Athens2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2005 Λοιπόν παίδες , Καλημέρα . Θα βάλω νερό στην κάρτα , και θα ήθελα να βάλω και στο chipset . Το κλασσικό πρόβλημα στο dfi nf4 λοιπόν είναι πώς η πρώτη θύρα pcxpress X16 βρίσκει στην κάρτα γραφικών . Αν μπεί η κάρτα στην 2ρη θύρα Χ16 στην αποκάτω δηλ. πιστευω κατα 99% το asetek dyo θα χωρέσει . Ερώτημα 1. Θα δουλέψει σίγουρα η vga στην 2ρη Χ16άρα ? Ερώτημα 2. Έχει βάλει κανεις chipset block στο dfi ? Ορίστε και 2 φωτό όπου φαίνεται πώς το dyo block θα χωρέσει . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larry Αύγουστος 18, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2005 1.Ναι η vga δουλευει σιγουρα και στην 2η 16x slot.Δοκιμασμενο.2.Κοιτα και στο dfi-street.com εχει κατι ενδιαφεροντα threads για αυτο το θεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Σεπτέμβριος 8, 2005 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 τελικα μπαινει αυτο το μπλοκ?με τη vga πανω ή κατω?βαριεμαι να ψαξω και το εχω να περιμενει στο κουτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Σεπτέμβριος 8, 2005 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 κατω δε ξερω , πανω με τπτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Σεπτέμβριος 8, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 Kάτω χαλαρά , πάνω παιζετε- θα ξέρουμε σε 5-6 μέρες. [με 6600gt όμως...] Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakoulis Σεπτέμβριος 8, 2005 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 εγώ σκοπευω να βάλω νερό στο ΝΦ4 αλλά θα βάλω το exos το μπλοκάκι και την κάρτα κανονικά στο 1ο slot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Σεπτέμβριος 8, 2005 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 Ρε παιδια ειχα διαβασει στο επισημο φορουμ της DFI οτι μετα απο πειραματα κατασταλαξαν πως χανει λιγο σε επιδοσεις η καρτα στο δευτερο slot.Μιλαμε της τασης των 50 ποντων πιο κατω περιπου στο 3dmark05.Δεν ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα αν βοηθαει στην συνολικη ψυξη του συστηματος.Δε νομιζω παντως να παθεις τπτ ακομη κι αν μεινεις με το στοκ ανεμιστηρ παντως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakoulis Σεπτέμβριος 9, 2005 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2005 Η στοκ κάνει έναν εκνευριστικότατο θόρυβο... Αλλιώς δεν έχει και τρελές αναγκες ψύξης το Nf4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Σεπτέμβριος 9, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2005 εγώ παιδες τρέχω μονιμως 300+ λόγω μικρου μουλτι και το chipset είναι πάνω απο 50c μονίμως [stock chipset voltage]δεν ξέρω αν παιζει ρόλο το rev οπως ειχε αναφερθει καπου καποτε ,, Απο την στιγμή που έχω το water βάζω στο chipset και στην vga το enermax600 ειναι αθόρυβο και υσηχάζω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Σεπτέμβριος 9, 2005 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2005 φιλαρακο αν ειχες gigabyte θα ετρεχες 260 χωρις ψυξη το ξερεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Σεπτέμβριος 9, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2005 gigabyte έχω ρε Γιώργο . 2Χ512= Gigabyte!!!! συγκεκριμένα και τρεχουν 260 1-1-1-1 χωρίς ψύξη ... Και το καλόοοοοοο???? Τις έχω στο συρτάρι , ουτε καν ρευμα ουτε τπτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Σεπτέμβριος 9, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2005 Αρχική απάντηση από deadlock7 [Σήμερα, στις 02:09] Ρε παιδια ειχα διαβασει στο επισημο φορουμ της DFI οτι μετα απο πειραματα κατασταλαξαν πως χανει λιγο σε επιδοσεις η καρτα στο δευτερο slot.Μιλαμε της τασης των 50 ποντων πιο κατω περιπου στο 3dmark05.Δεν ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα αν βοηθαει στην συνολικη ψυξη του συστηματος.