Jump to content

Νεα στοιχεια για OΛΕΣ της επομενης γενιας καρτες γραφικων της ΑΤΙ (R5xxx series)

Vasot

Recommended Posts

ε ρε συ η 6600gt εχει και 128mb, μην το ξεφτιλισουμε :hehe: εδω περα ο rayden στο BF2 που εχει την ιδια αναγκαστηκε να χαμηλωσει τα details στο medium, εμενα ερχεται οπου ναναι αυτη εδω http://cgi.ebay.co.uk/6600-GT-256-MB-500-900MHz-2ns-GDR3-FX-6600GT-AGP-256MB_W0QQitemZ5229157206QQcategoryZ99528QQssPageNameZWD2VQQrdZ1QQcmdZViewItem θα την εχω προχειρη μεχρι να χτισω το 2ο μηχανημα, οποτε ουτε OC θα πεσει αφου ετσι κι αλλιως θα ειμαι cpu limited ( athlon xp 3000+ γαρ) ουτε προκειται καν να το σκεφτω για benchmarking :p

Αρχική απάντηση από sotiris [Χθες, στις 13:47]

αφελής ερώτηση:

όταν δε χρειάζεται να συμπιέσει τα textures η κάρτα (π.χ. με s3tc, dxtc κλπ) δεν θα έχει πιο γρήγορες επιδόσεις? (αφού δεν τρώει χρόνο στη συμπίεση).

xανει σε επιδοσεις γιατι τα texture θα ειναι πιο μεγαλα σε μεγεθος, και αρα θα φαει περισσοτερο χρονο. Η συμπιεση που γινεται, γινεται σχεδον με τυποποιημενο τροπο, οποτε κερδιζεις απο εκει...

Παρόλαυτά, για όσους ενδιαφέρονται για SLI δεν θα ήταν καλύτερη η επιλογή - για όσους ΤΩΡΑ ή έστω μέχρι κ τα Χριστούγεννα μπορούν να διαθέσουν ~500Ε - η XFX 7800GTX ?????

Διότι ~ στα Χρισούγεννα θα ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ να βομβαρδιζόμαστε με τις νέες R5xxx της ΑΤΙ ενώ οι 7800 θα είναι στη φόρα ένα Εξάμηνο πριν. Εαν η ΑΤΙ δεν είχε "προγραμματισμένη" την καθυστέρηση κ δεν έχει κανέναν άσσο κρυμμένο στο μανίκη της, όταν οι 7800 θα έχουν ίσως ~450Ε οι "R5xxx κ ΣΙΑ " θα έχουν τσουχτερές τιμούλες.

Αυτοί οι οποίοι θέλουν να έχουν SLI, θα σκέφτονται σε σύντομο χρονικό διάστημα να βάλουν κ μια δεύτερη . Όσοι έχουν τσεπούλα θα σκέφτονται να αγοράσουν άλλη μια τον Ιούνη.Μέχρι τότε όμως οι 7800 GTX θα έχουν κλείσει ένα χρόνο. Οπότε θα έχουν πέσει στα 350Ε - λέμε τώρα. Έτσι αγοράζοντας ΤΩΡΑ μια 7800 θα μπορείς να αγοράσεις μια τον Ιούνη -σε ένα χρόνο σχεδόν- άλλη μια με ~350Ε.

Θέλω να πω ότι για όσους ενδιαφέρονται για SLI οι 7800GTX θα είναι SLI-able - οικονομικώς - πιστεύω αρκετά νωρίτερα από τις "R5xxx series κ ΣΙΑ".

Μια ερωτησούλα όμως: Τέτοιες σκέψεις έχουν νόημα να γίνονται ? Δηλαδή να έχουμε ως συμπέρασμα ότι τελικά οι 7800GTX συμφέρουν περισσότερο από τις R5xxx series κ ΣΙΑ.

