Jump to content

ATI X800XL 256MB GECUBE

overvolt

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από ΓΙΩΡΓΟΣ [Σήμερα, στις 18:21]

Απ' οτι ειδα ειναι 450 απο e-shop η υλοποιηση της asus πολυ καλη τιμη θα ελεγα.Θα σου προτεινα και την υλοποιηση της GeCube με λιγο καλυτερα ρολογια στις μνημες και στον πυρηνα αλλα δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο λογω μεγαλης διαφορας στην τιμη (620 ευρω).Παντως σαν καρτες ειναι πολυ καλες ισως οι καλυτερες για τα παιχνιδια που παιζεις μετα το 7800 gtx της nVidia.

Ακριβος !! , και εμενα μου τραβηξε την προσοχη η ASUS 850ΧΤ , λογο της τιμης , ειναι πολυ ΔΥΝΑΤΗ και δεν ειναι PLATINUM , ενω εχει τα ρολογια αλλα οχι το ονομα .

Μαλλον παω για ASUS με κλειστα ματια .

Εκανα μια λιστα στο ΕΧΣΕΛ , με ολες τισ διαθεσημες καρτεs και τα ρολογια .

Η ASUS κερδιζει στα σημεια , και εχει στα σιγουρα και το τελευτεο σουπερ κουλερ , με εξαγωγη ζεστου αερα εξω απο το κουτι . ( Χωρος για 2 PCI slot) .

Και βεβαια , δεχετε και εξωτερικη τροφοδοσια , οχι τιποτα αλλο , να ξεκουραστουν τα ΦΕΤ απο τη μητρικη = σταθεροτερο οβερκλοκινγκ στον επεξεργαστη :D

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 18:31]

lolololol

agp + 7800gtx no f___ing way

για agp λεει ο ανθροπος ρε συ

τα τοπ σε αυτα ειναι 6800Ultra και X850PE αν δεν κανο λαθος

Ναι συμφωνω οτι θελει agp αλλα εγω ελεγα γενικα σαν chip οτι το x850xt ειναι το δυνατοτερο μετα το 7800gtx και κατ'επεκταση εφοσον θελει agp θυρα το δυνατοτερο για αυτη τη θυρα επικοινωνιας.;)

Αρχική απάντηση από overvolt [Σήμερα, στις 19:18]

Ακριβος !! , και εμενα μου τραβηξε την προσοχη η ASUS 850ΧΤ , λογο της τιμης , ειναι πολυ ΔΥΝΑΤΗ και δεν ειναι PLATINUM , ενω εχει τα ρολογια αλλα οχι το ονομα .

Οχι εδω εχεις λαθος.Δεν εχει τα ρολογια της Platinum edition.H asus που λεμε εχει 520 mhz core και 1080 mhz memory.Eνω η platinum εχει 540 mhz core και 1180 mhz memory.Τα ρολογια της platinum τα εχει η GeCube αλλα εχει 620 ευρω απο το πλαισιο απλα δεν ξερω αν αξιζουν τα παραπανω 170 ευρω για να παρεις την platinum.Απ'οτι βλεπω αυτη ειναι platinum και σε καλη τιμη για δες τη και αυτη τη λυση.

Μια και μπήκα στο παιχνίδι , να ψάχνομαι καλοκαιριάτικα για κάρτα γραφικών , και με το μάτι στραμμένο στην μόνη τίμια λύση , την σειρά ΑΤΙ 8ΧΧ .

Και λέω τίμια, διότι η NVIDIA , μόνο με κομπίνες καταφέρνει να δημιουργεί την εικόνα της πρώτης .

Αναγκάζοντας εταιρείες να γράφουν τεστ και παιχνίδια βασισμένα στην δικιά της μηχανή , Βλέπε 3Dmark 3 DOOM3 , Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό , οι 6600 και οι 6800 υπολειτουργούν ,και δεν μπορούν να δουλέψουν πάνω από 4xΑΑ .

Ενώ ανακαλύφτηκε και ένα άλλο σκάνδαλο περί NVIDIA, ότι δηλαδή σε κάποιο από τα φίλτρα που χρησιμοποιεί , το λειτουργεί στα 16 μπιτ χρώμα , προκειμένου να βγάλει περισσότερα νούμερα στα διαγνωστικά , ενώ η ΑΤΙ τα τρέχει στα 32 .

Δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα της σελίδας που έγινε η ανακάλυψη , αλλά έχω κρατημένα τα δείγματα εικόνας σε πλήρη ανάλυση , και εάν χρειαστεί τα στέλνω μέσω email σε κάθε ενδιαφερόμενο .

