Jump to content

Athlon X2 4400+@ 2,9GHz on air

dimcar

Recommended Posts

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Από Ram-Shop 540 πριν 20 μέρες. Την ίδια μέρα ρώτησα στο MSystems και τον είχαν 565 με ανώτερη τιμή 630 που είχα δει κάπου...

Με αυτόν θα παίξω, αλλά τις μνήμες δεν ξέρω και ρωτάω που να τις βάλω για να μην ψάχνομαι και να αποκλείσω το γεγονός να φταίνε αυτές.

Βάλε διαιρέτη 333/400 (δεν ξέρω πως το κάνεις στην MSI) και τα υπόλοιπα άσε τα στο Auto. Πρόσεξε μόνο το Memory timing 1T/2Τ να είναι 2T, γιατί στα DDR333 ο controller παίζει και με 1Τ, αλλά αυτό θα το βάλεις μετά όταν βρεις το όριο του επεξεργαστή σου. Επίσης μην ξεχάσεις να κατεβάσεις και το ΗΤΤ Χ4 (ώστε το Hypertransport να είναι μικρότερο από 1000 πχ 210Χ4=840). Το PCI bus βάλε το 33 και άρχισε υπερχρονισμό απο 205. Μέχρι στιγμής δοκίμασα για 12 ώρες διπλό Prime95 μόνο μέχρι τα 207Χ11=2277 DDR400 2T. Προσπαθώ να βρω την αιτία των επανεκκινήσεων, γιατί δεν μου φαίνεται λογικό χωρίς να να μου βγάλει σφάλμα σε S&M Prime95 Super-Pi να κάνει ξαφνικά επανεκκίνηση όταν ανεβαίνω στα 209Χ11. Παράξενη αντίδραση. Παράλογη νομίζω. Δεν θα έπρεπε να μου βγάλει σφάλμα υπολογισμού αντί να μου κάνει επαννεκίνηση; Αντίθετα στα 207 δεν κάνει επανεκκίνηση ποτέ. Πείτε μου και τη δική σας γνώνη όσοι έχετε εμπειρία στο overclocking. (Η εγκατάσταση των Windows είναι παλιά με τον προηγούμενο επεξεργαστή το 3500+ και έγινε update. Επίσης δεν έκανα reset στο BIOS όταν άλλαξα επεξεργαστή, αλλά μόνο ένα reboot με default ρυθμίσεις.)

Μάλλον και ο δικός σου επεξεργαστής έγινε εισαγωγή από Oktabit. Τι κωδικό έχει; (Δες τα νούμερα που έγραψα σε προηγούμενο πόστ και γράψε τα δικά σου αλλά όχι το serial number που είναι το τελευταίο νούμερο).

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 11:43]

Μάλλον και ο δικός σου επεξεργαστής έγινε εισαγωγή από Oktabit. Τι κωδικό έχει; (Δες τα νούμερα που έγραψα σε προηγούμενο πόστ και γράψε τα δικά σου αλλά όχι το serial number που είναι το τελευταίο νούμερο).

Θα τα δοκιμάσω το Σάββατο που θα έχω χρόνο και θα μείνει την Κυριακή όλη μέρα, μια και θα είμαι Τανάγρα ;), για Prime95.

Αυτά τα δείχνει το CPU-z, ή θα πρέπει να βγάζω ψύκτρες???:...:

Αρχική απάντηση από cptkoulis [Σήμερα, στις 17:08]

γιατι οχι DFI?????ειναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ

Εμένα δε με καλύπτει για πρακτικό λόγο. Για τον ίδιο που δε με καλύπτει ούτε η Gigabyte, ούτε η EPOX, ούτε η ABIT... 2 PCI slots....

