Jump to content

Athlon X2 4400+@ 2,9GHz on air

dimcar

Recommended Posts

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Νομίζω οτι αυτό είναι το πιο συνηθισμένο απόλυτα σταθερό όριο για κάθε μέρα με αέρα.

Φαντάζομαι έβαλες τη μνήμη με διαιρέτη 333/400 2Τ και το ΗΤΤ x 4. Εγώ το έχω στο 220x11 με cool n quiet ενεργοποιημένο και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Σπουδαίος επεξεργαστής. Παλιότερα όταν πρωτοάκουσα για Χ2 CPU φοβόμουν οτι θα έκαιγαν και θα γονάτιζαν το PSU. Βλέπω οτι είναι εντελώς ψυχροί και κάνουν παπάδες.

Όταν κάτσει ο επεξεργαστής και ψηθεί θα αρχίσω δοκιμές για bench από 245Χ10. Εμείς που χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή καθημερινά δεν μπορούμε να πιάσουμε τοπ τιμές γιατί φοβόμαστε τα δεδομένα, δεν έχουμε καθαρή - νέα εγκατάσταση λειτουργικού κλπ. Καλό όμως είναι να ξέρουμε τα όρια ...

Προσπαθώ να ανεβάσω τις μνήμες, αλλά δεν... Αφού πιάνει άνετα 245χ11=2475, δεν ειναι λογικό να πιάνει και 255χ9.7 ή 247χ10 ? Κι αφού δεν υπάρχει 9.7, το βάζω 10?

Αμ δε... Πάνω απο 225 δεν προχωράει με τίποτα. Μαλλον κάπου μπλοκάρει το bus. Έβαλα τις μνήμες και 133 για να προχωρήσει, αλλά δεν... Τι κάνω λάθος? ΓΙα το AGP που έχει καρφωτή ταχύτητα το έχω στα 67, καρφωτά.

Το ΗΤΤ το έβαλα και 3χ για να παίξει με >225 αλλά ούτε έτσι... :(

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 13:41]

Αν έχεις τη μνήμη με διαρέτη 333/400 και βάλεις 250Χ10 πιάνεις 2500ΜΗz, η μνήμη ανεβαίνει στα 192,31

Επειδή με o/c σε AMD είναι η 1η φορά που ασχολούμαι, μπορείς να μου εξηγήσεις πως βγαίνει το 192.31 ??

Εγώ πάντως τώρα παιδεύομαι... :( Και δε νομίζω να φταίει η CPU. Ενώ με 240χ10 παίζει μιά χαρά, με το ΗΤΤ στο χ3, και τις μνήμες @160 (133), αν πάω να βάλω τις μνήμες στα 200(166) τότε δεν μπαίνει Win.... Δεν είναι παράλογο αυτό? Οι μνήμες παίζουν ανετότατα στα 200... Τι το χαλάει???

Επίσης επειδή διάβασα σε ένα ξένο forum, άλλαξα τους SATA από 1/2 στις θέσεις 3/4... Για τον ίδιο λόγο και το ΗΤΤ στο χ3, αφού μετα τα 230 λένε ότι δεν παίζει στο χ4...

Καμμιά ιδέα?

Αρχική απάντηση από Wizard! [Χθες, στις 23:17]

Προσπαθώ να ανεβάσω τις μνήμες, αλλά δεν... Αφού πιάνει άνετα 245χ11=2475, δεν ειναι λογικό να πιάνει και 255χ9.7 ή 247χ10 ? Κι αφού δεν υπάρχει 9.7, το βάζω 10?

Αμ δε... Πάνω απο 225 δεν προχωράει με τίποτα. Μαλλον κάπου μπλοκάρει το bus. Έβαλα τις μνήμες και 133 για να προχωρήσει, αλλά δεν... Τι κάνω λάθος? ΓΙα το AGP που έχει καρφωτή ταχύτητα το έχω στα 67, καρφωτά.

Το ΗΤΤ το έβαλα και 3χ για να παίξει με >225 αλλά ούτε έτσι... :(

Τώρα για να καταλάβω προσπαθείς να ανεβάσεις τις μνήμες ή το σύνολο; Βρήκες τα όρια για CPU, μνήμες, μητρική, ξεχωριστά; Ποιά είναι;

EDIT

245χ11=2475 ????

