Jump to content

Θερμοκρασίες 6800 fanless!!!

nickthegreek

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Μόλις έβαλα επάνω την gigabyte geforce 6800 fanless( http://www.giga-byte.com/VGA/Products/Products_GV-N68128DH.htm ) ως αντικατάσταση της 5700 που χάλασε(?). Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι η οθόνη σβήνει μετά από κάποια ώρα, όπως ακριβώς γινότανε και με την 5700! Ακουμπώντας την κάρτα διαπίστωσα πως άνετα έψηνα καφέ επάνω ενώ το πρόγραμμα της gigabyte μου λέει θερμόκρασία πάνω κάτω 75-80 βαθμούς (idle). Να δοκιμάσω να παίξω τίποτα δεν τολμώ! Στο σύστημα υπάρχουν δυο ανεμιστήρες 8εκ. ο ένας βάζει και ο άλλος βγάζει.

Οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές; Αν ναι, γιατί σβήνει η οθόνη;

τι μπορεί να φταίει;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Αν και δεν ξερω τις θερμοκρασιες των τελευταιων καρτων αυτες που αναφερεις ειναι πολυ μεγαλες και για να καει η ψυκτρα πρεπει να ειναι καλα τοποθετημενη! κατα τη γνωμη μου πουλα αυτην που πηρες και παρε κανενα silent , και ψυκτρες στις μνημες και θα εισαι οκ !

πχ αυτο : (μονο ψαξε πρωτα να εισαι σιγουρος οτι κανει στη καρτα σου )

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=12213

Χωρίς να έχω την εν λόγω κάρτα, τολμώ να πω ότι είναι υπερβολικές οι θερμοκρασίες που πιάνεις και απορώ που είναι και fanless το σύστημα...

Για δοκίμασε να της βάλεις έναν ανεμιστήρα να τη φυσάει λίγο και πες διαφορές.

Αρχική απάντηση από Elpis [Σήμερα, στις 18:49]

Αν και δεν ξερω τις θερμοκρασιες των τελευταιων καρτων αυτες που αναφερεις ειναι πολυ μεγαλες και για να καει η ψυκτρα πρεπει να ειναι καλα τοποθετημενη! κατα τη γνωμη μου πουλα αυτην που πηρες και παρε κανενα silent , και ψυκτρες στις μνημες και θα εισαι οκ !

πχ αυτο : (μονο ψαξε πρωτα να εισαι σιγουρος οτι κανει στη καρτα σου )

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=12213

Δεν ξέρω αν κατάλαβες αλλά η ίδια η κάρτα είναι silent. Δεν έχω αλλάξει ψύχτρα.:)

Ωπ σορρυ φιλε μου διαβασα βιαστικα !

Αν σου κανει προβληματα με το default cooler (εχεισ κανει overclocking??) τοτε ισως εχει προβλημα η καρτα και σβηνει η οθονη!

Ακομα τι οθονη εχεις και οταν λες σβηνει η οθονη , σβεινει εντελως και δεν ξαναναβει η απλα κλεινει για λιγο ?

Αρχική απάντηση από nickthegreek

έβαλα και οι θερμοκρασίες πήγαν στους 58 βαθμούς

και με 58 το pc ξανα εκλινε???

παντος 6800 fanles ειναι μουφα πιγενε παρε κανα ΝV silenser 5 να δεις την υγεια σου

Αρχική απάντηση από nickthegreek [Σήμερα, στις 21:06]

έβαλα και οι θερμοκρασίες πήγαν στους 58 βαθμούς

H οθονη σβηνει τωρα?

Αν δεν σβηνει κοιταξε να βαλεις new drivers....

Το λεω γιατι επαθε ακριβως το ιδιo με σενα ενας φιλος μου σημερα με μια 6600GT....

και το προβλημα λυθηκε....

:T:

6800 και fanless δεν νομίζω ότι παίζει. τουλάχιστον όχι στην ελλάδα το καλοκαίρι.

