sakis_the_fraud Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2008 Γεια σας! Χθες έψαχνα να βρω έναν οδηγό για να δημιουργήσω ένα Bootable USB. Δυστυχώς ή ευτυχώς βρήκα αρκετούς τρόπους για να γίνει κάτι τέτοιο. Εδώ θα παρουσιάσω αυτόν που θεώρησα εγώ πως είναι ο πιο εύκολος. Πήρα την απόφαση να κάνω τον οδηγό γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο OOS αλλά και για να μπορώ να το ξαναβρώ σε περίπτωση που το ξεχάσω. Ξεκινάμε! Κατεβάζουμε το HP USB Disk Storage Format Tool από εδώ. Στον φάκελο υπάρχει εκτός από το Disk Storage Format Tool και ο φάκελος win98boot που θα μας χρειαστεί στην συνέχεια. Αφού κάνουμε την εγκατάσταση, συνδέουμε το USB stick που θέλουμε να κάνουμε bootable και παίρνουμε ότι αρχεία θέλουμε γιατί στην συνέχεια θα διαγράφουν όλα. Έπειτα τρέχουμε το HP USB Disk Storage Format Tool, επιλέγουμε το USB stick, ορίζουμε το File system σε FAT ή FAT32 και επιλέγουμε τα quick format και create a DOS startup disk. [ATTACH]4003[/ATTACH] Όταν επιλέξουμε το «create a DOS startup disk» ενεργοποιείται η επιλογή «using DOS system files located at:» . Πατάμε στο κουμπάκι με τις 3 τελείες και ψάχνουμε να βρούμε τον φάκελο win98boot που κατεβάσαμε μαζί με το USB Disk Storage Format Tool. [ATTACH]4004[/ATTACH] Επιλέγουμε Start και έχουμε έτοιμο ένα Bootable USB!
xrist Οκτώβριος 26, 2008 #2 Οκτώβριος 26, 2008 Ευχαριστούμε Σάκη:finger001:Κάποια στιγμή θα χρειαστεί.
GeorgeVasil Οκτώβριος 26, 2008 #3 Οκτώβριος 26, 2008 Ωραιος ο Σακης! Αυτος ειναι ο ποιο καλος και γρηγορος τροπος να κανεις Bootable ενα USB. ( Το προγραμα υπάρχει εδω και καιρο στα Utilities του Forum μας. http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=31 )
oxide Οκτώβριος 26, 2008 #4 Οκτώβριος 26, 2008 την περασμενη βδομαδα το εκανα και εγω...εβαλα σαν λειτουργικο το gos σε 1gb φλασακι και εμεινε και το μισο αδειο.
Vatos_locos Οκτώβριος 27, 2008 #5 Οκτώβριος 27, 2008 μπράβο ρε Σάκη και ψαχνόμουν σαν τρελός δεν μπορούσες να το βάλεις κανένα μήνα πιο πριν
mech5107 Νοέμβριος 7, 2008 #6 Νοέμβριος 7, 2008 Ρε παίδες, το πάλεψα αρκετά, αλλά μάλλον κάτι δεν παίζει καλά...Έκανα ότι λέει το άρθρο, αλλά δεν bootάρει...Έχει μόνο 3 αρχεία μέσα στο flashάκι, κρυφά και συστήματος...Ότι επιλογή και να έβαλα στο bios το ίδιο κάνει (Gigabyte 965-DS4).
GeorgeVasil Νοέμβριος 7, 2008 #7 Νοέμβριος 7, 2008 Το Stick σου βάλτο να λειτουργεί @ Floppy στο Bios αν υπάρχει επιλογή.
mech5107 Νοέμβριος 7, 2008 #8 Νοέμβριος 7, 2008 Δεν έχω βρει κάτι τέτοιο, αλλά το έχω δοκιμάσει σε όλα τα usb-κάτι (όπου κάτι είναι HDD, floppy κα) και δεν έγινε τίποτα...
GeorgeVasil Νοέμβριος 7, 2008 #9 Νοέμβριος 7, 2008 Δοκίμασε μια να το κάνεις διαμόρφωση από τα windows..και μετά να το ξανά κάνεις με το πρόγραμμα Bootable.Σε αλλο pc δοκιμασες??
oxide Νοέμβριος 9, 2008 #10 Νοέμβριος 9, 2008 υποστηριζει σιγουρα η συγκεκριμενη μητρικη boot απο usb?
BHacker Μάϊος 22, 2009 #11 Μάϊος 22, 2009 Πως μπορώ να φορτώσω ένα αρχείο iso στο usb και να bootaro από αυτό?-----Ουσιατικά 8ελω να κάνω install τα leopard στο MSI WIND(δεν εχει drive)έτσι 8έλω να bootaro από ενα usb-stick,πώς μπορώ να το κάνω.Τα leopard είναι σε iso
bourlas Μάϊος 22, 2009 #12 Μάϊος 22, 2009 για δοκίμασε αυτό to how tohttp://gparted.sourceforge.net/liveusb.phpTo choice1 δουλεύει με διάφορα iso που έχω δοκιμάσει.
Guest Νοέμβριος 30, 2009 #13 Νοέμβριος 30, 2009 ερωτηση γιατι δεν το εχω καταλαβει,δηλαδη μεσα βαζω το iso που εχω κατεβασει στο stick ? μπορω εαν υπαρχει χωρος να εχω μεσα και αλλα ασχετα αρχεια?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.