trendy Αύγουστος 23, 2005 #21 Αύγουστος 23, 2005 Αρχική απάντηση από ΝTG@trendy!Εχεις μια ταση να πας τη συζητηση στα ακρα(πολυ ακρα)!Δεν συγκρινουμε το πανακριβο με το παμφθηνο συστημα!Παρεμφερη συγκρινουμε για να μην πω ιδια στο συγκεκριμενο θεμα με τους υπολογιστες! Για να γίνεται πιο εύκολα σαφές αυτό που θέλω να πω. Ο σκοπός αυτού του τεστ του Tom ήταν να συγκρίνει το φθηνό με το ακριβό motherboard.Και για να μη χάνει από αλλού έβαλε τα ίδια(ή σχεδόν τα ίδια στις μνήμες) περιφερειακά.Αρχική απάντηση από tassoss ASROCK SOCKET 939 CPU BOARD < 939 < MICROSTAR MSI K8N DIAMOND SLI WIFI+BLUETOOTH 29.90 < 939 < 231.30 Η asrock έχει low-budget προϊόντα καθότι θυγατρική της Asus για αυτό το σκοπό. Το συγκριτικό γίνεται μεταξύ μητρικών της ίδιας εταιρείας.
tigrakas Αύγουστος 23, 2005 #22 Αύγουστος 23, 2005 Νομίζω ότι γενικότερα υπάρχουν αρκετές διαφορές σε πολλά μοντέλα μητρικών και κάθε μία προσφέρει ξεχωριστά χαρακτηριστικά ή τουλάχιστον συνδυασμό αυτών έτσι ώστε να εξυπηρετήσει στο τέλος κάθε χρήστη. Πχ. η Abit AN8 fatal1ty sli δεν προσφέρει πληθώρα χαρακτηριστικών όπως περισσότερες pci, 2gbit ethernet, dolby sound προσφέρει όμως αρκετά καλές δυνατότητες o/c, καλό σύστημα ψύξης της μητρικής, sli και κατ'εμέ μιας κ μιλάμε για την εν λόγω και επειδή πρόσφατα έγινα κάτοχός της εμένα αυτά μου χρησίμευαν και όχι τα 2 gbit ή οι pci. Με αυτό το κριτήριο πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να κρίνουμε τα ηλεκτρονικά βάσει των χαρακτηριστικών που προσφέρουν αλλά βάσει του κάτα πόσο αρμόζει στο μέσο χρήστη. Κάποιος άλλος δηλαδή δεν θα έπαιρνε τη παραπάνω mobo αν για παράδειγμα είχε πολλά pc στο σπίτι ή στο μαγαζί του και ήθελε πιο εύκολο και γρήγορο στήσιμο του δικτύου του και δεν τον ένδιεφερε το o/c και ξέρω γω τι. Νομίζω πως θα έπρεπε να συγκρίνουμε μόνο κατά τη τιμή και κατά τρόπο που π.χ. έχουμε abit sli 200euro και μια asus sli με 100 euro και οι δύο προσφέρουν ακριβώς την ίδια ποιότητα και χαρακτηριστικά. Εκεί νομίζω είναι σωστό να συγκρίνουμε καθώς μιλάμε για δύο πανομοιότυπα πράγματα που προσφέρουν ακριβώς τα ίδια και με 100% διαφορά στη τιμή! Έτσι αξιοποιούμε το κυριότερο κριτήριο του καταναλωτή που είναι το κόστος. Ελπίζω να είναι ευνόητα αυτά που είπα τα έγραψα λίγο γρήγορα για αυτό. Αυτή είναι η άποψη μου... Υ.Γ. όσο για τις μηχανές... μη καβαλάτε χιλιάρια !!!!! ... αφήστε τα για το ghost rider
trendy Αύγουστος 23, 2005 #23 Αύγουστος 23, 2005 Αρχική απάντηση από tigrakasΚάποιος άλλος δηλαδή δεν θα έπαιρνε τη παραπάνω mobo αν για παράδειγμα είχε πολλά pc στο σπίτι ή στο μαγαζί του και ήθελε πιο εύκολο και γρήγορο στήσιμο του δικτύου του και δεν τον ένδιεφερε το o/c και ξέρω γω τι. 2Χ GBIT δε χρειάζεται σε κανένα home user. ’ντε σε κανένα server για redundancy. ’σε που πρέπει να έχεις τα τρελά περιφερειακά πάνω για να πλησιάσεις τη μέγιστη ταχύτητα και να μη σε κόβουν. Επιπλέον για να δουλέψεις 2 κάρτες δικτύου πρέπει να ξέρεις κάποια προχωρημένα πράγματα στα δίκτυα.Αρχική απάντηση από tigrakasΝομίζω πως θα έπρεπε να συγκρίνουμε μόνο κατά τη τιμή και κατά τρόπο που π.χ. έχουμε abit sli 200euro και μια asus sli με 100 euro και οι δύο προσφέρουν ακριβώς την ίδια ποιότητα και χαρακτηριστικά. Εκεί νομίζω είναι σωστό να συγκρίνουμε καθώς μιλάμε για δύο πανομοιότυπα πράγματα που προσφέρουν ακριβώς τα ίδια και με 100% διαφορά στη τιμή! Έτσι αξιοποιούμε το κυριότερο κριτήριο του καταναλωτή που είναι το κόστος. Ελπίζω να είναι ευνόητα αυτά που είπα τα έγραψα λίγο γρήγορα για αυτό. Αυτή είναι η άποψη μου... Δε νομίζω ότι κάποια εταιρεία θα βγάλει ίδια μοντέλα με διπλάσια τιμή διαφορά.Οι ιάπωνες το κάνουν αυτό με τα κουτάκια των αναψυκτικών που πουλάνε τα 330ml στην ίδια τιμή με τα 500ml και ο καταναλωτής παίρνει ανάλογα με το πόσο διψάει.
JimmyFox Αύγουστος 23, 2005 #24 Αύγουστος 23, 2005 Αρχική απάντηση από tassoss ASROCK SOCKET 939 CPU BOARD < 939 < MICROSTAR MSI K8N DIAMOND SLI WIFI+BLUETOOTH 29.90 < 939 < 231.30 Φίλε μου, αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528327 δεν είναι μητρική, είναι κάρτα αναβάθμισης μητρική ASROCK 754 ωστε να παίρνει και επεξεργαστή 939
tassoss Αύγουστος 24, 2005 #25 Αύγουστος 24, 2005 Αρχική απάντηση από JimmyFox [Χθες, στις 18:49] Φίλε μου, αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528327 δεν είναι μητρική, είναι κάρτα αναβάθμισης μητρική ASROCK 754 ωστε να παίρνει και επεξεργαστή 939 συγνωμη για το σφαλμα λογω κεκτημενης ταχυτητας. :giveup: και παλι ομως η φθηνοτερη MSI 939 εχει 105 , και με SLI πας στα 147 αρκετα χαμηλοτερα απο τα 231
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.