Jump to content

Να κάνουμε ένα round-up για τα high-end ηχεία για pc;

planetman

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδάκια.

Λοιπόν για την ιστορία, τα τελευταία 5 χρόνια με υπηρετούν τα ηχεία της Creative, τα FPS2000, 4.1, 53W RMS σύνολο. Η καλύτερη επένδυση που έχω κάνει στους υπολογιστές. Είναι το μόνο προϊόν που μου έχει μείνει από την αγορά του υπολογιστή που έκανα το 2000.

Σε γενικές γραμμές με καλύπτουν, δεν ακούω γενικά πολύ δυνατά μουσική, αλλά τελευταία έχω πορωθεί να αγοράσω καινούρια ηχεία, μπορώ να διαθέσω μέχρι και τα 370 που κοστίζουν τα Gigaworks της Creative. Τα ηχεία νομίζω πως αξίζει να τα πάρω καλά, έτσι κι αλλιώς θα μείνουν για πολύ καιρό.

Αυτό που θέλω είναι να ακούσω γνώμες. Στο μυαλό μου έχω την Logitech σαν την εταιρία των μελλοντικών ηχείων. Έχω στο νου μου τα Z-5300e (το οποίο θα είναι το φρεσκαρισμένο μοντέλο του παλιού Z-5300). Με 288W RMS στα 180 περίπου και πολύ ωραία εμφάνιση νομίζω είναι δελεαστική πρόταση. Από την άλλη σκέφτομαι να πάω στο top-model (Ζ-5500). Με 505W RMS και ένα σωρό συνδέσεις (οπτικές κτλ.) στα 350 περίπου είναι το μεγαλύτερο μοντέλο που προσφέρει η εταιρία.

Από την άλλη, αν είναι να δώσω τόσα λεφτά, σκέφτομαι και το top model της Creative, τα Gigaworks. Μου αρέσει η ιδέα των 7.1 (στο δωμάτιο δεν έχω πρόβλημα με τα καλώδια, με βολεύει η διάταξη). Με 700W RMS στα 370 περίπου.

Βασικά θα ήθελα γνώμες όσον αφορά αυτά τα 3 σετ. Γνώμες από άτομα που έχουν ακούσει ΚΑΙ τα δύο μεγάλα σετ θα ήταν πολύτιμες. Βασικά στο μυαλό μου έχω ως εξής: Τα Z-5500 είναι πιο εμφανίσιμα, καλύτερο όνομα (Logitech) και έχουν και πολύ περισσότερες επιλογές, οπτικές/εξωτερικές συνδέσεις κτλ. Από την άλλη όσον αφορά τα Gigaworks, τα 7.1 σε συνδιασμό με το γεγονός ότι περιλαμβάνουν tweeters ίσως παράγουν πιο ολοκληρωμένο ήχο σε σχέση με τα Z-5500 (Διαβάζω πως τα Gigaworks δίνουν 20Ηz-40kHz, ενώ τα Z-5500 δίνουν 35Hz-20kHz). Δεν ξέρω αν αυτό έχει καμμιά σημασία εντέλει ή είναι εντελώς μαρκετίστικο κόλπο. Επίσης, στα Gigaworks δεν μου αρέσει το χειριστήριο που πατάς κουμπάκια για να αυξομειώσεις την ένταση, με ξενερώνει τρελά αυτό σε σχέση με τα Z-5500 που το κάνεις με το κουμπί που γυρνάει πάνω στο ωραίο χειριστήριο με την οθονίτσα.

Οποιαδήποτα γνώμη για όσους προβληματισμούς έθεσα θα ήταν ευπρόσδεκτη.:help: :help:

370ευρώ???

μίνι home cinema στήνεις used αλλα εσύ ξέρεις.....

επίσης το ακουστώ φάσμα είναι 60Hz εως20KHz

τα παραπάνω και τα παρακάτω δεν τα κούμε όλοι

το μπάσο άντε να το νοιώθεις τις υπερυψηλές με τιποτα

επίσης τα watt RMS που δηλώνουν μου φαίνονται... πάααααρα πολλά

τι ενισχυτή έχουν?

Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 23:23]

τι ενισχυτή έχουν?

Α, δεν ξέρω...

μου κάνει εντύπωση που μικρά κουτάκια παρέχουν τόση ισχύ και σε RMS κιόλας!

γιαυτό ρωτάω γιατί για τόσα watt θέλεις και ανάλογο ενισχυτή και για τέτοιο ενισχυτη θέλεις και ανάλογη,ευμεγέθη νομίζω ,τροφοδοσία

Εχω τα giga 7.1 και ειμαι απολυτα σιγουρος οτι 700 watt κατω απο νορμαλ συνθηκες δεν βγαζουν με τιποτα ,τουλαχιστον με ανεκτα επιπεδα παραμορφωσης.Εαν ηταν να διαλεξω τωρα ηχεια περα απο τα 2 προαναφερθεντα θα κοιταζα και τα klipsh http://www.klipsch.com/product/product.aspx?cid=712 . Πιστευω οτι οι ηχητικες διαφορες μεταξυ τους ειναι αμελητεες και σε τελικη σε κερδιζει οτι σου καθεται καλυτερα στο ματι ή και στο μυαλο.Το 7.1 με κερδισε προσωπικα.

