aspirin Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2005 Μου έδωσε η φίλη μου τον υπολογιστή της κ μου είπε να τις τον κάνω να μην ξαναχαλάσει επειδή τις έχουν πάρει ένα σωρό λεφτά κ δουλειά δεν γίνεται. Επειδή δεν θα μπορέσω να έχω ξανά πρόσβαση στον υπολογιστή της, πρέπει σήμερα να σκεφτώ τί να αλλάξω κ αύριο να πάω για ψώνια. Ώστε αυριο το βράδυ να αλλάξω το hardware και πιθανόν να εγκαταστήσω τα ΧΡ και να τις τον επιστρέψω το αργότερο την τρίτη.Λοιπόν έχει το εξής πρόβλημα. Παλιότερα πάει να ανοίξει τον υπολογιστή κ ακούει τον ανεμιστήρια να δουλέυουν κ τέζα ο υπολογιστής. Το πάει για σέρβις. Μετά απο 6 μήνες το ξαναπαθαίνει κ πάλι της πέρνουν λεφτά. Τώρα το παίρνω εγώ με συμπτώματα: ξεκινάει ο υπολογιστής, ακούγεται ο σκληρός, αλλά η οθόνη είναι μαύρη. Μετράω το τροφοδοτικό, όλες οι τάσεις καλούτσικες, πάντως δεν είναι καμένο. Αφήνω μόνο τη μητρική κ κάνει POST. Υποθέτω πώς ο σκληρός δίσκος είναι τέζα. Βάζω το δίσκο ξανά και μπουτάρει κανονικά αλλά οι drivers της κάρτας γραφικών θέλανε επανεγκατάσταση γιατί στο device manager εβγαινε θαυμαστικό. Έκανα καμιά 10ριά restart και shutdown και όλα οκ. Αλλά πρέπει να σιγουρέψω ότι στο μέλλον δεν θα ξαναχαλάσει. Η κοπέλα δίνει κάποια χρήματα για να το φτιάξω μια κ καλή.Το σύστημα είναι:τροφοδοτικό της φάπας 350w Pro-Power!!!!(μάλλον θα αλλαχτεί, αυτό κάνει τα προβλήματα)cd-rw/dvdP4 1.8GhzΜητρική με αγνώστου ταυτότητας. Γράφει πάνω intel desktop board D845EBG2256 μνήμη.vga nvidia gforce4 mx44040άρης WDΈχω σκεφτεί να αλλάξω τροφοδοτικό(ποιό αξιόπιστο κ φθηνό για το σύστημα αυτό?) . Για δίσκο το σκέφτομαι σοβαρά. Θα κάνω scandisk. Ίσως βάλω κ ένα ανεμιστηράκι(ποιό αθόρυβο ρυθμιζόμενο?). Θα κάνω memscan. Κ μάλλον θα βάλω τα XP. Ακούω προτάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Αύγουστος 21, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2005 Αγνώστου ταυτότητας μητρική?????? Μαμίσια Intel. Τι άλλο θέλεις να γράφει. Πάντως ένα είναι σίγουρο. Η μητρική ΔΕΝ είναι το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Αύγουστος 21, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2005 ok η μητρική, τα σιντια κ επεξεργαστής κ μνήμες(?) μένουν ώς έχουν. Τροφοδοτικό αλλάζει, αλλά ποιό για αυτό το συστημα που δεν έχει πολλές απαιτήσεις κ να είναι αξιόπιστο? Όσο για το σκληρό δίσκο πώς να αποφασίσω αν θα το αλλάξω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 21, 2005 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2005 Βάλε το σκληρό στο δικό σου pc και δες αν bootάρει κανονικά, όχι να παίξει και παιχνίδια, απλώς να δεις ότι αναγνωρίζεται. Κάνε του scandisk και άμα αρχίσει να πετάει λαθάκια σώσε ό,τι είναι να σώσεις και φόρμαρέ τον.Για τροφοδοτικό πάρε ένα φτηνό επώνυμο χωρίς υπερβολές στις εντάσεις των τάσεων. Πχ στο eshop έχει με ~60 το 400άρι Fortron. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Αύγουστος 21, 2005 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2005 Και το 400αρι υπερβολη ειναι, ενα chieftec 360W απο το πλαισιο με 30 ειναι υπεραρκετο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Αύγουστος 21, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2005 Υπέθεσα ότι ο σκληρός τα έπαιξε γιατί όλα έπαιξαν καλά. Αλλά τώρα μπουτάρει κανονικά. Αν δεν μου βγάλει λάθη στο scandisk σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τον αλλάξω, έτσι? Μάλλον θα πάρω το chieftec από το πλαίσιο. Διάβασα καλά λόγια εδώ μέσα. Κ το φόρτον καλό είναι αλλά ανεβάζει κάπως την τιμή. Αρκεί τα 360w αυτού το τροφοδοτικου να είναι καλά για το σύστημα αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Αύγουστος 21, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2005 βασικά στον σκληρό δίσκο κολλάω τώρα. Μητρική-μνήμες,τροφοδοτικό(chieftec ας πούμε) δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα. Θα βάλω κ έναν επιπλέον ανεμιστήρα για να μην βράζει το κουτί κ ελπίζω να είναι οκ.Πάντως το τροφοδοτικό είναι για τα μπάζα. Απο 11.80 χωρίς φορτίο, με όλα τα περιφεριακά συνδεδεμένα πάει στο 12.10!!! Το άλλο κουφό είναι πώς το λαμπάκι του σκληρού δίσκου μένει συνέχεια ανοιχτό. Δεν φταίει η συνδεσμολογία πάντως. Τί άλλο μπορεί να είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
madmetal Αύγουστος 21, 2005 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2005 αφου θελεις σταθερο συστημα δεν κοιτας και πιγκουινους?εστω και τους πιο φιλικους.και πιο σταθερο και μαθαινεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 22, 2005 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 Αρχική απάντηση από madmetal αφου θελεις σταθερο συστημα δεν κοιτας και πιγκουινους?εστω και τους πιο φιλικους.και πιο σταθερο και μαθαινεις. Αρχική απάντηση από aspirin Μου έδωσε η φίλη μου τον υπολογιστή της [...] ’μα της βάλει linux (που δεν ξέρω αν ξέρει) θα πρέπει να της κάνει και support (που δεν ξέρω αν έχει την όρεξη). Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Αύγουστος 22, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 δεν θέλω να είναι στο software σταθερό. Κ τα ΧΡ μια χαρά θα κάνουν τη δουλειά τους. Με το hw τί γίνεται. Εκεί είναι το θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Αύγουστος 22, 2005 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 Ρε παιδιά γιατί να αλλάξει το παλικάρι τροφοδοτικό δεν κατάλαβα;Μια χαρά είναι. Και το συγκεκριμένο τροφοδοτικό, επειδή έχει τύχει και το είχα 5 χρόνια πάνω σε σύστημα, είναι σκυλί και πολύ σταθερό. Προσωπικά δεν πιστεύω οτι φταίει το τροφοδοτικό και δεν βρίσκω και το λόγο να το αλλάξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 22, 2005 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 Μιας και οπως ειπες θελεις να κανεις δουλεια και θα πληρωθεις για αυτην ακου τι προτεινω εγω:1) Κατ'αρχας θα ασχοληθεις εκτενεστερα με το