Solid Snake Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2005 Το linkΜια καλη κινηση απο την nVidia.Τα τσιπακια ειναι βασισμενα στην σειρα 6.Απ'οτι φαινεται θα τα δουμε πρωτα στα socket 754 και socket 939 και αργοτερα σε intel μητρηκες.
yanni Αύγουστος 16, 2005 #2 Αύγουστος 16, 2005 Ότι πρέπει. Θα πέσουν λογικά και λίγο οι τιμές των κλασικών NForce4 μετά από λίγο καιρό και .... αντίο VIA.Νομίζω αυτό το chipset είναι το τελειωτικό χτύπημα στην VIA. Όταν είχε την ευκαιρία η VIA να χτυπήσει την NVidia, τότε με το NF3 150, κοιμόντουσαν όρθιοι. Τώρα που τα VIA έχουν ένα κάρο ασυμβατότητες πέραν του ότι προορίζονται για την value αγορά, η NVidia δεν δείχνει καθόλου οίκτο.
spc Αύγουστος 16, 2005 #3 Αύγουστος 16, 2005 Αρχική απάντηση από yanni Ότι πρέπει. Θα πέσουν λογικά και λίγο οι τιμές των κλασικών NForce4 μετά από λίγο καιρό και .... αντίο VIA.Νομίζω αυτό το chipset είναι το τελειωτικό χτύπημα στην VIA. Όταν είχε την ευκαιρία η VIA να χτυπήσει την NVidia, τότε με το NF3 150, κοιμόντουσαν όρθιοι. Τώρα που τα VIA έχουν ένα κάρο ασυμβατότητες πέραν του ότι προορίζονται για την value αγορά, η NVidia δεν δείχνει καθόλου οίκτο. Δεν νομίζω ότι είναι υπέρ κανενός (εκτός της nvidia) η λογική του μονοπωλίου....
Solid Snake Αύγουστος 16, 2005 Author #4 Αύγουστος 16, 2005 Αρχική απάντηση από spc Δεν νομίζω ότι είναι υπέρ κανενός (εκτός της nvidia) η λογική του μονοπωλίου.... Πολυ σωστο αυτο! Καλα θα κανει και η ATi να υοθετισει αυτη τη τακτικη για να εχουμε καλες τιμες.
yanni Αύγουστος 16, 2005 #5 Αύγουστος 16, 2005 Don't worry και δεν θα υπάρξει μονοπώλιο. Η VIA είχε τις ευκαιρίες που χρειαζόταν να γίνει ότι έχει γίνει η NVidia σήμερα. Ένας πραγματικά μεγάλος παίχτης στον χώρο των chipsets. Όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά αποδείχτηκε ότι τα τελευταία της chipsets δεν είχαν ούτε καν αυτή την φήμη του σταθερού και απροβλημάτιστου προϊόντος.Από την στιγμή που ποιοτικά η εταιρία έχει κατρακυλήσει σε αυτό το επίπεδο, εμάς μας συμφέρει να πάρει δρόμο, να ξεχάσει τις δικές της μονοπωλιακές ταχτικές προς Ταϊβάν μεριά και να αφήσει SiS, Uli και ATi να καλύψουν το κενό. Εκτός και αν νομίζεται ότι η VIA δεν ήταν μονοπώλιο όταν η SiS έβγαζε καλά chipsets, αλλά όλες οι μητρικές είχαν VIA chipset.
taramas Αύγουστος 20, 2005 #6 Αύγουστος 20, 2005 Αρχική απάντηση από yanni [16-08-2005 21:37] Don't worry και δεν θα υπάρξει μονοπώλιο. Η VIA είχε τις ευκαιρίες που χρειαζόταν να γίνει ότι έχει γίνει η NVidia σήμερα. Ένας πραγματικά μεγάλος παίχτης στον χώρο των chipsets. Όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά αποδείχτηκε ότι τα τελευταία της chipsets δεν είχαν ούτε καν αυτή την φήμη του σταθερού και απροβλημάτιστου προϊόντος.Από την στιγμή που ποιοτικά η εταιρία έχει κατρακυλήσει σε αυτό το επίπεδο, εμάς μας συμφέρει να πάρει δρόμο, να ξεχάσει τις δικές της μονοπωλιακές ταχτικές προς Ταϊβάν μεριά και να αφήσει SiS, Uli και ATi να καλύψουν το κενό. Εκτός και αν νομίζεται ότι η VIA δεν ήταν μονοπώλιο όταν η SiS έβγαζε καλά chipsets, αλλά όλες οι μητρικές είχαν VIA chipset. Σωστά, σχεδόν συμφωνώ σε όλα, για αρκετά χρόνια η VIA δεν άφηνε κανέναν να κάνει αξιοπρεπή πορεία στον χώρο αυτό, όλοι κρεμόμασταν υποχρεωτικά απο τα @ρχ@δι@ τους, δεν θέλω να γυρίσουμε στην ίδια εποχή γιατί το μονοπώλιο δεν οφελεί κανέναν αλλά αν δεν κατανοήσουν οτι το παραμύθι τελείωσε καλύτερα να πάνω αλλού με τα κουβαδάκια τους.
sotiris Αύγουστος 21, 2005 #7 Αύγουστος 21, 2005 εντάξει, δε σημαίνει ότι σβήστηκε απ'το χάρτη η VIA. πάντα μπορεί να επανέλθει με ένα καλό chipset;) στους amd πάντως, η via ήταν το μόνο "σοβαρό" chipset όταν πρωτοβγήκαν οι athlon (πολύ περισσότερες δυνατότητες σε σχέση με το amd chipset), αν δεν υπήρχε μια εταιρία σαν τη via ίσως οι athlon να μην ήταν εδώ που είναι σήμερα η nvidia πάντως από nforce2 και μετά κυριαρχεί. via πια παίρνει κάποιος αν δεν "ξέρει", εγώ μόνο κατά λάθος θά 'παιρνα αυτή που λογικά θα ανέβει θα ναι η ATi, αλλά είναι νέα ακόμη. η sis πάντα ήταν budget λύση, ελπίζω να ανέβει κι αυτή για το καλό των χρηστών
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.