Wizard! Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2005 Κάθισα και διάβασα πριν λίγο, ολόκληρο το θέμα στου Θωμά, που συγκρίνει, ακριβά και φθηνά συστήματα: http://www.tomshardware.com/motherboard/20050815/index.htmlΤελικά η διαφορά σε κόστος είναι >150$ ενώ στις επιδόσεις μόλις 0.25% κατά μέσο όρο!!! παρόλο που το 2ο σύστημα έχει και DDR2-667 σε αντίθεση με το 1ο που έχει DDR-400 (καλά κάνει η AMD και μένει σε DDR...)Τελικά, υπάρχει λόγος να δίνουμε τόσο πολλά? Υπάρχουν πολλοί που να χρειάζονται 4-5 PCI slots, αντί για τα 2 που έχει το φθηνό?Θα βάλουμε > 4 δίσκους στο σύστημά μας ώστε να πάρουμε το ακριβό με τις 8 υποδοχές?Πρέπει να έχω 2 Gbit κάρτες?Αν δεν κάνεις overclocking, ώστε να θέλεις 4+ σταθεροποιητές, υπάρχει πραγματικός λόγος να μην πάρεις το φθηνό με τους 3? :wassat:
H.A.Balafoutre Αύγουστος 20, 2005 #2 Αύγουστος 20, 2005 Όπως και στις μηχανές, να ταξιδεύεις όσο πιο ελαφριά γίνετε.
JimmyFox Αύγουστος 20, 2005 #3 Αύγουστος 20, 2005 Αρχική απάντηση από Wizard! Κάθισα και διάβασα πριν λίγο, ολόκληρο το θέμα στου Θωμά, που συγκρίνει, ακριβά και φθηνά συστήματα: http://www.tomshardware.com/motherboard/20050815/index.htmlΤελικά η διαφορά σε κόστος είναι >150$ ενώ στις επιδόσεις μόλις 0.25% κατά μέσο όρο!!! παρόλο που το 2ο σύστημα έχει και DDR2-667 σε αντίθεση με το 1ο που έχει DDR-400 (καλά κάνει η AMD και μένει σε DDR...)Τελικά, υπάρχει λόγος να δίνουμε τόσο πολλά? Υπάρχουν πολλοί που να χρειάζονται 4-5 PCI slots, αντί για τα 2 που έχει το φθηνό?Θα βάλουμε > 4 δίσκους στο σύστημά μας ώστε να πάρουμε το ακριβό με τις 8 υποδοχές?Πρέπει να έχω 2 Gbit κάρτες?Αν δεν κάνεις overclocking, ώστε να θέλεις 4+ σταθεροποιητές, υπάρχει πραγματικός λόγος να μην πάρεις το φθηνό με τους 3? :wassat: Κοίταξε, για κάποιον που χρησιμοποιεί το PC ώς PC και όχι μόνο ως game console και κειμενογράφο, ναι, και 4-5 PCI χρειάζονται και όσο πιο πολλοί σταθεροποιητές. Τώρα, αν θες μόνο να παίζεις και να benchάρεις, παίρνεις εναν Dothan, DDR266, παλιά μητρική με 2 sata (αν έχει και sata), απλό λοιπό εξοπλισμό και στήνεις PC.edit. Και κάτι ακόμα, στις Intel Μητρικές με 915/925/945/955 όντως οι διαφορές είναι μεγάλες. Ενώ στις 939 μητρικές η διαφορά τιμής είναι σαφώς πιο μικρή. Η πιο ακριβή μητρική για 939 με κορυφάιο εξοπλισμό στο e-shop κοστίζει λιγότερο από 150 , και οι πιο φθηνή γύρω στα 84 . Και αυτό είναι ακραίο παράδειγμα. SLI μπορείς να έχεις και με λιγότερο από 120
Wizard! Αύγουστος 20, 2005 Author #4 Αύγουστος 20, 2005 Jimmy, τι ακριβώς θα τις κάνεις τις 4 pci? Έχω στη μία την SB Live! και στην άλλη έναν Raid5 που δεν έχει σχεδόν κανένας άλλος... Τι άλλο? Να βάλω και μία tv? Εγώ την έχω σε usb...
