biker Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2005 'Εχω έν Α64 3.2, με gigabyte gak8nf-9 ,1gb geil και ένα maxtor sata 200gb & seagate p-ata 120gb. Πριν 2 μέρες απόκτησα και ένα seagate 200gb sata... Στην 1η προσπάθεια να κάνω format στον καινούργιο σατα "σκοτώνω" τον maxtora (που ετρεχε το λειτουργικό!!!) Format..ξανά...:cry: Περνάω και τους drivers για raid οπότε με το που περνάω παράθυρα κατάφερα να τους τρέξω σε raid.. Αρχικά έτρεχαν ΟΛΑ σε raid σκληροί.. και dvdιά! μετά κατάφερα μέσα από το bios να τρέχω τους 2 sata σε raid -stripe και τον ide ξεχωριστά(εκτός raid, ε..και τα dvd εννοείται) Η ερώτηση μου είναι εάν είναι καλύτερα να τρέχω σε raid τους sata ή χωρίς. Ασχολούμαι πιο πολύ με ταινίες, μουσική,και video encoding και...internet:D Τι θεωρείτε καλύτερο για το σύστημα μου; Περιμένω απαντήσεις:clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Αύγουστος 7, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2005 Mirroring. Έτσι όπως το έχεις δεν κερδίζεις και πολλά και έχεις και διπλάσιες πιθανότητες να τα ξαναχάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgesod Αύγουστος 7, 2005 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2005 Ή αλλιώς raid 0. Θα δεις μεγάλες διαφορές αφού ασχολείσαι με video Link to comment Share on other sites More sharing options...
biker Αύγουστος 7, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2005 Πως τους κάνω raid 0; Χωρίς βέβαια να ξανακάνω format! Επίσης τον ide τον αφήνω όπως είναι ,σωστά; Πάντως ένα bench που έκανα με το sandra ήταν απογοητευτικό.....:...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Αύγουστος 7, 2005 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2005 To raid0 αν και πιο γρηγορο,μερικες φορες δεν αξιζει τον κοπο για μενα.Στα benchmarks ειναι πιο γρηγορο απο οτι στην πραγματικοτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Αύγουστος 7, 2005 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2005 copy 700ΜΒ divx απο partition σε partition 25" σε raid0 2x160GB seagate σε nf3 >60" σε μένα,χωρίς raid ,45" σε nf2 raid 2x80GB seagateεξαρτάται και απο τη "διάθεση" του raid.....πάντως η απώλεια δεδομένων σε περιμένει όντως στη γωνία......τα μετροπρογράμματα έιναι απάτη ειδικά όταν μετράνε σκληρούς σε συστοιχίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
biker Αύγουστος 7, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2005 ’ρα το sandra λέει ότι του κατέβει..... Ευτυχώς που μου το είπες DarkSaga γιατί είχα αρχίσει να φρικάρω.... Πάντως τους έβγαλα από raid μιας και δεν θέλω απώλειες Μια ερώτηση ακόμα: Επειδή θέλω να έχω και τον ide , δεν πιστεύω να επηρρεάζει σε τίποτα την ταχύτητα των άλλων 2 sata! Εννοώ ότι συνυπάρχουν και ο καθένας τρέχει στις προκαθορισμένες ταχύτητες, σωστά; Οι sata 150mb/s και ο ide 100mb/s(udma 5). Ισχύει αυτό ή λέω βλακείες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Αύγουστος 7, 2005 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2005 ασχετοι οι controllersδεν αλληλοεπηρεάζονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
biker Αύγουστος 7, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2005 Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.