Wizard! Σεπτέμβριος 15, 2005 #61 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 22:04] 210@2,2,2,5,1Τ ??? Μπράβο μνήμη. Δύναμη. Βάλε 2Τ και χαλάρωσε τα timing πχ 2,5-3-3-8-11-14 και συνέχισε. Κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει κανένα πρόβλημα μέχρι τα 2440 (220Χ11) για κάθε μέρα. Μόνο πρόσεξε μη δώσεις ρεύμα πάνω από 1.45ν. EDIT Για κάθε μέρα δεν χρειάζεται να ανέβεις τόσο. Πάρα πολύ καλά είσαι με stock αέρα εκεί. Μείωσε την τάση γιατί δεν την σηκώνει ο 4400+. Το είδα στο forum της AMD νομίζω σε οδηγό για O/C. Το γράφουν με κεφαλαία γράμματα. Δίνω 1.60, για να παίξει στα 1.48. Ίσως είναι μια ιδιαιτερότητα της MSi αυτή... Πάντως εδώ και 1 ώρα παίζει χαλαρά (!?) με 2xPrime95 στο 100% και οι δυο επεξεργαστές και παράλληλα σερφάρω, ακούω μουσική, κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Σεπτέμβριος 15, 2005 #62 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 22:18] Δίνω 1.60, για να παίξει στα 1.48. Ίσως είναι μια ιδιαιτερότητα της MSi αυτή... Πάντως εδώ και 1 ώρα παίζει χαλαρά (!?) με 2xPrime95 στο 100% και οι δυο επεξεργαστές και παράλληλα σερφάρω, ακούω μουσική, κλπ... Έδωσα κι εγώ 1.5 και μου έκανε το ίδιο. Το έγραψα μάλιστα σε προηγούμενο ποστ. Δεν είναι ιδιαιτερότητα της MSI αλλά του επεξεργαστή. Διάβασε και αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 15, 2005 #63 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2005 Ναι αλλά ο φίλος μας ο dimcar τον έχει στα 1.52 και 1.61 για να πάρει 2.700 και 2910 αντίστοιχα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Σεπτέμβριος 15, 2005 #64 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2005 με 1.475 ανοιγω στα 2805 χωρις ιδιαιτερο ψαξιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 15, 2005 #65 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από cptkoulis με 1.475 ανοιγω στα 2805 χωρις ιδιαιτερο ψαξιμο Mε *ASETEK WATERCHILLED* όμως? Εμείς είμαστε με αέρα... Εμένα σε 100% παίζει 58C Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Σεπτέμβριος 15, 2005 #66 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2005 ρε παιδια δεν θελω να το παιξω εξυπνος2805 ηταν εφικτο και με αεραασφαλως μετραει τι κομματι εχει κατσει στον καθενα,αλλα τουλαχιστον 2600 θεωρω οτι ολοι πρεπει να το πιανουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Σεπτέμβριος 16, 2005 #67 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 Νομίζω οτι 2600 για όλους τους 4400+ με αέρα είναι πολύ αισιόδοξο αλλά και πάλι δεν ξέρω. Κάνω μια προσπάθεια για RMA του δικού μου. Πριν μου πείτε οτι είμαι εντελώς παράλογος που ζητάω RMA γιατί δεν υπερχρονίζει πάνω από 207 διαβάστε το e-mail που έστειλα στην Εταιρία.