Solid Snake Αύγουστος 20, 2005 #42 Αύγουστος 20, 2005 Ευχαριστω για την απαντηση σου. Ταραχτηκα λιγο γιατι νομιζα οτι με πηρε και εμενα η οργη σου...Αλλα εχω παρατηρησει οτι εισαι πολυ επιθετικος τωρα τελευταια...Εχεις κατι?Εντελως φιλικα παντα!
DarkSaga Αύγουστος 20, 2005 #43 Αύγουστος 20, 2005 είναι τα θέματα που πέφτουν "καυτα" είναι που θέλω να σας δείρω όλους είναι και η μαλάκυνση που προκαλέι η ζέστη όποιο σε βολεύει κράτα προσπαθώ να απαντάω δυνατά,μεστά και δέχομαι προσωπικες επιθέσεις μυγα μη Sol
Solid Snake Αύγουστος 20, 2005 #44 Αύγουστος 20, 2005 Αρχική απάντηση από DarkSaga οι αντρες με στολή έχουν τα τυχερα τους....lol Μα πλακα κανεις? Οσο συνεχηζουν να κυκλοφορουν εταιριες σαν την DFI, Q-Tec και Intel κοσμος δεν ειναι ασφαλης. Με αυτες τις εταιριες οξω η πυροσβεστικη τωρα θα εχει δουλεια!! Τερμα πια το ταβλι!
totally_wired Αύγουστος 20, 2005 #45 Αύγουστος 20, 2005 Α) Εάν μου βρείτε σχολή που να σε κάνει ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟ στην ελλάδα του ΣΗΜΕΡΑ θα σκίσω το δίπλωμα μόλις το πάρω. Τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε ο όρος ήταν στην γελία προεκλογική διαφήμιση της ΝΔ με τον πιτσαδόρο. Από της αρχές του 1980 υπάρχουν οι σχολές τουλάχιστο στο ΕΜΠ στην πάτρα και στην θεσσαλονική1) ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, 2) ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ και ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ.και 3) Υπάρχει η μοναδική ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ και ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ στα Χανιά όπως αναφέρατε πριν.Όταν θες computer και πας στο 2 ή στο 3 θα πρέπει να ΞΕΡΕΙΣ ότι πας να γίνεις ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. Με ότι συνεπάγεται *ΤΣΜΕΔΕ, ΤΕΕ*. Εάν θα γίνεις ποντικομηχανικός είναι δικαίωμα και επιλογη του καθένος μιας και ότι κατεύθυνση και να πάρεις θα είσαι ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ και μπορείς να πίασεις δουλεία από την ΔΕΗ και να κοιτάς την γεννήτρια και τους ρελέδες ή μέχρι να γίνεις ΙΤ στην μεγαλύτερη εταιρία ή να πας στην intracom και να σχεδιάζεις πλακέτες ή να πας να προγραμματίζεις σε assembly ταμιακές μηχανές. Δηλαδή έχει το καλό ότι έχεις πολλές εναλλακτικές διεξόδους. Εάν πας για CS να ξέρεις ότι έχεις λίγες επιλογές για την αγορά εργασίας.Α ξέχασα να αναφέρω ότι για να γίνεις μηχανικός θες 5 χρόνια και είναι και (ιλυακ)^(-1)και για cs μπορείς σε ένα κολεγιακί και να την βγάλεις ζάχαρη στα 3 χρόνια
totally_wired Αύγουστος 20, 2005 #46 Αύγουστος 20, 2005 Αρχική απάντηση από DarkSaga τσμεδε έχουν όλοι οι μηχανικοί!!!!ανεξαρτήτου πρώτου συνθετικού φίλτατε Αυτό λέω! *Ίσως έπρεπε να πω και και το 3* (ΟΚ ΤΩΡΑ) παράβλεψη.*Εννοείτε οι μηχανικοί των ΑΕΙ όμως ε*Εγώ ξέρω ότι για να πας σε γιατρό από τα 50 ευρώ που πληρώνεις πέρνεις τα 5 και με το ζόρι. Ίσως το χειρότερο ταμείο απότι έχω ακούσει...