JimmyFox Αύγουστος 20, 2005 #5 Αύγουστος 20, 2005 Αρχική απάντηση από Wizard! Jimmy, τι ακριβώς θα τις κάνεις τις 4 pci? Έχω στη μία την SB Live! και στην άλλη έναν Raid5 που δεν έχει σχεδόν κανένας άλλος... Τι άλλο? Να βάλω και μία tv? Εγώ την έχω σε usb... Στο δικό μου σύστημα έχω 1xDVB, 1xTv-Tuner/capture card, 1xModem 56K, 1xAudigy. Επίσης έως 8 drives (6xHDD, 2xOptical) το οποίο σημαίνει οτι αν δεν είχε η μητρική 3rd Party IDE/SATA controller θα χρειαζόμουν και άλλη μια PCI για τους δίσκους.Επίσης, επειδή η μητρική μου δεν υποστηρίζει SATA-IO θα ήθελα να βάλω έναν ακόμα RAID-controller για να κάνω SATA-2 RAID αλλά δε μπορώ γιατί αφ'ενός το silencer της 6800 πιάνει το πρώτο PCI και αφ'ετέρου δεν χεησιμοποιούμε -σχεδόν- ποτέ την πρώτη PCI γιατί συνήθως μοιράζεται το ίδιο IRQ με την AGP και υπάρχει κίνδυνος conflict.
DarkSaga Αύγουστος 20, 2005 #6 Αύγουστος 20, 2005 να σε ρωτήσω κάτι επι τροχών?χρειαζόσουν το CBR 1000RRη ακόμα πιο γεινκά χρειαζόταν κανείς αυτό το μηχανάκι?η το τουμπανο αυτοκίνητο?η "χρησιμότητα" ξεφεύγει κατα πολύ απο κανόνες και κλισέεπίσης χτες είδα μετά απο καιρό ΄το προηγούμενο σύστημα μου k7n2 delta ilsr με 2000XP και 1GB Μνήμη.τίποτα δεν άνοιγε όπως έχω συνηθίσει με τους A64τραγικές διαφορές....πολύ πέρα απο το 0,25%
trendy Αύγουστος 20, 2005 #7 Αύγουστος 20, 2005 Αρχική απάντηση από DarkSagaεπίσης χτες είδα μετά απο καιρό ΄το προηγούμενο σύστημα μου k7n2 delta ilsr με 2000XP και 1GB Μνήμη.τίποτα δεν άνοιγε όπως έχω συνηθίσει με τους A64τραγικές διαφορές....πολύ πέρα απο το 0,25% Το συγκριτικό δε γίνεται μεταξύ μητρικής για Athlon xp και μητρικής για A64. Γίνεται για τον ίδιο τύπο επεξεργαστή, με τον ίδιο επεξεργαστή και μάλιστα από την ίδια εταιρεία. Σα να συγκρίνουμε από 1 μοντέλο την απλή έκδοση και την έκδοση deluxe, που πάντα κοστίζει αρκετά παραπάνω. Και στην τελική αναφέρει ξεκάθαρα ότι αυτό το τεστ γίνεται για το μέσο χρήστη, αν θα καταλάβει τη διαφορά.Of course there are scenarios that will benefit from the high-end hardware, but the purpose of this project was to determine whether the average user will notice a difference.
DarkSaga Αύγουστος 20, 2005 #8 Αύγουστος 20, 2005 η ερώτηση ήταν προς τον wizardκαι ήταν γενικότερο το σχόλιο περι αναγκών.εγώ έχω 50άλογα και 50 μουλάρια και δεν μου φτάνουνυποθέτω σε κανέναν δε φτάνει αυτό που έχει κάπως έτσι το είδα εγώμπήκα είδα τα νουμερα δε μου είπαν+τίποταταυτοτικά ίδια τα βγάζει το ένα είναι το exotic υπερτιμημένο το απολύτως άχρηστομιας και δεν έχω δει κανέναν με βαρβάτο σύστημα να αναπαύεται με on board κάρτα ήχου και το άλλο μια πιο τίμια ως προς το κόστος/απόδοση λύσηξέρω γω?άκυρος είμαι?
trendy Αύγουστος 20, 2005 #9 Αύγουστος 20, 2005 Δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς, αν ρωτάς κάτι. Πάντως με την κάρτα ήχου από εδώ και στο εξής θα βασίζομαι στις onboard, οι οποίες έχουν ξεπεράσει τη live! που έχω τώρα. Τέλος και εγώ πιο πολύ προς ένα value σύστημα κοιτάζω πάντα, όχι στο high end.
