danilatos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2005 Καλησπέρα σας!Προσπαθώ να δημιουργήσω μια απλή σελίδα και συνεχώς μου παρουσιάζεται το ίδιοπρόβλημα:Φτιάχνω τη σελίδα είτε με το FrontPage είτε με το Netobjects Fusion 8 και τηνανεβάζω με το Filezilla στο freewebtown.comΌμως στη θέση των ελληνικών χαρακτήρων μου εμφανίζονται σύμβολα (πχ. ÐñïóùñéíÞ êáéäïêéìáóôéêÞ éóôïóåëßäá) και χρειάζεται κάθε φορά να αλλάζω από τον browser (είτεfirefox είτε Explorer) την κωδικοποίηση της σελίδας για να εμφανιστούν ορθά οιλέξεις.Σε διάφορες σελίδες με ελληνικό περιεχόμενο που επισκέπτομαι πχ. in.gr ή flash.gr ταελληνικά προβάλονται με τη μία σωστά στον browser ενώ στη δική μου θέλει κάθε φοράαλλαγή κωδικοποίησης.Γνωρίζετε γιατί συμβαίνει αυτό και πώς μπορώ να το διορθώσω;Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Αύγουστος 14, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2005 Κάνε edit την html σελίδα με το notepad και πήγαινε στην γραμμή: "<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1253">"... Εκεί κάνε επικόλληση τα παρακατω χωρίς τα "": "<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1253"><meta http-equiv="Content-Language" content="el">"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
danilatos Αύγουστος 15, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2005 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ,φίλε μου,πάω να το δοκιμάσω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
danilatos Αύγουστος 15, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2005 Τελικά δεν είναι αυτή η λύση.Έκανα αυτό που είπες (αν και υπήρχε ήδη ο κώδικας αυτός από το FrontPage) και ανέβασα την ίδια σελίδα τόσο στο freewebtown όσο και σε έναν ελληνικό server,της HOL. Οι σελίδες είναι ακριβώς ίδιες Στην πρώτη τα ελληνικά παρουσιάζονται κατευθείαν σωστά.Στη δεύτερη θέλει σε κάθε επίσκεψη αλλαγή κωδικοποίησης μέσα από τον browser. Oπότε μάλλον είναι ζήτημα του server,έτσι δεν είναι; Μπορώ να κάνω κάτι σε αυτή την περίπτωση; Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
danilatos Σεπτέμβριος 16, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 Καμιά ιδέα,παιδιά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigrakas Σεπτέμβριος 16, 2005 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 Έχεις ελληνικά ή αγγλικά xp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danilatos Σεπτέμβριος 16, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 Εχω ελληνικά XP Home Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigrakas Σεπτέμβριος 16, 2005 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 δοκίμασε στο charset να βάλεις αυτό (charset=iso-8859-7) αντί για (charset=windows-1253) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 16, 2005 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 Με ποιό πρόγραμμα γράφεις την HTML? Δες με τι κωδικοποίηση τα σώζει. Αν χρησιμοποιεί ANSI ή κάτι άλλο.Αν και γενικά θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς UTF-8 και όχι ISO ή Windows αφού αυτό είναι πλέον το τυποποιημένο standard Link to comment Share on other sites More sharing options...
dfragos Σεπτέμβριος 16, 2005 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 Αρχική απάντηση από tigrakas δοκίμασε στο charset να βάλεις αυτό (charset=iso-8859-7) αντί για (charset=windows-1253) ’λλη μία ψήφος για το iso-8859-7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danilatos Σεπτέμβριος 16, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 Το πρόβλημα λύθηκε δια μαγείας,βάζοντας Charset=iso-8859-7,δεν δοκίμασα το UTF,δεν τολμώ να ξαναχαλάσει!! Σας ευχαριστώ όλους,είστε πολύ εξυπηρετικοί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRoboCop Σεπτέμβριος 17, 2005 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2005 Αντιμετοπίζω και γω το ίδιο πρόβλημα αλλα λίγο πιο πολύπλοκο. σε ενα ερασιτεχνικο φόρουμ που έκανα δεν μπορω να βαλω ελληνικα. Τι κιαν κατεβασα ελληνικο pack το βαζω αλλα μου βγαζει γραμμα του στυλ �� �������� 1 ���� ������ 1 ����� Τι να κανω; ακολούθησα όλα τα βήματα που είπατε στον danilatos αλλα και πάλι δεν κανει τπτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRoboCop Σεπτέμβριος 17, 2005 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2005 Κανεις δεν ξέρει;;;; :help: :help: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.