Jump to content

Αναποφασιστος για οθονη TFT 19''

aplog_82

Recommended Posts

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Δεν με βοηθας και ιδιαιτερα αλλα ευχαριστω:D

Με βλεπω να καταληγω στην LG 1980Q

Τόσα reviews της Dell, κανένα δε σε βοήθησε?

Τέλος πάντων, ας σου τα αναλύσω.

Σε αυτό το review που είναι από ένα χρήστη αναφέρεται ότι η οθόνη είχε άψογα χρώματα και κανένα φαινόμενο ghosting ούτε σε παιχνίδια, ούτε σε ταινίες.

review 1

Από την άλλη όμως, άλλα λένε στο CNet (7.2/10). Εδώ υποστηρίζουν ότι η οθόνη έχει πάρα πολύ καλή απόδοση χρωμάτων αλλά παρατήρησαν ghosting οπότε δεν είναι τόσο τέλεια για χρήση σε παιχνίδια και ταινίες, εν αντιθέση με αυτά που παρατήρησε ένας μέσος χρήστης της οθόνης.

cnet dell review

Για τη 1980Q δεν έχουν review στο CNet αλλά:

1ον) Πάρα πολλά review χρηστών την κατατάσσουν ανάμεσα στις κορυφαίες, πράγμα το οποίο αντικρούεται από το:

2ον) Το CNet έχει κάνει review στη δίδυμη αδερφή της 1980Q, την 1981Q (6.7/10). Στο παρακάτω review λοιπόν λέει ότι η οθόνη ΔΕΝ έχει καλά χρώματα στη σκάλα του γκρι και του μαύρου και κάποια πιθανά backlight προβλήματα. Όλα αυτά όμως αντικρούονται εν μέρη από το ανύπαρκτο ghosting το οποίο δεν υπάρχει ούτε σε ταινίες ούτε σε παιχνίδια.

cnet lg review

Όπως σου είπα και πριν, οθόνη με τέλεια χρώματα και ανύπαρκτο ghosting δεν υπάρχει (ούτε η ΕΙΖΟ 778, κι αυτή έχει ghosting έστω και ελάχιστο). Ή θα πάρεις - για μένα - την Dell για ποιότητα χρωμάτων και χαρακτηριστικά ή την LG για την τρομερή εγγύηση και το ανύπαρκτο ghosting, θυσιάζοντας την ποιότητα των χρωμάτων (Ως κάτοχος της LG σου τονίζω ότι δεν είναι και τόσο μεγάλη η διαφορά).

Ελπίζω να βοήθησα..

Σε ευχαριστω παρα παρα πολυ για την βοηθεια.Για το μονο που δεν θα επαιρνα Lg ειναι οτι (οπως και εσυ ειπες) δεν εχει και τοσο καλα χρωματα.Απο την αλλη ομως δεν εχει καθολου ghosting και απιθανη εγγυηση.Ομως δεν γινετε να τα εχω ολα τι να κανω???LG λοιπον!!

Ευχαριστω πολυ

καλα μηλαμε δεν μπορεις να αποφασισεις ουτε για ενα λεπτο..................

θα ελεγα να παρεις μια eizo τελικα.........

λολολολ

τουμπες.............

βασικα θα διαθεσης μερικα ευρο παραπανο και θα παρεις κανα καλητερο μοντελο απο eizo

μηλαμε ειναι οι οθονες

στην δουλια μας εχουν επιστρεψη απ ολες τις μαρκες (καμενες, καμενα πιξελ, καμενες λαμπες)

αλλα απο eizo ποτε ουτε για διγμα

Όχι Sony εκτός αν είσαι μαζοχιστής, χάλια εγγύηση, χάλια service, καμένα pixel...άστο. Σου ξαναλέω. Η ΕΙΖΟ από πλευράς κατασκευής-χρωμάτων-εγγύησης είναι άψογες. Αλλά η Dell επειδή είναι Wide 20,1" θεωρώ πως είναι καλύτερη αγορά και γιατί έχουν πολύ καλά χρώματα και γιατί έχουν πολύ καλή εγγύηση. Και οι δύο όμως παρουσιάζουν ghosting. Η LG δεν παρουσιάζει ghosting. Έχει τρομερή εγγύηση (εφάμιλλη της ΕΙΖΟ-μόνο που έρχονται στο χώρο σου και την αλλάζουν επί τόπου αν υπάρχει πρόβλημα). Αλλά δεν έχει τέλεια απόδοση χρωμάτων, έχει καλή προς πολύ καλή αλλά όχι τέλεια. ΑΥΤΑ. Διάλεξε και πάρε. Αν είσαι φανατικός gamer πάρε τη 1980Q για μένα.

H EIZO είναι H OΘΟΝΗ!

Πάρε την L778 και δεν θα το μετανιώσεις ούτε στιγμή. Στο Half Life 2 που δοκιμάσαμε στην δική μου L578, δεν παρατηρήσαμε το φαινόμενο ghosting. Δεν θα σε απαγοητεύσει σε κανέναν τομέα. Aπλά η οθόνη ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ. ;)

Για ghosting πρέπει να δοκιμάσεις CS και Q3A για να είσαι σίγουρος, στην 578 παρατηρείται, έστω και ελάχιστο στις πολύ γρήγορες κινήσεις. Εγώ γι αυτήν πήγαινα αλλά πήρα τη 1980Q. Αν aplog_82 δεν είσαι απαιτητικός gamer αλλά απλά παίζεις παιχνίδια για τη φάση, πάρε την ΕΙΖΟ. Αλλιώς LG από μένα.

Κοιτα αν παρω EIZO θα παρω την L768 η οποια εχει 25 ms χρονο αποκρισης.Παραπανω λεφτα δεν διαθετω (για την L778).Δεν ξερω τι θα κανω.Παιδευομαι πανω απο 2 βδομαδες με την ιστορια της οθονης.

Η L578 που εχεις,εχει ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα και την ιδια αναλυση με την L778.Ποια ειναι η διαφορα τους???Μονο οι ιντσες???

Σου εχει παρουσιασει ghosting???

Ναι, η μοναδική τους διαφορά είναι οι ίντσες. Η 778 είναι 19άρα.

Ghosting εγώ δεν έχω δει. Ούτε ένας ξάδερφος μου που τον έφερα να παίξει το Half Life 2. Πολλοί βέβαια λένε ότι αυτό είναι υποκειμενικό. Αυτό που ξέρω εγώ σίγουρα είναι ότι οι ΕΙΖΟ δίνει τιμές στα χαρακτηριστικά των οθονών της, πολύ κοντά στις πραγματικές. Σε αντίθεση με άλλες που έχω δει και είχαν άλλα ντ' άλλων.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.