καλύτερα βάλε κάπως έναν ανεμιστήρα μόνιμα, ή άλλαξε εντελώς σύστημα ψύξης (π.χ. με κάποιο arctic cooling).

Αρχική απάντηση από Elpis [Σήμερα, στις 19:13]

Ωπ σορρυ φιλε μου διαβασα βιαστικα !

Αν σου κανει προβληματα με το default cooler (εχεισ κανει overclocking??) τοτε ισως εχει προβλημα η καρτα και σβηνει η οθονη!

Ακομα τι οθονη εχεις και οταν λες σβηνει η οθονη , σβεινει εντελως και δεν ξαναναβει η απλα κλεινει για λιγο ?

Τι o/c:p Πριν 5 ώρες την πήρα και την έβαλα. Η οθόνη μερικές φορές αναβοσβήνει και δύο φορές μου έκλεισε τελείως και έπρεπε να ξαναανοίξω το pc για να δω εικόνα. Η οθόνη είναι μία viewsonic αλλά δεν έχει σχέση αυτό γιατί και πριν ήμουν με fanless κάρτα και δεν μου δημιουργούσε πρόβλήματα. Αυτή μήπως επειδή είναι ποιο μεγάλη και είναι και faneless έχω προβληματα? Το κουτί είναι είναι ένα μικρό noname με δύο 8άρηδες ανεμιστήρε σε full στροφές

Αρχική απάντηση από Elpis [Σήμερα, στις 19:23]

Κατα τη γνωμη που πηγαινετε τη πισω!!! δεν γινετε default καρτα να εχει τετοια προβληματα !!

Koίτα..η κάρτα είναι χωρίς ανεμιστήρα..εγώ νομίζω ότι φταίει το ότι το κουτί μου έιναι μικρό και δεν έχει μεγάλους ανεμιστήρες για αυτό οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν τόσο ψηλά. ’λλωστε η κάρτα δεν έχει πρόβλημα γιατί όταν τη φυσάω με το σεσουαρ οι θερμοκρασίες πέφτουν 20 βαθμούς!

n68128dh-1.jpg

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 19:28]

γινετε ρε συ αν σου λεει οτι χριαζετε μια μινιμουν εσωτερικη θερμοκρασια και εσυ εχεις +10 βαθμους

αυτό είναι το κακό ότι πουθενά δεν λέει τίποτα τέτοιο...

αυτό είναι το κακό ότι πουθενά δεν λέει τίποτα τέτοιο...

το μονο που εχεις να κανεις ειναι να αλαξεις την ψυκτρα γιατι 6800 πιρινας δεν μπορει να ειναι χωρις φουρφουρι

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 19:31]

το μονο που εχεις να κανεις ειναι να αλαξεις την ψυκτρα γιατι 6800 πιρινας δεν μπορει να ειναι χωρις φουρφουρι

E πως ρε παιδιά τότε την βγάζει η giagabyte? Όταν είναι στους 58 βαθμούς δεν κλείνει η οθόνη. Ξέρει κανένας ποιες είναι οι φυσιολογικές θερμοκρασίες για την 6800?

Tώρα έβαλα έναν 8άρη ανεμιστήρα να φυσάει πάνω στην κάρτα και οι θερμοκρασία σε idle σταθεροποιήθηκε στους 60 βαθμούς. Είναι φυσιολογικό?

πιστεύω πως ναι.

E πως ρε παιδιά τότε την βγάζει η giagabyte? Όταν είναι στους 58 βαθμούς δεν κλείνει η οθόνη. Ξέρει κανένας ποιες είναι οι φυσιολογικές θερμοκρασίες για την 6800?

οι νόμοι της φυσικής (και γενικότερα του κόσμου) ισχύουν ανεξάρτητα με τα προϊόντα που βγάζει το τμήμα marketing της gigabyte.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.