EvoVIIXTRMSC Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2005 Γεια χαρά παιδιά!(Μικρά και μεγάλα!) Είμαι ολόφρεσκος στο theLab και θέλω να μάθω:1ον)Υπάρχει κάποιο μηχάνημα που να συνδυάζει όλα όσα αναφέρονται στον τίτλο!Δηλαδή να είναι και aDSL MODEM και ROUTER και PRINT SERVER, για να φτιάξω δίκτυο με 4 (τουλάχιστον) PC;2ον)Προφανώς θα μπορούσε το ρόλο αυτό να τον έπαιζε το ένα PC, όμως θα έπρεπε να είναι συνεχώς ανοιχτό!Γνωρίζει κανείς μήπως θα μπορούσε να είναι σε sleep mode και όταν έχει εντολή για printing ή για άνοιγμα explorer ή DC++ να επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία;3ον)Τα PC είναι :i)P3 800Mhz ,384MB ram ,30+80 GB HDD ,WinXP PRO SP2 ii)P2 350Mhz ,192MB ram ,6+20 GB HDD ,Win 2000 NT iii)P2 300Mhz ,160MB ram ,6+20 GB HDD ,Win 98 iv)P1 200Mhz MMX , 32+32MBram , 4+1,5 GB HDD ,χωρίς λειτουργικό σύστημα, αλλά λογικά με Win 98 ή 95 v)Και ένα καινούργιο lap top με κάρτα δικτύου και Wi-Fi ,Win XP Pro, το οποίο θα συνδέεται ΕΠΙΠΛΕΟΝ στο δίκτυο (ενσύρματα ή ασύρματα δεν με πολυνοιάζει), Ή στη θέση του P1Αν τελικά αναλάβει το ρόλο του PRINT SERVER ή/και του ROUTER ένα PC θα μπορούσε να το αντέξει ο P2 με τα Win NT;Το P3 και το lap top τα θέλω για άλλες δουλειές, οπότε δεν παίζουν!4ον)Ξέρει κανείς τι γίνεται με το πρόγραμμα που είπε η κυβέρνηση για DSL σε φοιτητές και μαθητές με 15 Ε ανά μήνα; Είναι χωρίς Φ.Π.Α.; Θα είναι με ογκοχρέωση ή απεριόριστο; Θα δίνουν και το aDSL Modem; Γιατί σε αυτή την περίπτωση μου αρκεί ένα ROUTER/PRINT SERVER και έχω δει μερικά με 60-80 E!Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
SirGeorge Αύγουστος 19, 2005 #2 Αύγουστος 19, 2005 Καλωσήρθες στο Thelab! Μας πήρες μονότερμα, χείμαρρος είσαι βρε παιδάκι μου Λοιπόν έχουμε και λέμε: 1) Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ξεχωριστή συσκευή που παίζει το ρόλο του print server οπότε στη χειρότερη περίπτωση θα χρειαστείς 2 συσκευές. Θα βρεις πολλές εδώ 2) Γίνεται αρκεί να ορίσεις στο bios την κάρτα δικτύου ως συσκευή ικάνη να φέρει τον υπολογιστή σε "αφύπνιση" 3) Βάλτου λίγη RAM ακόμα, 10 έχουν τα 128ΜΒ SDRAM 4) Ξέρω σίγουρα ότι είναι με ογκοχρέωση αλλά δεν γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες
trendy Αύγουστος 19, 2005 #3 Αύγουστος 19, 2005 1)modem-router υπάρχουν πολλά, αλλά print server μαζί δεν έχω δει. router,wireless & print server είναι το asus WL500G.2)Μπορεί και να δουλέψει, αλλά το πιο πιθανόν είναι να είναι πάντα ανοιχτό.3)’μα δεν του φορτώσεις μπούρδες service και αχρείαστα προγράμματα μπορεί να τα καταφέρει.4)τελική, 5 ή 6 GB, φαντάζομαι πως θα δίνουν ό,τι δίνουν και τώρα αν δίνουν.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.