DarkSaga Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2005 η όπως αλλιώς λέγεται για ψιλοασχολία με επεξεργασία εικόνας κλπέχει δουλέψει κανείς με κάτι παρόμοιο?δε θέλω το απόλυτο αντικείμενο πόθου κάθε επαγγελματία!κάτι προσγειωμένο απο τιμή....έχουν αναλύσεις ευαισθησία ? τι κοιτάνε σε αυτά?θα με ενδιέφεραι πολύ οι γνώμη ατόμων που έχουν δουλέψει με τέτοια hardware βολεύει? τι μέγεθος επαρκεί? λένε οτι Α5 με καλή ανάλυση φτάνει,οντως????και που παίζουν από λεφτά?το skroutz δίνει αποτελέσματα και στ 45-50εουρος αλλα δεν είμαι σε θέση να τα κρίνω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Αύγουστος 17, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2005 κοιτα μπορεις να βρεις και με 20 ευρω μπορεις να βρεις και με 2000 ευρω...φυσικα καμια σχεση το ενα με το αλλο....Το Α5 ειναι σχετικα καλο σε μεγεθος για να αρχισεις το παιχνιδι μαζι του...τωρα οσα γραφιστακια ξερω και χρησιμοποιουνε ταμπλετα την δουλευουν μονο για "ξεγυρισματα" στο φωτοσοπ, καθως γενικος δεν βολευει και πολυ σε σχεση με ενα ποντικι.Εκτος βεβαια απο την γραφιστικη βρισκει εφαρμογη και σε 3d κατασκευες, μονο που εκει δεν ειναι ακριβως το γνωστο πενακι, αλλα ποντικας με σταυρους ο οποιος κινητε πανω στην ταμπλετα.απο ρυθμισεις μπορεις να ελεγχεις την ευαισθησια του πατηματος (σε περιπτωση που χρησιμοποιησει βουρτσες πχ) και 8ελεις να καθοριζεις το pressure. Eπισης ελεγχεις και το ποσο γρηγορα 'η αργα θα κινητε οπως σε ενα ποντικι....εγω εχω το volito α5 στο σπιτι... ευτηχως το πληρωσα μονο 50ε... το "ευτηχως" το λεω γιατι ειναι ζητημα αν το δουλεψα μιση ωρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Αύγουστος 17, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2005 κάποιο link αυτού που έχεις σπίτι και κάθεται? κυριώς για χειροκίνητο μαρκάρισμα περιγραμμάτων το θέλω.... έλα λέγε.... ποτε θα παμε για καφέ? να την τεστάρω κανα 2 μέρες? τη γραφίδα avec kawa.... fair trade κawa θα σου δώσω και εγώ να κινείσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Αύγουστος 18, 2005 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2005 εε το 80% των ταμπλετων ειναι Wacom. Αυτο που εχω ειναι το wacom Volito, αμα κανεις ενα google ολο και καποιος 8α το εχει αθηνα....οσο για το καβα... μολις γυρισα απο ενα δυστηχημα...ενα ktm lc640 κοπανησε πανω σε να suzuki gsx 400... του ενος του βγηκε ο γοφος και η γκομενα αφησε το μισο της κρανιο στο δρομο....φρικη λεμε! γυρισα σπιτι με 20klm/h .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Αύγουστος 18, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2005 μάλιστα....ενώ τις άλλες μέρες με πόσα πας τα διπλά? να υποθέσω?το κάνω και εγώ απο καιρό εις καιρό(να κόβω)το πιο μακάβριο είναι οτι κόβουμε μόνο για λίγο και μόνο αν δεις τονάλλο κάτω!να ρωτήσω κάτι ακόμα?http://www.pixmania.com/gr/gr/103142/art/wacom/graphic-tablet-volito2.html?srcid=1354αυτό είναι πλήρες?το αγοράζω και τελείωσε?γραφίδα και πινακίδα είναι πακέτο η αγοράζω ενα ενα?είμαι λίγο βλάχος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Αύγουστος 18, 2005 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2005 ολα μαζι τα παιρνεις, το πενακι την πλακετα και το cdακι... αν και τα win 8α την δουνε απο μονα τους σαν generic xxx device, και θα λειτουργει, απλως δε θα εχεις τα extra features, οποτε περνας και το cd αν θες και τα υπολοιπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ch3 Αύγουστος 23, 2005 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2005 δεν ξέρω εαν είναι αργά ή όχι, αλλά θα την πω την γνώμη μου.Το τι θα πάρεις και πόσα θα δώσεις εξαρτάται από τις ανάγκες σου.