firefox Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2005 Έχω γραμμή 384/128 και αντίστοιχη συνδρομή. Όπως βλέπετε από το attachment ο rithmos κατεβάσματος είναι υψηλότατος. ξεκίνησε από πολύ ψιλά στα 2000k/sec μετά 1100k/sec και με αυτούς τους ρυθμούς είχε κατεβάσει σε μερικά secs το 70%. μετά ο ρυθμός άρχισε να ελαττώνεται πολύ πιο αργά δηλαδή από τα 550K/sec στα 545 στα 540 στα 535 και με τέτοιους ρυθμούς φτάσαμε στα 428 όπου πήρα και το screenshot. τι γίνετε λοιπόν εδώ και πως εξηγείται αυτό? πολύ σπανια μου τυχαίνει αυτό και ειδικά τελευταία που άλλαξα ISP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Αύγουστος 8, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2005 δεν ξέρω αν στο dsl παίζουν web- caches και αν ο παροχέας σου σε αφήνει ό,τι βρισκεις να το ξυλώνεις με όσο θεςψιλοαναιρείται η έννοια του 384 μετά αλλα θα μπορούσε Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Αύγουστος 8, 2005 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2005 μου εχει συμβει και μενα παλιοτερα και ειχε συμβει οταν ειχα προσπαθησει να κατεβασω το ιδιο αρχειο ανεπιτυχως προηγουμενες φορες και κατα καποιο τροπο ειχε αποθηκευσει δεδομενα απο τα προηγουμενα downloads......οποτε την τελευταια φορα που κατεβηκε με επιτυχια ειχε πιασει τρελα νουμερα γιατι μαλλον ειχε αρπαξει αρκετα MB απο πριν και διαβαζε λανθασμενα το γεμισμα του αρχειου....(συγγνωμη αλλα το περιγραφω οσο πιο χοντρικα μπορω μιας και δεν κατεχω τους συγκεκριμενους τεχνολογικους ορους) Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Αύγουστος 8, 2005 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2005 Απλα ο firefox κανει caching το αρχειο μεχρι να κανεις click για να το κατεβασεις, φυσιολογικο ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Αύγουστος 8, 2005 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2005 Όταν ξεκινάει ένα download, διαλέγεις εκείνη τη στιγμή που θα το αποθηκεύσεις ή έχεις ορίσει default φακελο και αυτόματα κατεβάζει εκεί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elpis Αύγουστος 8, 2005 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2005 Η μπορει να ειναι συμπιεσμενο το αρχειο η πολλα ιδια αρχεια μαζι και γιαυτο κατεβαινει τοσο γρηγορα.. μου εχει τυχει να κατεβαζω με 2mb/s με dsl 384... Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Αύγουστος 8, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2005 Αρχική απάντηση από JaguarOne [Σήμερα, στις 13:22] Όταν ξεκινάει ένα download, διαλέγεις εκείνη τη στιγμή που θα το αποθηκεύσεις ή έχεις ορίσει default φακελο και αυτόματα κατεβάζει εκεί? δεν διαλέγω μου βγάζει το default και εκεί σχεδόν πάντα το σώζω. από ότι φαίνεται είναι κάποιου είδους caching. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Αύγουστος 8, 2005 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2005 Συνηθως απλα ειναι εικονικο.Παλια με την 56κ μου συνεβαινε αρκετες φορες. Εξωφρενικες ταχυτητες σε μεγαλα αρχεια αλλα οταν κατεβαιναν απλα δεν επαιζαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Αύγουστος 8, 2005 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2005 + στα .exe παιζει και hardware συμπιεση οποτε εχουμε σχεδον παντα υψηλες ταχυτητες Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Αύγουστος 8, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2005 πάντως με την ΧΟΛ ποτε δεν μου είχε τύχη αυτό. ούτε με κάποιο άλλο provider όσο θυμάμαι. ενώ τώρα που άλλαξα μονο τώρα το παρατήρησα