Ενώ μπορείτε να ψάξετε στο Google , της λέξεις NV40 vs R420.

Στο θέμα μας τώρα , έκανα γιγάντια ερευνά , για την σειρά ΑΤΙ 8ΧΧ , η οποία όμως δεν άρχισε την εβδομάδα αυτή , μια και ,εδώ και πέντε μήνες μαγειρεύω μέσα στο κεφάλι μου την ιδέα για μια σοβαρή κάρτα γραφικών .

Έχοντας στοιχεία για την 800 Pro 800XT - 800XT PE , το μόνο επιπλέον που έκανα ήταν να προσθέσω και την 850XT στο λογαριασμό , και έτσι πλέων έβγαλα συμπέρασμα .

Ομολογώ ότι με μπέρδεψε λιγάκι η GECUBE ATI X800XL 256MB , αλλά έψαξα και έμαθα , όχι και τόσο ευχάριστα μαντάτα από τεχνικής σκοπιάς , διότι από επιδόσεις, έχει η κάρτα .

Επειδή στις γνωματεύσεις μου δεν κάνω τσιγκουνιά στις λέξεις , αποφάσισα να γράψω σε μορφή σχολίου πληροφορίες ανά κάρτα , μπας και μπορέσω να κάνω κάπως , οικονομία στις λέξεις .

Χ800 PRO

Μόνο 12 pipeline , μια καλή κάρτα ,αλλά όχι για ακριβές 19αρες CRT (1600x1200x75).

X800 XT

Παρά το γεγονός ότι τα έδωσε όλα και κέρδισε το στοίχημα στα σημεία , υπήρχαν τεχνικές λεπτομέρειες που ήθελαν βελτίωση σε θέμα Hardware , οι οποίες έγιναν στην επόμενη γενιά , και εφόσον κατά μια περίεργη πολιτική οι τιμές μεταξύ Χ800 & Χ850 είναι όμοιες , απλά κοιτάμε το φρέσκο πράμα .

Χ850 ΧΤ

Με βελτιώσεις , όπως 1) Βελτίωση των αλγόριθμων συμπίεσης , 2) Καλύτερη ψύξη 3) καλύτερη διαχείριση ενέργειας , 4) Ελαφρά βελτιωμένο πυρήνα λόγο χρήσης των 130mm στο Wafer από 150mm , 6) Ελαφριά άνοδο στην ταχύτητα Core .

Παλεύει λοιπών στην κορυφή, και σίγουρα αξίζει το υψηλό χρηματικό τίμημα , κατά την γνώμη μου, βέβαια .

Πάντα σε σχέση με τον αντίπαλο, στο χώρο.

Χ850 ΧΤ PE

Κατά την γνώμη μου είναι μια υπερβολή , διότι όπως αποδείχτηκε και παλαιότερα με υπερχρονισμό στις Χ800 ΧΤ , δεν ανεβάζουν οι κάρτες σοβαρές διαφορές , ακόμα και εάν τις πατήσεις από κάτω .

Από την μια οι πυρήνες τερματίζουν στα 600 , ενώ τα 540 είναι το όριο υγιείς λειτουργίας , ενώ από την άλλη όψη , οι μνήμες έχουν τα δικά τους όρια, και ακόμα και εάν είναι DDR3 , δεν καταφέρνουν να ανεβούν ούτε 100ΜΗΖ πάνω από την ονομαστική τους λειτουργία .

Με μια κουβέντα δηλαδή , ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ , και πώς να μην είναι δηλαδή όταν η ΑΤΙ βρίσκετε σε πραγματικό πόλεμο με την NVIDIA .

GECUBE X800 XL

Και τώρα, η ταραμοσαλάτα .

Μιλάω πάντα για την έκδοση AGP .

Πήρε η εταιρεία την έκδοση PCI-E , άλλαξε την πλακέτα σε AGP υποδοχή , έβαλε και ένα τσιπάκι ASIC , για μετατροπέα των σημάτων από PCI-E σε AGP , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΕΜΑΤΑΕΙ , και ιδού η X800 XL.

Ενώ από ταχύτητα , περνάει τα τεστ μια χαρά , και καταφέρνει να είναι 3-5% πιο αργή από την 800ΧΤ , δεν θα την έβαζα στο μηχάνημα μου.

