Jump to content

Τί έχετε να πείτε για το παρακάτω σύστημα (PC) που διάλεξα ?

kreach

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από unstoppable [Χθες, στις 23:48]

Ωραια ριξε λοιπον μια ματια εδω για VGAs, CPUs, M/Bs και σε καμια 2 μερες τα ξαναλεμε:)

http://www.anandtech.com/

απο τις καλυτερες απαντησεις που εχω δει! :worship: :hehe: :hehe:

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από unstoppable

Ωραια ριξε λοιπον μια ματια εδω για VGAs, CPUs, M/Bs και σε καμια 2 μερες τα ξαναλεμε:)

http://www.anandtech.com/

ναι, ρίχτου μια ματιά. τα σχολικά βιβλία είναι ακόμα πίσω πάντως :p

(τι έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα, το dvd ή ο σκληρός? το dvd κυρία)

Αρχική απάντηση από sotiris

ναι, ρίχτου μια ματιά. τα σχολικά βιβλία είναι ακόμα πίσω πάντως :p

(τι έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα, το dvd ή ο σκληρός? το dvd κυρία)

Λάθος ! Στο παλιό PC της μάνας μου μικρότερος ήταν ο σκληρός :p

Αρχική απάντηση από kreach

λάθος μη κοιτάς που λέω το ίδιο....

αλλα εσύ λες το λάθος!!!!

Lower έχεις απο ελληνικά πως πας?

μη βιάζεσαι....

όλοι μαζί σου είναι :coax:

απλά θέλεις πολύ....:book:

καλά, κάτσε διάβαζε το anand να μορφωθείς :p

Να δειτε που στο τελος δεν θα θελει να ξεπερασει τα 1200€ με οθονη αντε 1500€ με καλη οθονη!!!Αν το κανεις με τα υπολοιπα 1000€ που περισσεψαν κερνας ολο το thelab :p :p για τις 5 μεχρι τωρα (φανταζομαι τις 7 θα τις φτασουμε) σελιδες και για τον εππιμορφωτικο χαρακτηρα που ουτε στο σχολειο δεν μπορεις να αποκτησεις τετοια γνωση!!!:D :D :D

Να δείτε που μέχρι να διαλέξει θα το έχουμε.... κατασπαμάρει αυτό το thread.

Αρχική απάντηση από DarkSaga

μη βιάζεσαι....

όλοι μαζί σου είναι :coax:

απλά θέλεις πολύ....:book:

Ότι είπε ^^:rolleyes: ^^

ΕDIT να αλλάξω τροφοδοτικό ...

Τελικά μετά από σκέψη αποφάσισα να σας δείξω το νέο σύστημα που διάλεξα !

THERMALTAKE VA8000SWA ARMOR SILVER 167.50

AMD ATHLON 64 3500+ 2.20 GHz VENICE SOCKET 939 BOX 225.00

DFI LANPARTY UT NF4 Ultra-D 146.23

XFX VGA 7800GTX 256MB VIVO PCI-E RETAIL 519.00

FLOPPY DISK DRIVE 3.5' BLACK 6.00

WESTERN DIGITAL 200GB WD2000JS 7200rpm SATA2 107.37

DVD PLAYER ASUS DVD E616 - IDE - RETAIL 24.96

NEC DVD+/-R/RW ND-3540Α 16X BULK SILVER DOUBLE LAYER 49.70

ENERMAX EG425AX-VE 420W NOISE TAKER 82.19 Αρκουν όμως 420W?

AVERMEDIA AVERTV STUDIO 303P PCI WHITE BOX 50.93

Αυτά από το PC CONFIGURATOR του e-shop.gr

+2x OCZ ULTRA HIGH PERFORMANCE DDR 512MB PC3200 164 από HardShop.gr *

ΕDITED Τιμή !!! Αξία προϊόντων: 1610 (στρογυλλοποιημένα ελάχιστα προς τα πάνω)

*Απ όσα λίγα ξέρω από RAM Timings πιστεύω ότι δύσκολα βρίσκεις 2.5-3-3-7 με τα λεφτά αυτά!