Προς msystemsΤην Τρίτη 13 Σεπ. 2005 παρέλαβα έναν επεξεργαστή AMD Athlon 64 x2 4400+Ο επεξεργαστής μου παρουσιάζει τα παρακάτω προβλήματα.1. Με 4 dimm η μνήμη μου αναγνωρίζεται ως DDR333 2T ενώ είναι DDR400. Με δυο dimm αναγνωρίζεται η μνήμη σωστά ως DDR400 με χρονισμό 2T. Αυτό είναι γνωστό πρόβλημα του controller των παλαιότερων Athon64 που είτε δεν επιλύθηκε στις νεότερες εκδόσεις όπως ο Ε6 4400+ ή υπάρχει πρόβλημα του συγκεκριμένου κομματιού.2. Η μητρική μου είναι εγκεκριμένη από την AMD. Το ΒΙΟS έχει τη δυνατότητα αυτόματου ασφαλούς υπερχρονισμού που ανεβάζει τη συχνότητα του επεξεργαστή μέχρι τα 210Χ11=2310MHz. Με αυτή την τιμή δεν μπαίνω στα Windows καθόλου. Όταν μειώσω τον υπερχρονισμό στα 208Χ11=2288 ΗΤΤΧ4 μνήμη DDR333 2T, μπαίνω στα Windows αλλά όταν τρέχω double Prime95 ή S&M ή SUPER_PI ο υπολογιστής κάνει restart σε λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά. Έχω άλλον έναν επεξεργαστή AMD Athlon 64 Winchester 3500+ που δουλεύει μια χαρά ακόμα και στα 235Χ11=2585 χωρίς λάθη στα προαναφερθέντα προγράμματα για 48 ώρες. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται και στο επίσημο forum της AMD με θέμα: Guide to Stability and Stress Testinghttp://forums.amd.com/index.php?showtopic=12201Μετά από τα παραπάνω πιστεύω οτι ο επεξεργαστής που αγόρασα έχει πρόβλημα και τέλος πάντων κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος είμαι.Τα παραπάνω τα ανέφερα και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε. Επίσης έστειλα και ένα email στην AMD και αναμένω απάντηση. Παρακαλώ αν είναι δυνατόν να αντικατασταθεί ο AMD Athlon 64 4400+ με άλλον.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 16, 2005 #68 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 Λοιπόν, αναφέρω τι παρατήρησα από εχθές το βράδυ, μέχρι το πρωί (βασικά το πρωί, γιατί κοιμόμουν ) Δοκιμάζοντας να τον βάλω στα 230x11@1.5ν το Prime95 δεν ξεκινάει καν στη cpu#1 ενώ στη 2 τρέχει χωρίς το παραμικρό. Επειδή το CoreCell της MSI, δε συμπεριφερόταν σωστά, πήγα να κάνω επανεκίνηση για να αλλάξω τις ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να μην ανοίγει καθόλου. Κάπου εκεί άρχισα να σκέφτομαι τι δικαιολογία θα πω για το RMA :whistling Αφού φυσικά μηδένισα το CMOS, μετά ξεκίνησε, αλλά δεν μπορούσε μα τίποτα να κρατήσει σωστό ρεύμα αν το έβαζα καρφωτά. Ότι και να του επέλεγα, έτρεχε 1.375 το πολύ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι έχει μεγάλες διακυμάνσεις στην τάση, όπως τουλάχιστον δείχνει το CPUz. Μετά έβαλα την τάση στο default και έπαιξα με μιά 2η επιλογή που έχει, που την ανεβάζει με ποσοστό. Το ρύθμισα στο 8.8% που θεωρητικά θα έδινε 1.495ν. Και πάλι όμως στο CPUz δίνει κυμαινόμενες τιμές, από 1.45 έως 1.488. Με αυτό το ρεύμα, έμεινε όλη νύχτα στο 225x11 με 2xPrime95 και δούλεψε ανελειπώς (κι αμόμα εκεί είναι) στους 58C. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι χαμηλά, κι αν δε μπορέσω παίζοντας με τους διαιρέτες να φτάσω τις μνήμες τουλάχιστον στα 200 (γιατί τώρα παίζουν 180 για να σιγουρέψω ότι δεν έχω προβλήματα από εκεί) θα το γυρίσω στο default γιατί δεν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Σεπτέμβριος 16, 2005 #69 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 υπόψιν το corecell παρέα με ένα speedfan η mbm5 , τα κάνει όλα που***να . Επίσης θα σου συνιστουσα να το διαγράψεις τελειως κρατωντας το speedfan για monitoring/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 16, 2005 #70 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 