Elpis Αύγουστος 20, 2005 #47 Αύγουστος 20, 2005 Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 19:17] Α) Εάν μου βρείτε σχολή που να σε κάνει ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟ στην ελλάδα του ΣΗΜΕΡΑ θα σκίσω το δίπλωμα μόλις το πάρω. Τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε ο όρος ήταν στην γελία προεκλογική διαφήμιση της ΝΔ με τον πιτσαδόρο. Από της αρχές του 1980 υπάρχουν οι σχολές τουλάχιστο στο ΕΜΠ στην πάτρα και στην θεσσαλονική1) ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, 2) ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ και ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ.και 3) Υπάρχει η μοναδική ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ και ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ στα Χανιά όπως αναφέρατε πριν.Όταν θες computer και πας στο 2 ή στο 3 θα πρέπει να ΞΕΡΕΙΣ ότι πας να γίνεις ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. Με ότι συνεπάγεται *ΤΣΜΕΔΕ, ΤΕΕ*. Εάν θα γίνεις ποντικομηχανικός είναι δικαίωμα και επιλογη του καθένος μιας και ότι κατεύθυνση και να πάρεις θα είσαι ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ και μπορείς να πίασεις δουλεία από την ΔΕΗ και να κοιτάς την γεννήτρια και τους ρελέδες ή μέχρι να γίνεις ΙΤ στην μεγαλύτερη εταιρία ή να πας στην intracom και να σχεδιάζεις πλακέτες ή να πας να προγραμματίζεις σε assembly ταμιακές μηχανές. Δηλαδή έχει το καλό ότι έχεις πολλές εναλλακτικές διεξόδους. Εάν πας για CS να ξέρεις ότι έχεις λίγες επιλογές για την αγορά εργασίας.Α ξέχασα να αναφέρω ότι για να γίνεις μηχανικός θες 5 χρόνια και είναι και (ιλυακ)^(-1)και για cs μπορείς σε ένα κολεγιακί και να την βγάλεις ζάχαρη στα 3 χρόνια Sorry αλλα απο οτι ξερω κανεις ενα λαθος ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ και ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ειναι στη πατρα στα χανια και ηλεκτρολογων μονο Αθηνα σαλονικα και ξανθη
unstoppable Αύγουστος 20, 2005 #48 Αύγουστος 20, 2005 Μηχ. Η/Υ και Πληροφορικης ειμαστε στην πατρα.Ακριβη τιτλο για τους ηλεκτρολογους δεν ξερω.
trendy Αύγουστος 20, 2005 #49 Αύγουστος 20, 2005 Αρχική απάντηση από totally_wiredΕάν θα γίνεις ποντικομηχανικός είναι δικαίωμα και επιλογη του καθένος μιας και ότι κατεύθυνση και να πάρεις θα είσαι ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ και μπορείς να πίασεις δουλεία από την ΔΕΗ και να κοιτάς την γεννήτρια και τους ρελέδες ή μέχρι να γίνεις ΙΤ στην μεγαλύτερη εταιρία ή να πας στην intracom και να σχεδιάζεις πλακέτες ή να πας να προγραμματίζεις σε assembly ταμιακές μηχανές. Δηλαδή έχει το καλό ότι έχεις πολλές εναλλακτικές διεξόδους. Εάν πας για CS να ξέρεις ότι έχεις λίγες επιλογές για την αγορά εργασίας.Α ξέχασα να αναφέρω ότι για να γίνεις μηχανικός θες 5 χρόνια και είναι και (ιλυακ)^(-1)και για cs μπορείς σε ένα κολεγιακί και να την βγάλεις ζάχαρη στα 3 χρόνια Αντιγράφω από την ιστοσελίδα του ΕΜΠ.Οι 4 κατευθύνσεις ειδίκευσης της Σχολής ΗΜ&ΜΥ του ΕΜΠ είναι οι ακόλουθες:ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ: Αναφέρεται στα αναλογικά και ψηφιακά ηλεκτρονικά κυκλώματα, στον αυτόματο έλεγχο, στην επεξεργασία εικόνας και στη ρομποτική. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: Αναφέρεται στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ: Περιλαμβάνει τις τηλεπικοινωνίες και τα δίκτυα υπολογιστών. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Αναφέρεται στην παραγωγή, μεταφορά, διανομή και χρησιμοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας. Η κατεύθυνση που διαλέγεις και τα μαθήματα που παίρνεις φαίνονται έπειτα. Το ότι έχεις πολλές επιλογές μέσα στη σχολή δε σημαίνει ότι μετά θα έχεις και όλες τις επιλογές. Πχ. κάποιος που τελειώνει την κατεύθυνση ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ δε θα μπορεί να πάει να δουλέψει πάνω σε κυκλώματα. Το ίδιο ισχύει και στην Επιστήμη Υπολογιστών, όπου υπάρχουν κλάδοι που ακολουθεί κάποιος, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση είναι πολύ εύκολο κάποιος να πάρει μαθήματα πχ software και hardware και να ασχοληθεί αργότερα με ό,τι προτιμάει. Το μόνο που δεν έχει το τμήμα μου σε σχέση με το ΗΜΜΗΥ του ΕΜΠ είναι αυτό με την ΕΝΕΡΓΕΙΑ.Τέλος το CS δεν είναι μόνο 3 χρόνια, αν θέλουμε να μιλάμε για ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών και όχι αρπακολλατζίδικη σχολή. Αρχική απάντηση από totally_wiredΜε ότι συνεπάγεται *ΤΣΜΕΔΕ, ΤΕΕ*.FYI γίνεται προσπάθεια για την ίδρυση Επιμελητηρίου Πληροφορικής, ώστε να μην καπελώνονται οι ΗΜΗΥ από το ΤΕΕ, και να μπορούν τα δικαιώματα των πληροφορικάριων της Ελλάδας να προωθηθούν καλύτερα. Σε επόμενο βήμα θα είναι και η ίδρυση ταμείου για τους πληροφορικάριους-μηχανικούς ΗΥ.
