Jump to content

Τί έχετε να πείτε για το παρακάτω σύστημα (PC) που διάλεξα ?

kreach

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας,

Επιτέλους, έφτασε η στιγμή που παρουσιάζω το σύστημα που σκοπεύω να αγοράσω.

Βασικά, πριν αρχίσω να το περιγράφω, θα ήταν προτιμότερο να έλεγα δυο λόγια για μένα και για τί τον θέλω τον υπολογιστή.

Φέτος μπαίνω Λύκειο. Στην Γ Γυμ άρχισα να ασχολούμαι πραγματικά με τους υπολογιστές και αποφάσισα να γραφώ στο TheLab. Τον υπολογιστή σκοπεύω να τον χρησιμοποιήσω για τα υπόλοιπα μου σχολικά χρόνια. Ο υπολογιστής προορίζεται για Gaming, μιας και για της σχολικές εργασίες, Java Programming δεν νομίζω ότι θα χρειαστώ dual xeon :p (σχόλιο από προηγούμενο post μου από τον sotiri). Για το θέμα του PC για Gaming, προσωπικά δεν μου γεμίζουν το μάτι οι τωρινές κονσόλες καθώς και τα παιχνίδια τους - για την ώρα...

Επίσης, δεν είμαι ακόμη έμπειρος. Στην Γ Γυμ άνοιξα για πρώτη φορά τον υπολογιστή. Έχω πειράξει μόνο ROMs, RAMs, και διάφορα άλλα μικροπράγματα.

Να συναρμολογίσω ολόκληρο σύστημα δεν με παίρνει (ακόμη). Για αυτό διάλεξα κάποια εταιρεία να τον συναρμολογίσει. Διάλεξα το ΠΛΑΙΣΙΟ.

Για το σύστημα σκοπεύω να δώσω ~2000Ε και αποτελείται από τα εξής:

1) Μητρική: Είμαι μεταξύ των ASUS P5ND2 SLI Deluxe --------> 210E, ASUS P5WD2 Premium --------> 230E, ASUS P5AD2-E PREMIUM --------> 245E

CPU : Pentium 4 3.6 GHz 2MB 64 BIT ------------------------------> 610E

GPU: GECUBE ATI X850XT 256MB PCI Express ---------------> 545E

RAM: TRANSCEND 1 GB DDR2 @ 533 Mhz ---------------------> 145E

ROM: WESTERN DIGITAL 160 GB SATA 2 -----------------------> 95E ,,,,,,,,,,,, 200 GB SATA ---------> 110E Στην περίπτωση που διαλέξω πχ την ASUS P5WD2 Premium

Hard Drives: DVD RW NEC + SONY 16x48x ----------------------> 70E

Κάρτα Ήχου: CREATIVE SOUNDBLASTER -----------------------> 85E

Τροφοδοτικό: FORTRON 550 WATT 24pin --------------------------> 125Ε Με μοναδικό κριτήριο την τιμή του

Κάρτα TV: AVERMEDIA 303 STUDIO-TV (INTERNAL) ---------> 60Ε

Θήκη :THERMALTAKE VB1000 SOPRANO Silver ---------------> 80E

Συστήματα Ψύξης:

ZALMAN Ανεμιστήρας 7700-CU για Intel ---------------------------------> 50Ε

Θερμοεπαγωγική Πάστα -------------------------------------------------------> 7Ε

AEROCOOL CHAMELEON FAN : QUAD SLEEVE Μπλέ --------->10Ε ή το GLACIALTECH ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙ 12cm 'SILENTBLADE' ----------> 7E

ZALMAN Θερμοαπαγωγέας ZM-2HC1 για Σκληρούς Δίσκους ----> 27E

Case Modification: Fan Controller ---------------> 30Ε ή το Cool Panel ---------------> 45Ε. Αξίζει/μου χρειάζεται κανένα απ τα 2 ?????

Στην χειρότερη (για την τσέπη μου)...

ΣΥΝΟΛΟ : 2235 Ευρά (Μαζί με 20Ε Service)

Ερωτήσεις:

1) Ποιά από τις 3 μητρικές είναι καλύτερη ? Μάλλον μιά απ τις πρώτες 2 θα έπερνα κ πιθανόν την ASUS SLI. Ψάχνω πάντως την καλύτερη του ΠΛΑΙΣΙΟΥ.

2) Για επεξεργαστές βρήκα και τον INTEL Pentium 4 840 (3.2GHZ) Dual Core (s775) 550E Ποιό πρωτερεί ? Η ιδιότητα Dual Core ή 64 Bit ?

3) H RAM αυτή είναι καλύτερη από τις άλλες του ΠΛΑΙΣΙΟΥ έτσι ?