Hardware οσο γινεται περισσοτερο. Δηλαδη, ΞΗΛΩΜΑ ολου του Hardware, καθαρισμα το κουτι και τα ανεμιστηρια μαζι με λαδωμα τους, καλο στεγνωμα πριν τα βαλεις επανω και επανατοποθετηση ολων. Το τροφοδοτικο αλλαξε το. Οπως ειπε και ο Unsto μια χαρα ειναι και το Chieftec 360W. Αν εχεις και την παραμικρη υποψια οτι φταιει αυτο, δεν ειναι τιποτα να το αντικαταστησεις. Σε περιπτωση τωρα που και οι ανεμιστηρες ειναι αρκετα θορυβωδης αλλαξε τους ολους με καινουριους αθορυβους απο το πλαισιο. Φτιαξε ενα καλο air flow μεσα στο κουτι ωστε ολο το hardware να ψυχεται ικανοποιητικα. Η περιοδος ειναι οτι πρεπει μιας και το καλοκαιρι ειναι οτι χειροτερο για αερηδες στα κουτια.Αφου τελειωσεις με ολα αυτα πηγαινεις στο software.2) Αφου κρατησεις σε backup ΟΛΑ τα αρχεια της, θα της ξεκαθαρισεις οτι τα προγραμματα που εχει εγκατεστημενα θα τα χασει μεν αλλα θα μπορουσε καλλιστα να σου αναφερει τι εχει και τι χρησιμοποιει ωστε αν δεν εχει κατι για να το κανεις εγκατασταση να ψαξεις να το βρεις.Φορμαρεις τον δισκο με εκτενες φορματ, thorough ωστε να δεις αν ειναι χτυπημενος ταυτοχρονα και στηνεις XP με SP2 απο το CD. Σε περιπτωση που εχει αγορασμενη καποια εκδοση των windows ΔΕΝ χρησιμοποιεις εκεινη αλλα αυτη που εχεις εσυ και ξερεις οτι δουλευει καλα. Στηνεις drivers, ενα παρα πολυ καλο firewall και Antivirus, τα προγραμματα που ειχε εγκατεστημενα και φυσικα κανεις restore τα αρχεια της απο την κοπια που εφτιαξες στην αρχη. Εννοειτε οτι θα της δωσεις και το CD-DVD που εφτιαξες ωστε να την εχει αυτη.Απο εκει και περα δεν νομιζω να υπαρχει κατι αλλο και δεν νομιζω να μην μεινει ευχαριστημενη.Ειχες την ευκαιρια και παρατησε την εταιρια που πηγαινε για support και ζητησε την βοηθεια σου. Απλα μην χασεις τον πελατη, που μαλιστα πληρωνει κιολας.Υ.Γ. Χρεωσε την με συνεση και φυσικα θα της δειξεις-δωσεις ολες τις αποδειξεις απο τα εξαρτηματα που αγορασες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Αύγουστος 22, 2005 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 Συμφωνώ με την αλλαγή του τροφοδοτικού και με το γενικό καθάρισμα. Πρόσθεσε και ανεμιστήρες εισαγωγής και εξαγωγής για καλύτερη ψύξη.Επιπλέον άλλαξε όλα τα καλώδια IDE με καινούργια 80άρια στρογγυλά έγχρωμα (δείξε τα).Έλεγξε και το floppy και αν είναι πολύ παλιό άλλαξέ το μαζί και το καλώδιο.Η μητρική είναι από τις καλύτερες (Intel).Τρέξε το memtest86+ για να ελέγξεις ένα ένα τα DIMM για μιά ώρα το καθένα.Αν σου βγάλει έστω και ένα λάθος άλλαξέ το.Ρύθμισε σωστά το BIOS.Αγόρασε ένα επιπλέον σκληρό δίσκο.Αν έχει Norton antivirus ξήλωσέ το και βάλε το Avast που είναι δωρεάν. (εγγυημένα δεν πρόκειται να έχει προβλήματα με ιούς και με BSOD - καθυστερήσεις).Κάνε backup με το Backup Utility των Windows XP χρησιμοποιώντας το Automated Recovery Wizard. Απεγκατέστησε ότι προγράμματα δεν χρειάζονται κάνε scαndisk και defrag στον παλιό δίσκο. Τακτοποίησε τα αρχεία.