Μιά ταμπλέτα των 20-40 ευρό, σου δίνει μια πολύ χαμηλή ανάλυση, όχι ευαισθησία πίεσης ή κλίσης και πενάκι με μπαταρία η καλώδιο.Το Volito που λέει ο Zarras, το πενάκι είναι ασύρματο και χωρίς μπαταρία, με (μου φαίνεται) 512 επίπεδα πίεσης και αρκετή πλαστικούρα.Τα πιό ακριβά μοντέλα της Wacom (Intuos), έχουν δυπλάσια ανάλυση και επίπεδα πίεσης, όπως και αισθητήρα κλίσης της πένας πάνω στην ταμπλέτα. Αυτό σημαίνει, ότι βάφεις με έναν αερογράφο στο Painter, και ανάλογα την κλίση, το εργαλίο φτύνει από την αντίστοιχη κατεύθυνση.Οπότε, εάν το θες απλά για να αντικαταστήσεις το mouse, πάρε ότι πιο φθηνό. Εάν όμως, έχεις κάποιο ενδιαφέρον προς την ζωγραφική, ή γενικά γραφικά, photoshop κτλ, θα πρότεινα να επενδύσεις σε κάτι πίο καλό. Ξέρω πολύ κόσμο, που αγόρασε κάτι μέτριο και μέτα τα ξανα-έδωσε για να πάει σε Intuos. Έχε στο νού σου, ότι είναι ένα hardware (περισσότερο τα ακριβά), που δεν έχει φθορές και ίσως σου κρατήσει μιά ζωή, οπότε ίσως αξίζει.Εγώ, εδώ και 3-4 χρόνια έχω ένα Wacom - Intuos 2 Α5. Τότε πρέπει να το είχα πάρει πάνω από 300-350 ευρό. Το αντίστοιχο μοντέλο αυτή τη στιγμή (Intuos 3) είναι στα 400 ευρό μαζί με φπα. Δεν μου αρέσει να διαφημίζω προϊόντα, άλλα τα intuos αξίζουν μέχρι την τελευταία δεκάρα. Όπως είπα και πριν, το δικό μου, εάν και σχετικά παλιό, δουλεύει όπως την πρώτη μέρα. Έκανα αρκετές μέρες να το συνηθίσω, αλλά τώρα υπάρχουν εργασίες τις οποίες δεν μπορώ να τις κάνω χωρίς αυτό. Το δουλεύω με το Photoshop ή Painter για ζωγραφική, επεξεργασία εικόνας ή δημιουργία textures και στο Maya για 3D. Είναι πολύ πιό ξεκούραστο να δουλεύεις από το mouse και πιο φυσιολογικό από το να προσπαθείς να ζωγραφίσεις με ένα σαπούνι.αυτά.www.wacom.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Αύγουστος 23, 2005 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2005 Αρχική απάντηση από Ch3 [Σήμερα, στις 17:15] Είναι πολύ πιό ξεκούραστο να δουλεύεις από το mouse και πιο φυσιολογικό από το να προσπαθείς να ζωγραφίσεις με ένα σαπούνι. :hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 23, 2005 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2005 Αρχική απάντηση από Zarras [18-08-2005 03:25] του ενος του βγηκε ο γοφος και η γκομενα αφησε το μισο της κρανιο στο δρομο....φρικη λεμε! γυρισα σπιτι με 20klm/h .... :OT: Έσπασε το κράνος κι έγινε αυτό?Ή ήταν των 30, ή δε φορούσε... Λυπάμαι που το λέω, αλλά φταίει και στις 2 περιπτώσεις:OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Αύγουστος 23, 2005 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2005 :OT: κανεις απο τους 3 δε φορουσε τπτ... μονο ο gsx ειχε ενα απο τα παλια τα ξυλινα τα agv περασμενο στον αγκωνα του :OT: σορρυ D.Saga για το off topic :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Αύγουστος 23, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2005 συνεχίστε....για πρώτη αγορά κάτι στα 300 δε λέειγια κανα volito με κόβω και βλέπουμε αν θα με κερδίσει/βολέψει@wizard και εμένα το κράνος μου έσωσε το σαγόνι δόντια μάπαόταν χρειάστηκε!πραγματικά είναι όλα τα λεφτά ο εξοπλισμός Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 23, 2005 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2005 :OT: Γιά να μη χαλάσουμε το post: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=18229 :OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ch3 Αύγουστος 23, 2005 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2005 πσιιιιιτ.... άσε το Wacom και αγόρασε κανένα κράνος! και ας ζωγραφίζεις με το keyboard!