Jump to content

Προβλημα με οδηγους οθονης στα Win Xp...

saxon_747

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ανοιγοντας σημερα το pc και περιμενοντας να μπει στα windows, παρατηρησα ενα flickering στο σημειο που περναει η πρασινη μπαρα των παραθυριων. Σαν να εσβυσε η οθονη, να αλλαξε αναλυση και να επανηλθε... Αφου μπηκε στα windows και κατα τη διαρκεια του φορτωματος των antivirus, firewall κτλ, το ξανακανε... Πηγαινοντας στο monitor settings για να ελεγξω το refresh rate παρατηρησα οτι δεν ειναι τσεκαρισμενο το "Hide modes that this monitors cannot support"... Στο device manager το μονιτορ φαινεται σαν "default monitor" και οχι σαν "Plug and play" που φαινοταν συνηθως...

Δοκιμασα να επεγκαταστησω το "default monitor" και να κανω επανεκκινηση αλλα τιποτα.

Δοκιμασα να περασω τους drivers του μονιτορ αλλα τιποτα. (Το μονιτορ ειναι ΑΟC 7A+)

Eκανα απεγκατασταση των οδηγων μητρικης & καρτας γραφικων και τους ξαναπερασα (αφου ειμουν σιγουρος οτι εχουν πληρως απεγκατασταθει), αλλα τιποτα...

Τι μπορει να συμβαινει και πως θα το διορθωσω?

post-832-1416072129,1802_thumb.jpg

Αυτό το Flickering το παρατηρούσα συχνά και στο δικό μου pc και σε άλλων, δεν είναι κάποιο πρόβλημα, εκτός αν δε γίνεται μόνο κατά το boot του η/υ αλλά και σε άσχετες στιγμές. Αν παρατηρήσεις ότι γίνεται και στο άσχετο, τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλιώς μην ανησυχείς.

Όσο για το default monitor, δε γίνεται να το απεγκαταστήσεις και να εγκαταστήσεις το Plug n Play ξανά? Πιθανό είναι αυτό το flickering να το κάνει εξαιτίας αυτού αλλά δεν είναι και τπτ σοβαρό.

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω πας για monitor, γιατί είναι στα τελευταία του?! Εμένα έτσι μου έκανε μια AOC 7KLR, που είχα, εμφανίστηκαν και μαύρες γραμμές αριστερά και δεξιά και πάνω από 75Hz με τίποτε...

Η λύση ήταν μια LG T710BH η οποία με το που μπήκε επάνω όλα ξεκλείδωσαν και μια χαρά τώρα... Την AOC ακόμα την κλωτσάω από τα νεύρα μου!!!

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=17339

Αρχική απάντηση από gznp

Όσο για το default monitor, δε γίνεται να το απεγκαταστήσεις και να εγκαταστήσεις το Plug n Play ξανά? Πιθανό είναι αυτό το flickering να το κάνει εξαιτίας αυτού αλλά δεν είναι και τπτ σοβαρό.

To δοκιμασα αλλα τιποτα... Δεν φαινεται να ειναι σοβαρο αλλα ειναι σπαστικο...

Αρχική απάντηση από DMylonas

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω πας για monitor, γιατί είναι στα τελευταία του?! Εμένα έτσι μου έκανε μια AOC 7KLR, που είχα, εμφανίστηκαν και μαύρες γραμμές αριστερά και δεξιά και πάνω από 75Hz με τίποτε...

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=17339

Δεν μου εμφανισε μαυρες γραμμες ουτε προβλημα με το refresh rate. Αυτη τη στιγμη παιζει 1024Χ768@85ΗΖ μια χαρα. Απλα κατι παιζει με τους οδηγους...

Τελικα το προβλημα διορθωθηκε... Απλα κατηργησα το "default monitor" ,εγκατεστησα τους drivers ενος αλλου μοντελου της aoc και μετα εγκατεστησα (απο πανω) το μονιτορ σαν plug & play... (Η καλυτερα...plug & pray...)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.