pao Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2005 Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στην εξήγηση της ουσιαστικής-πρακτικής διαφοράς μεταξύ SATA και SATA2;Αν έχω motherboard SATA2 και 1 σκληρό επάνω που να υποστηρίζει SATA2 θα υπάρχει κάποια διαφορά με το αν ήταν και τα δύο SATA;Και μια ακόμα πιο γενική (και χαζή απορία).Αν έχω μόνο 1 σκληρό (SATA, SATA2) αυτός θα συνδεθεί στο SATA controller ή μέσω IDE ATA-133;Εφόσον οι παραπάνω ερωτήσεις έχουν νόημα τι με συμβουλεύεται να αγοράσω αν πρόκειται να χρησιμοποιώ 1 μόνο δίσκο; SATA, SATA2 και να το συνδέσω σε SATA ή IDE;Thanx για τι βοήθεια!
Qlim4X Αύγουστος 18, 2005 #2 Αύγουστος 18, 2005 Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στην εξήγηση της ουσιαστικής-πρακτικής διαφοράς μεταξύ SATA και SATA2; οι διαφορες απλος ειναι στην ταχιτιτα μετα φορας δεδομενον οι sata 2 ειναι λιγο πιο γριγορηΑν έχω motherboard SATA2 και 1 σκληρό επάνω που να υποστηρίζει SATA2 θα υπάρχει κάποια διαφορά με το αν ήταν και τα δύο SATA;η διαφορα θα ηταν θεμα ταχιτιτας και μονοΑν έχω μόνο 1 σκληρό (SATA, SATA2) αυτός θα συνδεθεί στο SATA controller ή μέσω IDE ATA-133αλλο σατα αλλο ατα μην τα μπερδευηςκαι ενοητε σε σατα κοντρολερΕφόσον οι παραπάνω ερωτήσεις έχουν νόημα τι με συμβουλεύεται να αγοράσω αν πρόκειται να χρησιμοποιώ 1 μόνο δίσκο; SATA, SATA2 και να το συνδέσω σε SATA ή IDE;αν η μητρικη σου υποστιριζει σατα παρε σατ μην το σιζιτας τωρα για σατα2 δεν νομιζω να υπαρχη μητρικη ακομα με ενσοματομενο κοντρολερ
knikos Αύγουστος 18, 2005 #3 Αύγουστος 18, 2005 Πρέπει να υπάρχει η MSIk8n neo4 platinum.Αλλά δεν υπάρχει καμία υπαρκτή διαφορά μεταξύ των SATA.To SATA2 είναι απλώς ένα μελλοντικό πρωτόκολο για μεγαλύτερες ταχύτητες που οι σημερινοί δίσκοι μάλλον δε βγάζουν...
Artist_ Αύγουστος 19, 2005 #4 Αύγουστος 19, 2005 Η διαφορά για τους sata είναι ότι οι 1 έχουν ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων στα 150mb/s ενώ οι sata 2 στα 300 mb/s. Μπορεί να λειτουργήσει σκληρός sata 2 σε υποδοχή 1 αλλά θα τρέχει σαν 1. (150mb/s) Και να θες να συνδέσεις τον sata με το ata controler δεν θα τα καταφέρεις εκτός και αν χρησιμοποιήσεις άλλα εργαλεία( κοφτάκι, πένσα, σφυρί, κοπίδι)
yanni Αύγουστος 19, 2005 #5 Αύγουστος 19, 2005 Sata1 και Sata 2 δεν διαφέρουν απλά στην ταχύτητα. Και οι SATA 2 δεν είναι όλοι ίδιοι. Να τους ψάχνεται πλέον με το λογότυπο SATA IO.Επίσης τα VIA southbridges δεν βλέπουν SATA2.Sata2 - Είναι όλοι ίδιοι?Και άλλες ασυμβατότητες με chipsets της VIA!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.