Vasot Αύγουστος 20, 2005 #10 Αύγουστος 20, 2005 Kαρτες ηχου ποτε δεν θα μεινω στις Onboard λυσεις των μητρικωνειναι πολλη αδυναμες και κατωτερες σε ποιοτητα ηχου απο τις κανονικες καρτες ηχουμαλιστα με την εμφανιση του Creative Χ-FI προκειται να αγορασω μιαΒεβαια εγω ακουω μουσικη και παιζω αρκετα παιχνιδια και θελω να ακουω ποιοτικο ηχο απο αυτα χωρις να μου επιβαρυνεται το συστημα για αυτο με ενδιαφερει τοσο οσο αφορα συστημα θα ειναι οπωσδηποτε ενας γρηγορος DUAL Core (4400+ η παραπανω) μιας και ειναι το μελλον και θελω να μου κρατησει το συστημα αρκετο καιρο Εχω σιχαθει τις συνεχομενες αναβαθμισεις των καθε λιγων μηνων
DarkSaga Αύγουστος 20, 2005 #11 Αύγουστος 20, 2005 η ερώτηση ήταν χρειάζεσαι το χιλιάρι? αρ αρ?????υπάρχουν δεκάδες με τη μισή ιπποδύναμη που κινούνται αξιοπρεπώς...απλά υπάρχει και ΤΟ RRό,τι πιο κοντινο σε μηχανή πίστας....έτσι είναι παντουτα onborad καλά είναι εγώ αδύνατα στο στάδιο προενίσχυσης τα βρίσκωκατα τα άλλα στερούμαι ηχείων για να κρίνω ποιότητα.
trendy Αύγουστος 20, 2005 #12 Αύγουστος 20, 2005 Αρχική απάντηση από DarkSaga η ερώτηση ήταν χρειάζεσαι το χιλιάρι? αρ αρ?????υπάρχουν δεκάδες με τη μισή ιπποδύναμη που κινούνται αξιοπρεπώς...απλά υπάρχει και ΤΟ RRό,τι πιο κοντινο σε μηχανή πίστας....Θα το πάρει αυτός που έχει το ψώνιο και που πιστεύει ότι είναι ικανός να κατεβάσει όλη την ιπποδύναμη του RR στο δρόμο ή στην πίστα. Αντίστοιχα την ακριβή mobo θα την πάρει αυτός που πιστεύει ότι μπορεί να βγάλει από αυτήν το τρελό o/c και θα του αποδώσει καλύτερα στο όριο.Αρχική απάντηση από DarkSagaέτσι είναι παντουτα onborad καλά είναι εγώ αδύνατα στο στάδιο προενίσχυσης τα βρίσκωκατα τα άλλα στερούμαι ηχείων για να κρίνω ποιότητα. Κι εγώ δεν έχω καλά ηχεία για να πω ότι θα καταλάβω διαφορά. Αλλά ακόμα και με καλά ηχεία δε σκοπεύω να ξαναπάρω καμιά πανάκριβη κάρτα ήχου. Οι onboard είναι σε καλό επίπεδο και δεν επιβαρύνουν το σύστημα περισσότερο από μία pci που πρέπει να περάσει τα δεδομένα της από τον pci bus για να φτάσει στον επεξεργαστή.
Wizard! Αύγουστος 22, 2005 Author #13 Αύγουστος 22, 2005 Αρχική απάντηση από DarkSaga [20-08-2005 21:43] η ερώτηση ήταν χρειάζεσαι το χιλιάρι? αρ αρ????? υπάρχουν δεκάδες με τη μισή ιπποδύναμη που κινούνται αξιοπρεπώς... απλά υπάρχει και ΤΟ RR ό,τι πιο κοντινο σε μηχανή πίστας.... έτσι είναι παντου τα onborad καλά είναι εγώ αδύνατα στο στάδιο προενίσχυσης τα βρίσκω κατα τα άλλα στερούμαι ηχείων για να κρίνω ποιότητα. Dark, δε συγκρίνει 1.6GHz με 3.6Ghz και λέει ότι ο μέσος χρήστης δε χρειάζεται την παραπάνω δύναμη. Συγκρίνει δύο ίδους επεξεργαστές (μοτέρ), σε κατώτερης ποιότητας μητρική (σασί-πλαίσιο) και λέει ότι ο μέσος χρήστης στις επιδόσεις θα δει μιά διαφορά της τάξης του 0,25%... Και στο θέμα Intel, πόσοι τελικά από αυτούς που παίρνουν το Deluxe το Premium κλπ, το παίρνουν γιατί το χρειάζονται και όχι για τη μόστρα? Υ.Γ.: Το αν εγώ χρησιμοποιώ το RR ή όχι μπορείς να το διαπιστώσεις από την κατάσταση των ελαστικών μου στα πλάγια
ΝTG Αύγουστος 22, 2005 #14 Αύγουστος 22, 2005 Αρχική απάντηση από Wizard!Υ.Γ.: Το αν εγώ χρησιμοποιώ το RR ή όχι μπορείς να το διαπιστώσεις από την κατάσταση των ελαστικών μου στα πλάγια Δεν με παιρνει να μιλησω αλλα ..................δεν αντεληφθειν!!
trendy Αύγουστος 22, 2005 #15 Αύγουστος 22, 2005 Αρχική απάντηση από ΝTG Δεν με παιρνει να μιλησω αλλα ..................δεν αντεληφθειν!! Η φθορά των ελαστικών μαρτυράει τον τρόπο οδήγησης, ο οποίος εξαρτάται και από τη μηχανή.
