aspirin Αύγουστος 24, 2005 Author #21 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 πάντα τις έχω υπόψην τις μνήμες γιατί μου έχουν κάνει κ εμένα την κουτσοκέλα τους. Είναι απο τα προβλήματα που δεν περιμένεις κ τα αγνοείς. Πάντως δεν έχουν πρόβλημα οι μνήμες. Ούτε κολλήματα κ ρεσταρτ. Τώρα δεν κάνει το παραμικρό. Μόνο το λαμπάκι του σκληρού με προβληματίζει που είναι συνέχεια αναμμένο. Δεν ξέρω αν με μια αναβάθμιση του bios θα λυνόταν. Τέσπα δεν το πειράζω αφού δουλέυει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Αύγουστος 24, 2005 #22 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 Έλεγξες master slave να είναι master στο primary?Το λαμπάκι που λες του σκληρού δεν είναι πάνω στο σκληρό αλλά στο case και παίρνει τροφοδοσία από τη μητρική. Έλεγξες οτι το έβαλες στο σωστό σημείο (δες το manual της μητρικής αν υπάρχει). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigrakas Αύγουστος 24, 2005 #23 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 Αρχική απάντηση από mariosalice Έλεγξες master slave να είναι master στο primary? Το λαμπάκι που λες του σκληρού δεν είναι πάνω στο σκληρό αλλά στο case και παίρνει τροφοδοσία από τη μητρική. Έλεγξες οτι το έβαλες στο σωστό σημείο (δες το manual της μητρικής αν υπάρχει). Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Αύγουστος 24, 2005 Author #24 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 τα τσέκαρα όλα αυτά. Βασικά μου προέκυψε κάτι καινούριο με τις μνήμες. Μέχρι τώρα έκανα το memtest με τον τεστ 5 κατευθείαν. Μόλις πάω να κάνω το τέστ απο την αρχή κολλάει στο τεστ2 στο 16%. Τώρα τί γίνεται? Λέτε οι μνήμες να είναι προβληματικές? Γιατί να κολλάει? Η μνήμη είναι μια kingstone valueram kvr266x64c25/256Μήπως το λαμπάκι είναι απο εκεί τελικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigrakas Αύγουστος 24, 2005 #25 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 αν έχεις διαθέσιμη βάλε πάνω ένα άλλο module μνήμης και ξανατρέξε την ίδια διαδικασία χωρίς να αλλάξεις τίποτα. Μάλλον προς μνήμη κλίνω και εγώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Αύγουστος 24, 2005 #26 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 Το λαμπάκι του σκληρού είναι άσχετο με τη μνήμη. Βγάλε εντελώς το σχετικό καλώδιο από τη μητρική ώστε να μην ανάβει καθόλου ο σκληρός και δες αν τώρα είναι εντάξει η μνήμη (ακούγεται παράξενο αλλά κάνε το). Τρέξε δυο φορές το memtest. Μετά ξαναβάλε το καλώδιο στα σωστά pins ανάποδα. Έχεις δύο DIMM. Και τα δύο βγάζουν πρόβλημα; Όποιο κομμάτι σου βγάζει πρόβλημα, εφόσον έχεις βάλει τάσεις και timmings στο BIOS default (αν θυμάμαι καλά στις INTEL δεν μπορείς να παίξεις με timmings και την τάση της μνήμης) κάνε RMA. Οι μνήμες έχουν lifetime εγγύηση οπότε δεν πληρώνεις τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Αύγουστος 24, 2005 Author #27 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 ελπίζω να μην είναι μνήμη. Θα δοκιμάσω με τη δικιά μου και θα κάνω αυτά που λές mariosalice. Στο bios μπορείς να παίξεις με τα timings. Για τάση δεν βρήκα κάτι. Αυτό με το λαμπάκι με παραξενεύει γιατί πρίν άναβε μόνο όταν δουλευε ο σκληρός. Τώρα γιατί κόλλησε δεν μπορώ να καταλάβω. Για να δουμε. Θα σας πώ σε λίγο. ’ντε βαρέθηκα κ εγώ! Θέλω να το τελειώνω!Νεότερα: Έβαλα τη μνήμη που έχω στο δικό μου πι-σι και πάλι τα ίδια. Κόλλησε στο ίδιο σημείο. Και χωρίς το σκληρό η μνήμη κολλάει στο ίδιο σημείο. Πάντως το τεστ 5 που είναι κ το πιό σημαντικό το περναει χωρίς λάθη. Μάλλον παίζει καμια μπούρδα με το bios. Ίσως εκεί να οφείλεται κ το λαμπάκι. Τέσπα το bios δεν το πειράζω. Τώρα εγκαθιστώ μερικά πραγματάκια κ τέρμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Αύγουστος 24, 2005 #28 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 Να γιατί τίποτα δεν είναι τσάμπα σ΄αυτό τον κόσμο. Τη φτήνια την τρώει ο παράς.