Έψαξα και για Twimnos (skroutz.gr) αλλά ιστοσελίδες με Timings ... τείνουν προς εξαφάνιση ! :mad:

** Αγοράζω τελικά τον ENERMAX EG701AX-VE(W) 600W NOISE TAKER 153Ε. Τελικά αυτά τα δύο δεν νομίζω να τα πάρω +10Ε HEROICHI POP 525W RETAIL ή ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ OCZ POWERSTREAM 520W 145Ε ...ή το Κάρτα Ήχου θα κρατήσω την OnBoard μέχρι να βγει η περιβόητη X-Fi (~107E απο ότι άκουσα).

Πιστεύω ότι το παραπάνω σύστημα είναι μια χαρά τωρα ;)

Ερωτήσεις:

1) DFI LANPARTY UT NF4 Ultra-D ΔΕΝ υποστιρίζει SLI, παρόλαυτα παίρνει 2x PCI Express x16 :boxed::tomato:

2) Πόσα Watt πρέπει να είναι το τροφοδοτικό ? Ποιό απ τα τέσσερα προτείνεται ?

Τί λέτε ? Ελπίζω αυτή τη φορά να είναι της προκοπής η σύνθεση αυτή :whistling :p

Σορυ αλλα μηπως ετοιμαζεσαι να κανεις μεγαλη βλακεια???????/

Βλεπω οτι οι γνωσεις σου στους υπολογιστες περιοριζονται σε αυτα που αναφερει το σχολικο βιβλιο αντε και λιγα παραπανω.......

Εγω θα ελεγα να παρεις κατι πιο μετριο μεταξι 1000-1500 ευρω μαξ να κοιταξεις να μαθεις 2 πραγματα παραπάνω και μετα να κανεις αλλες αναβαθμισεις........

Επειδη και εγω ειναι 15 χρονων δεν βλεπω που θα αξιοπηεισεις πχ την 7800 αφου η οθονη σου σταματαει στα 1280*1024 .....

Βαλε φτινοτερα παρτς τα οποια θα μπορεις να αλλαξεις στο μελον οταν υπαρχει αναγκη και θα ειναι πολυ καλυτερα πιστευω.......

Ουτε ειναι τπτ δυσκολο να τα αλλαξεις....

Επισης μην κολλας τοσο στους επεξ οσο σε οθονη μνημη και σκληρους για εμενα εκει ειναι το συμαντικο

1. τα πρωτα rev. χωρις να ξερω 100% νομιζω γινοντουσαν και σλι με ενα κολπακι. ψαξτο λιγο εδω μεσα.οσο για τροφοδοτικο εγω λεω παρε καλυτερα το 600αρι ενερμαχ. ειναι πολυ καλο, αριστο. 420 watt νομιζω ειναι πολυ λιγα... καλυτερα να ΄΄κοψεις΄΄ απο καπου κατι και να παρεις ενα ποιο καλο τροφοδοτικο.(και εγω αυτο θα επερνα το 600αρι. αλλα πηρα τελικα το 485 ενερμαχ παλι). τελος, η συνθεση ειναι πολυ καλη. αν και εγω θα επερνα μικροτερο cpu, και με ενα μικρο πουσαρισμα θα εφτανε τον 3500.

Η dfi εχει δικη της τεχνολογια για να εχεις 2 καρτες ταυτοχρονα αλλα δεν βελτιωνει τις επιδοσεις....