ΝTG Αύγουστος 22, 2005 #16 Αύγουστος 22, 2005 ναι....και θες χιλιαρι για να γειρεις????Πχ με ενα ταπεινοτατο RS 250 (aprilia) που δεν συμπαθω καθολου δεν μπορεις να γειρεις????Η πχ με ενα gsxr 600 η ΖΧ636(που συμπαθω αρκετα)???Αν το ζητουμενο ειναι να γειρεις τοτε δεν ειναι απαραιτητο το χιλιαρι!!Κατι τετοιο ηθελε να πει μαλλον o darksaga πιο πανω!Αν παλι κανω λαθος και παρερμηνευσα τα λεγομενα του τοτε ....σορυ!!!
trendy Αύγουστος 22, 2005 #17 Αύγουστος 22, 2005 Και με το 600άρι subaru μου μπορώ να μπω με πόρτες σε μία στροφή, αλλά αν είχα το impreza θα έμπαινα καλύτερα, γρηγορότερα, πιο θεαματικά και μαμώντας περισσότερο τα λάστιχα. Εκεί νομίζω ότι το πάει ο Wizard.
Wizard! Αύγουστος 22, 2005 Author #18 Αύγουστος 22, 2005 Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 21:04] Εκεί νομίζω ότι το πάει ο Wizard. :OT: Πως με καταλαβαίνει αυτό το παιδί... To πως είναι φαγωμένο το λάστιχο, δείχνει κατά πόσο εκμεταλλέυεσαι τη δύναμη της μοτοσυκλέτας και πόσο οριακά την πας Πριν κανα χρόνο το ΜΟΤΟ είχε κάνει ένα συγκριτικό μεταξύ GSXR600, GSXR750, GSXR1000. Στις πίστα στις Σέρρες που είναι σχετικά κλειστή, κέρδιζε το 750, με διαφορά μικρότερη του 0.5sec ενώ το 600 ήταν 2'' πίσω. Σε ανοικτότερες διαδρομές, πχ. Αθήνα-Τρίπολη, το 1000άρι, παίρνει εύκολα κεφάλι ’λλωστε εδώ μιλάμε για διαφορές στην τιμή της τάξεως του 10-15% και συντήρηση σχεδόν ίδια (μεταξύ 750 & 1000) οπότε, γιατί να πας στο 750? :OT: Για τους επεξεργαστές τώρα, νομίζω πως οι περισσότεροι παίρνουν τις ακριβές εκδόσεις, απλά και μόνο για να έχουν τις ακριβές, όπως και οι περισσότεροι που έχουν χιλιάρια, ή Impreza ή EVOVIII, τα πάνε μόνο στην ευθεία και στις καφετέριες... JimmyFox πιστεύω πάντως ότι αποτελλείς εξαίρεση...
ΝTG Αύγουστος 23, 2005 #19 Αύγουστος 23, 2005 Kαι εγω μαζι σου ειμαι!!Και μαλλον εκει ειναι το θεμα!!Οτι ο καθενας αγοραζει αυτα που αγοραζει για να κανει τη κ@υλα του(σορυ)!!!(Το εχω αυτο το μοτο!-τ13 2004-ελεγα να το αναφερω αλλα ειπα ποιος θα το θυμαται......@trendy!Εχεις μια ταση να πας τη συζητηση στα ακρα(πολυ ακρα)!Δεν συγκρινουμε το πανακριβο με το παμφθηνο συστημα!Παρεμφερη συγκρινουμε για να μην πω ιδια στο συγκεκριμενο θεμα με τους υπολογιστες!
tassoss Αύγουστος 23, 2005 #20 Αύγουστος 23, 2005 Αρχική απάντηση από JimmyFox [20-08-2005 13:01] Η πιο ακριβή μητρική για 939 με κορυφάιο εξοπλισμό στο e-shop κοστίζει λιγότερο από 150 , και οι πιο φθηνή γύρω στα 84 . Και αυτό είναι ακραίο παράδειγμα. SLI μπορείς να έχεις και με λιγότερο από 120 ASROCK SOCKET 939 CPU BOARD < 939 < MICROSTAR MSI K8N DIAMOND SLI WIFI+BLUETOOTH 29.90 < 939 < 231.30
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.