Το κακό είναι οτι πολλοί το παίζουν γνώστες και τσεπώνουν χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται ενώ άλλοι παρότι πληρώνονται βαριούνται και κάνουν μισές δουλειές (η χώρα της Arpa Cola) Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Αύγουστος 24, 2005 Author #29 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 Η πλάκα είναι πώς το πι-σι το πήγαινε η κοπέλα σε έναν τύπο που είχε μεγάλη υποχρέωση στον πατέρα της. Κ του το ξεπλήρωσε ανάλογα!!!! Εμμμμμμ όταν εγκαθιστάς windows98 και βάζεις ένα τροφοδοτικό-θάνατος το κάνεις επίτηδες για να τσεπώσεις κ άλλα. Το θέμα δεν είναι ότι βαριέμαι αλλά είμαι με το μαχαίρι στο λαιμό για να το κάνω τέλειο ώστε να μην ξαναχαλάσει. Εμένα δεν με πειράζει να μου τον ξαναφέρει αν αύριο μεθαύριο έχει κάποιο πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Αύγουστος 24, 2005 Author #30 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 θα με τρελάνει αυτό το πι-σι. Ενώ τα ΧΡ παίζουν καλά όταν τα εγκαθιστώ, μετά απο μερικές εγκαταστάσεις δεν φορτώνουν σωστά. Κάνω αλτ-κοντρολ-ντιλιτ και ξανακάνω λογκον. Με την πρώτη πάντως δεν μπαίνει. Χμμμμμ οι μνήμες είμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Αύγουστος 24, 2005 #31 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2005 αν μπορεις δοκιμασε και 3ο ντιμακι μνημηςπολυμετρησε και το τροφ/κο εν ωρα λειτουργιας αν μπορεις (οταν λες δεν φορτωνουν σωστα τα ΧΡ τι εννοεις?κολλανε στο φορτωμα?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Αύγουστος 25, 2005 Author #32 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2005 δεν φορτώνουν εντελώς. Εμφανίζεται η μπλέ οθόνη που σε καλωσορίζει και μετά σταματάει. Μάλλον πρός software πρόβλημα πάει κ μάλιστα το firewall ενοχοποιείται γιατί σε safe mode μπαίνει με τη μία. Το τροφοδοτικό είναι βράχος κ αθόρυβο. Έχω εντυπωσιαστεί με τα chieftec. Αν βρώ κ 3ο ντιμάκι θα το δοκιμάσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Αύγουστος 25, 2005 #33 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2005 Δεν μας απάντησες για τις μνήμες. Bγάζουν το memtest τελικά, τις άλλαξες, τι έκανες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Αύγουστος 25, 2005 Author #34 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2005 συγνώμη παιδιά που αργώ αλλά έχω πήξει στις δουλειές αυτόν τον καιρό. Λοιπόν κάθησα σήμερα το απόγευμα κ εντόπισα κάτι ενδιαφέρον. Στην καλωδιοταινία(την οποία φυσικά την είχα αλλάξει για τον φόβο τον ιουδαίων) του σκληρού δίσκου είχε μια τρύπα περίτεχνα φτιαχμένη. Προφανώς έγινε απο το κατάστημα γι'αυτο κ τα ΧΡ είχαν κάποια ψιλοπροβληματάκια που ανάγκαζαν την κοπέλα κάθε τόσο να τα σκάει χοντρά. Ωραίο κόλπο πάντως! Θα το συζητήσουμε μια άλλη φορά αυτό το θέμα. Λοιπόν τις μνήμες βασανίστηκα πολύ για το αν θα τις αλλάξω. Όπως είπα κ πρίν έβαλα ένα ντιμακι 512 αποτο δικό μου υπολογιστή κ έκανε τα ίδια. Τέσπα άφησα αυτόν που είχε το πι-σι γιατί στο 5ο τέστ του memtest δεν έβγαζε λάθη για 3 ώρες. Πιστεύω ότι είναι οκ η μνήμη. Υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα πιό αξιόπιστο για να τσεκάρω τις μνήμες εκτός απο το memtest? Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν μπαίνει στο desktop με τη μία. Κολλάει στην οθόνη που σε καλοσορίζει. Πρέπει να κάνω log off κ ξανά log on. Κ όταν κάνω log off κάνει shutdown το explorer.exe το οποίο φαίνεται να έχει κολλήσει. Με μπερδεύει αυτό το πράγμα. Δεν καταλαβαίνω αν φταίει hardware ή software. Λέτε να είναι απο τις μνήμες? Τα ΧΡ φαίνεται να κάθονται καλά. Δεν το έχω φορτώσει με πολλά προγραμματα πάντως. Στην αρχή όταν τα ΧΡ είχαν πρωτοεγκατασταθεί έμπαιναν αέρα στο desktop. Μάλλον κάποιο πρόγραμμα κάνει τσαλιμάκια. Να το τσεκάρω με το bootvis? Ρε γμτ μόνο αυτό μου έμεινε. Για τσεκάρετε φωτογραφία απο την καλωδιοταινία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Αύγουστος 25, 2005 #35 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2005 