Jump to content

Athlon X2 4400+@ 2,9GHz on air

dimcar

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από cptkoulis

φιλε dimcar,τι εγινε?τα παρατησες?

εχω δει 11 Χ 259=2849 με την ψυκτρα της AMD και περιμενω να μας δειξεις το δρομο για τα 3GHz.Πιστευω οτι με λιγο νερακι...........

Είμαι εδώ και δέκα μέρες στο Αμέρικα και γι αυτό δεν υπάρχει κάποιο update προς το παρόν.... Γυρίζω όμως στο τέλος της εβδομάδας....

Αρχική απάντηση από .38-.45

σε τι; σε Vapo, σε RMA, στον ξηρο πάγο, στο Βασίλη ή στα κάνιστρά του??

χεχεχεχε.... ΣΕ ΟΛΑ!!! χαχα

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

δεν καθεσαι εκει, να μας κανεις κατι ψωνια;

ψαχνω για μπαρμπα στο αμερικα.

Αρχική απάντηση από dimcar [10-08-2005 17:11]

Ξεκίνησα να παίζω το πρωί με έναν 4400+ με τη μαμά ψύκτρα του. Ο επεξεργαστής είναι SUPER καθώς με άφησε να benchάρω έως 2,7GHz εντελώς σταθερά, στα 2,8G έτσι και έτσι και boot Windows μέχρι 2,9. Next week θα πέσει ξηρός πάγος για να κάνουμε κάνα καλό σκορ. Τα υπόλοιπα παιχνίδια

DFI Lan Party SLI-SR

POV 7800GTX (@520/1400 air)

GEIL DDR 400MHz

Ο επεξεργαστής με πολλαπλασιαστή 10x και FSB ανάλογα με τη συχνότητα. Οι μνήμες με διαιρέτη μόνο και μόνο να δω που φτάνει η CPU από μόνη της.

Ωραιο το συστηματακι \ επεξεργαστη σου και καλο το OC σου επισης (για αερα) :T:

Αντε και παραπανω με τον παγο :T:

Αρχική απάντηση από dimcar

Είμαι εδώ και δέκα μέρες στο Αμέρικα και γι αυτό δεν υπάρχει κάποιο update προς το παρόν.... Γυρίζω όμως στο τέλος της εβδομάδας....

χεχεχεχε.... ΣΕ ΟΛΑ!!! χαχα

και κατσε να δεις τι θα εχω εγω απο δευτερα...........ελπιζω μονο να μην εχει cold bug ο καλος σου...:p

Αρχική απάντηση από def

dimcar i POV ti xronismous exei stock?

ΑΝ θυμάμαι καλά, stock. Αλλά δεν είμαι 100%.... Βλέπεις, τώρα που σου απαντάω είμαι στο αεροπλάνο και γυρίζω Αθήνα... Από το πολύ φαί το μυαλό κάνει πουλάκια..

Αρχική απάντηση από Βασιλης

και κατσε να δεις τι θα εχω εγω απο δευτερα...........ελπιζω μονο να μην εχει cold bug ο καλος σου...:p

Αντε ρε μάστορα, σε περιμένω πως και πως.... Αμαν, πολύ τράβηξαν αυτές οι διακοπές.... Θα γυρίσεις και θα είσαι μαύρος.... πάρε και το PCW του Σεπ. να δεις αυτά που καναμε... ΑΝ θυμάμαι καλά φαίνεται και η φάτσα σου..... χε χε χε... διάσημο θα σε κάνω... C U soon!

• 2 weeks later...

Ο δικός μου βγήκε πατάτα. Ούτε στα 210Χ11 με1.5v δεν είναι σταθερός σε prime95 (reatarts) με διαιρέτη στη μνήμη x4 HTT και όλα τα απαραίτητα. Επίσης στο S&M στον πρώτο επεξεργαστή, όταν τρέχω την τελευταία επιλογή power, μόλις μου βγάλει το VGA (την εικόνα με τα γραφικά) κολλάει και μου βγάζει το error των Windows (να στείλω μήνυμα κτλ). Τι λέτε να φταίει; Σήμερα τον έβαλα πάνω. Μήπως πρέπει να κάτσει λίγο καιρό να ψηθεί; HELP.

άσχημα τα περιγράφεις [και μάλλον είναι]. Αν είσαι σίγουρος ότι δεν σε κοβουν οι μνήμες [πολύ δύσκολο όλες παιζουν στα 210..] ρίξε και το ΗΤΤ στο 3Χ ετσι 4 the try.

βρε πάρτε κανάν 3800 που ανεβαίνει καλά για να γλυτώσεται και κανα φράγκο:D Δοκίμασε όχι χ4 ΗΤΤ αλλά χ2,5.. Επίσης πολλά volt για 210*11 μόνο τα 1,5.. Με 1,4 δεν μπορεί να πιάσει δηλαδή τα 2320? Με 1,5 και αερόψυξη θα βλέπεις 55 αρες σε φουλ πράγμα όχι και τόσο καλό..