πέρα από αυτό, ναι μου φαινεταί για αρχή καλό το volito. Το έχω δουλέψει λίγο και πιστεύς είναι καλό για τα λευτά του. Α5 για μένα είναι ιδανικό μεγεθος. Παραπάνω είναι ή για ζωγραφους, ή για χρήση digitizer (αντιγραφη σχεδιων με mouse που έχει το σταυρονημο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Δεκέμβριος 21, 2006 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2006 Για να υπάρχει μια συνέχεια να πω και γω τις εντυπώσεις μου για γραφίδα.Πήρα μια GRAPHIRE 4 Classic. Είναι περίπου A6 αλλά εμένα με βολεύει το μικρό μέγεθος καθότι σε μεγαλύτερες διαστάσεις το χέρι πρέπει να "γράφει" και μεγαλύτερες διαδρομές. Φυσικά μεγαλύτερη διάσταση σημαίνει και μεγαλύτερη λεπτομέρεια. (αν είχα περισσότερα σίγουρα θα πήγαινα σε μεγαλύτερη...μην κρυβόμαστε.)Δεν έχει καμιά σχέση με το ποντίκι στον σχεδιασμό (painter, PS κτλ) Μιλαμε για ΗΜΕΡΑ με ΝΥΧΤΑ..Πραγματικά ζωγραφίζεις. Από την μέρα που την πήρα ακόμα και σε desktop εφαρμογές, κοινώς καθημερινή χρήση έχω ξεχάσει τι είναι το ποντίκι....πιο βολική δεν στραβώνει το χέρι σου και έχεις άλλη επαφή με το desktop. Φυσικά στην αρχή ξενίζει λίγο μέχρι να βρείς από το πουθενά που θα την "προσγειώσεις" πάνω στην ταμπλέτα ώστε να πας εκεί που θες...Επίσης είναι αρκετά δύσχρηστη σε 3D, (move,rotate,scale κτλ.) αλλά το ίδιο χρήσιμο σε 2d painting-texturing build in καταστάσεις.Επειδή την αγόρασα μετά από πολύ διάβασμα σε ξένα 2D,3D φόρουμς καλό θα ήταν για σοβαρή δουλειά να μείνετε μακριά από VOLITO. Κακώς λέγετε γραφίδα και όχι... "όρθιο ποντίκι με γόβα στιλέτο στην ουρά". Και εννοείτε WACOM ή τίποτα. Σίγουρα όπως προαναθέρθηκε οι INTUOS 3 είναι καλύτερες, αλλά είπαμε...δεν είχα πολλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
minus Ιανουάριος 6, 2007 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2007 Ειμαι ο μονος που αγορασα ταμπλετα wacom για να αντικαταστησω το ποντικι, και δεν τα καταφερα?Δεν θυμαμαι σε ποιο ντουλαπι την εχω πια, αλλα οσο κι αν προσπαθησα σπαστηκα εντελως!Το ποντικι δεν ειναι τυχαιο που εχει επικρατησει.Βεβαια δεν εδωσα και το χρημα. Καμια 60αρια ευρω, απο πλαισιο. Δεν θυμαμαι ουτε το μοντελο της. Δεν ξερω, δεν με βολεψε καθολου, αν και θα το ηθελα, γιατι δεν θελω να παθω συνδρομο καρπιαιου σωληνα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnG Ιανουάριος 7, 2007 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από Snips [21-12-2006 16:39] Επειδή την αγόρασα μετά από πολύ διάβασμα σε ξένα 2D,3D φόρουμς καλό θα ήταν για σοβαρή δουλειά να μείνετε μακριά από VOLITO. Κακώς λέγετε γραφίδα και όχι... "όρθιο ποντίκι με γόβα στιλέτο στην ουρά". Γνωρίζεις το λόγο γιατί όχι Volito? Εννοώ, εκτός από την ανάλυση υπάρχουν άλλες διαφορές, π.χ. στο πώς διαβάζει η γραφίδα τη θέση ή κάτι άλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Ιανουάριος 7, 2007 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2007 Γενικά δεν έχει και την καλύτερη αίσθηση. Ιδίως με την πίεση. Φυσικά αν κάποιος είναι αρκετά beginner θα κάνει την δουλειά του και με Volito. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnG Ιανουάριος 7, 2007 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2007 Γενικά δεν έχει και την καλύτερη αίσθηση. Ιδίως με την πίεση. Αν το χαρακτηριστικό της ανάγνωσης της πίεσης δεν ενδιαφέρει, η επιλογή του Volito είναι καλή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiko_Xoiridio Οκτώβριος 27, 2008 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2008 Ξαναβάζω το φτυάρι στην πλάτη και αρχίζω!Ψάχνω ένα digitizer το πολύ μέχρι 100euro για αρχή. Κυρίως για photoshop το θέλω.Έχω βρει αυτό μέχρι στιγμής. Το έχει κανείς να πει εντυπώσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.