Διότι, ενώ σπαταλάει ενέργεια στον ASIC μετατροπέα, δεν έχει υποδοχή για εξωτερική τροφοδοσία , αποτέλεσμα , να ξεζουμίζετε η μητρική από τάσεις και ρεύματα, στο να ταΐσει το AGP .

Ενώ , τι να πούμε για υπερχρονισμό , εφόσον το ASIC θα έχει γίνει τοστιέρα , όπως και το Χ800 , λόγο ότι η GECUBE δεν χρησιμοποιεί πάντα το κουλεράκι των προδιαγραφών ΑΤΙ , αλλά βάζει λέει κατά περίπτωση ένα δικό της , το οποίο παράγει και περισσότερο θόρυβο .

Συμβουλή μου , οποίος ενδιαφερθεί για να την πάρει , καλά θα ήταν να την δει από κοντά πριν παραγγείλει , και όχι από φωτογραφίες στο δίκτυο.

ΠΟΙΑ Χ850 ΧΤ να διαλέξω ?

Τέλος , πρώτη στα σημεία κρίνετε η ASUS AX850XT 256MB TVD, και από τιμή διάθεσης , αλλά περισσότερο από όλα, διότι διαθέτη ανεμιστήρα γίγαντα προδιαγραφών ΑΤΙ , 3 χρόνια εγγύηση , εξωτερική τροφοδοσία , πυρήνα στα 540 όπως και η ASUS AX850XT PE .

Με μόνη διαφορά από την PE , την ταχύτητα μνήμης 1080 1120 PE , την οποία δεν θεωρώ καθόλου σημαντική ως διαφορά .

Ενώ στο σύνολο από άλλες κάρτες με υψηλότερη τιμή Βλέπε GECUBE , MSI, SAPPHIRE, HIS, έχει τις καλύτερες ταχύτητες.

ΠΟΙΑ Χ850 ΧΤ PE να διαλέξω ?

Αφού έφτασες εκεί , και έχεις τα 600 + Ευρώ στο χέρι , μόνο η ASUS & GECUBE κάνουν την διαφορά με τα υψηλότερα ρολόγια στην μνήμη ,όπως 1180, και τον υψηλότερο core στα 540MHz ( Ενώ κατά εξαίρεση από όλο τον ανταγωνισμό ,και η ASUS AX850XT τρέχει στα 540 με μνήμη στα 1080 ) .

Μονολογώντας, για να κάνουμε και λιγάκι καλαμπούρι, σίγουρα θα ταίριαζε πιο πολύ η ASUS AX850XT 256MB TVD με τη ASUS P4C800E-Deluxe σαν κουστουμάκι πολυτελείας , σακάκι παντελόνι . χαχαχαχα :)

Με χαρά είδα στο ίντερνετ , ότι αναγεννήθηκε μια ιστορική εταιρεία στο χώρο καρτών γραφικών και όχι μόνο , η ηρωική DIAMOND.

Αναμνήσεις όπως η πρώτη μου DIAMOND VIPER 330 μου έρχονται στο μυαλό, όπως και η DIAMOND Voodoo2 SLI .

Eνώ έχω ακόμα ζωντανή ,και είμαι περήφανος για αυτήν (Βλέπε Αβατάρ), την DIAMOND monster sound MX300 Aureal κάρτα ήχου ( 4x out - hardware EQ 10 bands) .

Η να πω για το DIAMOND Banshee PCI , που φοράω τώρα που κάηκε η 9600 Pro, Η οποία έφυγε ήδη για Αθήνα ( αντικατάσταση Ίδωμεν ) .

Έχουν βγάλει και 800XT , αλλά δεν βλέπω να υπάρχει ακόμα διάθεση στην Ελλάδα .

Ενώ κάνουν μια προσφορά 30% κάτω, με απόσυρση παλιάς DIAMOND κάρτας , η και οποιασδήποτε άλλη κάρτας .

Εάν ανακαλύψω κάτι περισσότερο περί Χ8ΧΧ , θα σας το γράψω στα σίγουρα , και ο λόγος είναι ότι όποιος αναφέρετε σε τέτοια θέματα όπως πανάκριβες κάρτες γραφικών , παίρνει και την ευθύνη για αυτά που γράφει .

Ως επίλογο , θα πω μόνο αυτό , με τα σχέδια της Microsoft, να μας πετάξει στα μούτρα το νέο λειτουργικό της Βλέπε Longhorn η όπως και εάν τελικά το πούνε , κάπου μετά τα Χριστούγεννα , δεν καθαρίζουμε εύκολα από κάρτα γραφικών , μια και η 2D επιφάνεια εργασίας γίνετε 3D .