Αρχική απάντηση από mariosalice

Επίσης στο S&M στον πρώτο επεξεργαστή, όταν τρέχω την τελευταία επιλογή power, μόλις μου βγάλει το VGA (την εικόνα με τα γραφικά) κολλάει και μου βγάζει το error των Windows (να στείλω μήνυμα κτλ). Τι λέτε να φταίει;

Το ίδιο κάνει και σε μένα, ανεξαρτήτου συχνότητας, ίσως δεν τα πάει καλά με τις nvidia. Την έχω απενεργοποιήσει αυτή την επιλογή.

^$%@^%&$#& cold bug.... στα -70 κολλάει το σύστημα, στα -80 δε ξεκινάει κάν.... κρίμα και ήθελα να πάει ψηλά.... την επόμενη φορά όχι άζωτο, μόνο DI.... (με ακούς ΒΑΣΙΛΗ???)

Αρχική απάντηση από crmaris [Σήμερα, στις 09:06]

βρε πάρτε κανάν 3800 που ανεβαίνει καλά για να γλυτώσεται και κανα φράγκο:D Δοκίμασε όχι χ4 ΗΤΤ αλλά χ2,5.. Επίσης πολλά volt για 210*11 μόνο τα 1,5.. Με 1,4 δεν μπορεί να πιάσει δηλαδή τα 2320? Με 1,5 και αερόψυξη θα βλέπεις 55 αρες σε φουλ πράγμα όχι και τόσο καλό..

Μεγάλο δίκιο έχεις. Το μετάνοιωσα που τον πήρα. Βγάζει χειρότερο SUPER_PI ακόμα και από τον 3500+ (υπερχρονισμένο όμως στα 2600) που έχει μισή cash και ένα πυρήνα αντί για δύο. Ακόμα και ο controller που λέγαν οτι παίζει καλύτερα και τέτοιες αηδίες όλα είναι μπαρούφες. Ότι έκανε ο Winchester 3500+ τα ίδια ακριβώς κάνει και ο 4400+. Δεν υπάρχει καμμιά διαφορά. Όσο για τη θερμοκρασία και την τάση ο 4400 συμπεριφέρεται παράξενα με τη δική μουμητρική. Το καλό νέο είναι οτι δεν είδα ποτέ θερμοκρασία μεγαλύτερη από 42 βαθμούς και το κακό είναι οτι ενώ του δηλώνω 1.45v δεν τα φτάνει. Παίζει στα 1.4 αντί για 1.34 που παίζει με την επιλογή auto. Με τον προηγούμενο επεξεργαστή δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Για το S&M όταν ζητάω να τρέξει την επιλογή power supply μόνο στον δεύτερο επεξεργαστή (CPU-1)το περνάει μια χαρά αλλά δεν τρέχει το βίντεο σε VGA. Όταν τσεκάρει το CPU-0 μόλις ανοίγει το παράθυρο για να τρέξει το βίντεο κολλάει το S&M και το κλείνουν τα Windows μήνυμα λάθους. Με τον Winchester, ακόμα και φούλ υπερχρονισμένο. στο ίδιο ακριβώς μηχάνημα, έτρεχε το βίντεο μια χαρά. Δοκιμάζω κάθε περίπτωση. Ελπίζω να είναι ακόμα θέμα προσαρμογής του επεξεργαστή. Τα ίδια αντιμετώπιζα αρχικά και με τον Winchester. Φαίνεται ανόητο το ψήσιμο για τους επεξεργαστές αλλά .... τουλάχιστον η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Αν έχετε και άλλες ιδέες πείτε :help:

H asus στο vcore τι επιλογές έχει; Μπορείς να δώσεις με ποσοστό επι του αρχικού; Αν ναι, δοκίμασε έτσι.

Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 13:41]

ειχατε ψηλο ΗΤΤ?

Το δοκίμασα και 210Χ3=630 ΗΤΤ αλλά τα ίδια μου κάνει. Το παράξενο στην υπόθεση είναι οτι παλιότερα με τον Winchester μπορούσα να ανεβάζω σταδιακά και τρέχοντας το Super_Pi 2Μ και όταν γινόταν ασταθές μου έβγαζε λάθος μέτρηση. Τώρα με τον 4400 δεν μου βγάζει λάθος όταν ανεβαίνω πάνω από 107, αλλά κάποια στιγμή εντελώς ξαφνικά ο υπολογιστής μου κάνει restart. Δοκίμασα επίσης με δυο DIMM. Πάλι τα ίδια.

