Jump to content

Μεταφορές ... απο το ένα PC στο άλλο + registry help

kreach

Recommended Posts

Γειά σας,

Αγόρασα νέο υπολογιστή όπως ξέρετε. Θέλω ένα παιχνίδι εγκατεστημένο στον παλιό μου υπολογιστή να το βάλω στον καινούργιο - δεν έχω το installation DVD. Γνωρίζω πως απλώς με το να κάνω copy & paste τον φάκελο c:/programmfiles/"τον φάκελο του παιχνιδιού" δεν θα καταφέρω κ πολλά. Γίνεται να το βρώ όμως την "υπογραφή" του παιχνιδιού στο registry του παλιού pc κ μαζί με τον φάκελο του παιχνιδιού να τα past-άρω στον καινούργιο?

Γενικά μια τέτοια "μεταφορά" προγραμμάτων/παιχνιδιών μπορεί να γίνει ή είναι "Επιστημονική Φαντασία" ?

Ευχαριστώ !

Αρχική απάντηση από kreach [Σήμερα, στις 21:46]

Γειά σας,

Αγόρασα νέο υπολογιστή όπως ξέρετε. Θέλω ένα παιχνίδι εγκατεστημένο στον παλιό μου υπολογιστή να το βάλω στον καινούργιο - δεν έχω το installation DVD. Γνωρίζω πως απλώς με το να κάνω copy & paste τον φάκελο c:/programmfiles/"τον φάκελο του παιχνιδιού" δεν θα καταφέρω κ πολλά. Γίνεται να το βρώ όμως την "υπογραφή" του παιχνιδιού στο registry του παλιού pc κ μαζί με τον φάκελο του παιχνιδιού να τα past-άρω στον καινούργιο?

Γενικά μια τέτοια "μεταφορά" προγραμμάτων/παιχνιδιών μπορεί να γίνει ή είναι "Επιστημονική Φαντασία" ?

Ευχαριστώ !

Κατά την δική μου ταπεινή άποψη κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Πρώτον επειδή υπάρχουν πολλά μέρη μέσα στα Windows που μπορεί να έχει βάλει αρχεία το παιχνίδι, (πχ shared dll's), δεύτερον μπορείς να μεταφέρεις εγγραφές του μητρώου αλλά δεν ξέρεις πόσες και ποιές εγγραφές έχει κάνει το παιχνίδι, άσε που μπορεί να γίνει μεγάλο μπέρδεμα κατά την εγκατάσταση των εγγραφών στο νέο σύστημα. Πέραν τούτου το μητρώο των Windows είναι απλή καταγραφή κάποιων αρχείων και παραμέτρων, θα πρέπει να υπάρχουν και αυτούσια τα αρχεία πέρα από την απλή μεταφορά της καταγραφής τους!!!:upside: :upside:

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα, πάντως υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό που θέλεις αρκεί να μην έχεις σβήσει το παιχνίδι από τον αρχικό σου υπολογιστή. Ένας είναι να βρεις κάποιο Installation log της εφαρμογής και ως εκ τούτου να δεις ποιά αρχεία αντέγραψε η εφαρμογή και που και μετά να τα αντιγράψεις ένα ένα στο καινούριο σύστημα. Ωστόσο δεν υπάρχουν κάποιο στάνταρ μέρος όπου μπορείς να βρεις τα installation log files μιας εφαρμογής.

Ένας άλλος τρόπος είναι η χρήση ενός ειδικού προγράμματος το οποίο μπορεί να δημιουργήσει από την εγκατεστημένη εφαρμογή και μόνο μια Installable μορφή της, έτσι μπορείς να την εγκαταστήσεις και αλλού χωρίς να έχεις το πρωτογενές μέσο δεδομένων.

........Αυτά.......:tomato:

Πάντως εγώ είχα μεταφέρει κάπως έτσι το Need For Speed Undergound.

Είχα κοπιάρει όλο το φάκελο του, το φάκελο με τα saves (αν θυμάμαι καλά κάπου μέσα στο C:\Documents & Settings\my_username\Application Data...) και μετά είχα ψάξει στο registry για "EA Games" και είχα βρει 2-3 σχετικές εγγραφές. Τις έκανα export από το ένα PC, import στο άλλο και το παιχνίδι δούλεψε κανονικά :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.