Αλλά στο κάτω κάτω βρε αδερφέ , πώς να μην σκάσω τα 450 , όταν για να ηρεμίσω θέλω η καρτούλα να πιάνει στα 1600x1200 τουλάχιστον 6xΑΑ & 8xAF χωρίς να γονατάνε τα καρέ, κάτω από 50 Frames/sec .

Τόσα χρόνια η Nvidia έχει βγάλει 40 μοντέλα κάρτες γραφικών , και το αποτέλεσμα ήταν ότι όλο πριόνια έβλεπα στις άκρες από τα γραφικά ( Θυμάται κανείς το Final Reality 1996-7? ) , και μέχρι και σήμερα , πάλι κομπίνες κάνει και παραμύθι πουλάει .

Η ΑΤΙ από την άλλη μεριά δίνει αγώνα για να φύγουν τα πριόνια από τα γραφικά 3D, εεε μπούχτισα και εγώ , ΑΤΙ και άγιος ο θεός . :)

Η υπόθεση αυτή καταντάει να μην είναι θέμα πάθους , αλλά θέμα ανάγκης , την οποία άλλοι μας δημιούργησαν , και που στο τέλος, εμείς θα την πληρώσουμε Βλέπε Ολυμπιακούς Αγώνες :)

ΗΜΑΡΤΟΝ !!! ναι εχει δικιο ο Γιωργος το CORE ειναι στα 520 , μπερδεφτηκα με τη μνημη .

Τελος παντων, δεν αλαζει και τιποτα .

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513138

Μπηκα στη ASUS , και βρηκα μονο την PE ..

Το μονο που θελω ειναι να σιγουρευτο 100% για τον πιο κουλερ φοραει.. :)

http://usa.asus.com/products/vga/vgaindex.htm

Να την την Βρηκα !!

http://www.pricerunner.co.uk/computing/components/graphics-cards/359677/details

http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=2&model=491&l1=2&l2=9&l3=181

JiMk

Εδω δωσαμε 200 για μητρικη , 280 για μνημες , στην καρτα θα κολησω .

Στο κατω κατω το AGP δεν ειναι και κατάρα .. :)

Αρχική απάντηση από overvolt [Σήμερα, στις 20:13]

Μια και μπήκα στο παιχνίδι , να ψάχνομαι καλοκαιριάτικα για κάρτα γραφικών , και με το μάτι στραμμένο στην μόνη τίμια λύση , την σειρά ΑΤΙ 8ΧΧ .

Και λέω τίμια, διότι η NVIDIA , μόνο με κομπίνες καταφέρνει να δημιουργεί την εικόνα της πρώτης .

Αναγκάζοντας εταιρείες να γράφουν τεστ και παιχνίδια βασισμένα στην δικιά της μηχανή , Βλέπε 3Dmark 3 DOOM3 , ......

Για το DOOM 3 δεν φταιει κανεις που το Opengl της ATI ειναι για τα μπαζα (παιζω CoD ανθρωπινα πια χωρις τα bugs της ATI που ειχα)

Αρχική απάντηση από overvolt [Σήμερα, στις 20:13]

...............................

Αλλά στο κάτω κάτω βρε αδερφέ , πώς να μην σκάσω τα 450 , όταν για να ηρεμίσω θέλω η καρτούλα να πιάνει στα 1600x1200 τουλάχιστον 6xΑΑ & 8xAF χωρίς να γονατάνε τα καρέ, κάτω από 50 Frames/sec .

Τόσα χρόνια η Nvidia έχει βγάλει 40 μοντέλα κάρ..........

H X850 δεν θα στο δωσει αυτο δυστηχως, ειδικα σε ολα τα νεα games (οπως και καμια καρτα που κυκλοφορει αλλωστε).

unstoppable είσαι λίγο κακός με την κακομοίρα την ΑΤΙ :p overvolt περίμενε να πάρεις το νέο πυρήνα της ΑΤΙ ή πάρε 7800. Aυτή την στιγμή είναι οτι καλύτερο και άσε τις πάλιες κομπίνες της nvidia στην άκρη, γιατί όσες έχει κάνει αυτή άλλες τόσες έκανε και η ATI.

edit: δεν είδα οτι μίλαγες για agp... κατα την γνώμη μου πάρε κάτι μέτριο αν δεν σου φτάνει αυτό που έχεις πχ. μεταχειρησμένη Χ800pro/6800 και πέριμενε να πάρεις pcix σε λίγους μήνες. Μην τα σκάσεις για μια Χ850ΧΤ κρίμα είναι.