245χ11=2695

Αρχική απάντηση από Wizard!

Εγώ πάντως τώρα παιδεύομαι... :( Και δε νομίζω να φταίει η CPU. Ενώ με 240χ10 παίζει μιά χαρά, με το ΗΤΤ στο χ3, και τις μνήμες @160 (133), αν πάω να βάλω τις μνήμες στα 200(166) τότε δεν μπαίνει Win.... Δεν είναι παράλογο αυτό? Οι μνήμες παίζουν ανετότατα στα 200... Τι το χαλάει???

Επίσης επειδή διάβασα σε ένα ξένο forum, άλλαξα τους SATA από 1/2 στις θέσεις 3/4... Για τον ίδιο λόγο και το ΗΤΤ στο χ3, αφού μετα τα 230 λένε ότι δεν παίζει στο χ4...

Καμμιά ιδέα?

καλημερα....αρχικα....240 με διαιρετη 200 στις μνημες στη δικη μου μητρικη τουλαχιστον σημαινει (αν μπορω να το θεσω ετσι) 1:1...αρα οι μνημες σου παιζουν στα 240...αν θυμαμαι καλα εχεις ocz tccd?αν ναι χαλαρωσε τα timings για να παιξεις 1:1...ριξε το μουλτι του επεξεργαστη και βρες που πανε πιο ψηλα με 2.5-3-3-χ...λογικα στα 250 θα παιξουν ανετα με αυτα τα τιμινγκς...

δοκιμασε να ριξεις λιγο ακομα το ΗΤΤ....βαλτο 2 ή 2.5 δεν θα καταλαβεις διαφορα...

Υπέροχoς o Athlon64 X2 4400+. Ο δικός μου φαίνεται να πάει μέχρι τα 2600 με 4X512 Dimm, με default ρεύμα, μέσα στο κουτί κλειστό με την XP120 και τον ανεμιστήρα Panaflo στα 7v (δεν ακούγεται). Χαμήλωσα στα 230Χ11=2530MHz και έτρεξα όλη νύχτα διπλό Prime95 χωρίς λάθη. Στα 2530MHz έδωσε 5559 PCMark05 score χωρίς υπερχρονισμό της GPU.

ΥΓ. Η αρχική μου προσπάθεια είναι να βρω τη μέγιστη super σταθερή συχνότητα λειτουργίας σε πραγματικές συνθήκες για κάθε μέρα (με ενδιαφέρει η αθόρυβη λειτουργία). Γι' αυτό κάνω τις δοκιμές σε κλειστό κουτί και με 7v (μειωμένες στροφές) στον ανεμιστήρα της CPU και με τέσσερα dimm πάνω. Με δύο dimm (2X512) μπορεί να πιάσει πολύ καλύτερα PCMark05 score επειδή μπορεί να δουλέψει σε 1Τ. Με τέσσερα dimm αναγκάζομαι να βάλω 2Τ. Επίσης καλύτερες τιμές θα έδινε με πολλαπλασιαστή Χ10 253Χ10=2530 γιατί η μνήμη θα έτρεχε στα 196,92MHz ενώ με 230Χ11=2530 η μνήμη τρέχει στα 180,71MHz. Ο λόγος που ελέγχω με πολλαπλασιαστή Χ11 είναι οτι το απαιτεί το qool n' quiet (το οποίο έχω ενεργοποιημένο).

Με DDR333 1T 242.19X10.5=2543ΜΗz PcMark05 Score: 5945. Συνεχίζω να ανεβαίνω σταδιακά

Αρχική απάντηση από cptkoulis

προς dimcar

δεν ειναι ακραιο το 1,712V????θερμοκρασιες??????(στο περιπου αν δεν εχεις σημειωσει)

η cpu καταστρεφεται απο vcore η απο temps?

Ο επεξεργαστής δεν ήταν πάνω από 45 βαθμούς σε κανένα σημεία λόγω... aircondition όπως είπα. Αν και το προηγούμενο mainboard πήρες φωτια (στη κυριολεξία, κάηκε) γιατί λόγω υψηλής τάσης που έδινα ζεστάθηκαν υπερβολικά οι πυκνωτές, ο ένας βραχυκύκλωσαι φαίνεται και GOT ON FIRE!!!!

