζω για τετοια δουλεια αρα και τα βυζματακια του θα ταιριαζουν, ποσο δυσκολο ειναι να (μην βαρατε) φτιαχτει ενα τετοιο τροφοδοτικο με το αναλογο βυζματακι; ίσως να με σωσει ο SirGeorge αν μπορεσει να μου το στειλει Δεν ειναι δυσκολο να φτιαχτει ενα τετοιο τροφοδοτικο απο καποιον που γνωριζει. Το θεμα ειναι οτι το κοστος του θα κανει την ολη φαση ασυμφορη. Αν ειναι να πληρωσεις 35-40 για να σου φτιαξουν ενα, καλυτερα αγορασε ενα καινουριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Αύγουστος 22, 2005 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 Αρχική απάντηση από emanouela [Σήμερα, στις 12:09] Καλημερα σε ολους σας! σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον σας. Δυστυχως μου λειπει ολο το καλωδιο μαζι με το τροφοδοτικο , το κουτι ειναι απο cosmodata αλουμινενιο και χωρις μαρκα και το λυπαμε να το πεταξω μιας και το εχω κανα μηνα . Το ότι το τροφοδοτικο πρεπει να βγαζει 5 και 12 volt ειναι σιγουρο αλλα το θεμα ειναι να ταιριαζει και το βυζματακι στο κουτι , παντως αν βρω τετοιο τροφοδοτικο θα ειναι νομιζω για τετοια δουλεια αρα και τα βυζματακια του θα ταιριαζουν, ποσο δυσκολο ειναι να (μην βαρατε) φτιαχτει ενα τετοιο τροφοδοτικο με το αναλογο βυζματακι; ίσως να με σωσει ο SirGeorge αν μπορεσει να μου το στειλει να φτιαχτει ενα παρομοιο τροφοδοτικο καλυτερα ξεχνα το. παρε ενα τηλεφωνο στην cosmodata εαν εχουν ενα ιδιο κουτι να κοιταξουν το κωδικο μοντελου του μετασχηματιστη και του καλωδιου.(2-3 λατινικα γραμματα,μια παυλα και ακολουθει ενας 3ψηφιος 4ψηφιος αριθμος) ισως να μπορεσουν να σου δωσουν και τα χαρακτηριστικα αμπερ και βολτ ωστε να βρεις καποιον παρεμφερη μιλωντας και με τον sir george εαν συμιπτει ο δικος του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.