GeorgeVasil Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2005 Καλησπέρα Guyz..... Πως γινεται να τροποποιησω τα Windows XP ωστε να υπαρχουν καποιοι περιορισμοι ως προς την χρηση καποιων προγραμματων.... Εννοω αν μπορω να μπλοκαρω εναν user στο να μην μπορει πχ.να χρησιμοποιησει την Διαχεριση Εργασιων ή τις ιδιοτητες ενος φακελου.....οπως δηλαδη ειναι διαμορφομενα τα pc στα netcafe..... Χρειαζεται προγραμματιστικες ικανοτητες ή γινεται με καποιο προγραμμα? Ευχαριστω....
SirGeorge Αύγουστος 21, 2005 #2 Αύγουστος 21, 2005 Για κάθε χρήστη ξεχωριστά μόνο άμα ο υπολογιστής βρίσκεται σε domain. Τώρα τοπικά στον υπολογιστή σου μπορείς να βάλεις ανάλογους περιορισμούς αλλά θα ισχύουν για όλους τους χρήστες, δώσε gpedit.msc από την γραμμή εντολών.
GeorgeVasil Αύγουστος 22, 2005 Author #3 Αύγουστος 22, 2005 Λοιπον 15 λεπτα που ασχοληθηκα σημερα παρατηρησα οτι στην ''Πολιτικη:Τοπικος Υπολογιστης'' υπαρχουν οι ''Ρυθμισεις του υπολογιστη'' και οι ''Ρυθμισεις του Χρηστη''.... Οι ''Ρυθμισεις του υπολογιστη'' αναφερονται γενικα σε ολον τον υπολογιστη και οι ''Ρυθμισεις του Χρηστη'' στον χρηστη που εχει συνδεθει.....????? Σκευτομαι να δημιουργησω αλλο ενα account(χρηστη) και να τα πειραξω εκει....(απο τις''Ρυθμισεις του Χρηστη'' βεβαια)... Οι αλλαγες θα επηρεασουν και αλλους λογαρισμους?????
SirGeorge Αύγουστος 22, 2005 #4 Αύγουστος 22, 2005 Μόνο με δοκιμή θα δεις ακριβώς πως λειτουργεί και εγώ μη νομίζεις ότι ξέρω 100% πως λειτουργεί να φανταστείς έχω ένα ολόκληρο βιβλίο 350+ σελίδων που εξηγεί την λειτουργία των Group Policies και το οποίο δεν τολμώ καν να ανοίξω...Πρόκειται για ένα πανίσχυρο εργαλείο που έχει κύρια χρήση τα εταιρικά δίκτυα και χρησιμοποιείται κατά κόρον στην έκδοση Server των Windows. Στα XP ουσιαστικά υπάρχει για να μπορούν τα Windows να καταλαβαίνουν τις πολιτικές αυτές όταν αποτελούν client ενός domain. Εγώ λέεω το εξής: Δημιούργησε έναν ξεχωριστό account κάνε Login και μετά γύρνα στα αρχικό account να δεις τι γίνεται, ενημέρωσέ με και μένα όταν βρεις την άκρη...
GeorgeVasil Αύγουστος 22, 2005 Author #5 Αύγουστος 22, 2005 Λοιπον,αρχικα δημιουργησα 2 λογαριασμους χρηστων....εναν Admin και εναν με περιορισμους...... Επελεξα απο τον δικο μου λογαριασμο να μην εμφανιζεται η καρτελα ''Αρχειο'' στην ''Eξερευνηση των Windows'' απο τις ''ρυθμισεις χρηστη''..... Συνδεομαι και στους αλλους 2 και δεν εμφανιζοταν ουτε εκει..... Μετα επιλεγω να μην μπορει ο χρηστης να εκτελεσει το ''Windows Messenger'' απο τις ''ρυθμισεις του υπολογιστη'' αυτη την φορα.....με αποτελεσμα να το μπλοκαρω σε ολους τους χρηστες παλι....:giveup: Κανενας που να το δοκιμασε ή ξερει τπτ αλλο που να με βοηθησει...
SirGeorge Αύγουστος 22, 2005 #6 Αύγουστος 22, 2005 Λοιπόν διάβασα το βιβλίο τελικά. Πήγαινε στο C:\Windows\System32\Group Policy, είναι κρυφός φάκελος, δεξί κλικ πάνω του, ιδιότητες και πήγαινε στην καρτέλα ασφάλεια. Εκεί πρέπει να ορίσεις ο Administrator να ΜΗΝ έχει πρόσβαση στο φάκελο. Έτσι ότι αλλαγές κάνεις στην Group Policy θα ισχύουν για όλους ΕΚΤΟΣ από τον Administrator.Αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει εκτός domain.
GeorgeVasil Αύγουστος 22, 2005 Author #7 Αύγουστος 22, 2005 Αρχική απάντηση από SirGeorge [Σήμερα, στις 20:17] Λοιπόν διάβασα το βιβλίο τελικά. Πήγαινε στο C:\Windows\System32\Group Policy, είναι κρυφός φάκελος, δεξί κλικ πάνω του, ιδιότητες και πήγαινε στην καρτέλα ασφάλεια. Εκεί πρέπει να ορίσεις ο Administrator να ΜΗΝ έχει πρόσβαση στο φάκελο. Έτσι ότι αλλαγές κάνεις στην Group Policy θα ισχύουν για όλους ΕΚΤΟΣ από τον Administrator. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει εκτός domain. Στην αρχη προσπαθουσα να εφαρμοσω αυτο που λες μεσω ενως απλου Διαχειριστη (απο τον δικο μου χρηστη)....και δεν γινοταν γιατι απλα δεν υπηρχε η καρτελα Ασφαλεια.... Στην συνεχεια μπηκα μεσω Safe Mode στον λογαριασμο ονοματι ''Adminstrator''.....και το εκανα.... Ελπιζω να εννοεις αυτο.....
SirGeorge Αύγουστος 22, 2005 #8 Αύγουστος 22, 2005 Αυτό εννοώ, για να γίνεται και σε Normal mode πήγαινε στις επιλογές φακέλων, ->προβολή και ξετίκαρε την ενεργοποίηση της απλής κοινής χρήσης κάτω κάτω....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.