Έχω Audigy2 & Adaptec Raid που πιάνουν ήδη δύο. Αν χρειαστώ κάτι άλλο, πχ μια Wi-Fi ? (που στο MSI την έχω ήδη βάλει για δοκιμές...) :getlost:

Αρχική απάντηση από cptkoulis [Σήμερα, στις 17:08]

με στοκ ψυκτρα και σχετικα λιγες γνωσεις o/c ειδα 2800+

2600-2700 πολυ ευκολα,απολυτα σταθερα χωρις μεγαλα ρευματα και temps

γιατι οχι DFI?????ειναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ

Η στοκ ψύκτρα μου έκανε εντύπωση. Είχε χάλκινη βάση και pipeline τεχνολογία. Έκανες νέα εγκατάσταση Windows? Έχω σκάσει με αυτό τον επεξεργαστή. Από που τον αγόρασες; Από το Πλαίσιο; Τι σειρά είναι;

ο επεξεργαστης αγοραστηκε live απο το eshop και αν καταλαβα καλα ηταν ο πρωτος 4400+ που εφερνε στο χαλανδρι

εκανα νεα εγκατασταση win αλλα δεν ειναι ολοκαθαρη,εκανα κατι πατεντες και μετεφερα πραγματα απο τον προηγουμενο δισκο μου

αυτη τη στιγμη ειναι κατω απο το antarctica και βγαζει 3dmark05 στα 2905 με 1,536 και 42C max

εχω δει και 3005 αλλα δεν εχω δοκιμασει ακομα να μετρησω

επειδη δεν ακολουθουν οι μνημες τις παω με διαιρετη 5/6 και 2-2-2-5

Αρχική απάντηση από cptkoulis [Σήμερα, στις 19:10]

επειδη δεν ακολουθουν οι μνημες τις παω με διαιρετη 5/6 και 2-2-2-5

2x512 CORSAIR CMX512-3200C2PRO?? Αυτες δεν ειναι tccd; Γιατι δεν πανε; Κανονικα θα επρεπε να εχεις πανω απο 250 με 2,7 ταση και 2,5-4-4-8 timings με 1:1...

Βασικά ξεκίνησα να παίζω λίγο πρόχειρα βέβαια, αλλά ήδη στα 210x11 παίζει μιά χαρά. Το Prime κόλλησε στο 1ο τεστ, αλλά του είχα βάλει την 3η επιλογή που παίζει και τις μνήμες τις οποίες τις έχω αφήσει 210@2,2,2,5,1Τ :whistling

Με 1.4v και το Thermaltake Silent Tower απάνω, είμαι σε 100% load, με 52C

Συνεχίζω: Τώρα παιζει 2.519@230 με 1.48v και 58C σε Full Load.

Αλλά έχω δώσει στο BIOS 1.6V και δεν το πιάνει, μένει 1.48...

Tο θέμα είναι ότι με αυτά δεν πάει πάνω απο 230.... Στα 232-233 αρχίζει τα κουλά

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 21:36]

Βασικά ξεκίνησα να παίζω λίγο πρόχειρα βέβαια, αλλά ήδη στα 210x11 παίζει μιά χαρά. Το Prime κόλλησε στο 1ο τεστ, αλλά του είχα βάλει την 3η επιλογή που παίζει και τις μνήμες τις οποίες τις έχω αφήσει 210@2,2,2,5,1Τ :whistling

Με 1.4v και το Thermaltake Silent Tower απάνω, είμαι σε 100% load, με 52C

210@2,2,2,5,1Τ ???

Μπράβο μνήμη. Δύναμη. Βάλε 2Τ και χαλάρωσε τα timing πχ 2,5-3-3-8-11-14 και συνέχισε. Κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει κανένα πρόβλημα μέχρι τα 2440 (220Χ11) για κάθε μέρα. Μόνο πρόσεξε μη δώσεις ρεύμα πάνω από 1.45ν.

EDIT

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 22:03]

Συνεχίζω: Τώρα παιζει 2.519@230 με 1.48v και 58C σε Full Load.

Αλλά έχω δώσει στο BIOS 1.6V και δεν το πιάνει, μένει 1.48...

Tο θέμα είναι ότι με αυτά δεν πάει πάνω απο 230.... Στα 232-233 αρχίζει τα κουλά

Για κάθε μέρα δεν χρειάζεται να ανέβεις τόσο. Πάρα πολύ καλά είσαι με stock αέρα εκεί. Μείωσε την τάση γιατί δεν την σηκώνει ο 4400+. Το είδα στο forum της AMD νομίζω σε οδηγό για O/C. Το γράφουν με κεφαλαία γράμματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.