ΥΓ Ρωτάω διότι έχω ΤΩΡΑ διαθέσιμα ~500 ευρώ για GPU κ δεν ξέρω εάν αξίζει με το παραπάνω "επιχείρημα" να αγοράσω ΤΩΡΑ την 7800 GTX παρά να περιμένω τις R5xxx series

με αυτην την λογικη ρε παιδια καθε 6 μηνες βγαινουν καινουριες καρτες τι πρεπει να κανουμε δλδ;να περιμενουμε να βγαινει η καινουρια και μετα να αγοραζουμε,εγω πιστευω οτι ο κατοχος μιας 7800gtx θα ειναι καλυμενος για τα 3 επομενα χρονια

Αρχική απάντηση από unstoppable

Μπα, σε αυτους που απευθυνεται η 7800GTX θα ειναι καλυμενοι για κανα χρονο

δλδ τι θα βγουν μεχρι του χρονου παιχνιδια που η 7800gtx δεν θα μπορει να τα παιξει,με αυτην την λογικη δεν πρεπει να αγορασουμε ποτε καρτα γιατι θα βγαινει μια αλλη που θα ειναι καλυτερη απο την προηγουμενη

kreach το συστημα ειναι αυτο της πρωτης σελιδας? Δεν εχω χρονο να διαβασω ολο το νημα τωρα αλλα ειλικρινα μπορεις να παρεις καλυτερο συστημα με αυτα τα λεφτα απο αυτα που εχεις.

Δεν ασπαζομαι τη λογικη του περιμενε αλλα ειδικα τωρα θα σου το προτεινα. Θα σου ακουγεται ωραια σε ενα μηνα να βγει πχ συγκριτικο και να λεει α το νεο sli x16 με 30% καλυτερες επιδοσεις σε συνδυασμο με τη νεα καρτα της ατι καθως και την καταπληκτικη καρτα ηχου της creative πραγματικα απογειωνουν το συστημα?

ΥΓ.ακομα και αμεσα να το χρειαζεσαι το συστημα περνεις καλυτερο απο αυτο που εχεις διαλεξει

Συγγνωμη για το off topic

Unreal Engine 3

δεν νομιζω να μην το παιζει η 7800gtx,δλδ αυτοι που εχουν 6800gt τι θα κανουν;θα παιζουν τα παιχνιδια που θα βγουν σε αναλυσεις 600Χ400;

Ελεος ρε def, καταλαβε πως μιλαω, και τωρα η 6800 παιζει ικανοποιητικα τα παντα, οπως παιζει η 6800 τωρα θα παιζει η 7800 του χρονου, για καποιους αυτο δεν ειναι αρκετο, ο καθενας εχει διαφορετικες απαιτησεις.

Ελεος ρε def, καταλαβε πως μιλαω, και τωρα η 6800 παιζει ικανοποιητικα τα παντα, οπως παιζει η 6800 τωρα θα παιζει η 7800 του χρονου, για καποιους αυτο δεν ειναι αρκετο, ο καθενας εχει διαφορετικες απαιτησεις.

αυτο εννοειτε θα εχει την φθορα του 1 χρονου

Στον πόλεμο για το καλύτερο GPU, με εκνευρίζει το γεγονός που οι nVidia έχουν SM3.0 ενώ οι ATi όχι.

Γιατί άραγε?

Υπάρχουν παιχνίδια με SM3.0, όπως έτυχε να κάνουμε μια κουβέντα με τον Vagouridi, όχι, αλλά ας πούμε ότι π.χ. αύριο βγαίνει το καλύτερο game με SM3.0, τότε η ΑΤΙ τι κάνει?

Αλλά αν δε βγεί αύριο, μέχρι να συμωρφοθούν οι εταιρείες game development, για διάφορους λόγους τότε τι να το κάνω το Sm3.0?

Τζάμπα τα λεφτά?

Μπά, μια και πλέον τα μοντέλα της nVidia είναι και πιο φθηνά από τα κορυφαία μοντέλα ΑΤι.