Athens2004> Προτείνεις δηλαδή να βγάλω το mbm5 και να ξαναδοκιμάσω με το CoreCell? Δεν το είχα για παρακολούθηση, αλλά για να μην κάνω reboot αλλάζοντας τις ρυθμίσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Σεπτέμβριος 16, 2005 #71 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 το mbm δεν μου δουλεψε ποτέ σωστα με το msi . Το speed fan ειναι το καλύτερο . Eνοουσα να ΜΗΝ εχεις 2 προγραμματα monitoring εγκατεστημενα μαζι. Το corecell ειναι για πέταμα , μερικές φορες μου ξεκινουσε +18% απο μόνο του [τοσο εδινε το msi με το 1.36b αν θυμαμαι καλα.] Mακρια απο corecell λοιπον . Multi htt και ρευμα αλλάζει και το clockgen nf3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 16, 2005 #72 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 Αρχική απάντηση από Athens2004Multi htt και ρευμα αλλάζει και το clockgen nf3 Επειδή βάζοντας αυτό στο Γούγλη, βγάζει ένα κάρο @@ιές στις πρώτες 3 σελίδες, μήπως έχει link? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Σεπτέμβριος 16, 2005 #73 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 10:41] Λοιπόν, αναφέρω τι παρατήρησα από εχθές το βράδυ, μέχρι το πρωί (βασικά το πρωί, γιατί κοιμόμουν ) Δοκιμάζοντας να τον βάλω στα 230x11@1.5ν το Prime95 δεν ξεκινάει καν στη cpu#1 ενώ στη 2 τρέχει χωρίς το παραμικρό. Επειδή το CoreCell της MSI, δε συμπεριφερόταν σωστά, πήγα να κάνω επανεκίνηση για να αλλάξω τις ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να μην ανοίγει καθόλου. Κάπου εκεί άρχισα να σκέφτομαι τι δικαιολογία θα πω για το RMA :whistling Αφού φυσικά μηδένισα το CMOS, μετά ξεκίνησε, αλλά δεν μπορούσε μα τίποτα να κρατήσει σωστό ρεύμα αν το έβαζα καρφωτά. Ότι και να του επέλεγα, έτρεχε 1.375 το πολύ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι έχει μεγάλες διακυμάνσεις στην τάση, όπως τουλάχιστον δείχνει το CPUz. Μετά έβαλα την τάση στο default και έπαιξα με μιά 2η επιλογή που έχει, που την ανεβάζει με ποσοστό. Το ρύθμισα στο 8.8% που θεωρητικά θα έδινε 1.495ν. Και πάλι όμως στο CPUz δίνει κυμαινόμενες τιμές, από 1.45 έως 1.488. Με αυτό το ρεύμα, έμεινε όλη νύχτα στο 225x11 με 2xPrime95 και δούλεψε ανελειπώς (κι αμόμα εκεί είναι) στους 58C. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι χαμηλά, κι αν δε μπορέσω παίζοντας με τους διαιρέτες να φτάσω τις μνήμες τουλάχιστον στα 200 (γιατί τώρα παίζουν 180 για να σιγουρέψω ότι δεν έχω προβλήματα από εκεί) θα το γυρίσω στο default γιατί δεν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο. Το μυστικό για να ανέβει η μνήμη είναι να βάλεις πολλαπλασιαστή Χ10. Αν έχεις τη μνήμη με διαρέτη 333/400 και βάλεις 250Χ10 πιάνεις 2500ΜΗz, η μνήμη ανεβαίνει στα 192,31 και με ΗΤΤΧ4 πιάνεις 250Χ4=1000 hypertransport megatransfers που είναι το ιδανικό. Μάλιστα θα σου πρότεινα να βάλεις 1Τ. ΑΝ θέλεις να πιάσεις 200 στη μνήμη πρέπει να βάλεις 260Χ10=2600MHz τον επεξεργαστή σου, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί η δική σου CPU να ανέβει τόσο με αέρα. Πρόσεξε μόνο γιατί το ΗΤΤ θα ανέβει στα 1040, που το πιθανότερο είναι να μη σου δημιουργήσει πρόβλημα αλλά έχε το κατά νου.