Αρχική απάντηση από mariosalice

Νομίζω οτι δεν κερδίζεις τίποτα με τόση τάση. Δοκίμασες στο 1.45 εκεί που είσαι benchable με 1,712; Πιστεύω οτι θα δουλέψει.

Ξεκίνησα να κλοκάρω από χαμηλά χωρίς να αυξάνω τάση και ανέβαζα μέχρι να δω ότι δε ξεκίναγε Windows... οπότε ανέβαζα σιγά σιγα τη τάση μεχρι να είναι σταθερό.. έτσι έφτασα στα 2.87 benchable αλλά με τάση 1.7.. στα 1.45 ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ με τίποτα στη συχνότητα αυτή... ’ντε να έπαιζε 1.65 αλλά και πάλι δεν είμαι βέβαιος...

Αρχική απάντηση από dimcar [17-09-2005 12:14]

Ξεκίνησα να κλοκάρω από χαμηλά χωρίς να αυξάνω τάση και ανέβαζα μέχρι να δω ότι δε ξεκίναγε Windows... οπότε ανέβαζα σιγά σιγα τη τάση μεχρι να είναι σταθερό.. έτσι έφτασα στα 2.87 benchable αλλά με τάση 1.7.. στα 1.45 ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ με τίποτα στη συχνότητα αυτή... ’ντε να έπαιζε 1.65 αλλά και πάλι δεν είμαι βέβαιος...

Dimcar

Το URL με το PCMark που έδωσες σε προηγούμενο post δεν παίζει. Μάλλον το έσβυσες. Η δική μου μητρική έχει μια επιλογή auto στην τάση και παρατήρησα οτι όταν υπερχρονίζω ανεβάζει την τάση αυτόματα όσο πρέπει. Με τον Winchester με πήγαινε στα 1.5 μέχρι 1.55 και από έλεγχο που έκανα με τάση manual, τα όρια του auto ήταν πάντα σωστά. Αν έδινα λίγο χαμηλότερη τάση δεν έπαιζε. Με τον 4400+ δεν περνάει το 1.4. Διαπίστωσα οτι σε μένα τουλάχιστον παίζει ρόλο η τάση αλλά μέχρι ένα σημείο. Από εκεί και πάνω ρισκάρεις να πάθει ζημιά ο επεξεργαστής (και είναι πανακριβοι οι 4400+). Τα παραπάνω συμφωνούν και με το URL που έδωσα, όπου γράφουν οτι οι Toledo δεν αντέχουν τάση πάνω από 1.45, αν και έχω δει κάποια post με τρελλά O/C όπου δώσαν μέχρι 1,6v.

ανέβασα το σκορ μου ακόμα περισσότερο... ορίστε το νέο link

http://service.futuremark.com/compare?pcm05=103582

ΜΕ τον X2 και 4xWD σε RAID και SLI (ovlerclocked επίσης) έβγαλα σκορ 7 μονάδες μικρότερο από αυτό που είχα πετύχει με τον Pentium EE στα 4,6GHz (χωρίς SLI και RAID όμως)..

αυτή τη στιγμη, το παραπάνω σκορ με τον X2 είναι το 7ο στο PCMark 05!!!!

1.712 στο cpu-z για dfi, είναι κάπου 1.75 πραγματικά, man show some mercy :hehe:

Πάντως κρίνοντας και από τον δικό μου, για πάνω από 2750 θέλει τρελό ρεύμα και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο. 1.5 για τα 2750 και 1.6 για τα 2800.

Ώρα για phase :p

o Χ2 αν παίξει πάνω από 1,56 με το IHS πάνω και συχνότητα >2800 δεν παλεύεται με νερά κτλ μόνο με phase.. Μετράει βέβαια και σε τι κομμάτι θα πέσεις γιατί σε άλλους το IHS πατάει καλά πάνω στο core και με πολλά volt εχουνε νορμαλ temps και σε άλλους υπάρχει μεγάλη διακύμανση στις temp(idle-load) ανάλογα πάντα με το vcore και βγάζοντας το IHS βλέπουνε μεγάλη διαφορά σε θερμοκρασίες ιδιαίτερα σε full load..