Αρχική απάντηση από overvolt [16-08-2005 19:18]

Και βεβαια , δεχετε και εξωτερικη τροφοδοσια , οχι τιποτα αλλο , να ξεκουραστουν τα ΦΕΤ απο τη μητρικη = σταθεροτερο οβερκλοκινγκ στον επεξεργαστη :D

Αυτο δεν μου φαινεται και πολυ σωστο. Η εξωτερικη τροφοδοσια εχει να κανει με το οτι η καρτα εχει παραπανω ενεργειακες απαιτησεις απο αυτες που προσφερονται απο τον διαυλο οποτε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ για την καλη λειτουργια της καρτας χρειαζεται παραπανω ενεργεια. Επισης ειναι καλο για το o/c της καρτας μια που σε ανεβασμενες καταστασεις μπορει να μην της φτανουν αυτα που παιρνει απο το agp/pci-e, αλλα δεν ειμαι τοσο σιγουρος οτι "αλαφρωνει" την μητρικη μια εξωτερικη τροφοδοσια καρτας....:hmm: :hmm:

Αρχική απάντηση από unstoppable [Χθες, στις 21:59]

X800XT PE ειχα που την πληρωσα 600Ε οποτε δεν ειμαι και πολυ κακος μου φαινεται.

To ξέρω οτι την είχες, για αυτό και το είπα :) σκεφτόμουν να στην αγόραζα. Τέλος πάντων overvolt οι Χ8χ0 ήταν κάλες για πέρσι, τώρα δεν είναι το καλύτερο να πάρεις με 400-500 μια Χ850ΧΤ οταν τα χαρακτηριστικα της είναι περσινής τεχνολογίας και βάλε.

Βρε παλικαρια μην με μπεδευετε ...

Ειπαμε , εχουμε ενα αρκετα καλο συνολο P4 με AGP , και το μονο που λειπει ειναι μια καρτουλα γραφικων , οτι καλυτερο υπαρχει για AGP , μια και σε ενα χρονο απο τωρα οτι εχει σχεση με AGP , πιθανων να μην υπαρχει , στα μαγαζια .

Τωρα , διακρινω ενα μπερδεμα , για το οποιο δεν φταιτε εσεις , αλλα το πονηρο μαρκετινγ , οτι το PCI-E ειναι ανωτερο απο το AGP .

Διαφωνο βεβαια , διοτι κανενας , δεν αποδειξε οτι το PCI-E νικησε το AGP , το μονο που εκαναν ειναι η εφαρμογη δυο καρτων σε SLI .

Στο οποιο , ακομα και εκει δυο 6600GT , δεν μπορεσαν να βγαλουν περισοτερα απο μια 6800 Ultra .

Βεβαια , κανενας δεν απεδειξε οτι η 6800 Ultra βγαζει περισοτερα σε PCI-E απο οτι σε AGP .

Τελος ενας αλλος παραγωντας που ελαβα σοβαρα υποψη , ειναι το ποσο μπορει ενας επεξεργαστης να σπρωξει τις επιδοσεις της καρτας γραφικων .

Απο ενα πινακα του Περιοδικου RAM , παρα το γεγονος οτι δεν το λαμβανω και πολυ στα σοβαρα , τα γραφομενα του .

Εδειχνε οτι και η 6800 Ultra , αλλα και η 800ΧΤ , δεν βγαζουν παραπανω , εαν οδηγηθουν με εναν P4 στα 3 3.4 GHz , ή εναν Athlon 64 3800+ ή ακομα και Athlon 64 FX-53.

Τελος δεν θελω να σπασω τα κοντερ , απλα θελω να παρω ενα δυνατο κοματι , που θα καλυπτη τις προδιαγραφες που εδωσα παραπανω .

Εαν θελετε να με βοηθησετε καπως , οποιος πεσει πανω σε κανενα λινκακι με Review απο ASUS AX850XT/HTVD , ας το γραψει .