totally_wired Αύγουστος 20, 2005 #50 Αύγουστος 20, 2005 IMO το να τελειώσεις ΗΜMHY και να ασχολυθείς με προγραμματισμό είναι για μένα ακραία μορφή υποβάθμισης πτυχίου.
trendy Αύγουστος 20, 2005 #51 Αύγουστος 20, 2005 Γιατί; Τα μαθήματα που προσφέρονται στο ΕΜΠ είναι αρκετά πλήρη όσον αφορά το γνωστικό επίπεδο που πρέπει να έχει κάποιος για να ασχοληθεί με το software. Τώρα αν αυτό είναι κομπλεξισμός των φοιτητών των πολυτεχνείων είναι άλλο θέμα.
totally_wired Αύγουστος 20, 2005 #52 Αύγουστος 20, 2005 Αρχική απάντηση από trendy Γιατί; Τα μαθήματα που προσφέρονται στο ΕΜΠ είναι αρκετά πλήρη όσον αφορά το γνωστικό επίπεδο που πρέπει να έχει κάποιος για να ασχοληθεί με το software. Τώρα αν αυτό είναι κομπλεξισμός των φοιτητών των πολυτεχνείων είναι άλλο θέμα. Θα στο πω όσο πιο απλά γίνεται.Είναι σα να τελειώσεις γιατρός και η δουλεία σου να είναι να κάνεις ενέσεις.EDIT:Οι κατευθύνσεις που έγραψεις πριν από την σελίδα του ntua ΔΕΝ αναγράφονται στο πτυχίο αλλά στην αναλυτική βαθμολογία. Θεωρητικά και πρακτικά μπορείς να πας να δουλέψεις παντού και ενεργειακός να είσαι μπορείς να πας σε τηλεπικοινωνίες ή ηλεκτρονική μιας και ως γνωστόν την δουλεία δεν την μαθαίνεις στο πανεπιστήμιο. Όμως η ρεαλιστίκη ελληνική πλευρά δίχνει ότι δε μπα να τελείωσες ηλεκτρονική εάν οι 9 στις 10 θέσεις ζητάνε μελετητή εγκαταστάσεων τι θά κάνεις?
