Jump to content

Mικροπροβληματακια με τα ΧΡ

ΝTG

Recommended Posts

Πριν απο καμποσο καιρο ειχα κολλησει ενα ιο(trojan) δεν θυμαμαι τι και μου ειχε αλλαξει το desktop με μια μπλε οθονη!!(μου αρεσε παντως)!Αφου τον εδιωξα εχει αφησει κατι χουσουρια πισω του!Πχ στα προπερτιες (δεξι κλικ στο δεσκτοπ) εχω μονο δυο ταμπελες και οι υπολοιπες εξαφανιστηκαν!

Παραθετω και πιο κατω μια εικονα!

Τελος τωρα τελευταια οποτε χρησιμοποιω windows explorer αλλα και ιντερνετ προσπαθει να κανει εγκατασταση κατι απο File manager!Δεν εχω καταλαβει τι ειναι αυτο!!Συν το γεγονος το μερος που ψαχνει να κανει την εγκατασταση ειναι το "1"!Απο που του ηρθε αυτο???

Περα απο φορματ παιζει καμμια αλλη λυση??Κυριως για το πρωτο!

post-699-1416072117,0782_thumb.gif

Δεν ξέρω αν μπορείς να αποφύγεις το format. Περισσότερο θα παιδευτείς πιστεύω να επαναφέρεις το σύστημα όπως ήταν(αν το καταφέρεις μιας και τα συμπτώματα είναι ζόρικα) από το να κάνεις μία καθαρή εγκατάσταση.

Θα βοηθούσε αν γνώριζες το όνομα του trojan/ιού. Συνήθως αφήνουν μία κόπια στον φάκελο Prefetch και κάποιο registry entry, με αποτέλεσμα να ξαναφορτώνουν όταν τα σβήσεις.

Μου έτυχε και σε μένα αυτός ο ιός με τη χαρακτηριστική μπλε οθόνη (δε θυμάμαι το όνομα) και χρησιμοποίησα όλα τα προαναφερθέν antivirus αλλά μαλλί

Ετοιμάσου για φορμάτ:computer:

γιατι δεν ψαχνεις και με το "HijackThis" , σου εμφανιζει τι διεργασιες εκτελουνται , αλλα και ποιες ξεκινουν , και αλλα.. καποτε που την πατησα ασχημα και εγω, εψαξα λιγο για οτι περιεργο ονομα μου βρηκε, και μετα ..google.. .Παντως εχω δει και περιπτωση να εχουν ονομα και καλα με νετγορκ κατι, λες και ειναι διεργασια του λειτουργικου.αλλά πιστευω θα βρεις λυση στο γουγλι

Αρχική απάντηση από saxon_747

Xρησιμοποιησε σαν υστατη λυση Ad-aware,Spybot,Spysweeper,Microsoft antispyware και κανα δυο antivirus πχ kaspersky,avast,antivir...

Πλεον δεν εχω ιους (ετσι νομιζω τουλαχιστον και ετσι δειχνουν τα προγραμματα που χρησιμοποιω)

Χρησιμοποιω και ad-aware kai spybot kai antivir αλλα τοτε ειχα καιρο να κανω updαte και δεν τον επιασαν!Πλεον -οπως ειπα- ειναι καθαρο (πλεον κανω πολυ συχνα update)Ευτυχως κρατησα και το background που μου αφησε οποτε θα το ψαξω λιγο παραπανω!Τοσα προγραμματα αποκλειεται να ξαναπερασω!Εχω αποκτησει την αποψη "format μονο αν δεν ξαναανοιξει με τιποτα"!!

Και τελος το αλλο καλο!!Μερiκα shortcut απο πληκτρολογιο και απο command δεν πιανουν!ΠΧ ctrl+alt+del=ΝΟ taskmanager!

Kατα τα αλλα μια χαρα παει .........!!!!!

Εδω και το background!

post-699-1416072117,1827_thumb.jpg

χρησιμοποιεις p2p ?????

ΑΝ ναι τελευταια υπαρχουν αρχεια με μεγεθος 851,κατι κβ τα οποια ειναι τρογιαν( οχι προφυλακτικα) ... κατεβασα καταλαθος 2 3 τετοια αρχεια και χτυπησανε πανω στο kaspersky με το που δοκιμασα να τα ανοιξω...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ >>>>> ΣΚΑΝΑΡΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ >>>

χρησιμοποιω shareazza απο p2p!Αλλα εκεινος ο ιος ηρθε απο ιντερνετ explorer!Εχει μπει και στο γραφειο που δεν εχει p2p!Τα ιδια συμπτωματα!

Εντωμεταξυ χθες στην προσπαθεια να "φτιαξω" το ολο προβλημα τα εκανα χειροτερα!Εσβησα καμποσα απο την rεgistry και χθες δεν δουλευε ο ιντερνετ explorer!Ειχα προβλημα με activeX (ετσι πρεπει να δημιουργηθηκε εξαρχης) και μετα δεν μπορουσα να κλικαρω στα ιντερνετικα κουμπακια....(px go στο thelab ,search στο google κλπ!)

Σημερα και υστερα απο προσπαθεια και αφου απο κωλοφαρδια(σορυ) ειχα αλλο browser στο pc (δεν μπορουσα να κανω downloading τιποτα) δουλευω με mozila!

To 3ημερο παμε για φορματ!Αν καταφερω να αντεξω μεχρι τοτε........

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.