Βάλε μόνο του τον νέο δίσκο primary.Βάλε τη δισκέττα που έκανες το backup.Ξεκίνα από τη δισκέττα restore (ρύθμισε το BIOS)Κάνε restore στο νέο δίσκο χρησιμοποιώντας τη δισκέττα κατά την επανεκκίνηση. Θα σου κάνει εγκατάσταση αρχικά από το original CD των WindowsXP και θα σου φορμάρει το δίσκο στο σύστημα που είχε ο παλιός (αν ήταν fat32 NTFS). Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης θα σου ζητήσει σε κάποιο σημείο να δώσεις τη διεύθυνση όπου έχεις κάνει το backup.Θα έχεις μια νέα εγκατάσταση φρέσκια με όλα τα προγράμματα του παλιού στο νέο δίσκο.Βάλε secondary τον παλιό δίσκο φορμάρισέ τον.Βάλε SP2.Κατέβασε όλα τα updates της MS$.Εγκατέστησε για σταθερότητα το User Profile Hive Cleanup Servicehttp://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=1B286E6D-8912-4E18-B570-42470E2F3582&displaylang=en Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Αύγουστος 23, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2005 llias το τροφοδοτικό ήταν επιεικός απαράδεκτο. Όταν το σύγκρινα με το chiftec φάνηκε η ποιότητα πώς ήταν πολύ χαμηλή.Κοινώς χρειαζόταν η αλλαγή. Έκανε κ αυτό προβλήματα. Κ αν δεν έφταιγε αυτό κάποια στιγμή θα την έκανε την κουτσουκέλα του. jax7480+mariosalice ευχαριστώ πολύ για τις ακριβης πληροφορίες. Έκανα όλα αυτά που γράψατε μόνο που δεν προλάβαινα να σας απαντήσω. Στην συγκεκριμένη κοπέλα δεν παίρνω χρήματα. Της το φτιάχνω από μεράκι μιας κ έχει αγανακτήσει που τις τα πέρνουν χοντρά κάθε τόσο. Τώρα εγκαθιστώ τα ΧΡ από την αρχή με όλα τα αξεσουάρ!!!! Βασανίστηκα πολύ mariosalice για καινούριο δίσκο. Σκέφτηκα να μην δώσει κ άλλα χρήματα για δισκάκο κ αν χαλάσει αυτός που έχει, θα τον ξεβιδώσει μόνη της κ θα τις κάνω restore τα χπ σπίτι μου. Γι αυτό θα κάνω ένα image το παρτιτιον του λειτουργικού. Πάντως ανεμιστήρα έβαλα γιατί είχε πρίν μόνο αυτό του τροφοδοτικού. Έβαλα θερμοαγώγιμη πάστα, καθάρισα το κουτί απο σκόνες, τακτοποιήσα τα καλώδια. Έβαλα αυτοκολλητάκια για να τις υποδείξω πώς να ξεβιδώσει τον σκληρό δίσκο αν χρειαστεί να μου τον φέρει. Σκέφτηκα να κάνω αναβάθμιση στο bios αλλά το φοβήθηκα. ’σε να μην έχω μπλεξίματα κ πληρώνω εγώ απο πάνω! Κ κάποια άλλα άλλαξα όπως μου είπατε. Το chieftec το συμπαθησα αρκετά. Είναι τρομερά αθόρυβο. Σε σημείο που δεν καταλαβαίνεις αν δουλέυει!!!! Κορυφαίο. Αύριο θα το παραδώσω τελικά.Ωραίο πρόγραμμα το user profile. Δεν το γνώριζα. Είναι καλό κ για μένα δηλαδή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Αύγουστος 23, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2005 Ααααααα κ μια ερώτηση ακόμα. Τί πρέπει να κάνω με την οθόνη κ την ανάλυση για να τις το παραδώσω. Έχει διαφορετική οθόνη απο εμένα. Έχει μια hitachi 643 νομίζω. Πως θα περάσει τους οδηγούς για την οθόνη? Ανάλυση να βάλω 1024χ768? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 23, 2005 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2005 Απ'οτι ειδα στο google η Hitachi 643 ειναι 17αρα CRT, οποτε ρυθμισε την οθονη στα 1024χ768 για αρχη, και οταν την συνδεσεις με το pc της, ανεβασε αναλογα και τα Hz στα 85 για να μην εχει και προβλημα με την πολυωρη χρηση. Αν τωρα δεν κανεις εσυ την συνδεση, μεσω τηλεφωνου πες της πως να κανει την εγκατασταση της οθονης αλλα και πως να αλλαξει τα Ηz σε τουλαχιστον 85. Η οθονη λογικα θα εχει καποιο CD που θα υπηρχε πακετο, μαζι με την αγορα της. Ολα αυτα τα CD ειναι autorun και απλα διαλεγεις το μοντελο που εχεις. Εκανες τοσα και τοσα, μην κολλυεσαι στα 10 λεπτα που θα μιλησεις στον τηλεφωνο, ή στα 10 λεπτα που θα καθισεις παραπανω για να την εγκατασταση της οθονης. Επισης καλο θα ηταν οταν παραδωσεις τον υπολογιστη να εισαι κι εσυ εκει και να της εξηγησεις καποια πραγματα. Windows updates, Antivirus Updates κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Αύγουστος 23, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2005 οκ με την οθόνη. Θα την ρυθμίσουμε απο το τηλέφωνο όπως είπες. Το άλλο που δεν μου αρέσει είναι το λαμπάκι του σκληρού δίσκου που είναι συνέχεια αναμένο, είτε ο δίσκος δουλέυει είτε όχι. Αυτό τώρα πώς εξηγείτε? Δοκίμασα διάφορα μήπως φταίνε αλλά τίποτα. Τέσπα αφού δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα το αφήνω ώς έχειν. Antivirus, windows updates τα έχω ρυθμίσει να γίνονται αυτόματα. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Αύγουστος 23, 2005 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2005 δεν ξερω φιλε μου αν μεχρι τωρα εντοπισες το προβλημα γενικα - κατα τη γνωμη μου ,μιας και αλλαξες ηδη το τροφ/κο πρεπει να ελεγξεις και τις μνημες-οσον αφορα το μονιτορ ,πριν το τελευταιο σατνταουν απο το device manager κανε καταργηση ετσι ωστε τα ΧΡ στην επομενη εκκινηση θα αναγνωρισουν κανονικα το νεο(της φιλης σου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Αύγουστος 23, 2005 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2005 α καλά λές. θα το κάνω κατάργηση απο το device manager. Οι μνήμες πάντως είναι οκ. Τις τσέκαρα με το memtest για καμια ώρα όπως είπαν τα παιδιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Αύγουστος 23, 2005 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2005 Αρχική απάντηση από aspirin Οι μνήμες πάντως είναι οκ. Τις τσέκαρα με το memtest για καμια ώρα όπως είπαν τα παιδιά. το πισι ενος φιλου μου με ειχε παιδεψει κανα διμηνο λογω μνημων..........αφου του εβαλα μια 6600 gt agp ΚΑΙ τροφοδοτικο νεο ,εμπλεξα με κοληματα ρισταρτ κλπμια απο τις πρωτες ενεργειες ηταν να τσεκαρω τις μνημεςε, τις αφησα κι εγω μια νυχτα να καιγονται σε λουπα με το μεμτεστ (περιπου 9ωρες) και βγηκαν τζαμι.......κοιταξα μετα οτιδηποτε αλλο εκτος απ αυτεςοταν ο μλκς αποφασισα να βαλω πανω τις δικες μου - ετσι για το γαμωτο -ειχαν περασει 2 μηνεςΑΝ ,δεις τπτ μλκιες , μην τις αγνοησεις !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.