Δε νομιζω παντως να παθεις τπτ ακομη κι αν μεινεις με το στοκ ανεμιστηρ παντως.. Πολύ σωστή άποψη .. αλλά όπως προείπα εχω ήδη νερο και θα βάλω και τα 2 στο loop [vga , chipset] Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakoulis Σεπτέμβριος 9, 2005 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2005 Προχώρα στη τοποθέτηση, περιμένουμε φωτογραφίες και εντυπώσεις από την απώλεια επιδόσεων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Σεπτέμβριος 9, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2005 Το έχω ήδη κάνει δοκιμαστικά δεν ειχα block να βάλω... αλλά έβαλα την κάρτα κάτω . 1. Την είδε σαν pcxpress 2X και πήρα τον πουλο . 3.3κ στο 05 απο 4.2 4.3 .... 2.Βάζω τα jumpers @sli την βλέπει σαν 8Χ [μαχ το 8Χ δεν παει αλλο] και πήγα κάπου 4.1κ 4.2κ στον Μαρκο 05 χωρις optimizations ετσι ένα προχειρο run . Oπότε όπως προαναφέρθηκε καπου 50 point να χανεις και το πολυ λεμε [στο 05 me 6600gt με 7800gtx ίσως ειναι 100 point η χασουρα αλλα μιλαμε και για 2πλασιο σκορ...] Αυτα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Σεπτέμβριος 9, 2005 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2005 Aυτο περι των 50 ποντων ηταν με 7800.. .Δε νομιζω οτι μπορεις να τρεξεις την καρτα σε 16χ,αλλα μονο σε 8χ. http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?p=215678#post215678 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bird Σεπτέμβριος 9, 2005 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2005 Αρχική απάντηση από deadlock7 [Σήμερα, στις 14:30] Aυτο περι των 50 ποντων ηταν με 7800.. .Δε νομιζω οτι μπορεις να τρεξεις την καρτα σε 16χ,αλλα μονο σε 8χ. http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?p=215678#post215678 Σωστα η διαφορα στο κατω σλοτ ειναι 300-400 ποντους στο 3δΜαρκ αν θυμαμαι καλα. Athens αυτο με τα βλοκ ηθελα να το κανω και εγω αλλα κολησα στο 2 σλοτ γιατι μετα δεν θα μπορουσα να χρησιμοποιησω την ΤV tuner και την καρτα ηχου οποτε....ακυρο. Η καλυτερη λυση θα ηταν ενα πιο χαμηλο βλοκ στο chipset.Elevennnnnnnnnnnnnnnnnnnnn??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Σεπτέμβριος 9, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2005 Ρε μορτες θα με τρελάνετε ? εδώ είχα κανει και thread Το ξέρω ότι δεν γίνεται 16Χ στην κάτω αλλά και 8Χ όπως είδα παιζοντας games και τρεχοντας μαρκο 05 [-50 -100 στην χειροτερη αντε] δεν ειδα πτώση που να φαινεται με το ματι . Σε 2χ ναι νταξει σέρνεται το καταλαβαινεις αλλα 8Χ γίνεται η δουλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Σεπτέμβριος 9, 2005 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2005 Αυτο σου ειπα απ'την αρχη,γι'αυτο παρεθεσα και το λινκ που βρηκα (το ειχα αναφερει πιο πανω) για να μη νομιζεις οτι λεω αερολογιες.Κι εγω στην δευτερη την εχω κι εχει πεσει 3 βαθμους το chipset.ΕDIT:Επισης στο ιδιο φορουμ καποιος ειχε βαλει παθητικη ψυξη με την καρτα στο 2ο slot και μ'ενα ανεμιστηρι απο το παραθυρο του κουτιου δεν ξεπερνουσε τους 37C.Σκεψου το νερακι ποσο θα παει,αν κι οπως ειπαμε διαφορα μαλλον δεν θα δεις στο oc.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Σεπτέμβριος 9, 2005 Author #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2005 come come waterblock come come waterblock Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Σεπτέμβριος 9, 2005 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2005 λοιπον επειδη ακριβως το ανεμιστηρακι της κανει πολυ εκνευριστικο θρουβο,κατεβασα την καρτα,αλλαξα τα jumpers,εβγαλα το μπλοκ απο το κουτι,και το βαλα πανω.χωραει αλλα δεν καθεται πολυ ωραια,ειναι καπως στραβα αλλα ολο το τσιπσετ ειναι κατω απο χαλκο αφου εχει πολυ μικροτερη επιφανεια απο το μπλοκεπειδη το νερο ερχεται μετα απο cpu&vga εχει ενα βαθμο πανω απο αυτον της καρτας.γενικα οι temps "τσιμπημενες" και δεν ξερω αν τελικα αξιζε αυτη η κινηση μονο και μονο για το θορυβοακομα δεν εχω bench-αρει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.