Jump to content

SATA ή SATA2 ή IDE-ATA???

pao

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στην εξήγηση της ουσιαστικής-πρακτικής διαφοράς μεταξύ SATA και SATA2;

Αν έχω motherboard SATA2 και 1 σκληρό επάνω που να υποστηρίζει SATA2 θα υπάρχει κάποια διαφορά με το αν ήταν και τα δύο SATA;

Και μια ακόμα πιο γενική (και χαζή απορία).

Αν έχω μόνο 1 σκληρό (SATA, SATA2) αυτός θα συνδεθεί στο SATA controller ή μέσω IDE ATA-133;

Εφόσον οι παραπάνω ερωτήσεις έχουν νόημα τι με συμβουλεύεται να αγοράσω αν πρόκειται να χρησιμοποιώ 1 μόνο δίσκο; SATA, SATA2 και να το συνδέσω σε SATA ή IDE;

Thanx για τι βοήθεια!

Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στην εξήγηση της ουσιαστικής-πρακτικής διαφοράς μεταξύ SATA και SATA2;

οι διαφορες απλος ειναι στην ταχιτιτα μετα φορας δεδομενον οι sata 2 ειναι λιγο πιο γριγορη

Αν έχω motherboard SATA2 και 1 σκληρό επάνω που να υποστηρίζει SATA2 θα υπάρχει κάποια διαφορά με το αν ήταν και τα δύο SATA;

η διαφορα θα ηταν θεμα ταχιτιτας και μονο

Αν έχω μόνο 1 σκληρό (SATA, SATA2) αυτός θα συνδεθεί στο SATA controller ή μέσω IDE ATA-133

αλλο σατα αλλο ατα μην τα μπερδευης

και ενοητε σε σατα κοντρολερ

Εφόσον οι παραπάνω ερωτήσεις έχουν νόημα τι με συμβουλεύεται να αγοράσω αν πρόκειται να χρησιμοποιώ 1 μόνο δίσκο; SATA, SATA2 και να το συνδέσω σε SATA ή IDE;

αν η μητρικη σου υποστιριζει σατα παρε σατ μην το σιζιτας

τωρα για σατα2 δεν νομιζω να υπαρχη μητρικη ακομα με ενσοματομενο κοντρολερ

Πρέπει να υπάρχει η MSIk8n neo4 platinum.

Αλλά δεν υπάρχει καμία υπαρκτή διαφορά μεταξύ των SATA.

To SATA2 είναι απλώς ένα μελλοντικό πρωτόκολο για μεγαλύτερες ταχύτητες που οι σημερινοί δίσκοι μάλλον δε βγάζουν...

Η διαφορά για τους sata είναι ότι οι 1 έχουν ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων στα 150mb/s ενώ οι sata 2 στα 300 mb/s. Μπορεί να λειτουργήσει σκληρός sata 2 σε υποδοχή 1 αλλά θα τρέχει σαν 1. (150mb/s) Και να θες να συνδέσεις τον sata με το ata controler δεν θα τα καταφέρεις εκτός και αν χρησιμοποιήσεις άλλα εργαλεία( κοφτάκι, πένσα, σφυρί, κοπίδι)

Sata1 και Sata 2 δεν διαφέρουν απλά στην ταχύτητα. Και οι SATA 2 δεν είναι όλοι ίδιοι. Να τους ψάχνεται πλέον με το λογότυπο SATA IO.

Επίσης τα VIA southbridges δεν βλέπουν SATA2.

Sata2 - Είναι όλοι ίδιοι?

Και άλλες ασυμβατότητες με chipsets της VIA!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.