totally_wired Αύγουστος 20, 2005 #53 Αύγουστος 20, 2005 Ναι έχετε δίκαιο για την πάτρα. Υπάρχουν δύο σχολές με παρόμοιους τίτλους που υποψιάζομαι ότι έχουν ουσιαστική διαφορά.Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας ΥπολογιστώνκαιΜηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής
---Zapotek-- Αύγουστος 20, 2005 #54 Αύγουστος 20, 2005 Δηλαδή έχει το καλό ότι έχεις πολλές εναλλακτικές διεξόδους. Εάν πας για CS να ξέρεις ότι έχεις λίγες επιλογές για την αγορά εργασίας.Εμενα μου φαινεται λαθως αυτο.Μπορει γιατι δεν θελω να το πιστεψω γιατι θελω να παω για CS, αλλα ξερω πως οι φοιτητες CS με το πυο τελιωσουν τις σπουδες τους ως ενα βασικο σταδιο φευγουνε σαν στραγαλια, και πανε σε πολυεθνικες και μεγαλες επηχειρησεις. Βαιβεα αυτο μπορει να γινεται σε ολες τις σχολες.Αλλα το λεει και το ονομα της σχολης: Επιστημη Υπολογιστον.Βαρυγδουπο και καθαρο.Τι να ερθει να μου πει εμενα μετα ο χ-μηχανικος, με οποιο πρωτο συνθετηκο θετε, για HPC, clustering & security?Οπως τι να παω και εγω να του πω για LCs ktl...Δεν νομιζω καποια εταιρια να παει να προσλαβει μηχανικο για Sys.Admin. ή Security Consultant.Καθεις εφω εταχθει.<edit> Και να πω και κατι αλλο.Αν καποιος δεν εχει το "μικροβιο" μεσα του δυσκολο να πετυχει εκει που θελει.Πχ απο την δευτερα γυμνασιου ηξερα πως θελω να παω για Επιστημη Υπολογιστων, εκει ειχα "ταλεντο".Και αφου ασχοληθηκα μετα περισσοτερο με το θεμα κατεληξα πως θελω να παω και για μεταπτυχιακο σε Network/Computer Security & Internet Eng, και μπορει να μου την δωσει μετα και να παω και για αλλο. Και πραγματηκα ελπιζω να καταφερω να παω για τα παραπανω.Τι να μου πει καποιος που ειναι καλως μαθητης που τον ρωταω που θελει να σπουδασει και μου λεει πχ προγραμματιστης. Και του κανω μια ευλογη ερωτηση, τι γλωσσες προγραμματισμου ξερεις?Ξερετε τι απαντηση εισεπραξα? ΚΑΜΙΑ!Τα εχασα εγω. Του λεω δεν ξερεις καμια γλωσσα και πας για προγραμματιστης?Μου λεει "Ε, για αυτο παω εκει για να μαθω".Και την ιδια ερωτηση εκανα, και ιδια ακριβως απαντηση πειρα απο ατομο εξ ισου καλο μαθητη που τωρα ειναι Πατρα, για την προαναθερθησα σε προηγουμενα post, σχολη.Ε ειναι να μην τρελενεσαι μετα?Τωρα θα μου πεις καλυτερα γιατι θα ξεχωριζουν οσοι εχουν τις γνωσεις.Kαι ειναι καλο για εμας, που για να μηλαμε τωρα παει να πει πως το εχουμε τo μικροβιο, αλλα απο την αλλη σου ερχεται να τους πεις "ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΟΟΟΟΟΟ!!!! ".Συγνωμη κιολας...
---Zapotek-- Αύγουστος 20, 2005 #55 Αύγουστος 20, 2005 Χαχαχαχαχα... Ωραιος. Μπορω να πω συμφωνω μαζι σου. Btw τι εννοεις με τo compilers? Ειναι σαν να μου λες: "Computers ξερεις?" Δλδ αν ξερω να χειριζομαι πχ JBuilder, Visual Studio κτλ? Ή πως κανουν compile και την διαδικασια απο μεσα? Btw δεν ειμαι φοιτητης of any kind. Τωρα θα παω Γ λυκειου, και εχω κερδισει και χρονια.
---Zapotek-- Αύγουστος 20, 2005 #56 Αύγουστος 20, 2005 Οποτε εννοεις την διαδικασια απο μεσα, χεχεχε... Οχι δεν το εχω κανει το παραπανω που λες, και μπορω να πω πως αυτη την στιγμη και μονο η ιδεα με τρομαζει. Εκτος αν εννοεις να γραψω εναν compiler για μια δικη μου γλωσσα. Τοτε οκ. Θα γραψω ενα για την γλωσσα "1+1=?", που θα εχει μονο την ομονυμη function:P. btw για interpreter ειναι ακομα ευκολοτερο... Και μαλλον θα γραψω εναν just for the fun of it... Χεχεχε, μου εβαλες την ιδεα τωρα. Και επισης βρηκα τι project θα πεισω τον πληροφορικο μου να κανουμε στο σχολειο για να ξεφευγω απο βαρετες διδακτηκες ωρες και να μου πουν και συγχαριτιρια απο πανω, muhahahaha.... Θα φτιαξουμε τον "ZP" ή "ZapPreter", και το lab ειχε την τιμη να ειναι το πρωτο forum που αναφερθηκε πρωτη φορα ο interpreter. Και αντε να δω τι αλλες μλκιες θα πω σημερα...