αν και θολη φωτο απ οτι καταλαβαινω ειναι μια χαρα - σε αρκετες καλδτ/ες το εχω συναντησειοταν τελικα μπεις στα windows πηγαινε εκτελεση και γραψε sfc και πατα οκισως καποιο αρχειο ειναι corrupted κατα την εκκινηση πατα f8 και κανε βημα -βημα εκκινηση για να δεις ποιος οδηγος (αν) χτυπαειτσεκαρες το υ/η μετα την εγκατασταση ή το φορτωσες αμεσως προγρ/μτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Αύγουστος 25, 2005 Author #36 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2005 Έχω νέα. Για καλή μου τύχη μου πέταξε μια ωραιότατη μπλέ οθόνη!!!! Τώρα δεν μπαίνει πια στα windows!!!! Ούτε ώς safe mode. ’ρα μπαίνει στο παιχνίδι κ ο σκληρός ο οποίος όλο τον καιρό ψηνότανε. Αν κ φαίνεται ότι δουλέυει μάλλον δεν μας τα λέει καλά. Η μνήμη εξακολουθεί να είναι ύποπτη. Σε μια φάση απεγκαθιστώ το intel application accelerator. Λέω καμια μπούρδα θα είναι. Μετά απο μερικές επανεκκινήσεις μου σκάει τη μπλέ οθόνη. Περιπλέκεται λίγο το πράγμα. Μπορεί αυτό το πρόγραμμα να προκάλεσαι τη μπλέ οθόνη κ όλα αυτά τα κακά? Πώς βλέπεις βήμα βήμα ποιός οδηγός κάνει το πρόβλημα? Έκανα κ το άλλο με το sfc αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Αύγουστος 26, 2005 #37 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 To memtest είναι απόλυτα αξιόπιστο και αποδεκτό από όλες τις εταιρίες που πουλάνε μνήμες. Αν σου βγάζει error το memtest τότε η μνήμη ή η μητρική έχει πρόβλημα χωρίς συζήτηση. Δεν προχωράς σε έλεγχο σκληρού αν δεν λύσεις πρώτα αυτό το πρόβλημα. Μη χάνεσαι. Η δική σου μνήμη περνάει το memtest στο δικό σου μηχάνημα; Τη βάζεις στο σωστό slot? Μήπως έχει τίποτα jumpers η μητρική? Έχεις το manual της μητρικής? Κάπου πάνω στη μητρική γράφει τον τύπο της και ένα κωδικό. Βρες τα. Έβαλες πάνω στη μητρική σωστά όλα τα καλώδια τροφοδοσίας? Προχώρα σταδιακά ένα βήμα κάθε φορά. Βγάλε τα πάντα. Ακόμα και τα καλώδια για τα λαμπάκια λειτουργίας εκτός από αυτό που είναι για άνοιγμα κλείσιμο του υπολογιστή. ’σε μόνο floppy επεξεργαστή μνήμη (ένα dimm) και κάρτα γραφικών. Μπες στο BIOS και ρύθμισε το σωστά. Τρέξε memtest. Αν δεν περνάει είναι ανώφελο να προχωρήσεις. Πρέπει να λύσεις αυτό το απλό πρόβλημα πρώτα.Το application accelerator είναι προβληματικό πράγματι. Δεν συνιστώ να εγκατασταθεί με τίποτα. Το ίδιο και τα Norton Otinane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Αύγουστος 26, 2005 Author #38 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Χωρίς να βάλω το χέρι μου στη φωτιά το application accelerator ήταν το πρόβλημα τελικά. Η μνήμη όταν την έβαλα στο δικό μου πι-σι κ έτρεξα το μεμτεστ δεν κόλλησε πουθενα. Δεν φαίνεται να είναι ελαττωματική. Τα έκανα ένα ένά όλα τα βήματα αυτά που λές. Δεν μπόρεσα να καταλήξω αν η μνήμη είχε πρόβλημα. Έκανα επανεγκατάσταση μετά τη μπλέ οθόνη στα ΧΡ χωρίς να βάλω το application accelerator και τώρα τα ΧΡ είναι τζι-τζι. Κανένα απολύτως πρόβλημα. Μόνο που αργούν λίγο λόγω μικρής μνήμης. Εδώ το έργο μου τελειώσε νομίζω. Το επιστρέφω σήμερα λίγο αργοπορημένα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι ακόμα. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον mariosalice που με βοήθησε κ έδειξε ενδιαφέρον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos9 Αύγουστος 26, 2005 #39 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 καλα το ΙΑΑ ποιος το εβαλε? Αυτο ειναι για RAID... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Αύγουστος 26, 2005 Author #40 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 εγώ το έβαλα. Στους drivers για τη συγκεκριμένη μητρική είχε κ αυτό. Δεν έγραφε ότι ήταν μόνο για raid. Απλά έκανε γρηγορότερη τη διεύλευση των δεδομένων στον επεξεργαστή. Εμένα πάντως μου δημιουργησε ένα σωρο προβλήματα. Τέλος καλό΄όλα καλά. Δυστυχώς μου προέκυψε πρόβλημα στο δικό μου υπολογιστή. Αλλά αυτό θα το φτιάξω σιγά σιγά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.