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΡΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ (FPS) ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ

Athlon 64 FX-53 FarCry Doom 3

4xAA/8xAF 4xAA/8xAF

GeForce 6800Ultra 57,35 59,3

Radeon X800XT 54,15 50,5

GeForce FX 5900Ultra 16,64 18,4

Radeon 9600XT 10,31 9,3

GeForce FX 5700 8,8 7,9

Athlon 64 3800+ FarCry Doom 3

4xAA/8xAF 4xAA/8xAF

GeForce 6800Ultra 56,87 59,2

Radeon X800XT 53,83 50,5

GeForce FX 5900Ultra 16,38 18,4

Radeon 9600XT 10,38 9,3

GeForce FX 5700 8,81 7,9

Athlon 64 3000+ FarCry Doom 3

4xAA/8xAF 4xAA/8xAF

GeForce 6800Ultra 52,34 58,2

Radeon X800XT 52,15 49,7

GeForce FX 5900Ultra 16,26 18,4

Radeon 9600XT 9,61 9,2

GeForce FX 5700 8,8 7,9

Sempron 2600+ FarCry Doom 3

4xAA/8xAF 4xAA/8xAF

GeForce 6800Ultra 37,79 48,4

Radeon X800XT 38,47 42,1

GeForce FX 5900Ultra 18,33 18,3

Radeon 9600XT 10,75 9,4

GeForce FX 5700 8,82 7,9

Pentium 4 3,4GHz FarCry Doom 3

4xAA/8xAF 4xAA/8xAF

GeForce 6800Ultra 56,1 58

Radeon X800XT 53,3 50,5

GeForce FX 5900Ultra 18,44 18,4

Radeon 9600XT 11,14 9,4

GeForce FX 5700 8,83 7,9

Pentium 4 2,8GHz FarCry Doom 3

4xAA/8xAF 4xAA/8xAF

GeForce 6800Ultra 52,69 56,3

Radeon X800XT 51,73 49,5

GeForce FX 5900Ultra 18,37 18,4

Radeon 9600XT 11,15 9,4

GeForce FX 5700 8,84 7,9

Pentium 4 2,4GHz FarCry Doom 3

4xAA/8xAF 4xAA/8xAF

GeForce 6800Ultra 49,34 54,2

Radeon X800XT 48,05 48,2

GeForce FX 5900Ultra 18,31 18,4

Radeon 9600XT 11,11 9,4

GeForce FX 5700 8,81 7,9

Παιδια λυπαμε , δεν βλεπω τροπο να κανω το αρχειο του Εχσελλ επισυναψη στο TheLab.Gr

Βαλτε την στηλη στο WORD ,διορθωστε τα κενα , ωστε να βγαλετε συμπερασμα .

Πολύ καλή δουλειά Overvolt, με αρκετό ψάξιμο.

Εγώ από την πλευρά μου μόνο στη μετατροπή από Pci-x σε AGP ανησυχώ για την X800XL που θέλω να πάρω. Κατά τα άλλα είναι εκεί που την θέλω. Αλλά πόσο σοβαρά είναι τα μειονεκτήματα που έχει σε σχέση με τη θερμοκρασία και το ρεύμα που τραβάει?

Ναι παλάβωσα λιγάκι από ενθουσιασμό , θα παλαβώσω και λιγάκι στις υπερωρίες στην δουλεία , και έτσι το πράγμα είναι πλέον σίγουρο , για τις 5 ή 25 Σεπτεμβρίου .(Pay Day)

Και για να μην με νομίζετε για άσχετο , τα είδα και εγώ τα νέα συνολάκια Twin 9700 GTX SLI .

Και βέβαια από την άλλη μεριά, τα CrossFire Twin RADEON .

Και τέλος, η ΑΤΙ λέει είναι στα κάρβουνα , για να βγάλει την R520 & R530 & R515.

Ναι ναι ναι , τα είδα τα τεστ, και τα νούμερα , αλλά δεν την δάγκωσα την λαμαρίνα !!

Είδα και κάτι τεστ στα 2048X1500 , εεεε Αμερικανάκια κατεβείτε από το Καλάμι ..

Θα βάλω αρκετά θέματα επάνω στο τραπέζι ,και μάλλον θα σπάσει . χεχεχε

Έτσι, για να απλώσει η κουβέντα . :boxed::innocent:

Και θα το κάνω με τίτλους

1) Dual 9700 GTX, SLI . ( Ασύμφορη λύση μέχρι βλακείας , ιδιαίτερα εάν σκεφτούμε τα Ελληνικά δεδομένα μισθών , Μα και βέβαια αφελής θα είναι όποιος θα περιμένει να πέσουν οι τιμές, αυτό δεν έγινε πουθενά, και ποτέ, απλά κάποια στιγμή βγήκε το νέο μοντέλο με την ίδια τιμή .

2) CrossFire Twin RADEON ( Μια από τα ίδια, με τα παραπάνω για την 9700 GTX) οι εταιρείες το έριξαν στις κόντρες , ότι γίνετε και στο F1 ( Γεια σου ορρέ Sumaher , για πες μας πόσο κάνει το αμαξάκι που σε έβγαλε πρώτο ???