Κοιτάξτε, προσωπικά θα πάρω μια Χ800Χλ η οποία είναι 4 φορές πιο δυνατή από την 9600ΧΤ μου, τουλάχιστον θεωρητικά (δηλαδή 4pixel pipelines, 6vertex shaders, 256mb ddr3 μνήμες, η μόνη διπλάσια δύναμη και θα δούμε τι κάνει και η ΧΛ σε όσο πιο φθηνή υλοποίηση), διότι στα benches δεν το βλέπω. Προσωπική μου επιδείωξη να παίζω τα Doom3, FarCry, HL2 και όποιο άλλο σύγχρονο game έρθει, σε 1280x1024x32bits με τέρμα τα φίλτρα ΑΑ και ΑF (σε CRT 17") σε ένα αποδεκτό (45+fps) framerate για το σύστημά μου για τα επόμενα 2 χρόνια, standar, σε σχέση με την 9600ΧΤ, αφού το Σεπτέμβριο θα κλείσω 1χρόνο και 5μήνες με την ΧΤ που πίστευα ότι θα πάει παραπάνω.

Αφού σίγουρα θα πειράξω τα default core & memory χρονισμούς της κάρτας (X800XL), με +150ευρώ(195ευρώ η 9600ΧΤ και όχι σύν και τα 195ευρώ της ΧΤ, μόνο τα 150) από την παλιά και 2πλάσια+ fps της παλιάς, καλά δεν είναι?

Δεν θέλω να ξοδεύω 1000ευρώ+ στα pc με τα λεφτά που έχω στη διάθεσή μου κάθε φορά. Αν μου κάτσει κανά στοίχημα τότε αλλάζει το πράγμα. Το σύστημα της υπογραφής θα πάει για κατεβαστήρι και θα πάρω κάτι σε pci-x, με Athlon64. Μέχρι τότε.....δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα πέρα από ένα πιο μεγάλο σκληρό δίσκο.

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl- [Χθες, στις 13:30]

Οσοι δεν εχουν sli περιμενουν να βγει το χ16 αντι για χ8 που ειναι σημερα

Mαντης εισαι ?? :D

kreach

Δηλαδή να πάρω ή όχι τελικα την 7800 GTX ?

Μου αρεσει που ρωτας :D

ειναι καθαρα δικο σου θεμα

Εγω προσωπικα δεν βρισκω λογο να βιαστω να παω να παρω μια 7800GTX

Θα περιμενω λιγους μηνες ακομα να δω τι θα λενε οι λυσεις της ΑΤΙ αλλα και τι θα απαντησει η Nvidia και θα αποφασισω αναλογος τι θα αγορασω

Eξαλλου μπορει να πεσει και λιγο η τιμη του 7800GTX ως τοτε (αμα δεν αποκτησω κατι καλυτερο απο αυτο τελικα)

οποτε θα το αποκτησω φθηνοτερα απο καποιους αλλου που τρεξανε να το αποκτησουν μολις πρωτοβγηκε και σκασανε πανω απο 500 Ευρω ;)

η 7800GTX απευθυνεται στη κατηγορια χρηστων που ξοδευουν 500ευρω καθε χρονο για καρτα γραφικων ετσι ωστε σχεδον παντα να μπορουν να παιζουν τα σημερινα παιχνιδια με τους λιγοτερους δυνατους συμβιβασμους, η λογικη με τις αναλυσεις εχει καταργηθει απο εποχες geforce 2, απλα στα σοβαρα παιχνιδια που θα βγουν το 2006 και μετα ( call me S.T.A.L.K.ER) ισως με την 7800GTX να χριαστεις να συμβιβαστεις με χαμηλοτερες ρυθμισεις απτο παιχνιδι η ακομα και χωρις 4χ AA, απο αποψη συμβατοτητας φυσικα δεν θα εχει κανενα προβλημα αλλα ουτε εχει και η 8500 σημερα ( καρτα 4 χρονων) :p ,δεν προκειται δηλαδη ουτε να σου βγει σφαλμα οτι δεν υποστηριζει το ταδε Shader Model η οτι δεν σηκωνει HW T&L (καλα εδω και 6 χρονια υπαρχουν τετοιες καρτες αντε γεια :hehe: ) αν και με αυτες τις μαμακιες τυπου SM 3.0A η μια καρτα 3.0 απλο η αλλη κανεις δεν ξερει τι γινεται, (βλεπε splinter cell 3)