Παντως η DFI εχει πολυ δυσκολο μπιος και πιστευω οτι θα σε δυσκολεψει αφου δεν εχεις ασχολιθει με το πυσαρισμα

Βαλε τον 3000+ και με ενα τελιως χαλαρω πουσαρισμα φτανεις τον 3500+

Βαλε μικροτερη καρτα γραφικων και ενα δευτερο σκληρο για να εχεις ραιδ ειναι τελιως διαφορετική αισθηση

εντιτ: κοντα μενουμε αμα θες μου το φερνεις να το στησουμε παρεα αμα θες βοηθεια

Αψογο το συστημα σου kreach!

Εκτος απο το τροφοδοτικο

Χτυπα το 600αρη που σου λενε ή το 525 της Heroichi απο eshop ή το 550watt fortron απο Πλαισιο

Αντε βρε μεγειες!

@apostglen46

Χάρη του ΕΚ.ΠΑ.ΠΕ. μου δίνεται η οθόνη του spc, με 1600x 1200

Παρόλαυτα πιστεύω ότι λέει περισσότερο να δώσω ~500 ευρώ ΤΩΡΑ για μια gpu ΚΟΡΥΦΗ παρά 300Ε τωρα κ άλλα τόσα μετά. Η 7800 θα γ*** χαλαρά για τουλάχιστον 1.5 χρόνο ! ’λλωστε Γ ΛΥΚ δεν με βλέπω για Ultimate Gamer οπότε για τότε η τριών χρόνων 7800 κ πολύ θα μου είναι ! ’σε που θα μου μείνουν κ λεφτά για PS3 τουχρόνου που θα έχουν πέσει οι τιμές !

@Magicman

Δεν με βλέπω για o/c παρά μόνο στον παλιό μου υπολογιστή που ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ θα τον ΛΙΩΣΩ σε ό,τι o/c υπάρχει :devil: !!!!! Όχι κ ότι θα πετύχω τπτ με το να o/c έναν υπολογιστή 3 χρόνων, αλλά ... experience ! Να μάθω τπτ απ την υπόθεση χωρίς να τρέμω μη κάψω τπτ !

Μετά αφού ξεχαρβαλώσω κ ξαναστήσω τον παλιό, τον οβερκλοκάρω μέχρι τελικής πτώσης, τότε ναι, θα αρχίσω τα ίδια στον καινούργιο (κανα μήνα πριν κάνω αναβάθμηση μην έχουμε κανένα επεισόδειο :p )

Περί SLI κ της μητρικής θα το ψάξω !

...Πάω να διωρθώσω μια το προηγούμενο θρεντ να βάλω το 600άρι !

@apostglen 46

Προφανώς ΔΕΝ θα το στήσω μόνος μου ... την δουλειά την έχω θέσει σε άλλα χέρια !

Παρόλαυτά τπτ Χριστούγεννα λέω να ξεχαρβαλώσω τον παλιό μου (3 χρόνων) θα τον ξαναστήσω, αν όλα οκ τότε κάνω μια στοιχειώδη αναβάθμηση (να του βάλω πχ P4 αντί για Celeron κτλ) ώστε να ... αρχίσω τα κολπάκια ! Δεύτερο χεράκι από κάποιον δεν νομίζω να έβλαπτε ;)

@apostglen 46

Προφανώς ΔΕΝ θα το στήσω μόνος μου ... την δουλειά την έχω θέσει σε άλλα χέρια !

Παρόλαυτά τπτ Χριστούγεννα λέω να ξεχαρβαλώσω τον παλιό μου (3 χρόνων) θα τον ξαναστήσω, αν όλα οκ τότε κάνω μια στοιχειώδη αναβάθμηση (να του βάλω πχ P4 αντί για Celeron κτλ) ώστε να ... αρχίσω τα κολπάκια ! Δεύτερο χεράκι από κάποιον δεν νομίζω να έβλαπτε ;)

αν θες μαστορα εδω ειμαι!!!

Επειδή και εγώ πάνω κάτω στη ηλικία σου είμαι άκου τι έχω και τι τρέχω.