trendy Αύγουστος 20, 2005 #57 Αύγουστος 20, 2005 Αρχική απάντηση από totally_wired [Χθες, στις 21:30] Θα στο πω όσο πιο απλά γίνεται.Είναι σα να τελειώσεις γιατρός και η δουλεία σου να είναι να κάνεις ενέσεις.Ατυχές και άστοχο το παράδειγμα. Αυτό που λες αντιστοιχεί ότι τελειώνεις μηχανικός και κάθεσαι να γράφεις σε word κειμενάκια.Το ότι η σχολή σου ειδικεύεται σε έναν τομέα και εσύ προτιμάς έναν άλλο είναι δικό σου θέμα.EDIT:Αρχική απάντηση από totally_wired [Χθες, στις 21:30] Οι κατευθύνσεις που έγραψεις πριν από την σελίδα του ntua ΔΕΝ αναγράφονται στο πτυχίο αλλά στην αναλυτική βαθμολογία. Θεωρητικά και πρακτικά μπορείς να πας να δουλέψεις παντού και ενεργειακός να είσαι μπορείς να πας σε τηλεπικοινωνίες ή ηλεκτρονική μιας και ως γνωστόν την δουλεία δεν την μαθαίνεις στο πανεπιστήμιο. Όμως η ρεαλιστίκη ελληνική πλευρά δίχνει ότι δε μπα να τελείωσες ηλεκτρονική εάν οι 9 στις 10 θέσεις ζητάνε μελετητή εγκαταστάσεων τι θά κάνεις? Το ότι συμβαίνει έτσι δε σημαίνει ότι είναι και σωστό. Θα δεχόσουν εσύ ποτέ να σε χειρουργήσει ένας δερματολόγος; Στην ιατρική κάνουν μάθημα χειρουργικής, αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να το εξασκήσει ο οποιοσδήποτε αργότερα. Έτσι και στην πληροφορική θα πρέπει καθένας να ασχολείται με αυτό που έχει ειδικευτεί. Απλώς είναι σε τόσο πρώιμο στάδιο η πληροφορική στην Ελλάδα που αφήνουν να την εξασκήσει ο οποιοσδήποτε δηλώσει ότι ξέρει.Αρχική απάντηση από DarkSaga [Χθες, στις 21:30] είναι κύρος το Μηχανιλίκι Επειδή το έχω ακούσει πολλές φορές αυτό, θέλω μια απάντηση υπεύθυνη (ψάξε την όσο καιρό θέλεις - μη χρονίσουμε όμως)Τελειώνω το Τ.Ε.Υ του πανεπιστημίου Κρήτης και έχω ειδίκευση στα δίκτυα. Τι παραπάνω από μένα ξέρει ο πολυτεχνίτης δικτυάς και λέγεται 'Μηχανικός';
totally_wired Αύγουστος 20, 2005 #58 Αύγουστος 20, 2005 Κοίταξε... Είτε τα κειμενάκια τα γράφεις στο word είτε στο LaTeX εάν είσαι μηχανικός έχει σημασία το τι γράφεις. Εγώ μίλησα απλά για υποβιβασμό του πτυχίου εάν τελειώσεις πολυτεχνείο ηλεκτρολόγος και ασχοληθείς με τον προγραματισμό. Θα μπορούσες να πας σε ένα ΑΕΙ πληροφορικής είτε στην ΑΣΟΟΕ είτε στο ΠΑ.ΠΕΙ. ή σε κάποιο πανεπιστήμιο ή θα μπορούσες να πας σε κάποιο ΤΕΙ ή ακόμα και σε ένα κολλέγιο ή σε ένα ΙΕΚ.Όσο αφορά τον όρο μηχανικός δεν ξέρω την απάντηση γιατί δίνει κύρος. Αλλά το ότι δίνει δεν χωράει συζήτηση εάν δεις τις βάσεις των σχολών και τις προτιμήσεις των φοιτητών. Οι υπόλοιποι φοιτητές είναι που δίνουν το κύρος σε αυτές τις σχολές και οι κοινωνία. Η απόψη μου είναι ότι αυτό το κύρος είναι ΚΑΠΝΟΣ.