και μάλιστα 2 φορες μέσα σε 15 μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontifikas Αύγουστος 8, 2005 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2005 Στην κανονική κατεβάζεις. Απλά κάνει caching μέχρι να ολοκληρώσεις την διαδικασία επιλογής path. Ακόμα και την ώρα που δείχνει 200k/s, εσύ κατεβάζεις με το max σου. Τσέκαρε το netlimiter και θα δείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Αύγουστος 8, 2005 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2005 Αρχική απάντηση από pontifikas [Σήμερα, στις 15:53] Στην κανονική κατεβάζεις. Απλά κάνει caching μέχρι να ολοκληρώσεις την διαδικασία επιλογής path. Ακόμα και την ώρα που δείχνει 200k/s, εσύ κατεβάζεις με το max σου. Τσέκαρε το netlimiter και θα δείς Ακριβώς... από χαζό σχεδιασμό του firefox (το έχει και ο ΙΕ...) ξεκινάει μεν να κατεβάζει όταν θα κάνεις κλικ, αλλά χρονομετράει απο την στιγμή που θα πατήσεις το οκ στο παράθυρο που ορίζεις το φάκελο αποθήκευσης... πατώντας λοιπόν το οκ βλέπει το πρόγραμμα ότι έχουν κατέβει π.χ 1000kb σε μόλις 1 sec οπότε έχεις 1000kb/s στο επόμενο sec έχεις 1048/2= 524κβ/σ --> 1096/3= 365,3 κβ/σ και ούτω καθεξής (με 48κβ/σ ταχύτητα)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Αύγουστος 8, 2005 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2005 χαζος σχεδιασμος; δε νομιζω. εχει ξεκινησει να κατεβαζει, πριν καν αποφασισεις που θελεις να το γραψεις. αν, πατωντας το ΟΚ, σου γραψει οτι κατεβαζει ηδη εδω και 10 δευτερα, μαλλον δε θα αρεσει και πολυ στον κοσμο. του αρεσει ομως πολυ περισσοτερο, να κατεβαζει με 500Κ σε μια γραμμη των 384. Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Αύγουστος 13, 2005 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2005 Τώρα τα πιστεύετε αυτά που λέτε?Δεν νομίζω να έβαλαν μόνοι τους τέτοιο vuln οι developers του FireFox που το προμοταρουν, και οντως είναι, από τους ασφαλέστερους αν όχι ο ασφαλεστατος browser.Μπορεί να αφήνουν μερικοί ISPs να περνάει μεγάλος όγκος δεδομένων κατά την έναρξη του download ή το handshaking έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερο-σταθερότερο data flow control. Υπόθεση κάνω τώρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Αύγουστος 13, 2005 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2005 Αρχική απάντηση από ---Zapotek-- Τώρα τα πιστεύετε αυτά που λέτε?Δεν νομίζω να έβαλαν μόνοι τους τέτοιο vuln οι developers του FireFox που το προμοταρουν, και οντως είναι, από τους ασφαλέστερους αν όχι ο ασφαλεστατος browser...... Στανταρ κανει Precaching, δεν το εκτελει κιολας οποτε δεν πιστευω να υπαρχει προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigrakas Αύγουστος 22, 2005 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 Στη δουλειά που έχουμε ένα mbit δε μου έχει τύχει ποτέ αυτό το θέμα με ανεβοκατέβασμα της ταχύτητας όμως ένας κολλητός από Γκύζη μου ανέφερε πως στην 384/128 στο σπίτι του αντιμετώπιζε ακριβώς το ίδιο φαινόμενο και ακόμα του τυχαίνει μάλιστα κάτα 70% - 80% των φορών που θα επιχειρήσει "κατέβασμα" δηλ. να επιτυγχάνει ταχύτητες 450-500kb/sedit: o Κολλητός χρησιμοποιεί viv@d1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigrakas Αύγουστος 22, 2005 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 σόρρυ κάτι άλλο που σκέφτηκα. Παίζει να είναι kbits και όχι kbytes? Γιατί αν κάνεις 425/8 = 53 και κάτι ψιλά πιο λογικό μου φαίνεται για 384. ε; την είπα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.