Αρχική απάντηση από dimcar [Χθες, στις 08:27]

ανέβασα το σκορ μου ακόμα περισσότερο... ορίστε το νέο link

http://service.futuremark.com/compare?pcm05=103582

ΜΕ τον X2 και 4xWD σε RAID και SLI (ovlerclocked επίσης) έβγαλα σκορ 7 μονάδες μικρότερο από αυτό που είχα πετύχει με τον Pentium EE στα 4,6GHz (χωρίς SLI και RAID όμως)..

αυτή τη στιγμη, το παραπάνω σκορ με τον X2 είναι το 7ο στο PCMark 05!!!!

Το σκορ αυτό είναι το 6ο και όχι το 7ο όπως έγραψες. Κάτι παίζει με τα δύο πρώτα. Πρόσεξα οτι ο δίσκος τους είναι μόνο 1Gb. Μαμουνιά μου μυρίζει (από τη στιγμή που η FutureMark κατέβασe τα σκορ με τα ramdisk). Τέτοια σκόρ όπως τα δυο πρώτα και με ramdisk ή θα έπρεπε να δημοσιεύονται ή θα έπρεπε να κόβονται από το ίδιο το πρόγραμμα και όχι μετά τη δημοσίευση τους. Σχετικά με το SLI, από μετρήσεις που έκανα το PCMark05 δεν δίνει κάποια διαφορά στο σκόρ, γεγονός που αδικεί πολύ τις συνθέσεις με SLI, τη στιγμή που δίνει μεγάλη διαφορά όταν υπάρχει ταχύτερη κάρτα γραφικών. Είναι άξιο απορίας πώς κατάφεραν οι μηχανικοί της FutureMark να βγάζουν πολύ γρηγορότερο ένα σύστημα με μια κάρτα σε σχέση με το ισοδύναμης ταχύτητας SLI (δεν τα άρπαξαν?). :TD:

Τα transparent Windows ακόμα δεν έχω καταλάβει τι μετράνε και αν έχει καταλάβει κάποιος ας μου το πει.

ΥΓ. Το PCMark05 κατάντησε γελοίο εργαλείο μέτρησης ταχύτητας σκληρών δίσκων.

Υπάρχει αλήθεια κόποιο αξιόπιστο Benchmark που να μετράει την πραγματική ταχύτητα ενός συστήματος; Που να μην επηρεάζεται από την ταχύτητα γραφικών και δίσκων αλλά μόνο από το σχεδιασμό της μητρικής, τη μνήμη, τη διαμεταγωγή των δίσκων και τον επεξεργαστή; Νομίζω οτι το διπλό Super_Pi στα 32Μ είναι αρκετά αξιόπιστο, αλλά μόνο για τον επεξεργαστή σε συνδυασμό ίσως λίγο και με τη μνήμη.

κατέβασα το προηγούμενό μου (που ήταν το 6ο) και το αντικατέστημα με το καινούριο (αν και χαμηλότερο)... θα προσπαθήσω για τη πρωτιά με τον Pentium EE μόλις τον έχω πάλι στα χέρια μου... πλέον έχω μάθει ακριβώς τι χρειάζεται το PC Mark 05 για να κάνεις score... όντως έχει γίνει πολύ εξαρτημένο από τους δίσκους.. το SLI δίνει διαφορά στο 3D - Pixel Shader (300/590 χωρίς και με SLI αντίστοιχα)

για γενικό benchmark καλό είναι το Sysmark 2004 και το Worldbench 5, αλλά και τα δυο είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ να αγοραστούν... βέβαια τα έχω ελλέω περιοδικού, αλλά άλλο αυτό.

Όσον αφορά στα δυο πρώτα, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι έχουν τρέξει τα τεστ δισκων σε μνήμη που είναι εγκατεστημένη σε SCSI controller.... Ή έχουν χακάρει drivers για RAMDrive και το κάνουν να φαίνεται η χωρητικότητα στο PC Mark, άρα να παιρνάει το σκορ και να μη το κάνουν ban.... κάποια στιγμή θα έχω στα χέρια μου και το i-ram της Gigabyte, οπότε και θα τους ΠΑΤΗΣΩ... χε χε χε.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.