---Zapotek-- Αύγουστος 20, 2005 #59 Αύγουστος 20, 2005 Εμ, αν τελιωσεις ηλεκτρολογος και γινεις προγραμματιστης το πιθανοτερο θα γραφεις σκ@τ@ κωδικα....Κατσε στην ειδικοτητα σου στο κατω κατω.Λογικο ειναι.Τωρα για το κυρος μου φενετε ηλιθια και μονο η σκεψη.Σαν τις γιαγιαδες που προχωρας στο δρομο και λενε "Ποπο κοιτα κατι ρουχα που φοαρει αυτος, μα δεν ντρεπετε λιγο?"Αν το ατομο ειναι ζωο οτι και να εχει τελιωσει μετα απο 1 μηνα θα αποληθει απο την δουλεια του εαν εχει καταφερει να βρει.Ενω και ΤΕΙ να εχει τελιωσει καποιος αν ειναι αστερι το ατομο θα φανει και στην δουλεια του και στο πρωτο interview, αν αυτος που ειναι υπευθηνος για αυτα καταλαβενει τι λεει ο αιτων.Τωρα η μια λεξη θα καθωρισει το ποσο καλος εισαι σε κατι?Ελατε ρε παιδια ας σοβαρευτουμαι.Και χερομαι που συμφωνισαμε! Χεχεχε...
trendy Αύγουστος 20, 2005 #60 Αύγουστος 20, 2005 Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 02:02] Κοίταξε... Είτε τα κειμενάκια τα γράφεις στο word είτε στο LaTeX εάν είσαι μηχανικός έχει σημασία το τι γράφεις.Εννοούσα να γράφεις κειμενάκια στο word άσχετα με το αντικείμενό σου, πώς κάνουν οι γραμματείς ένα πράγμα; Φυσικά και μαθαίνεις να γράφεις και σε word και σε latex κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, χωρίς να είναι όμως συγκεκριμένο μάθημα, όπως ο γιατρός μαθαίνει να βαράει ενέσεις χωρίς να δίνει εξετάσεις για το αν τις βαράει καλά. Αυτό το κάνουν οι νοσοκόμες κυρίως.Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 02:02] Εγώ μίλησα απλά για υποβιβασμό του πτυχίου εάν τελειώσεις πολυτεχνείο ηλεκτρολόγος και ασχοληθείς με τον προγραματισμό. Θα μπορούσες να πας σε ένα ΑΕΙ πληροφορικής είτε στην ΑΣΟΟΕ είτε στο ΠΑ.ΠΕΙ. ή σε κάποιο πανεπιστήμιο ή θα μπορούσες να πας σε κάποιο ΤΕΙ ή ακόμα και σε ένα κολλέγιο ή σε ένα ΙΕΚ.Από τη στιγμή που διδάσκεται από τη σχολή δεν τίθεται θέμα υποβιβασμού. Αν θες τη γνώμη μου υποβιβασμός θα ήταν να πάει και να γίνει πωλητής στο τμήμα ΗΥ του Κωτσόβολου και όχι αυτό που λες εσύ.Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 02:02] Όσο αφορά τον όρο μηχανικός δεν ξέρω την απάντηση γιατί δίνει κύρος. Αλλά το ότι δίνει δεν χωράει συζήτηση εάν δεις τις βάσεις των σχολών και τις προτιμήσεις των φοιτητών. Οι υπόλοιποι φοιτητές είναι που δίνουν το κύρος σε αυτές τις σχολές και οι κοινωνία. Η απόψη μου είναι ότι αυτό το κύρος είναι ΚΑΠΝΟΣ. Μη βιάζεσαι να απαντήσεις. Ο καθηγητής μου στα δίκτυα μας πέταγε συχνά πυκνά τη φράση "εκτός από μηχανικοί πρέπει..." και εδώ κόλαγε ό,τι ήθελε να πει ότι πρέπει να ξέρουμε, πέραν του πώς δουλεύουν τα δίκτυα.Οι βάσεις είναι κάτι που δεν αντιπροσωπεύει κατά τη γνώμη μου το κύρος μιας σχολής καθώς μπαίνουν πολλοί παράγοντες στη μέση.Αρχική απάντηση από ---Zapotek-- [Σήμερα, στις 02:02] Εμ, αν τελιωσεις ηλεκτρολογος και γινεις προγραμματιστης το πιθανοτερο θα γραφεις σκ@τ@ κωδικα....Δεν είναι απαραίτητο αυτό. Υπάρχουν άτομα που τελειώνουν το CSD και επίσης γράφουν σκ.... κώδικα. Στο πολυτεχνείο μπορείς να πάρεις κατεύθυνση software και βγαίνοντας να γίνεις ένας πολύ καλός sw developer. Από τη στιγμή που η κατεύθυνσή σου δεν είναι το sw, ο κώδικας που θα γράφεις δε θα είναι και ο καλύτερος. Όμως το θεωρώ αδιανόητο οποιοσδήποτε είναι σε σχολή πληροφορικής να μην ξέρει 1-2 γλώσσες, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που θα πάρει.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.