θυμαμαι στο pcmaster ειχε παρει στειλει καποιος γραμμα και εκανε τον εξυπνο λεγοντας πως δεν εγραψαν σωστα τις απαιτησεις του deus ex 2 στο review τους, και οτι δεν του τρεχει και οτι φανταζεται τι θα εκανε καποιος 10 χρονια μικροτερος με την μιση πειρα απο αυτη που λει οτι εχει αυτος στα PC (ΧΛΑΧΛΑΧΛΑΧΛΑΧΛΑΧΛΑ), καρτα που να κραταει 3 χρονια ΔΕΝ υπαρχει, σε αυτα τα 3 χρονια ισως αυτα τα παιχνιδια ειναι απολυτα συμβατα αλλα μπορει και οχι, βλεπε τους κακομοιριδες που χαλασανε τοσα σε gf2 ultra και οταν βγηκε το morrowind ψαχνοντουσαν αφου ο αλλος με την την 9000pro Που ειχε παρει στην μιση τιμη(και πολυ λεω) ειχε DX8 support :p

ιν κονκλουζιον το καλυτερο ειναι να μενεις στην κατηγορια mid range Και να μπορεις να συμβιβαζεσαι με την ιδεα οτι το συστημα σου σε 6-10 μηνες θα σηκωνει με καποιους περιορισμους τα συγρονα παιχνιδια (αμα θες να εχεις αποδεκτα framerates), ειναι το πιο υγιες για την τσεπη σου, δλδ να μην χαλας πανω 300 ευρω σε καρτα γραφικων και να προσεχεις τι παιρνεις, πχ το 2002 η 9500pro ητανε καθαρη ευκαιρια,το 2003 μια 9600XT η μια μεταχειρισμενη 9700προ, το 2001 η 8500 αντε gf3 ti 200 για τους nvidiots :p το 2000 η gf2 gts κ.ο.κ, αμα εισαι ανυπομονος η απλα θες το καλυτερο για το συστημα σου δωσε παραπανω λεφτα, αλλα η σκεψη οτι μια καρτα με 600ευρω ειναι "επενδυση" για τα επομενα 3 χρονια ειναι τελειως ακυρη, συγκρινε 6600gt με τις περσινες TOP 9800XT και 5950 FX, το ιδιο θα παθει καποια στιγμη και η 6800ultra απο καποιο midrange Μοντελο της επομενης γενιας, το μονο πραμα που θεωρω επενδυση ειναι να εχεις μπολικη RAM, τουμπανο PSU και να εχεις προσεξει στην αγορα μητρικης ( βλεπε καποια ζωα που πριν απο 3 μηνες πηρανε Mobo με 754 socket )

ειναι κανονας οτι οι καρτες που κανουν 500-600 ευρω μετα απο 6 μηνες πανε στα 400 και κατω ενω οι midrange αντε να πανε απ'τα 250 στα 150, υπαρχουνε ατομα που δεν τους νοιαζει αυτο το πραμα, δηλαδη να βλεπουν την καρτα τους(και γενικα το συστημα) να χανει 50 ευρω απ'την αξια του καθε μηνα, αλλα αλλοι που θεωρεισαν το Pc επενδυση και ειχανε την σκεψη οτι " για τα 3 επομενα χρονια θα ειμαι χαρα" Μολις τους δωσεις εναν προχειρο τιμοκαταλογο 6 μηνες αφου βγει το συστημα τους θα τραβανε τα μαλλια τους, το συμπερασμα ειναι οτι το PCaki του φιλου θα κρατησει καπου 1μισι-2 χρονια και μετα θα θελει ειδικη μεταχειριση ( tweaking overclocking αναβαθμισουλες κλπ) το ιδιο θα παθει με καποια παρανω καθυστερηση ενα συστημα ακριβοτερο, ο μονος λογος που δεν του λεμε να περιμενει για την 7800GT(λιγοτερα λεφτα για παρομοιες επιδοσεις) η καποια ATI απο οκτοβρη ειναι οτι ο χρονος τον πιεζει + οτι ειναι στα 1300ευρω το συστημα :clap:

edit : http://www.hexus.net/content/reviews/review.php?dXJsX3Jldmlld19JRD0xMzU1JnVybF9wYWdlPTc=

οντως μεγαλη απατεωνια τα 512mb οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες ακομα και με ζορικα settings :(

Αρχική απάντηση από GruntGR [Χθες, στις 01:46]