@ CHROMA

Η ASUS δεν έχει αύξηση με ποσοστό. Δοκιμάζω σταδιακά αύξηση από το 1.35 και βλέπω οτι δεν μπορώ να πιάσω τα 210 σταθερά. Το κακό είναι οτι ακόμα και στο prime 95 δεν μου βγάζει σφάλμα αλλά κάνει restart. Έλεος. Μεγάλη χασούρα .... Τι περίμενα κι εγώ; Όταν μου είπαν να μου παραδόσουν τον επεξεργαστή Τρίτη και 13 έπρεπε να το αρνηθώ. Ας περίμενα μια μέρα. :cry:

μήπως ειναι πολύ απλά το PSU σου?? με 1.5v υπολόγισες πόσα watt τραβάει? αν έχεις κανένα άλλο εύκαιρο δοκίμασε το. ή προσπάθησε να ξαλαφρόσεις λίγο αυτο που έχεις

Αρχική απάντηση από unseen

@mariosalice sorry στον dimcar πηγαινε η ερωτηση...

όχι, γιατί πολύ απλά.... δε προλάβαμε να κάνουμε τίποτα.... προσπαθήσαμε να έχουμε στο κάνιστρο λίγο άζωτο, και να συμπληρώνουμε συνεχώς από λίγο, αλλά δε καταφέραμε να βρούμε σωστό... ρυθμό στο γέμισμα. είτε θα κόλλαγε από υψηλή θερμοκρασία είτε από... χαμηλή... καταστροφή το πείραμα...

κοίταξε μην σε παίρνει από κάτω. Και εγώ γκαντεμόσαυρος ήμουνα στο θέμα επιλογής επεξεργαστών. Το πολύ πολύ πούλα τον τώρα που είναι φρέσκος σε κανέναν που δεν ξέρει και πολλά από o/c και τον θέλει για νορμάλ καταστάσεις και χτύπα έναν 3800..

@dimcar ελπίζω να μην είναι σε όλους τους χ2 αυτό το bug, γιατί τζάμπα θα πάει το cascade... Ακρες έχεις , πιασε και δοκίμαζε cpu μεχρι να κατσει μια χωρίς cold bug!!

Αρχική απάντηση από DuKe [Σήμερα, στις 15:52]

μήπως ειναι πολύ απλά το PSU σου?? με 1.5v υπολόγισες πόσα watt τραβάει? αν έχεις κανένα άλλο εύκαιρο δοκίμασε το. ή προσπάθησε να ξαλαφρόσεις λίγο αυτο που έχεις

Θα αφαιρέσω όλα τα περιττά και θα δοκιμάσω. Το PSU όμως είναι 600W και σχετικά καινούργιο.

EDIT

@DUKE

Αρχικά έλεγξα μήπως φταίει που είχα τέσσερα dimm. Δεν είδα διαφορά παρότι μειώθηκε αρκετά η κατανάλωση. Τώρα αφαίρεσα επιπλέον δυο μικρά ανεμιστηράκια και το ελέγχω .. Ίσως νάχεις δίκιο. Αυτή τη στιγμή που γράφω είμαι στα 208 με prime95 να τρέχει. Πιο πριν πήγαινα μόνο μέχρι τα 206 σταθερά. Θα δείξει. Θα αφαιρέσω και τη δεύτερη κάρτα που έχω σε SLI και θα προσπαθήσω να ανέβω.

Τα χαρακτηριστικά της πατάτας μου είναι:

ADA4400DAA6CD

CCBWE 0529RPMW

Ίσως όμως και να φταίει η μητρική που υποστήριξε τους διπλοπύρηνους με αναβάθμιση του BIOS και όχι από κατασκευής. Πάντως να μην είμαι και αχάριστος. Πάντα υπάρχουν τα χειρότερα. Τουλάχιστον στα 205Χ11 τρέχει μια χαρά χωρίς λάθη. Θα μπορούσε να βγάζει λάθη ακόμα και στα default οπότε άντε να έπειθα οτι έχει πρόβλημα για RMA. Θα μου λέγανε οτι δουλεύει και οτι κάτι άλλο φταίει. Τι λέτε; Θα μπορούσα να πετύχω το RMA στην περίπτωση αυτή;

Εγώ πάντως δεν έχω κάνει καμμία δοκιμή ακόμα. Στα default φυσικά περνάει Prime95x2 για 20+ ώρες.

Απλά επειδή το MSI μου κάνει κάτι νερά με το BIOS, κι ενώ έχω 1.Α0, 1.Β3, αναγκάζομαι να παίζω με το 1.90, γιατί τα άλλα δεν έχουν USB2.0, δεν το έψαξα αφού είναι το 1ο που βγήκε με υποστήριξη δυπήρυνου. Το 1.80 δεν παίζει....

Έχω απάνω τις OCZ Plat. Rev2 με τα TCCD. Παίζουν 2,2,2,5@200. Που λέτε να τις δοκιμάσω?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.