Οντως.Ηθελα να παρω ηχεια και κοιταω και βλεπω οτι μεγαλα περιοδικα προτεινουν καποια klipsch και δεν ειχα ιδεα.Στο ψαξιμο τα βρηκα βεβαια!

Μπορει να βγαζουν 700watt η 7000watt αλλα αν εχουν 80db ευασθησια τοτε παει η ενταση που εψαχνες-ηθελες στα 700watt!Kαποια αλλα με 90watt kai 90δβ παιζουν πιο δυνατα!!Το θεμα ειναι αν σε ενδιαφερει η ποιοτητα???Τελος να παω οτι δεν ξερω τιποτα για ολα τα ηχεια υπολογιστων!!!Απλα μην κοιτας με παρωπιδες μονο τα watt!Το καλυτερο θα ηταν να τα ακουσεις!Τα klipsch παντως σαν μαρκα ειναι καλη!Aρκει να μην πουλαει μονο το ονομα σε αυτην την κατηγορια!!

Μα το ξέρω ότι δεν μετράνε τα Watt αυτά καθεαυτά. Γι΄αυτό κάνω όλες αυτές τις ερωτήσεις. Όσον αφορά τα klipsh, Ελλάδα πού μπορώ να τα βρω; Τί εννοείς Vagouridi "οτι οι ηχητικες διαφορες μεταξυ τους ειναι αμελητεες και σε τελικη σε κερδιζει οτι σου καθεται καλυτερα στο ματι ή και στο μυαλο"; Σε τιμή από ότι είδα είναι ίδια με τα Z-5500. Σε τί υπερισχύουν αυτά τα Klipsh;

Όσον αφορά custom made λύσεις που ίσως κάποιοι προτείνουν, δεν έχω ιδέα από ηχεία και ούτε έχω όρεξη να φτιάξω άλλο σύστημα ηχείων που θα κοστίσει παραπάνω. Έτσι κι αλλιώς οι απαιτήσεις μου δεν είναι τόσο υψηλές...

τα 40KHz νομίζω ότι έχει σημασία αν στα 20KHz αποδίδει πιο "ομαλά".

πάνω από τα 20k σίγουρα δεν ακούς, αλλά ανεβαίνουν πολλά ηχεία, μάλλον γι' αυτό το λόγο.

προσωπικά τα z5500 μου αρέσουν πάρα πολύ, αλλά γενικά αν δεν τα ακούσεις άκρη δε βγάζεις από τα specs.

Τα klipsh υπερισχυουν στα μπασα. Οτι εχω διαβασει απο συγκριτικο λεει πως ειναι απο τα ελαχιστα ηχεια που χοροπηδας και εσυ μαζι με το μπασο!

Αρχική απάντηση από DarkSaga

vag σε σχέση με κάποιο στερεοφωνικό σπιτιού μπορείς να συγκρίνεις ένταση?

O ολοκληρωμενος 2χ25 μαζι με ενα ζευγαρι ηχεια canon παιζει αρκετα πιο δυνατα απο τα giga.

Αρχική απάντηση από planetman

Μα το ξέρω ότι δεν μετράνε τα Watt αυτά καθεαυτά. Γι΄αυτό κάνω όλες αυτές τις ερωτήσεις. Όσον αφορά τα klipsh, Ελλάδα πού μπορώ να τα βρω; Τί εννοείς Vagouridi "οτι οι ηχητικες διαφορες μεταξυ τους ειναι αμελητεες και σε τελικη σε κερδιζει οτι σου καθεται καλυτερα στο ματι ή και στο μυαλο"; Σε τιμή από ότι είδα είναι ίδια με τα Z-5500. Σε τί υπερισχύουν αυτά τα Klipsh;

Όσον αφορά custom made λύσεις που ίσως κάποιοι προτείνουν, δεν έχω ιδέα από ηχεία και ούτε έχω όρεξη να φτιάξω άλλο σύστημα ηχείων που θα κοστίσει παραπάνω. Έτσι κι αλλιώς οι απαιτήσεις μου δεν είναι τόσο υψηλές...

θελω να πω οτι τελικα δεν πιστευω οτι στον ηχο εχουν τοσο τραγικες διαφορες μεταξυ τους , οποτε και περνεις οτι σου αρεσει πιο πολυ.