3) Αγορά μιας μόνο 9700 GT , τρώγετε και δεν τρώγετε , και μόνο έτσι ίσως περπατήσει λιγάκι το πράγμα στο PCI-E .

4) Για το AGP έχω μπόλικα Νέα , που μάλλον θα σας φανούν λιγάκι οπισωδρομικά , μια που τα πράγματα είναι πολύ περίεργα .

Ακούστε τiς αντιδράσεις , όσων ψάχνονται για λύση σε AGP .

1) Με την έλευση της AIW 850ΧΤ , μόνο σε AGP έκδοση , κάποιοι τρέχουν πανικόβλητοι να αγοράσουν ένα P4C800E-DLX , για να την βάλουν απάνω , D3D γκάζια & TV & Radio , όλα πακέτο κάπου στα 600 δολάρια ( τιμή κάρτας) .

2) ’λλοι έχουν στοιβαχτοί για ένα XT800Pro & XT , στις γιγάντιες λίστες αναμονής των Αμερικάνικων καταστημάτων.

3) Λιγότεροι (διότι , βγήκε τελευταία στην αγορά ) , αλλά μια από τα ίδια , Περιμένουν την 850ΧΤ , και ο χρόνος αναμονής φτάνει και τον ενάμιση Μήνα !! ( Δεν μιλάω για Ελλάδα )

4) ΕΛΛΑΔΑ Λόγο καλοκαιρινών διακοπών , δεν συμμετέχουμε στον πανικό της ATI και NVIDIA , εμείς ακόμα κάνουμε μπάνια .Ενώ δε , οι μεγάλοι μας Εισαγωγείς λόγο οικονομικών προβλημάτων που έχουν , δεν γεμίζουν τα ράφια με ακριβές κάρτες , άντε κανένα 9600ΧΤ και καμία NV5200 και εντάξει είμαστε . ( ’ντε βρε να σας το πω , για να ευθυμήσουμε λιγάκι, είδα το κουτί από μια 7800GT MSI, την αγόρασε κάποιος ήρωας εδώ στο ΒΟΛΟ , θα μάθω και το όνομα του, για να τον γράψουμε και στον τοπικό τύπο στο τμήμα Απώλειες ( Πάνε τα λεφτά του φουκαρά ).

5) Εταιρείες όπως η VisionTek αλλά νομίζω και η Connect3D , δίνουν κάρτες χωρίς καλώδια για να συμπιέσουν το κόστος , Μια κάρτα, και ένα CD, και τέλος .

6) Ένα και μοναδικό χρόνο εγγύηση δίνει η SAPPHIRE , 3 Χρόνια η ATI - ASUS Gigabyte ABIT και κάποιοι άλλοι , ΠΡΟΣΟΧΗ στα χρόνια εγγυήσεις, παλικάρια μου , παίζονται παιχνίδια διάφορα .

7) Στην έκδοση AGP καρτών 8xx ΔΕΝ υπάρχουν δυο έξοδοι για TFT οθόνες , από ότι φαίνετε ακόμα και αυτό, αφήνει ασυγκίνητη την πλειοψηφία, δεν δικαιολογείται αλλιώς , το γεγονός ότι όλοι έχουνε πέσει πάνω στην ΑΤΙ , με τα μούτρα , KAI να μην ξεχνάμε ότι ο Λαός με τα AGP , είναι η πλειοψηφία στην παγκόσμια αγορά .

8) Μόνο που η πλειοψηφία στην παγκόσμια αγορά , θα υποφέρει εάν δεν πιάσει μια 850ΧΤ και ΣΒΕΛΤΑ , διότι οι αναμενόμενες R520 και R530 , έρχονται σε AGP από Σεπτέμβριο έως το πολύ Οκτώβριο , ΑΛΛΑ έχουν κομμένα τα pipeline σε αριθμό 12 & 128-bit Memory controller ΑΝΤΙ για 256 bit !!!! , Και ρωτάει ο αφελής !! Γιατί το έκανε η ATI αυτό , ενώ σήκωσε τα ρολόγια στα 600 core & 1400 Μνήμη

Και κάπου εδώ απαντάει ο Κυριάκος από τον ΒΟΛΟ , ΔΙΟΤΙ το σχέδιο της ΑΤΙ είναι να μικρύνει κάπως το κοστολόγιο στις κάρτες για να μπορούμε να τις περνούμε ΔΥΟ ΔΥΟ Καταλάβατε παιδάκια ? Εγώ πάντως καλοί μου φίλοι, αυτό κατάλαβα , πάνε να μας πουλήσουνε δυο γαϊδούρια στην τιμή ενός αλόγου . :confused:

Τέλος , αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πρόβλημα τροφοδοσίας όπως παρουσιάζετε στα διπλά ζεύγη καρτών , αλλά και μονών ,πραγματικά είναι τρομερό το πρόβλημα . (7800GTX - 7800GT 6800GT - 850ΧΤ )

Όταν το μηχάνημα σε κατάσταση αναμονής καταναλώνει 150Watt Ηλεκτρικής ενέργειας , ενώ σε κατάσταση μάχης (Παιχνιδιού) τα 316Watt !!!!!

Και άμα βάλεις και τα Watt από οθόνη - Scanner Printer - ηχεία , Τότε βγαίνει το σύνολο , στο οποίο Είτε ανοίγεις το θερμοσίφωνα για να κάνεις μπάνιο , Είτε κάνεις μπάνιο στον ιδρώτα , παίζοντας για έξι ώρες Far Cry , ΤΑ ΙΔΙΑ Πληρώνεις στην ΔΕΗ ..

Παιδιά , δεν είναι αστείο, είναι πολλά τα λεφτά στο κόστος ρεύματος , ειδικά άμα τα βάλεις όλα μαζί στο δίμηνο .

Το μόνο παρήγορο είναι ότι, και η 7800GT και η 850XT έχουν συγκριτικά την χαμηλότερη κατανάλωση σε κατάσταση αναμονής, σε ρεύμα, σε σχέση με τις υπόλοιπες λύσεις .

Όχι ότι βέβαια και αυτές , δεν καίνε τα άντερα τους, στο Gaming ..

ΔΑΣΚΑΛΟΙ τι λέτε , το έμαθα καλά το μάθημα ???

Τι βαθμό παίρνω ? :D

Αρχική απάντηση από H.A.Balafoutre [Σήμερα, στις 12:39]

Πολύ καλή δουλειά Overvolt, με αρκετό ψάξιμο.

Εγώ από την πλευρά μου μόνο στη μετατροπή από Pci-x σε AGP ανησυχώ για την X800XL που θέλω να πάρω. Κατά τα άλλα είναι εκεί που την θέλω. Αλλά πόσο σοβαρά είναι τα μειονεκτήματα που έχει σε σχέση με τη θερμοκρασία και το ρεύμα που τραβάει?

Θα σου απαντησω , ξερά σαν ηλεκτρονικος , οταν ενα εξαρτημα υπερθερμενεται συνεχεια , καποια στιγμη οι κολισεις που το συγκρατουν καταστρεφωνται .

Η θεωρια οτι οι καρτες γραφικων εχουν μεγαλη διαχρονικοτητα ζωης ειναι αληθεια , αλλα δεν υσχηει για την περιπτωση μας .

Βεβαια δεν θα πεθανει αμεσως , εχεις και 3 χρονια εγγυηση .

Παντως εγω ο φουκαρας εβαλα ενα τουβλο για Ψυξη επανω στο Ι875 για να μην νοιωθω οτι ζεστενετε .

Ισως μια ψυχτρουλα επανω στο Pci-x σε AGP να ελινε το προβλημα θερμοκρασιας .

Για το θεμα τροφοδοσιας , ναι ειμαι πολυ σκεπτικος, δεν εχω καθαρη απαντηση .

Ολα βεβαια ειναι θεμα προδιαγραφων .

Εαν για παραδειγμα η ATI παραβαινε την προδιαγραφη καταναλωσης στο AGP , σιγουρα θα καιγονταν πολλες μητρικες , και σιγουρα θα ετρωγε μηνύσεις , πραγμα ασυμφορο.

Απο την αλλη , εχω δει περισοτερες καρτες γραφικων να καιγονται, απο οτι, μητρικες .

Το ερωτημα μηπως ανατραπει αυτη η στατιστικη , δεν εχει ακομα απαντηση ο χρονος θα δηξει .

Μια αλλη περιπτωση ειναι οτι δεν ειδα 850ΧΤ με Pci-x σε AGP τσιπακι , γιατι αραγε μηπως δεν αντεχει ??

Ολοκληρωνοντας θα μπορουσα να υποθεσω εκ του ασφαλούς οπως και η ΑΤΙ , οτι εαν δεν την οβερκλοκαρεις , δεν θα εχεις προβλημα . :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.