η 7800GTX απευθυνεται στη κατηγορια χρηστων που ξοδευουν 500ευρω καθε χρονο για καρτα γραφικων ετσι ωστε σχεδον παντα να μπορουν να παιζουν τα σημερινα παιχνιδια με τους λιγοτερους δυνατους συμβιβασμους,

θυμαμαι στο pcmaster ειχε παρει στειλει καποιος γραμμα και εκανε τον εξυπνο λεγοντας πως δεν εγραψαν σωστα τις απαιτησεις του deus ex 2 στο review τους, και οτι δεν του τρεχει και οτι φανταζεται τι θα εκανε καποιος 10 χρονια μικροτερος με την μιση πειρα απο αυτη που λει οτι εχει αυτος στα PC (ΧΛΑΧΛΑΧΛΑΧΛΑΧΛΑΧΛΑ), καρτα που να κραταει 3 χρονια ΔΕΝ υπαρχει, σε αυτα τα 3 χρονια ισως αυτα τα παιχνιδια ειναι απολυτα συμβατα αλλα μπορει και οχι, βλεπε τους κακομοιριδες που χαλασανε τοσα σε gf2 ultra και οταν βγηκε το morrowind ψαχνοντουσαν αφου ο αλλος με την την 9000pro Που ειχε παρει στην μιση τιμη(και πολυ λεω) ειχε DX8 support :p

ιν κονκλουζιον το καλυτερο ειναι να μενεις στην κατηγορια mid range Και να μπορεις να συμβιβαζεσαι με την ιδεα οτι το συστημα σου σε 6-10 μηνες θα σηκωνει με καποιους περιορισμους τα συγρονα παιχνιδια (αμα θες να εχεις αποδεκτα framerates), ειναι το πιο υγιες για την τσεπη σου, δλδ να μην χαλας πανω 300 ευρω σε καρτα γραφικων και να προσεχεις τι παιρνεις, πχ το 2002 η 9500pro ητανε καθαρη ευκαιρια,το 2003 μια 9600XT η μια μεταχειρισμενη 9700προ, το 2001 η 8500 αντε gf3 ti 200 για τους nvidiots :p το 2000 η gf2 gts κ.ο.κ, αμα εισαι ανυπομονος η απλα θες το καλυτερο για το συστημα σου δωσε παραπανω λεφτα, αλλα η σκεψη οτι μια καρτα με 600ευρω ειναι "επενδυση" για τα επομενα 3 χρονια ειναι τελειως ακυρη, συγκρινε 6600gt με τις περσινες TOP 9800XT και 5950 FX, το ιδιο θα παθει καποια στιγμη και η 6800ultra απο καποιο midrange Μοντελο της επομενης γενιας, το μονο πραμα που θεωρω επενδυση ειναι να εχεις μπολικη RAM, τουμπανο PSU και να εχεις προσεξει στην αγορα μητρικης ( βλεπε καποια ζωα που πριν απο 3 μηνες πηρανε Mobo με 754 socket )

ειναι κανονας οτι οι καρτες που κανουν 500-600 ευρω μετα απο 6 μηνες πανε στα 400 και κατω ενω οι midrange αντε να πανε απ'τα 250 στα 150,

edit : http://www.hexus.net/content/reviews/review.php?dXJsX3Jldmlld19JRD0xMzU1JnVybF9wYWdlPTc=

οντως μεγαλη απατεωνια τα 512mb οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες ακομα και με ζορικα settings :(

Στο πρώτο κομμάτι σου θα συμφωνήσω, στο δεύτερο περίπου αν και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι ζώο επειδή πήρα socket 754 πριν απο παραπάνω απο 3 μήνες βέβαια? έχει κανένα πρόβλημα το pcακι μου και δεν το πήρα εγώ χαμπάρι?

Οσο για την πτώση των τιμών αναλογικά είναι σωστή η των 500-600 θα πάει περίπου στα 400 και η αντίστοιχη των 250 θα πάει στα 150, ποσοστιαία είναι το ίδιο πράγμα, εκτός αν υπήρχε περίπτωση η κάρτα των 250 να πάει 40 ευρώ:upside:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.