4) Η ASUS SLI Express έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου. Μπορώ όμως να βάλω άλλη ? Επίσης για την κάρτα ήχου που επέλεξα ποιά ηχεία θα έβγαζαν 100% απόδοση της κάρτας ήχου ? Δηλαδή, πόσα Ευρά πρέπει να διαθέσω για ηχεία ώστε να μην πάνε χαμένα τα 85Ε που δίνω για την κάρτα αυτή ?

5) Τί τροφοδοτικό χρειάζεται το σύστημά μου ? 550 WATT είναι υπερβολικά ? Χωρίς να γνωρίζω για τροφοδοτικά μου πήραν το μάτι τα:

ZALMAN 400 WATT SILENT ZM400A 105E

CHIEFTEC 550 WATT 24pin. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι ένα απ τα οποία επαληθεύει το ρητό "Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια" ?

Αυτά ... για την ώρα :)

Ευχαριστώ για την υπομονή σας :T:

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

@Unstopable

nVidia GeForce 7800GTX GECUBE ATI X850XT

Engine clock 430Mhz 520Mhz

Memory clock 1200Mhz 1080 Mhz

Το κριτήριο βάση του οποίου λες ότι η 7800GTX είναι καλύτερη της X850XT είναι ότι τα "Συνολικά" MHz του ενός (1630) είναι μεγαλύτερα του άλλου (1600) ?????

’ρα την 7800 αγοράζω τελικά ? Ωραία ! Κερδίζω ~30Ε :p

Mε αυτα τα χρηματα που διαθετεις ''ξεσηκωσε" το συστημα του unsto απο E-SHOP και εισαι κομπλε :p

Με αυτά τα λευτά στάνταρ 7800GTX, Μην ρωτήσεις μην το ψάξεις απλά πάρτην :)

για περισσοτερες λεπτομέρειες διάβασε ενα review

Αρχική απάντηση από totally_wired

Μα ο dual core είναι 64bit

’ρα τότε να πάρω τον αρχικό που σκεφτόμουν? (τον 3,6 Ghz)

Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 20:35]

CPU πας για dual core

VGA πας για 7800GTX

Συμφωνω.....:T:

Μr Kreach o/c θα κανεις?

Ρωταω αν ειναι για να αλλαξεις και ram ....

Πάρε άλλο κουτί πολύ μικρό το soprano για αυτά που θα βάλεις μέσα, δες κατι σε Stacker, Kandalf-Armor, Lian-li PC7X...

Αρχική απάντηση από FrOsT

Πάρε άλλο κουτί πολύ μικρό το soprano για αυτά που θα βάλεις μέσα, δες κατι σε Stacker, Kandalf-Armor, Lian-li PC7X...

Σωστο

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=1&Secton_id=15&Product_Id=254866

Για CPU αν επιμενεις για INTEL χτυπα αυτον

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1037&Nav_Section_Id=1036&Catalog_Id=1&Product_Id=263918&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Μητρικη θα προτιμουσα την

ASUS P5WD2 Premium

Αρχική απάντηση από totally_wired

Μα ο dual core είναι 64bit

έχει και 32 bit.

Αρχική απάντηση από kreach

’ρα τότε να πάρω τον αρχικό που σκεφτόμουν? (τον 3,6 Ghz)

όχι γιατί δες παραπάνω.

σωστό, αν και όχι απαραίτητα αναγκαίο, τόσα λεφτά που δίνεις όμως πάρε ένα καλό κουτάκι.

Αρχική απάντηση από unstoppable

CPU πας για dual core

VGA πας για 7800GTX

αυτά οπωσδήποτε, ειδικά την gpu.

κάρτα ήχου μπορείς να περιμένεις τη φτηνή x-fi (να βολευτείς μέχρι τότε με την ενσωματωμένη της μητρικής).

από τροφοδοτικό, το 550 θα ναι μια χαρά.

Γιατί το λες αυτό ?

1 x (CPU, GPU, RAM, ROM, τροφοδοτικό) προφανώς χωράει

Το Soprano έχει 4 χ 5.25" και θα βάλω DVD RW, DVD Player, και ίσως τοCool Panel και άντε μελλοντικά να βάλω άλλο ένα DVD RW

Την TV + Sound κάρτα πρέπει να χωράει ...

Ξέχασα τίποτε άλλο ? Δε λέω, δεν είμαι κ κανένας γνώστης περί cases, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ κανένα άλλο πρόβλημμα.

@ George Vasil

Δίνω πάνω από 2000Ε. Για τον λόγο αυτό ΕΑΝ γίνει καμιά στραβή με το o/c και καεί καμιά μητρική (έχω ξαναζήσει τέτοιες εμπειρίες) θα ... τα ΤΙΝΑΞΩ :rip:

Εκτός κ αν υπάρχει κάποια εγγύηση για o/c (πχ να το overclockαρει τεχνικός) αλλά δε νομίζω....

o/c, πειραματισμούς κτλ με το παλιό μου pc !!!!!