Αρχική απάντηση από DarkSaga

μου κάνει εντύπωση που μικρά κουτάκια παρέχουν τόση ισχύ και σε RMS κιόλας!

γιαυτό ρωτάω γιατί για τόσα watt θέλεις και ανάλογο ενισχυτή και για τέτοιο ενισχυτη θέλεις και ανάλογη,ευμεγέθη νομίζω ,τροφοδοσία

Δεν ξέρω για τα άλλα "κοινά" ηχεία :D αλλά αυτά που έχω στο Αvatar δε φαντάζεσαι τι ήχο βγάζουν...

Aν είναι να δώσεις 400 ευρώ, κάνε το εξής. Πάρε ένα Hitech, διάβασέ το, κοίτα και τα συγκριτικά στα ηχεία 5.1 και κάτι θα βρεις, πίστεψέ με (όπως τα πολύ καλά Klipsch) Οι διαφορές μεταξύ των Creative-Logitech-Altec Lansing και των ηχείων που θα βρεις μέσα στο Hitech είναι τρομακτικές (και σε ήχο και σε τιμή -αλλά υπάρχουν και οικονομικές λύσεις-) Βέβαια χρειάζεσαι και μια πολύ καλή κάρτα ήχου και/ή έναν ενισχυτή. Ψάξτο και θα βρεις πολλά και ενδιαφέροντα.

S750 κι εδω... Ευχαριστημενος ναι μεν...αλλα

Ποιοτητα ηχου Klipsch >Logitech>Gigaworks

απο κει και περα ο μονος λογος να προτιμησεις giga ειναι το 7.1 που προσφερουν...

700 watt rms δεν ειναι με την καμμια....

Όλοι λέτε πολύ καλά λόγια για τα Klipsch αλλά πού μπορώ να τα βρω;

SLN, μου άρεσε που ενώ έχεις τα Gigaworks, είπες ότι σαν ποιότητα ήχου είναι τελευταία. Αυτό το εκτιμώ. Τα έχεις ακούσει όλα τα σετ και το λες; Μπορείς να δώσεις παραπάνω πληροφορίες;

Τελικά Z-5300 δεν μπορώ πλέον να βρω οπότε οι επιλογές μου μειώνονται...

Την επιλογη την εκανα συνειδητα... απλα πηγα για τα 7.1

Δεν εχω μουσικο αυτι ρε συ για να καταλαβαινω διαφορες και σε τετοια "καλα" ηχεια παιζουν ρολο πολλα πραγματα για να καταλαβεις διαφορες. (Χωρος τοποθετησης/δοκιμης, κομματι που αναδυκνυει τα υπερ και τα κατα του καθε ηχειου)

Τα εχω ακουσει τα αλλα 2 ηχεια (τα Z680 υπηρχαν τοτε αντι για τα 5Χ00) αλλα οχι σε τετοιο βαθμο που το "αετισιο"... αυτι μου :p να βγαλει καταληκτικα συμπερασματα.

Οταν οσα review απο ανθρωπους πορωμενους ηχειακηδες (που ολη μερα ασχολουνται με swan κλπ και που και που "ξεπευτουν" σε κανα creative-logitech review) δεν δινουν την κορυφη στα creative.... ε δεν βγαινεις να τα χαρακτηρισεις κορυφαια!!

edit

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl- [Σήμερα, στις 23:16]

http://www.klipsch.com/

kαπου εχει επιλογη για το ποιος τα φερνει ελλαδα

Η αντιπροσωπεια συνεργαζεται με το ραδιο κορασιδη αν δεν εχουν αλλαξει τα "κοζια" απο την εποχη που ρωτησα.

Πιθανον.Καλα καποιος στο site εχει ξεχασει καποια χρονια να αλλαξει το τηλεφωνο?

DISTRIBUTOR - NICK JOHN LAIOS S.A.

166, 3RD SEPTEMBRIOU STR.

ATHENS, 11251

GREECE

PHONE: 018-629513

Sorry αλλά δεν υπάρχει περίπτωση αυτά τα ηχεία να αποδίδουν 20HZ... Για να το πετύχεις αυτό σε ρεαλιστικες στάθμες θές κόνο τουλάχιστον 30 εκατοστά σε διάμετρο και καμια 1000άρα πραγματικά βατ μαζί με σερβοέλεγχο γιατι οι παραμορφώσεις καραδοκούν... Οπότε μην πιστεύετε ότι διαβάζετε. Με 320 ευρώ παίρνεις ενα ωραιότατο συστηματακι home cinema ή 2 αρκετά καλά ηχεία hi-fi που εχουν σίγουρα καλύτερο ήχο απο τα συστήματα pc

Πολλά τα λεφτά.... αν είναι να συμβιβάζεσαι απο εδώ, να κόβεις απο εκεί ,τι να δώσεις τοσα?

για να λές "ε για ηχεία υπολογιστή μαμάνε"...?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.