Τα ευχάριστα για μένα είναι οτι τον άλλαξα το επεξεργαστή. Τον δοκίμασα τον καινούργιο στα γρήγορα στα 225Χ11 ΟΚ, πήγα πίσω τον παλιό, αγόρασα και μια 7800gtx την τοποθέτησα και αυτή τη στιγμή γράφω με τη νέα σύνθεση. :bigsmile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 16, 2005 #74 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 Αρχική απάντηση από mariosaliceΤα ευχάριστα για μένα είναι οτι τον άλλαξα το επεξεργαστή. Τον δοκίμασα τον καινούργιο στα γρήγορα στα 225Χ11 ΟΚ, πήγα πίσω τον παλιό, αγόρασα και μια 7800gtx την τοποθέτησα και αυτή τη στιγμή γράφω με τη νέα σύνθεση. :bigsmile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Σεπτέμβριος 16, 2005 #75 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 13:46] Πολύ χάρηκα Και τώρα δουλειά. Επειδή θέλω να έχω ενεργοποιημένο το Cool n' Quiet, θα βάλω εξ ανάγκης πολλαπλασιαστή Χ11 αντί για 10. ΥΓ. Αν δεν θέλετε να έχετε προβλήματα με το RMA και με την ποιότητα των προιόντων που αγοράζετε ξεχάστε τα μικρομάγαζα. Ψωνίστε από καταστήματα που ξέρετε οτι θα σας εξυπηρετήσουν άμεσα. Κάποια στιγμή θα γράψω περισσότερα πάνω στο θέμα αυτό. Και ο νοών νοείτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Σεπτέμβριος 16, 2005 #76 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 προς mariosaliceσου αλλαξαν τον επεξεργαστη??? αυτο ειναι πολυ ευχαριστο.προσωπικα δεν πιστευα οτι θα τον επαιρναν πισω αφου deafult δουλευει σωστα.γενικα δεν εχω ασχοληθει ποτε με RMA και ελπιζω να μη μου χρειαστει ποτεεπισης νομιζω οτι θα ηταν καλο να αναφερεις το καταστημα/αντιπροσωπεια για να ξερουμε ποιοι ειναι αυτοι που κοιταζουν και το συμφερον του πελατηκαλα κλοκαρισματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Σεπτέμβριος 16, 2005 #77 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 Ποιά; Η Msystems??? ’σε καλύτερα. Ευγενικοί μεν αλλά μου λέγανε διάφορα. Στείλε e-mail στην AMD, στείλε e-mail σε μας, να το δούμε το θέμα και διάφορα τέτοια. Είναι δικαίωμα μου να επιστρέψω ένα προιόν αν δεν με ικανοποιεί την ίδια μέρα που το αγόρασα ή τις αμέσως επόμενες μέρες αφού έχει ελεγχθεί και βρέθηκε σκάρτο. Αυτό δεν είναι RMA. Είναι νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μου. ’μα μπλέκεις με μικρομάγαζα αυτά παθαίνεις. Όταν ένας πελάτης τους λέει οτι ένα προιόν είναι ελαττωματικό έχει κάποιο λόγο και το λέει. Αν είχαν λίγο μυαλό θα έπρεπε να το πάρουν πίσω να το αντικαταστήσουν με ένα καινούργιο και να ελέγξουν το προιόν στη συνέχεια ή να το επιστρέψουν στην ίδια την εταιρία που το κατασκεύασε ώστε να ελέγξει όλη τη σειρά. Τόσο ξύπνιοι είναι που την έχασαν την ευκαιρία να εντοπίσουν την προβληματική σειρά. Νομίζετε οτι δεν θα βρεθούν και άλλοι με το ίδιο πρόβλημα; Ποιά λέτε ότι θα είναι η αξιοπιστία της AMD μετά από απανωτές καταγγελίες για ελαττωματικούς επεξεργαστές; Αυτή η αψυχολόγητη τακτική αποβαίνει σε βάρος τόσο του καταστήματος όσο και της ίδιας της εταιρίας που βγάζει σκάρτα προιόντα. Καλά δεν καταλαβαίνουν οτι ένας δυσαρεστημένος πελάτης δεν πρόκειται να ξαναπατήσει το ποδάρι του; Φίλε cptkoulis πιστεύεις στα αλήθεια οτι ένας επεξεργαστής που κάνει restart στα 207 και δεν μπαίνει στα Windows οτι είναι εντάξει; Μήπως έχεις κι εσύ μαγαζί; Να σε προτιμήσουμε δηλαδή.