Δίνω πάνω από 2000Ε. Για τον λόγο αυτό ΕΑΝ γίνει καμιά στραβή με το o/c και καεί καμιά μητρική (έχω ξαναζήσει τέτοιες εμπειρίες) θα ... τα ΤΙΝΑΞΩ :rip:

αφού το pc είναι αλληλένδετο με την ψυχοσωματική σου παρουσία στα εγκώσμια, πάρε κι ένα ups ;)

ΣΩΣΤΟΣ !!!!!

Θα πάρω UPS 24h :banging: :hehe:

Πλάκα πλάκα, ένα κοινό πολύμπριζο με προστατεύει από υπερτάσεις κ ιστορίες ?

Ram εννοειται 2Χ512=1 gb

Καρτα γραφικωνε την Asus 7800 GTX

Μητρικη Asus P5WD2 premium καλυτερα.Την P5AD2-E premium με 245 ευρω βγαλτη απο το μυαλο σου,σαν να μην υπαρχει αυτη.

@Νοs Dio

Μέχρι την Β ΛΥΚ το PC μου παίζει να χρειάζεται 2 GB RAM. Αν και το έχω ρωτήσει ξανά, τί συμφέρει?

1GB + 2x512MB = 2GB Δηλαδή να βάζω σταδιακά 1χ512

2x512MB + 2x512 = 2GB >>

2 x 1GB = 2GB Να τα "σκάσω" κ να βάλω άλλη μια 1Γίγα

τι χρήση θα κάνεις και πάς τόσο ψηλά σε χρήματα?

επίσης δεν είδα οθόνη αν έχεις παλιά θα πάει άχρηστη και η κάρτα

αν δεν έχεισ και απλά την ξέχασες είναι έξοδο μεγάλο....

αν έχεις στην λίστα και δεν την είδα.... :toomuchne

Γιατί το λες αυτό ?

1 x (CPU, GPU, RAM, ROM, τροφοδοτικό) προφανώς χωράει

Το Soprano έχει 4 χ 5.25" και θα βάλω DVD RW, DVD Player, και ίσως τοCool Panel και άντε μελλοντικά να βάλω άλλο ένα DVD RW

Την TV + Sound κάρτα πρέπει να χωράει ...

Ξέχασα τίποτε άλλο ? Δε λέω, δεν είμαι κ κανένας γνώστης περί cases, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ κανένα άλλο πρόβλημμα.

Το ότι χωράνε χωράνε αλλά θα είναι το ένα πάνω στο άλλο... το κουτί ειναι μικρό και θα έρθει ίσα ίσα, θα έχεις και πρόβλημα λόγω του μεγέθους της VGA με τους δίσκους, πάρε ένα μεγάλο κουτί γιατί αλλιώς θα παιδεύεσαι...

Εξάλλου τόσα χρήματα δίνεις, είναι αμαρτία να μην πάρεις και κανα καλό κουτί...

@Unstopable

nVidia GeForce 7800GTX GECUBE ATI X850XT

Engine clock 430Mhz 520Mhz

Memory clock 1200Mhz 1080 Mhz

Το κριτήριο βάση του οποίου λες ότι η 7800GTX είναι καλύτερη της X850XT είναι ότι τα "Συνολικά" MHz του ενός (1630) είναι μεγαλύτερα του άλλου (1600) ?????

’ρα την 7800 αγοράζω τελικά ? Ωραία ! Κερδίζω ~30Ε :p

Όχι ακριβώς αλλά μην το ψάχνεις, 7800GTX να πάρεις, είναι πολύ μπροστά από την Χ850ΧΤ. Ο FrOsT έχει δίκιο για το κουτί, ψάξε ένα μεγαλύτερο, θα τον θυμηθείς. Από cpu dual core διάλεξε, είναι καλύτερη επένδυση. Μην πάρεις κάρτα ήχου θα έλεγα, περίμενε λίγο να πάρεις τη φτηνή X-Fi που θα κάνει περίπου 107 ευρώ όπως λέγεται. Οθόνη καλή έχεις όπως ρώτησε ο DarkSaga? Μην πάρεις τόσο δυνατό pc και παίζεις 1024 στα 60Hz, αμαρτία είναι. Από τροφοδοσία και το 500άρι το Fortron θα σε καλύψει πιστεύω αν και μια καλύτερη μάρκα, π.χ. Enermax θα τη συνιστούσα (όχι ότι έχουν τπτ τα Fortron, εμένα τζάμι με βόλεψε). Αυτά :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.