CPU: P4 3.2HGz HT @ 3.6GHz

RAM: Twinmos 2x512 MB 433MHz

HDD: SATA 160GB

Sound Card: On Board

GPU: Gigabyte 5700LE

Monitor: Samsung SyncMaster 959NX 19 & Viepoint 17 (Καλόμαθα σε dualview τώρα :p )

OK η κάρτα γραφικών μου είναι για τον π0υτσο γιατί δεν παίζω παιχνίδια, δλδ είμαι εναντίων να έχεις pc για παιχνιδομηχανη sorry κιόλας, αλλά ξεφτίλα.

Και του έχω σκίσει το κ0λ0.

Τρέχω παράλληλα 2-3 IDEs (Integrated Development Enviroment), καλά mp3 player πάντα on, όπως επίσης και FireFox, ειδικά όταν φτιάχνω κάνα CMS (Content Managment System), καλή ώρα :p, έχω και photoshop ανοιχτό για τα web graphics, Word κτλ.

Και παραπάνω που είπα για IDE, θηρία οχι παίξε γέλασε, Dreamweaver (για το design), Zend (για php code), και από πίσω να τρέχει Apache2 & MySQL Server & FTP Server...

(Καλά τα παραπάνω όταν είμαι σε Windows, σε SuSe φαντάσου τα αντίστοιχα αυτών.)

Και μπορώ να πω με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο!

Και τα παραπάνω με κάτι APs & Wireless PCI card & TV-Radio Tuner & Wireless Multimedia MS Desktop, και τα κέρατα του περίπου στα 1200 ευροπουλα.

Ε μην τρελαθούμε τώρα 2000+Ε για ένα PC μόνο για gaming και που και που καμία εργασία.

Να σου πω και εγώ στην Γ' Γυμνασίου πήρα το πρώτο μου PC και πέρυσι το καλοκαίρι πείρα το παραπάνω που περιέγραψα. Και εγώ τότε παιχνίδια έπαιζα μην νομίζεις :p, και ελπίζω να σου την δώσει και εσένα να ασχοληθείς σοβαρά με τα Υπολογιστηκα Συστήματα αν σου αρέσουν τόσο όσο να σκας 2000Ε για PC.

Πάντως το PC που περιέγραψες στο αρχικό post σου πολύ το γουστάρω, για MATLAB Simulations ή Hash craking, ΟΧΙ ΓΙΑ GAMING!!!! (καλά όχι πως ξέρω τπτ από MATLAB αλλά θέλει πολύ proccessing power για simulations :p:P:P)

Τώρα που το λες αν θες κάποιον να στο στίσει και εγώ εδώ είμαι :p

[For the record τώρα θα πάω Γ' Λυκείου (έχω κερδίσει χρονιά :p) Πω ρε π0υσ7ι, γέρασα :( (και μυαλό δεν έβαλα.)]

οι υψηλες αναλυσεις ειναι για benchmarking κ οχι για gaming, λιγο που εχω ασχοληθει με την FPS gaming scene στο εξωτερικο ελαχιστοι παικτες που παιζουν σε ανταγωνιστικο/επαγγελματικο επιπεδο χρησιμοποιουν αναλυσεις πανω απο 1024*768, υπαρχουν ενα σωρο τροποι να ξεζουμισει την καρτα του δεν χρειαζεται μια σουπερ ντουπερ οθονη ( call me F.E.A.R demo/Half-life2/Farcry/BF2 maxed details σε 1024*768 + 4x antialiasing + 8x anisotropic filtering) εδω περα ξερω βραζιλιανο επαγγελματια csa που χρησιμοποιει ακομα non FLAT CRT ( δλδ γυαλα για χρυσοψαρο :p )