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 16, 2005 #78 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 Αρχική απάντηση από mariosaliceΦίλε cptkoulis πιστεύεις στα αλήθεια οτι ένας επεξεργαστής που κάνει restart στα 207 και δεν μπαίνει στα Windows οτι είναι εντάξει; Μήπως έχεις κι εσύ μαγαζί; Να σε προτιμήσουμε δηλαδή.... Δε νομίζω ότι το λέει επειδή το πιστεύει ο ίδιος, αλλά ότι το χρησιμοποιούν σα δικαιολογία τα μαγαζιά για να αποφύγουν τη χαρτούρα προκειμένου να μη σε εξυπηρετήσουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Σεπτέμβριος 16, 2005 #79 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 οχι δεν εχω μαγαζι ουτε σκοπευω να ανοιξω ουτε εχω καμια σχεσηη AMD πουλαει εναν επεξεργαστη ο οποιος δουλευει σιγουρα στα 11x200.δεν υποστηριζει οτι δουλευει ουτε στα 210,220,250,300..........οι προδιαγραφες του κατασκευαστη τηρουνται,αρα για μενα δεν σου πουλησε σκαρτο πραγμααν δεν ασχολουμασταν τοσο πολυ με hardware και overclocking,δεν θα ξεραμε οτι καποια κομματια "ανεβαινουν" πολυ,θα τους βαζαμε στο default και δεν θα μας απασχολουσε τιποτα.οι επεξεργαστες θα δουλευαν κανονικακαι να στο πω και πιο απλα,τι 207,τι 307,τι 1007........οπως δεν ησουν ευχαριστημενος με το 207 επειδη ξερεις οτι καποιοι ειναι στο 250+ κι εγω θα μπορουσα να πω οτι δεν ειμαι ευχαριστημενος στο 11x260 γιατι αλλοι πανε 11x300 και θα ζητουσα αλλαγη στην αλλαγη μεχρι να μου "κατσει" ενα διαμαντικαι για να σε προλαβω,δεν ειμαι συνηγορος ουτε της AMD ουτε κανενοςνομιζω οτι αν ηθελε μπορουσε να σου πει η εταιρεια οτι τον χρησιμοποιησες σε συνθηκες που δεν καλυπτονται απο την εγγυηση,αλλα FSB,αλλα vcore κλπ κλπ και οτι ειναι δικη σου υπαιτιοτητα1 δυσαρεστημενος πελατης οδηγει σε 7 χαμενους πελατες(marketing)στην προκειμενη περιπτωση ζημιωθηκε η AMD για λογους marketing Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Σεπτέμβριος 16, 2005 #80 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 Φίλε Cptcoulis Κόλλησες οτι οι προδιαγραφές του επεξεργαστή είναι να δουλεύει στα 200 ή μου φάινεται; :giveup: Ένας επεξεργαστής που δεν ανεβαίνει 5% πάνω από την ονομαστική του τιμή είναι προβληματικός. Αυτός είναι κανόνας που γράφεται ακόμα και σε επίσημα έντυπα. Αν ένας επεξεργαστής δεν μπορεί να υποστηρίζει το Cool n' Quiet όπου η συχνότητα είναι μικρότερη από 200 είναι επίσης προβληματικός. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις άλλες επιλογές της μητρικής όπως το AI NOS (υπερχρονισμός στα 210). Τα ίδια μου έλεγε και κάποιος άλλος όταν ανακάλυψα ένα bug στους forceware όπου δεν υποστήριζε υπερχρονισμό (επιλογή στο BIOS της μητρικής ASUS). Τελικά η ίδια η Nvidia έγραψε οτι διόρθωσε το bug σε επόμενη έκδοση. Σχετικά με το "αν δεν ξέραμε .... " που είπες συμφωνώ. Δεν σημαίνει όμως οτι ο υπολογιστής που έχουνε αυτοί που δεν ξέρουν δουλεύει. Θεωρούν φυσικό να έχουν κολλήματα και restarts χωρίς κανένα υπερχρονισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.