Jump to content

water vs slk

Elpis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μιας και δεν ηξερα που να το βαλω αυτο το thread (εχει και watercooling και αερα) το βαζω εδω..

Εχω εδω και καιρο ενα watercooling συστημα με αντλια L20 ψυγειο ενα μονο χαλκινο κυψελωτο και μπλοκ απο τον 11 αυτο με το πλεξυ αλλα ομως απο την αρχη ειχα προβληματα με αποτελεσμα να μην εχω και πολυ καλες θερμοκρασιες..

Μου χαλασε και μια L20 αντλια και τωρα εχει αρχισει και τα παιζει και η 2 L20 (εχει αρχισει να κανει θορυβους) και επειδη βαρεθηκα τα νερα ειπα να παρω μια slk 947u ωστε να ξαγνιασω απο τα προβλημα γιατι βαρεθηκα...

Και τωρα ερχομαι στο ερωτημα που ηταν αφορμη για δημιουργια του thread , τωρα με το νερο εχω 42-44 βαθμους σε idle με τον athlon xp barton 2500+ στα default .. με την slk (βεβαια τωρα θα βαλω μαλλον πανω εναν 2600+ barton γιατι ο 2500+ τα εχει παιξει) λετε να εχω πολυ χειροτερες θερμοκρασιες ?

Οπως θα ξερεις αλλος ενας παραγοντας ειναι η ροη του αερα μεσα στο κουτι!Ευτυχως με την ροη στο δικο μου κουτι δεν ειχα προβλημα!Οποτε η σλκ947u που εψυχε τον δικο μου Barton 2500+@2500Mhz ειχε σχετικα ευκολο εργο!Αν και θα σου φανει δυσκολο τετοιες θερμοκρασιες ειχα σε full load(παιχνιδια) αντε να πηγαινε στα 46-47 τις ζεστες μερες και surf-word-mp3 κλπ κατω απο 40!Αυτα + ενερμαξ9 (και καλη ροη..παντα)

Για χειμωνα δεν σου λεω γιατι δεν προκειτε να πιστεψεις!Ρωτα τον darksaga αν θυμαται αν και ειχα κρυο δωματιο!

στα 2500 ηταν με 1,92 η 1,95!1,92 εδειχνε το motherboard monitor αλλα δεν θυμαμαι απο bios!Δεν ηταν mobile αλλα τα 2630 τα επιασε !εδω λιγο πιο κατω!Με 100€ εκανες οτι ηθελες τοτε

Πως γινετε αυτο ρε συ; Εγω εχω εξω απο το tower το pc με εναν 12αρι enermax στα full και εχω 43 idle και 50 full

Λογω υπερβολικης φασαριας εδω (απο περυσι φτιαξαν-φτιαχνουν 3 πολυκατοικιες ) ολοα δουλευαν στο full!Και ο ενερμαξ και ο 12 αρης και τα υπολοιπα!!Μπορει να μην τα ελεγε και σωστα στο βιος αλλα τοσα ελεγε!!

Darksaga θυμασαι να συγκρινεις την σλκ με την υδροψυξη σου τοτε???Δεν θυμαμαι αλλα νομιζω τα ιδια δεν ημασταν?Περισσοτερο πριν παρεις τον μοβιλε γιατι μετα ειχες αλλες τασεις!

Sorry ρε παιδες αλλα δεν ειναι λιγο τραγικο να συγκρινετε θερμοκρασιες μεταξυ σας σε 2 διαφορετικα συστηματα? Μπορεις να βγαλεις ακρη ετσι? Εδω σε ιδια ακριβως συστηματα και παλι δεν μπορεις να κανεις συγκριση θερμοκρασιων. Ιδιες ακριβως μητρικες και μονο με διαφορετικο BIOS και λενε αλλα αντι αλλων.

Αρχική απάντηση από jax7480

Sorry ρε παιδες αλλα δεν ειναι λιγο τραγικο να συγκρινετε θερμοκρασιες μεταξυ σας σε 2 διαφορετικα συστηματα? Μπορεις να βγαλεις ακρη ετσι? Εδω σε ιδια ακριβως συστηματα και παλι δεν μπορεις να κανεις συγκριση θερμοκρασιων. Ιδιες ακριβως μητρικες και μονο με διαφορετικο BIOS και λενε αλλα αντι αλλων.

Και ειδικα σε socketA που δειχνει οτι να'ναι.

Δεν συγκριναμε θερμοκρασιες ενδεικτικα ανεφερα αυτα που εβλεπα στο δικο μου συστημα !!!ΠΑντως αν βοηθαει τον elpis ειχα το δ22 tictac και μετα μερλιν μαλλον δ24!(μπορει και δ25)Αλλα οτι ειναι θεμα τυχης να πετυχεις ιδιες τεμπ .....ειναι...!

Για να βοηθήσω, αν θέλεις να έχεις καλά αποτελέσματα με τον αέρα πρέπει να έχεις καλή ροή αέρα στο κουτί και όταν λέμε καλή ροή δεν εννοούμε εναν 12άρη να φυσάει, εννοούμε να μπαίνει φρέσκος και να βγαίνει ο ζεστός με κάποια ταχύτητα έτσι ώστε να ανανεώνεται συνεχώς.

Οσο για τις θερμοκρασίες το mobo ξεχάστε το, μόνο με σένσορα θα δείτε ένδειξη και πάλι θα πρέπει να κάνετε μετρήσεις με τον ίδιο σένσορα και να συγκρίνετε την διαφορά.

Αν όλα πάνε καλά ο barton 2600+ που είχα εγώ δούλευε στα @2500 άνετα αλλά είπαμε με 5 12αρηδες (βγάλε-βάλε αέρα) και τον σχετικό θόρυβο έστω και με πάνελ ρύθμισης στροφών.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.