trendy Αύγουστος 18, 2005 #21 Αύγουστος 18, 2005 Δεν είναι κακό... Βέβαια μπορεί να παίξει και καλύτερα μέσα στο σπίτι αλλά θέλει tweaking.
---Zapotek-- Αύγουστος 18, 2005 Author #22 Αύγουστος 18, 2005 Ναι αλλα η μεταφορα αρχειων γινετε πολυ αργα ... Τι λες να φταιει?
trendy Αύγουστος 18, 2005 #23 Αύγουστος 18, 2005 http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=269773#post269773
---Zapotek-- Αύγουστος 18, 2005 Author #24 Αύγουστος 18, 2005 Λες? Εδω που τα λεμε δεν θυμαμε αν ειναι enabled το DMA.Παω να το τσεκαρω. Ευχαριστω.
Rayden Αύγουστος 19, 2005 #25 Αύγουστος 19, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris [Χθες, στις 16:00] εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. βασικότερος το signal strength. το θεωρητικό είναι 11/8 = 1375KB. Τα 700ΚΒ είναι κι αυτά μια ικανοποιητική τιμή για b, ανάλογα μπορεί να φτάσει περισσότερο. Χμμμ... Χωστή η διαίρεση με το 8, αλλά έτσι δε βρίσκεις την πραγματική ταχύτητα, καθώς περιλαμβάνεις sync, crc και γενικότερα ό,τι overhead έχουν τα πακέτα (που δεν είναι και λίγο...). O 'rule of thumb' μιλάει για διαίρεση με το 10 (μου έχει μείνει απ' τα modem!) καθώς κάθε byte περιλαμβάνει ένα start και ένα parity bit (ή start/stop και parity, δεν έχει σημασία). Γι' αυτό και είπα χοντρικά ότι είναι 1,1Mbit. Ένα παιδί που είχα ρωτήσει παλιότερα εδώ στο φόρουμ είχε πει ότι με g έπιανε περίπου 12Mbit με έναν τοίχο ανάμεσα. Οπότε για b θα περίμενε κανείς αρκετά πιο κάτω... Τα 300Κ του φίλου μου φαίνονται λογικά δλδ. Τέσπα, θα τα δούμε και στην πράξη, thanx 4 the answer και σορι που άργησα τόσο που κοντεύω να βγω off.
---Zapotek-- Αύγουστος 19, 2005 Author #26 Αύγουστος 19, 2005 No worries αδερφε . Μην μου λες για g, γιατι τετοιο ΑΡ ειχα παραγγειλει αλλα b, μου εδωσαν οι μλκες.... Και το καταλαβα μετα απο 5 μηνες γιατι ειχε χαλασει το ενα PC και τι δικτυο αν εκανα? Εγω και το ΑΡ? Και το ειδα πολυ μετα και παει τωρα... Μαλλον θα το σκοτωσω, θα δουμε..... Τα g οντως πανε πολυ γρηγορα, ειδηκα οταν ολες οι net interfaces υποστιριζουν και turbo mode, φυσανεεεεεεεεεεεε.....
Rayden Αύγουστος 19, 2005 #27 Αύγουστος 19, 2005 Και που να δεις και το n που θα βγει σε 1-2 χρόνια (MIMO technology, theoretical maximum 630Mbit - το πραγματικό το υπολογίζουν σε 100Mbit τουλάχιστον!)
---Zapotek-- Αύγουστος 19, 2005 Author #28 Αύγουστος 19, 2005 Axxxxxx... Aυτα ειναι πραματα... Αντε μην το γυρισο στο fiber τωρα!
sotiris Αύγουστος 19, 2005 #29 Αύγουστος 19, 2005 σοβαρά τώρα, όντως χρειάζεσαι wireless μες το σπίτι σε desktop pc's? να ταν laptop να το καταλάβω!
trendy Αύγουστος 19, 2005 #30 Αύγουστος 19, 2005 Αρχική απάντηση από Rayden Χμμμ... Χωστή η διαίρεση με το 8, αλλά έτσι δε βρίσκεις την πραγματική ταχύτητα, καθώς περιλαμβάνεις sync, crc και γενικότερα ό,τι overhead έχουν τα πακέτα (που δεν είναι και λίγο...). O 'rule of thumb' μιλάει για διαίρεση με το 10 (μου έχει μείνει απ' τα modem!) καθώς κάθε byte περιλαμβάνει ένα start και ένα parity bit (ή start/stop και parity, δεν έχει σημασία). Γι' αυτό και είπα χοντρικά ότι είναι 1,1Mbit. Ένα παιδί που είχα ρωτήσει παλιότερα εδώ στο φόρουμ είχε πει ότι με g έπιανε περίπου 12Mbit με έναν τοίχο ανάμεσα. Οπότε για b θα περίμενε κανείς αρκετά πιο κάτω... Τα 300Κ του φίλου μου φαίνονται λογικά δλδ. Τέσπα, θα τα δούμε και στην πράξη, thanx 4 the answer και σορι που άργησα τόσο που κοντεύω να βγω off. Και η διαίρεση με το 8 λάθος είναι γιατί 1Mbit=10^6bits αλλά 1MByte=1048576bytes Στο ασύρματο το packet overhead είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο ενσύρματο μέσο μετάδοσης γιατί υπάρχουν παραπάνω παράμετροι όπως το preamble και control πακέτα όπως το rts-cts. Όμως είναι πιο εύκολο να αλλάξεις το MTU στα 2 άκρα ώστε να μην περιορίζεσαι στα 1500, αν το λινκ είναι καλό και σηκώνει παραπάνω. Επίσης μην ξεχνάτε ότι το ασύρματο παίζει σε half duplex, με αποτέλεσμα να είναι πολύ συχνές οι συγκρούσεις πακέτων προς μετάδοση, που επειδή όταν κάποιος σταθμός στέλνει δεν ακούει ταυτόχρονα αν κάποιος άλλος στέλνει θα συνειδητοποιήσει ότι το πακέτο του δεν εστάλη όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή του.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.