αυτο που θα μπορουσε να κοιταξει το παιδι ειναι αν πιανει τουλαχιστον τα 120 hz σε 800*600 k ta 100hz σε 1024*768 ( η 4 χρονων EIZO T561 17" που εχω μια χαρα τα πιανει) επισης και αν εχει πιστοποιηση TCO '99 κατι που εγγυαται οτι το επιπεδο της ακτινοβολιας θα ειναι χαμηλο, τελος να τσεκαρει αν ειναι αισθητο στο ματι το φαινομενο του tearing σε περιπτωση που το vertical sync ειναι off (δηλαδη το σπασιμο της εικονας) σε περιπτωση που δεν συμβαινουν τα παρανω μια F900Β της LG (19") ειναι μια κλασσικη και δοκιμασμενη συνταγη (δειτε ποσα BNB τις εχουνε) και κανει γυρω στα 200-250 ευρω

γενικα προτεινω να μην υπαρξουν υπερβολες στο θεμα της οθονης και του κουτιου, προσπαθησε να χτισεις ενα συστημα με asus A8N-SLI, 3800+ Venice κ μια XFX 7800GTX, προτεινω τον 3800 επειδη κοντραρει στα ισα τους διπυρηνους στα games κ επειδη θα περιοζονται λιγοτερο οι επιδοσεις της καρτας απ'τον επεξαργαστη ( παιξε καποιο παιχνιδι με την source engine και θα με θυμηθεις ) καλη προσθηκη θα ητανε και το 600αρι τροφοδοτικο της enermax απτο e-shop αμα δεν θες μετα απο 1 χρονο να τρεχεις για νεο τροφοδοτικο, επισης για να παιξεις χωρις συμβιβασμους τα καινουργια παιχνιδια ( βλεπε BF2 και F.E.A.R) 2 dimmakia του ενος 1gb ddr ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, απ'την στιγμη που δεν σε νοιαζει ιδιαιτερα το overclocking ας ειναι τπτ απλες εκδοσεις απο kingston η samsung η ακομα και twinmos, δεν πειραζει

το παραπανω pc ειναι σιγουρα οτι πρεπει για τα σημερινα benchmarks, FPS κ εξομοιωτες πτησης, σε περιπτωση που δεν ενδιαφερει ιδιαιτερα τπτ απτα 3 παραπανω τοτε 1600-1800 euro συνολο για παιχνιδια 3 ετων + εργασιες του σχολειου ειναι καθαρη σπαταλη :p, οσα δεν ανεφερα ( sound card, case, συστηματα ψυξης και drives) το εκανα γιατι δεν τα θεωρω και τοσο σημαντικα για τις αναγκες σου, κανε οικονομια στα παραπανω ετσι ωστε το συστημα να μην κανει υπερβολικα πολλα λεφτα για αυτα που θα σου προσφερει, σχετικα με τις τιμες μην ξεχνας και το www.skroutz.gr ;-)

Αρχιζεις και συνετιζεσαι!!!Περα απο τον επεξεργαστη που ειναι καλος και αυτος που διαλεξες(192 εχει στο mgmanager) θα μπορουσες να εβαζες καποιον μικροτερο.Να πω οτι σε τροφοδοτικο κυκλοφορει και αυτο-> HIPER 580 TypeR το οποιο ειναι καλο εως παρα πολυ καλο για τα λεφτα του!(110€)

Υ.Γ

Για την καρτα ποτε δεν ξερεις αν θα γ@μει για καμποσο χρονικο διαστημα!Σκεψου πχ αυτους που δωσαν 500€ πριν 2-3 μηνες για να παρουν την κορυφαια ως τοτε καρτα!!Βεβαια και τωρα παιζουν τα παιχνιδια οπως ελαχιστοι βεβαια αλλα .......anyway...

Aν εισαι gamer μπορεις να κανεις τη δουλεια σου και με λιγοτερα λεφτα (πχ Χ800 στα 200€)οπως εχεις ηδη κανει στα περισσοτερα εξαρτηματα.Αν παλι τη θες για τη k@υλα σου τοτε κανενα προβλημα!Σιγουρα ειναι καλη καρτα για καποιον που διαθετει 500€

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.